Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
vesela_sveska

#1376 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Imati nekoga ko te razumije i onda kada sam sebe ne razumiješ, to je prava vrijednost...

Ljudi se mijenjaju, odlaze. Neko najbliži, u jednom trenutku, postane najdalji...

Uvijek možeš oprostiti nekome ko te je povrijedio, ali nikad ne zaboravljaš šta je učinio...
frameni

#1377 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Jednom kad oluja prođe, nećeš se sjećati kako si je preživjeo. Nećeš biti siguran ni da li je oluja zaista prošla. Ali jedna će stvar biti sigurna. Kad preživiš oluju, nećeš biti ista osoba kao prije oluje. Upravo zbog toga oluje i postoje.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1378 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by grunt »

A i bol je takva...bilo duševna,bilo tjelesna,počinje uvijek nekom riječju,neugodnim djelom bližnjega ili grčem,trzajem u nekom udu pa sve više i brže napreduje dok ne dovede do oboljenja ili potpune duševne potištenosti.
A i čežnja je takva...počinje nevinim pogledom na neki predmet,na neke svijetle oči,vitak stas ili bujnu kosu,pa se poput vatre prenosi na srce,pa na um pa te obuzme cijelog i ne popusti te dok ne dobiješ ono za čim čezneš ili dok potpuno ne sagoriš u njoj,postaneš pepeo,čovjek ravnodušan,nesretan i tup!

Enver Čolaković Legenda o Ali Paši
pirgica

#1379 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by pirgica »

"Svakom je njegova visina najviša. I kad pijanstvo visine zavrti čoveku mozak, onda nema mere ni razlike. Nema viših ni nižih tornjeva. Sve su vrtoglavice jednake."
madFlava

#1380 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by madFlava »

life is a lesson, you'll learn it when you're through
:)
potočanka

#1381 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

meni su suze nekako uvijek bile iskrenije od osmijeha, stare navike valjda. jer lako je smijati se sa nekim, ali suze.. to je već druga priča.....
potočanka

#1382 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

a znala je ona divno da pati. da se raskošno smije, da bude lijepa. a kada bi se ugasila svjetla, gasio se i život u njoj. tada je mogla da odahne, da se osamljenosti prepusti potpuno. sutra će već da narumeni obraze, podigne kosu i sija u inat.....
potočanka

#1383 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

Sve neobično, sve kako ne treba. Ali nisam ni ja birao prilike, nisu ni prilike mene: susreli smo se, kao ptica i oluja.
potočanka

#1384 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

ništa u životu tako ne uveseljava kao kad nas gađaju pa promaše....
potočanka

#1385 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

I tako! Danas sam ostao sam. Nemam više kome ni da se pričinjavam.

Dario Džamonja
vesela_sveska

#1386 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ako ti ikad budem nedostajala, ne traži me. Ne počinji priču koja je davno već dobila kraj...

Ako je nekome iskreno stalo, on će uvijek naći vremena za tebe...

Dvije najteže stvari koje moraš reći nekom, jeste ''Ćao'' po prvi put, i ''Zbogom'' zadnji put...

Stvari će postati bolje. Vremenom....
frameni

#1387 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Od svih razornih oružja koje je čovjek bio u stanju da izmisli,najstrašnije i najmoćnije bila je riječ.
Bodeži i koplja ostavljali su tragove krvi, strijele su se mogle vidjeti i iz daljine.
Otrovi su takođe na kraju otkrivani gubeći tako svoje ubojito dejstvo.
Ali riječ je uspijela da uništava bez tragova.
Northstar

#1388 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Northstar »

cvrcak i mrav wrote:"- Oprosti.
Bila je to najljepsa rijec koju je moglo pronaci njegovo kukavicko postenje.
Tako me srecno skinuo sa savjesti i prijateljski ispratio u proslost.
A za mene je to bio prvi korak u buducnost, nepoznatu i dotad nezamisljanu.
Srecan ti ostanak, dobri covjece, koga strah cini tako nesigurnim prijateljem. Tesko tvojim cosavim pomocnicima, bices nemilosrdan prema njima: oni te nisu izvlacili iz nabujale rijeke. A mozda cete zivjeti i dobro, nista vas ne spaja, ne ticete se jedni drugih, nece te muciti sjecanje na tudje pozrtvovanje, i neces strepjeti od njihove nerazumnosti.....

