Daju sad na akciji za 10 KM, 16 GB. Redovno je 8 GB, ali ti posto si novi kolacic/korisnik bi pri prvom dokupu dobio 32 GB tj duplo, duplo dok akcija traje i tako duplo pri prvom dokupu 6 mjeseci bi dobio i bez ove akcije duplo sta sad do Juna traje.Lain Coubert wrote: ↑25/05/2024 16:58 Kako dobiješ tih 16 GB mjesečno uz haloo broj, baš razmišljam da uzmem na trafici jer su brzina i signal ekstra i kod kuće i na poslu, ide do 100 Mb/s.
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- Sanjarko
#1376 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
Dzontra_Volta
- crnivrag
#1378 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Koja je ovo lokacija?
-
Dzontra_Volta
#1379 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
david87
#1380 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da li kod vas radi app?
- crnivrag
-
zippoo87
#1382 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ti gledaj sebe a ne kome idu tvoje pare. Nebitno je idu li Tomi ili Hami...bitno je sta ti dobijas za svoj novac.
Ja to tako gledam i sve dok novac isto vrijedi i kod >Tome i Hame a neki od njih daje vise za isto novca,uvijek cu ici tamo gdje daju vise.
Evo Novotel sada akcija za korisnike na bonovo,ako aktiviraju tarifu mreza 10...30 GB+30 GB bonus i 75 minuta i 100 poruka,sve za cenera.
Pa ko to drugi daje ovakvu ponudu ?
Pa u BHTelecoma je to smijurija...za 25 KM 500 min,5 GB i 500 sms.
Ja sada za 12.5 KM na 2 godine ugovoru,30 GB,500 min i 500 sms
Neka BHT napravi bolju ponudu,prvi cu se vratiti kod njih.
Ne radi.Evo izlogovalo me
-
zippoo87
#1383 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Evo vozim se kroz Srednju Bosnu,sa Sjeveroistoka BiH i pratim 4G signal Novotela.
Od Gracanice,do Bugojna,prebacilo je na 3G samo na skretanju od iza Zenice za Travnik,ulazak onaj i na par mjesta H+.
Bez signala za pozive nisam primjetio da je gdje bilo.
A evo sada ide penjanje na Kupres...tu ni BHT nike imao 4G,vidjeti cemo Novotel...za sada ima,pocetak ovih suma
Kupres i sve do granice sa Hr 4G i 4G+ brzine.
Eto cisto da se vidi pokrivenost signalom i mrezom...fakticki cijela drzava po dijagonali i svugdje 4G i signal vecinom pune resetke.
Od Gracanice,do Bugojna,prebacilo je na 3G samo na skretanju od iza Zenice za Travnik,ulazak onaj i na par mjesta H+.
A evo sada ide penjanje na Kupres...tu ni BHT nike imao 4G,vidjeti cemo Novotel...za sada ima,pocetak ovih suma
Eto cisto da se vidi pokrivenost signalom i mrezom...fakticki cijela drzava po dijagonali i svugdje 4G i signal vecinom pune resetke.
-
Sakazulu
#1384 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Proradila je app.
Kako za 12 KM imaš i 500 sms, a ja samo 100?
Kako za 12 KM imaš i 500 sms, a ja samo 100?
-
ibnudu
#1385 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Cesto idem relacija zapadna Hercegovina Sarajevo, ima rupa dole bez signala mtel-a bezbroj, dijelom puta tomislavgrad prozor nema signala nikako a kamo li da pricamo o 4G, blidinje pokriveno nikako, ni crtice E a kamo li 4G. Put Stolac Neum pokriveno uzasno sa ogromnim prekidima.put posusje tomislavgrad dio puta pod E pokrivenosti, tu i tamo se pojavi 3G.zippoo87 wrote: ↑28/05/2024 10:40 Evo vozim se kroz Srednju Bosnu,sa Sjeveroistoka BiH i pratim 4G signal Novotela.
Masa se raje prebacila na novotel pa ceka istek da se vrati.
imam poslovni mtel broj i koristim internet, muka da je firma uzela i bh telecom u slucaju nedostatka mtel mreze.
