Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

Better Man

#1376 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Better Man »

NediM17 wrote: 31/07/2022 19:02 Pa seFikus becira puk'o da ga ne pukne el Bake.
Zeleni imaju stabilno glasacko tijelo i kirbas ce imati preko 200 hiljada glasova.
Neko nece uci u predsjednistvo, il' Becir il Komsoglu.
Imacete il' baketa i komsu, il' becira i cirilovu priljeznicu.
Jos kad se cvijan pridruzi bice to najljepse predsjednistvo BiH ikad.
Nazalost, becir i komso tesko moguca kombinacija. :bih:
Šefik krađom glasova dobio izbore i tada bilo više kandidata za Bošnjačkog člana predsjedništva.
GandalfSivi

#1377 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by GandalfSivi »

Hadzikadic bio ubaceno kukavicje jaje. Ove godine ako dobije 20K glasova neka se nogom u guzicu udara…
Login77777

#1378 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Login77777 »

@Hakize jel to za baketa glasas?
tranquil

#1379 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

Ne znam tačno koja je osnova za optimizam ljudima koji misle da će Denis pobijediti, i to lopatom, ali pretpostavljam da je u pitanju ona stara priča "ne znam nikoga ko će glasati za SDA". I sam sam bio žrtva te logičke zamke u nekim ranijim izbornim ciklusima, tako da danas znam da nije do ljudi koje ja znam, a koji ne glasaju za SDA, nego odluka leži u mnogo većem broju ljudi koje ne znam, a koji i dalje glasaju za SDA.
Login77777

#1380 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Login77777 »

tranquil wrote: 31/07/2022 20:10 Ne znam tačno koja je osnova za optimizam ljudima koji misle da će Denis pobijediti, i to lopatom, ali pretpostavljam da je u pitanju ona stara priča "ne znam nikoga ko će glasati za SDA". I sam sam bio žrtva te logičke zamke u nekim ranijim izbornim ciklusima, tako da danas znam da nije do ljudi koje ja znam, a koji ne glasaju za SDA, nego odluka leži u mnogo većem broju ljudi koje ne znam, a koji i dalje glasaju za SDA.
Umjesto kmeke po forumu 2. oktobra ustati i pravac biracko mjesto. Ako nema ljudi koji ce za bolju BiH glasati onda neka SDA sa svoji 200 000 Hakiza uredzuje BiH ili ti prodaje Srbima i Hrvatima. :bih:
Last edited by Login77777 on 31/07/2022 20:16, edited 1 time in total.
Spit_fire

#1381 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

tranquil wrote: 31/07/2022 17:52 Denisova izvjesna pobjeda :lol:

Oplakah :lol:

Ljudi kao da su prespavali zadnje tri decenije :-)

Ali kažu da nada umire zadnja
Pa sta znam nadam se, mada iskreno Denis mi ne ulijeva neko povjerenje sto sam vec i naveo...covjek bukvalno mlati praznu slamu, nekad se fkt zapitam da li on uopste i zna za sta se tacno kandiduje

Medjutim kako god bolje nego SDA
Hakiz

#1382 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Hakiz »

tranquil wrote: 31/07/2022 20:10 Ne znam tačno koja je osnova za optimizam ljudima koji misle da će Denis pobijediti, i to lopatom, ali pretpostavljam da je u pitanju ona stara priča "ne znam nikoga ko će glasati za SDA". I sam sam bio žrtva te logičke zamke u nekim ranijim izbornim ciklusima, tako da danas znam da nije do ljudi koje ja znam, a koji ne glasaju za SDA, nego odluka leži u mnogo većem broju ljudi koje ne znam, a koji i dalje glasaju za SDA.
Nema BiH van foruma, otud optimizam.
HPLaserJet

#1383 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by HPLaserJet »

Optimizam potjeće iz 2020. godine kada sam mislio da će SDA pomesti u Sarajevu, Trojka bila u opoziciji, SDA suverena na Ilidži, u Novom Sarajevu, u najvrijednijoj opštini i na kraju, umjesto da pometu, desilo se da su pometeni, a još tada nije narod bio ovoliko nabrijan protiv njih kao što je sada.

Zato, ne lopatom, Trojka će bagerom će uzeti izbore u KS-u, a na ostalim nivoima lopatom. :bih:
tranquil

#1384 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

:lol:

O ljudi, savjetujem da se malo ipak pripremate, manje će biti razočarenje.

Pa ako ne poznajete nikoga, jer se (srećom po vas) krećete u pismenom društvu, pogledajte barem komentare na objave Sebije na FB. Sve one polupismene snaše koje je nazivaju "sultanijom" će, za razliku od pola vas anti-SDA online gunđala, izaći na izbore, sa kompletnom širom famElijom.

