Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sen wrote:kao prvo
nisam nazvala sve Forumase K......ma(malo razmisljaj dok citas poruke)
drugo
na ovom forumu nisam primjetila bas neku veliku kulturu i visok nivo izrazavanja.
Ja sam se samo prilagodila okolini (u blazem obliku).
Nisam ja ni rekao da si nazvala sve forumase kr.Ocito da ti pazljivo citas i razmisljas.Tjesi se ti samo sto si nasla sebi slicne.
Ima na ovom forumu dosta onih na koje bi se moglo prilagoditi u veoma
potitivnom obliku,ali nije to lako.
OK. Ako tako zelis da mislis,misli i dalje. Nemam namjeru da se nesto previse prepucavam sa tobom.Citajuci ostale poruke nisam nesto primjetila da si se bunio kada su drugi koristili mnogo gore rijeci i izraze ,ali kako hoces.....................!!!!!!!!!!!!
Imas pravo na svoje misljenje,zar ne?!
Tema je PIRAMIDA.......
I moja poruka se odnosila na nesto sasvim drugo.
Pa i nemoj trositi svoje dragocjeno vrijeme,potpuno si u pravu.
Da li to znaci da neces biti vise aktivan na ovoj temi?
Bas si me obradovao, jer nista pametno nisam ni procitala u tvojim ili ako cemo malo kulturnije "Vasim" porukama.
U SVAKOM SLUČAJU, ISTORIČARI NEMAJU POJMA ŠTA SE DESILO, MNOGO JE NAGADJANJA I POGADJANJA...
SVE SE SVODI NA PREPISIVANJE VEĆ ZNANOG I DODAVANJA NEKIH NOVIH DJELIĆA...
OVA MOJA TEORIJA DAJE SADA POTVRDU DA SE NESTO DESILO OVDJE. POTVRDA JE OTKRICE PIRAMIDA U PREDJELU VISOKOG A AKO SAM JA SVE DOBRO PRORACUNAO I RAZUMIO, ONDA JE MOJA TEORIJA TACNA. SVE O BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA JE OVDJE http://www.alternativnahistorija.com/AH8main.htm
Postoji i legenda da su Iliri morali da napuste ovo područje zbog elementarnih nepogoda.
Medjutim to je nemoguće da se desilo na Glasincu, a da to ni Grci ni Rimljani nisu zabilježili.
sen wrote:Dobro jutro svim ucesnicima FORUMA
....
......Samo jos jedna poruka gospodinu Seljak cojek.
Njegov nik mu kaze ko je i sta je/sam ga je sebi dodjelio/. Ako ne zeli staru i polomljenu piramidu i ne mora. Niko te ne tjera da je prihvatis.Mada bi se tvoje iskustvo kao seljaka moglo dobro iskoristiti sto se tice kopanja gore na piramidi.Ljudi trebaju pomoc.
Dobro jutro i tebi
Malo sam iznenađen ovom reakcijom. Molim te da pročitaš sve moje postove na temu Bosanska piramida sunca. Imam osjećaj da si pročitala samo zadnjadv ili tri u kojima sam pokušao biti duhovit. Ponekad je to jedini način razgovora na ovojj temi. Nije korektno mene kao zakletog piramidaša svrstati u antipiramidaše. No hard filings.
Pa najnormalnije je vjerovati da je piramida sagradjena u sred ledenog doba, od lovaca koji su zivjeli u pecinama, a koji su potomci Atlantidjana (za one neupucene, ona Atlantida, onaj otok u moru, cije postojanje nije nikada dokazano) zvani pra-Iliri; koji nisu poznavali, naravno, ni pismo, niti ikakvu tehnologiju (pecinski ljudi). Naravno da je vjerodostojno da im je jedna piramida bila malo, pa su napravili pet, koje su povezali hodnicima (ziveci i dalje u pecinama). Za najnormalnije je vjerovati da su njihovi preci stigli sa Plejada (sad sto su Plejade konstelacija, za neupucene skup zvijezda, vidjen kao takav samo iz naseg dijela svemira, a ne fizicko mjesto, drugi je padez) u svemirskim brodovima, koji su se prije no sto ce doci na Zemlju zaustavili na Marsu, napravili nekoliko piramida, pa zapucali na Mjesec i iskopali njegovu unutrasnjost* (Mjesec je supalj k'o glave piramidasa). Ovo je zaista zabavno, Bosna kao zabavni park pseudoarheologije. Hajde, neka nas u svijetu znaju i po tome.
*copyright Osmanagic
Last edited by buzz lightyear on 01/05/2006 11:23, edited 1 time in total.
Vec duze vrijeme pratim ove vase rasprave i svade na temu
Bosanske piramide.U privi mah mi se ucinilo da se po nasem starom obicaju, sve svodi na svadju po nacionalnoj osnovi.Prije dva dana sam bila na licu mjesta,na Visocici.Ljudi koje sam tamo srela su mi pokazali da nije bas sve tako crno kao sto par kr...na na ovom Forumu pokusavaju to docarati.