.....Vidis, jos mislim dobro o tebi, i zelim da se ponekad probudis usred noci, i da dugo sjedis prekrstenih nogu na postelji, muceci se kajanjem i stidom, zbog mene.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."
M. Selimovic - Tvrdjava
Omiljeni dio iz Tvrdjave.Vrh

Sent from my iPad using Tapatalk HD
frameni

#1389 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Premda se nitko ne može vratiti i napraviti potpuno novi početak, svatko može početi od sada i napraviti potpuno novi kraj.
f1deL

#1390 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by f1deL »

"U SLOBODI DA ZIVITE,ZIVOTE SMO DALI,SACUVAJTE NAM BOSNU,DA UZALUD NISMO PALI"-Izet Nanic naš VITEZ :!:
vesela_sveska

#1391 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ne kajem se zbog stvari koje sam uradila. Kajem se zbog stvari koje nisam uradila, a mogla sam...
pirgica

#1392 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by pirgica »

Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari, to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas. Ne mogu da mu kažem: budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj...Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog čega kao ljubav.
A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi.
Zatamnjena stakla

#1393 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

pirgica wrote:Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari, to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas. Ne mogu da mu kažem: budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj...Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog čega kao ljubav.
A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi.
:thumbup:
frameni

#1394 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Svemu jednom mora doći kraj, ali nije kraj ono što se dešava sa nama. Ne prestaje život zato što smo mi prestali da dišemo. Kraj je onda kada nemamo sa kim više da pričamo, kad nemamo više kome da pišemo, kad zalutamo u tišinu iz koje povratka nema..
Aleluja

#1395 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Aleluja »

Ljubav i kašalj ne mogu se sakriti! :D
Lela Doronjski

#1396 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Lela Doronjski »

Ako neko zna citat od Andrića ili Selimovića u vezi samoće ( mislim da je Selimović) a govori u smislu: "Sam sam, ne moze me niko povrijediti".. ili općenito citati o tome koliko usamljeni čovjek vrijedi i da su najbolji ljudi najčešće najusamljeniji. Znala sam par zakvih citata, ali zaboravila... :-?
LieToMe

#1397 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

Ne može se živjeti u Sarajevu. U Sarajevu kad živiš, previše vremena potrošiš. Dok tamo, dok ovamo – prođe jutro. Dok ovo, dok ono – ode dan. Jeste, doduše, sve to – bude među ljudima. Da se sa svakim izgrliš, da se s ponekim rukuješ, da samo dvojicu dobro pogledaš, trebalo bi - tri života da imaš.
Život je kratak za Sarajevo.

Neki su imali tu srecu da su od pocetka dobili dobre karte... Rodili su se iz ljubavi, zbog ljubavi i u ljubavi!Naucili da vole kucne ljubimce jos od malih nogu,da odrze sprovod ribici koja je uginula kad im je bilo samo 4 godine i kad nisu znali ni sta je smrt...Naucili da vole neizmjerno brata koji ih je vukao za kikice i koji nije htjeo da se igra covjece ne ljuti se jer nije volio da gubi... Na
ucili da vole mamu i tatu... Da svaki dan pokazuju ljubav malim stvarima,da vole dusom,tijelom,rukama,ocima... Ljubav im je jednostavno postala nacin zivota.I onda kad su trebali da uzvrate ruznim rijecima na neciji prezir i nepostovanje, uzvratili bi ljubavlju...
Imala sam srecu da budem jedna od tih. Rodila sam se iz ljubavi i zbog ljubavi, odrasla u ljubavi...i to je najbolji poklon koji su mi roditelji mogli dati!
vesela_sveska

#1398 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

masmavi wrote:"Bila je moja, znam, i dušom i tijelom. Često pusti suzu, prizna da me voli, ja glup uvijek je odbacim kao da ništa ne vrijedi. Koristio sam je kao igračku, znao sam da će na sve pristati samo da se osjeti mojom na tren. Lagalo sam je, varao, uništavao. Druže, ona se umorila, okrenula novi list, sada se smije za nekog drugog a ja tek sada vidim taj osmijeh. Pružila je sve njemu što je nekad moje bilo. I prijatelju danas znam šta sam od sebe gurao, danas mi fali. Danas znam šta sam imao i bacio, bacio zauvijek.''
:thumbup: :thumbup:
Ljuska_u_BaklaFi

#1399 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Lela Doronjski wrote:Ako neko zna citat od Andrića ili Selimovića u vezi samoće ( mislim da je Selimović) a govori u smislu: "Sam sam, ne moze me niko povrijediti".. ili općenito citati o tome koliko usamljeni čovjek vrijedi i da su najbolji ljudi najčešće najusamljeniji. Znala sam par zakvih citata, ali zaboravila... :-?
Da nije mozda ovaj od Selimovića:
"I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije
mogao iznenaditi grubošću i uvjek sam je očekivao, a svako me mogao
pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad
bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac."
potočanka

#1400 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

Jedno je kada slušaš dok ti pričaju o samoći, a nešto sasvim drugo kada je osetiš na svojoj koži.
Post Reply