A da ne pričam o tome kako će se dobar dio vaših poznanika koji javno psuju Bakira tiho predomisliti čim Čović ili Dodo lanu neku žešću (a dobro znate da hoće)
GandalfSivi

#1385 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by GandalfSivi »

I na proslim izborima uzeo Dzaferovic uz razliku od 18 hiljada uz 75000 nevazecih listica samo u FBiH. Zato su ih na opstinskim ganjali po ulici sa kutijama listica, plus ovaj dio odluke Visokog predstavnika (ako sam dobro razumio), ce mnogima poremetiti planove:
zabranjuje se zloupotreba zakonskog prava na učešće u radu biračkog odbora fiktivnim predstavljanjem.
tranquil

#1386 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

GandalfSivi wrote: 31/07/2022 20:42 I na proslim izborima uzeo Dzaferovic uz razliku od 18 hiljada uz 75000 nevazecih listica samo u FBiH. Zato su ih na opstinskim ganjali po ulici sa kutijama listica, plus ovaj dio odluke Visokog predstavnika (ako sam dobro razumio), ce mnogima poremetiti planove:
zabranjuje se zloupotreba zakonskog prava na učešće u radu biračkog odbora fiktivnim predstavljanjem.
Kako reći "nisam nikada učestvovao u izbornom procesu" a bez da direktno kažeš "nisam nikada učestvovao u izbornom procesu" :lol:

Ako mislite da je SDA do sada dobijala samo zbog žestokih i nikada dokazanih masovnih izbornih prevara, to je već viši stepen deluzije.

Oni možda jesu UZP, ali na izborima ne varaju.

Nije im potrebno. Nikada im nije bilo potrebno. Ni na izborima 2022 im neće biti potrebno.
Officer Crabtree

#1387 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Officer Crabtree »

Daj ba :lol:

Možda nije varao oko Baščaršije

Po selima i gorama svih kantona onaj koji vlada on i vara
Spit_fire

#1388 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Spit_fire »

Officer Crabtree wrote: 31/07/2022 20:50 Daj ba :lol:

A tamo inace zivi Milion ljudi za razliku od Sarajeva
Idemedosumom

#1389 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Idemedosumom »

Varali su, koliko su mogli.
Officer Crabtree

#1390 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Spit_fire wrote: 31/07/2022 20:55

A tamo inace zivi Milion ljudi za razliku od Sarajeva
Da Beograd ste.
GandalfSivi

#1391 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by GandalfSivi »

tranquil wrote: 31/07/2022 20:47
GandalfSivi wrote: 31/07/2022 20:42 I na proslim izborima uzeo Dzaferovic uz razliku od 18 hiljada uz 75000 nevazecih listica samo u FBiH. Zato su ih na opstinskim ganjali po ulici sa kutijama listica, plus ovaj dio odluke Visokog predstavnika (ako sam dobro razumio), ce mnogima poremetiti planove:

Kako reći "nisam nikada učestvovao u izbornom procesu" a bez da direktno kažeš "nisam nikada učestvovao u izbornom procesu" :lol:

Ako mislite da je SDA do sada dobijala samo zbog žestokih i nikada dokazanih masovnih izbornih prevara, to je već viši stepen deluzije.

Oni možda jesu UZP, ali na izborima ne varaju.

Nije im potrebno. Nikada im nije bilo potrebno. Ni na izborima 2022 im neće biti potrebno.
E svasta. Ne znam ni kako bih odgovorio na ovo…
tranquil

#1392 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

Još jedan koji nije nikada učestvovao u nekoj izbornoj komisiji, i koji misli da svaki seoski muhtar može našteliti lokalne rezultate, a da to nikada niko ne primjeti
Pandakonda

#1393 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Pandakonda »

U slucaju Becirevica ne samo da je bilo krađe nego i namjernog unistavanja listica. Neko je iznio podatak nakon izbora da je preko 80% nevazecih listica bilo upravo za Becirevica. Sto je meni frapantno i ne zvuci realno da toliki narod bas samo kod njega nije znao zaokruzit kako treba. E onda je izasao onaj snimak gdje se vidjelo da prilikom brojanja ovi zeleni "svrljaju" listice i postavljaju kao nevazece. Onda se znalo koliko je sati
Ludzak

#1394 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Ludzak »

Pa tako ce vam i ovaj put biti. Denis nema sanse.
Officer Crabtree

#1395 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

tranquil wrote: 31/07/2022 21:13

Još jedan koji nije nikada učestvovao u nekoj izbornoj komisiji, i koji misli da svaki seoski muhtar može našteliti lokalne rezultate, a da to nikada niko ne primjeti
Da, znaš ti sve.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1396 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Truba »

Izbori ne mogu biti namjesteni
Mogu ako je 50% 50%
A neko tamo na nahorevu riskirao kazne
olovokom dopisao denisu bakira...
NediM17

#1397 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by NediM17 »