Za takve psihicke probleme postoje doktori.Neka potraze strucnu pomoc!
dobro jutro takodjer,
koliko god da si pratila nase diskusije mislim da si dosta toga propusila.
inace, nebi slala bilo kojeg forumasa u bolnicu na lijecenje.
naravno, izleti koja ruzna rijec, ali to se desava i na ostalima forumima.nadam se da je i tebi izlaetila.ova tema je davnih dana otisla helac, sto se moze zakljuciti iz raznoraznih komentara.pa svaki forumas, svaki dan ,ovdje bubne koji komentar koji nema veze sa temom,pa tako i ti danas.
ali eto neka si se prikljucila nasoj diskusiji.. bit ce jedno misljenje vise.
sen ukoliko se ti smatras kulturnom ,sta onda radis medju nekulturnim???
pozdrav
sen wrote:Sorry,
Ako se vec deklarises kao piramidas, nemoj pisati onakve poruke.
Ljudi pogresno protumace.
Sorry once more
Nema ljutnje
Ako nisi već, prelistaj temu od početka barem Vol.2 da se uvjeriš da je to ponekad bio jedini način. Ponudiš kakve takve argumente i objašnjenja ( uostalom niko na ovom forum vjerovatno ne zna tačno, svi mi imamo neko svoje mišljenje i pokušavamo obrazložiti zašto tako mislimo) ali onda vidiš argumente tipa Semir je ubleha, varalica a narod glup, ne vidi se piramida (pobogu nije otkopano ni 1% piramide a trebalo bi da se vidi cijela?????) .
Murat Sabanovic wrote:
dobro jutro takodjer,
koliko god da si pratila nase diskusije mislim da si dosta toga propusila.
inace, nebi slala bilo kojeg forumasa u bolnicu na lijecenje.
naravno, izleti koja ruzna rijec, ali to se desava i na ostalima forumima.nadam se da je i tebi izlaetila.ova tema je davnih dana otisla helac, sto se moze zakljuciti iz raznoraznih komentara.pa svaki forumas, svaki dan ,ovdje bubne koji komentar koji nema veze sa temom,pa tako i ti danas.
ali eto neka si se prikljucila nasoj diskusiji.. bit ce jedno misljenje vise.
sen ukoliko se ti smatras kulturnom ,sta onda radis medju nekulturnim???
pozdrav
Izgleda da niko nije obratio paznju na ono" par forumasa".Nije se odnosilo na sve ucesnike ovog foruma.
Ako je to zaista toliki problem duboko se izvinjavam svima.Molim vas procitajte jos jednom i obratite paznju na koga se to odnosi.
Pitanje kulturnog i nekulturnog je pokrenuo Harry a ne ja.
To trebate rijesiti sa njim.
sen wrote:Sorry,
Ako se vec deklarises kao piramidas, nemoj pisati onakve poruke.
Ljudi pogresno protumace.
Sorry once more
Nema ljutnje
Ako nisi već, prelistaj temu od početka barem Vol.2 da se uvjeriš da je to ponekad bio jedini način. Ponudiš kakve takve argumente i objašnjenja ( uostalom niko na ovom forum vjerovatno ne zna tačno, svi mi imamo neko svoje mišljenje i pokušavamo obrazložiti zašto tako mislimo) ali onda vidiš argumente tipa Semir je ubleha, varalica a narod glup, ne vidi se piramida (pobogu nije otkopano ni 1% piramide a trebalo bi da se vidi cijela?????) .
seljak grijesis,
ed-osman zna 100posto da piramide nema.cak je ponudio par dokaza o nepostojanju piramide.
Murat Sabanovic wrote:
seljak grijesis,
ed-osman zna 100posto da piramide nema.cak je ponudio par dokaza o nepostojanju piramide.
Gospodine Sabanovicu,
Dali biste nam vi obrazlozili nepostojanje piramide?
Ovo vas pitam sa predpostavkom da ste vec posjetili Visocicu a i zbog vaseg strucnog poznavanja ove teme.
sen wrote:
Izgleda da niko nije obratio paznju na ono" par forumasa".Nije se odnosilo na sve ucesnike ovog foruma.
Pitanje kulturnog i nekulturnog je pokrenuo Harry a ne ja.
Harrys nije pokrenuo nikakvo pitanje kulturnog i nekulturnog.
On se obratio tebi licno na tvoje pisanje.
A za tebe je kulturno nazivati,i par forumasa, samo sto su antipiramidasi, kr.
ZIDAM PIRAMIDE BRZO I EFIKASNO!!!!