Login77777 wrote: 31/07/2022 20:13
Umjesto kmeke po forumu 2. oktobra ustati i pravac biracko mjesto. Ako nema ljudi koji ce za bolju BiH glasati onda neka SDA sa svoji 200 000 Hakiza uredzuje BiH ili ti prodaje Srbima i Hrvatima. :bih:
A ti se garant nisi ni registrov'o?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#1398 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laserShow »

Black swan wrote: 31/07/2022 21:57 A neko tamo na nahorevu riskirao kazne
olovokom dopisao denisu bakira...
Koliko sam puta na nekim video prilozima izborne komisije i brojanja glasva vidio prstenje na rukama. Doda se nesto grafitno i samo predje preko listica i tako ga ponisti :) Otvori mozak, naci ces vise metoda.
A_A_AKCIJA

#1399 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by A_A_AKCIJA »

tranquil wrote: 31/07/2022 21:13

Ja sam bio više puta posmatrač, i član BO.

Ko god poznaje proces, zna kako se i koliko krade na izborima.

SDA, HDZ i SNSD su ovu državu efektivno podijelili između sebe i razradili sistem za krađu na svojoj teritoriji.

Ključ su silne nepoznate i opskurne stranke, a koje su ove tri stranke osnovale za ovaj posao i općinske izborne komisije.

Čapljinska lista, Socijaldemokrati, Socijaldemokratska lista, stranke za ovo i ono.... Imaju samo jedan zadatak, da u žrijebu dobiju mjesta posmatrača i članova BO. Jedan bivši SDA-ovac mi je lično pričao da je on nosio dokumentaciju za osnivanje nekoliko stranaka, dok je još bio u SDA, a samo sa ovim ciljem.

Bukvalno dan prije izbora, SDA, HDZ i SNSD razmijene posmatračka mjesta i članove BO. SDA u Banjoj Luci SNSD-u prepušta mjesta, a SNSD obrnuto SDA-u. Na dan izbora, SDA u Banjoj Luci ima posmatrače, ali se svi zovu Milan i Dragan, isto kao što SNSD u Sarajevu ima Mirsu i Hajru kao posmatrače.

Cilj je da se na bitnim biračkim mjestima dobiju čisti odbori i posmatrači. Npr, u Boljakovom potoku, na biračkom mjestu sa nekoliko hiljada birača, birački odbor od pet osoba čine: SDA, SBiH, Boss, Čapljinska lista, HSS. Pet stranaka, a u suštini svi rade za SDA. Ove stranke za koje niste ni čuli, postoje samo zbog ovoga.

Posmatrači su isto tako raspoređeni, a gdje ne mogu da budu sigurni, onda čekaju do ranih jutarnjih sati da odrade krađu. Tada opozicija, koja ne može finansijski podnijeti broj posmatrača kao SDA, ostane bez posmatrača jer ljudi odu da spavaju poslije 18 sati na nogama, i onda počinje šou.

U čistom biračkom odboru mogu šta hoće. Imaju birački spisak gdje mogu lažirati potpise, imaju pristup glasačkim listićima da ubace koliko i šta hoće i usklade sa spiskom. Na kraju sve uredno prebroje, a ako ima previše glasova za opoziciju, te listiće tokom brojanja uništavaju dopisivanjem iksića na još jednu stranku ili kandidata. Odatle 75000 nevažećih na prošlim predsjedničkim izborima.

Kada završe posao, nema šanse da iko išta dokaže. Ako se ne uloži prigovor, nema ponovnog brojanja, osim na biračkom mjestu. Ako bude prigovor i ako bude uvažen, onda se ponovo broji u Općini, gdje su, pogađate, takođe SDA kadrovi. I da nisu, ovi su na biračkom, ako su imali sposobni, odradili posao da ih niko ne može otkriti i raskrinkati.

2018. su SDA, HDZ i SNSD, 24 sata prije izbora izmijenili stotine pozicija posmatrača i članova BO međusobno.

Šta se može uraditi?
Trojka je u Sarajevu izmijenila većinu općinskih izbornih komisija. Zato je užasno važna bila pobjeda na općinskim izborima.

Drugo, volontirajte kao posmatrači. Jedan posmatrač na pravom mjestu će spriječiti krađu. Opozicija do sada nije mogla da prikupi dovoljan broj da pokriva sva biračka mjesta. Za oktobar se sprema dosta više posmatrača, ali treba još. Ako želite pomoći državi i društvu, nema boljeg načina da to uradite u 24 sata od volontiranja na dan izbora kao posmatrač.
tranquil

#1400 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tranquil »

:bih:

Pričaju žene po brijačnicama, da se kradu izbori.

Javite SDP-u, Našoj Stranci, jadni ni ne znaju da je sav narod uz njih, ali ih uvijek bezočno pokradu.

Kakva faza negiranja realnosti hljebe dragi :lol:
Locked