SIFRA: radim i odvod vode...
btw.. shalu na stranu... Veliki Respect za Sam'a... covjek je uradio ono sto nikome i nikad nece poci za rukom u ovoj drzavi... Uspjeo je skupiti ljude svih naroda i narodnosti... Pokazao im i uvjerio ih da je BiH najljepsha drzava na svijetu... i da ima toliko stvari na koje moramo i trebamo biti ponosni... ali ali.. sto se kaze : nije zvaka za seljaka!!!!
Svaka cast Sam: nisi me ubjedio da ima piramida... ali da NESTO OD VELIKOG ISTORIJSKOG ZNACAJA IMA... u to sam 100% uvjeren!
Respect majstore!!!
Harry duso,,,,,,,
ja sam govorila o nacionalnoj osnovi.To sam i napisala.
Zar si jos uvijek tu?
Murat Sabanovic wrote:
seljak grijesis,
Gospodine Sabanovicu,
Dali biste nam vi obrazlozili nepostojanje piramide?
Ovo vas pitam sa predpostavkom da ste vec posjetili Visocicu a i zbog vaseg strucnog poznavanja ove teme.
ja nisam gospodin ,ja sam majstor...
ja nikad nisam tvrdio o ne/postajanju piramide, sto se moze pronaci na vise stranica ove teme.ali sam se protivio onim forumasima i nasim javnim licnostima koji vrijedjaju covjeka i njegovo zalaganje da nesto pronadje..ed-osman ,znanje ,i jos par nekih su ti likovi koji su blatili covjeka bez ikakvih argumenata.
moja draga ,ja sam u visokom zivio 14 mjeseci tako da su mi visocica , a i ostala visocka regija poznati.
Boze sacuvaj,
nemam ja namjeru nikoga tjerati.
Sam je covjek rekao da nema vremena za ove ublehe pa sam mislila da nece vise da gubi vrijeme.
Ovo je bilo samo pitanje.
Jeli i to zabranjeno?
Harry duso,,,,,,,
ja sam govorila o nacionalnoj osnovi.To sam i napisala.
Zar si jos uvijek tu?
Evo srce kao sto vidis,jos sam tu.
Sve me vise privlacis,mogao bi se i zaljubiti,naravno u piramidu.
Ovo o piramidasima na nacinalnoj osnovi je veoma intereasantno i uzbudljivo. De malo razradi temu.
Evo srce kao sto vidis,jos sam tu.
Sve me vise privlacis,mogao bi se i zaljubiti,naravno u piramidu.
Ovo o piramidasima na nacinalnoj osnovi je veoma intereasantno i uzbudljivo. De malo razradi temu.
Pa bilo je tu nekih izjava kao je li piramida Bosnjacka,Srpska ili Hrvatska.Zatim bilo je nekih slika Tudmana i slicno.
Spominjale su se pogrdne rijeci za sve tri nacije itd.
Nisam nesto primejtila da si na takve stvari reagovao.
To me sve strasno nervira.
Nemam sada vremena da ceprkam po svim tim porukama.
Posjetite piramidu i vidjet cete i sami da Semir ima pravo.
Nekoliko navoda iz Osmanagiceve knjige Alternativna Historija:
Atlantida je fizicki locirana izmedju Sargaskog mora, platoa Bimini na jugu i Azorskog otocja na krajnjem istocnom kraju. Mnogo ostataka drevne civilizacije zagadjuje more unutar ovog trokuta. Sto se tice njihovih stanovnika, treba se odreci ideje da su oni bili ljudi ili nasi pretci. Nisu.
Atlantidjani su bili umjetno kreirane adaptacije zemaljskih hominida sa cetverodimenzionalnom svijescu. Oni su, takorekuc, bili uvezeni u nasu fizikalnu dimenziju. Svijest Atlantidjana je evoluirala od mnogo manje materijala nego nasa; od eterickog tijela, koje je bilo forma 4?dimenzionalne svijesti u 3?dimenzionalni fizikalni svijet.
Oni su zivjeli stoljecima, neki od njih milenijumima. To je bilo prirodno za njih. Sto su se vise vezali za fizicki svijet, zivotni vijek se smanjivao. (Prisjetimo se prica iz biblijskog Starog Zavjeta.)
Otkrili su da fizicko tijelo moze biti obnovljeno. Proces je bio energetski intenzivan u obje dimenzije: 4?D gdje su izazivali promjene u vremenu/prostoru i u 3?D, gdje su razvlacili granice izdrzljivosti fizickog organizma.
Napokon, zeleci ostvariti besmrtnost fizickog tijela, dosli su do rjesenja: putem kristalne energije da pokrecu biomorfnu tehnologiju koja ce intenzivirati vezu izmedju cetverodimenzionalne svijesti i trodimenzionalnog svijeta.
Ova tehnologija dovela je do poremecaja "pridodnog" bilansa izmedju 4?D i 3?D.
"Lude, prirodu ne mozete prevariti", kazu pouke iz knjizevnih djela. Nastupio je prerani kraj.