-
sabanss
#1386 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ruku na srce Blidinje skoro do Posušja nema ni BH Telecom signala. Ne znam šta je kvaka, relativno je visoravan i ravno, kontam lako je pokriti ali izgleda da ipak nije.ibnudu wrote: ↑28/05/2024 23:00Cesto idem relacija zapadna Hercegovina Sarajevo, ima rupa dole bez signala mtel-a bezbroj, dijelom puta tomislavgrad prozor nema signala nikako a kamo li da pricamo o 4G, blidinje pokriveno nikako, ni crtice E a kamo li 4G. Put Stolac Neum pokriveno uzasno sa ogromnim prekidima.put posusje tomislavgrad dio puta pod E pokrivenosti, tu i tamo se pojavi 3G.zippoo87 wrote: ↑28/05/2024 10:40 Evo vozim se kroz Srednju Bosnu,sa Sjeveroistoka BiH i pratim 4G signal Novotela.
imam poslovni mtel broj i koristim internet, muka da je firma uzela i bh telecom u slucaju nedostatka mtel mreze.
Pretpostavljam da bi Eronet trebao biti ok ali nisam nikada imao karticu da probam.
-
zippoo87
-
zippoo87
#1388 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
I u Tomislavgradu mi je 4G bio,net ferceraibnudu wrote: ↑28/05/2024 23:00Cesto idem relacija zapadna Hercegovina Sarajevo, ima rupa dole bez signala mtel-a bezbroj, dijelom puta tomislavgrad prozor nema signala nikako a kamo li da pricamo o 4G, blidinje pokriveno nikako, ni crtice E a kamo li 4G. Put Stolac Neum pokriveno uzasno sa ogromnim prekidima.put posusje tomislavgrad dio puta pod E pokrivenosti, tu i tamo se pojavi 3G.zippoo87 wrote: ↑28/05/2024 10:40 Evo vozim se kroz Srednju Bosnu,sa Sjeveroistoka BiH i pratim 4G signal Novotela.
Ne znam,mozda ima veze i do telefona i kvaliteta antena u istom.
Ovo sam testirao na Xiaomi 12 Lite
-
Refik4
#1389 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
U srednjoj Bosni uže gradske jezgre i imaju signal. Da si išao nekim sporednim putem npr Zenica Ovnak Travnik ne bi bilo signala oko Travnika, a interesantno na Vlašiću ima.zippoo87 wrote: ↑28/05/2024 10:40 Evo vozim se kroz Srednju Bosnu,sa Sjeveroistoka BiH i pratim 4G signal Novotela.
-
zippoo87
#1390 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Prosao sam i kroz Travnik,centar doduse...4g cijelo vrijeme.
Sto se max pokrivenosti tice,toga nema nigdje.
Evo u Hr...5G signal mi ali odes iz uvalice u uvalicu,u drugoj nema nikakvog signala,offline potpuno,nema nista,mrtvo sve.
A zracne linije 200m.
Sto se max pokrivenosti tice,toga nema nigdje.
Evo u Hr...5G signal mi ali odes iz uvalice u uvalicu,u drugoj nema nikakvog signala,offline potpuno,nema nista,mrtvo sve.
A zracne linije 200m.
- mirota
#1391 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
sta mi vrijedi 5G kad je brzina kao na 4G
-
zippoo87
#1392 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nisam ni provjeravao brzinu na 5G,jer mi se ne bacaju MB bezveze,skup net u Hr.
Tomato 17GB platim 15 eura ,trajanje mjesec dana.
Tarifa na bonove
Tomato 17GB platim 15 eura ,trajanje mjesec dana.
Tarifa na bonove
-
sabanss
#1393 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa imaš A1 90 dana 120 GB za 16 eura, to je baš skupo.
Sada trenutno je i akcija u TComu, 2xeSIM za 10 eura, 10 dana flat. A imaju i oni 20 EUR-90dana-120 GB: https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia
-
zippoo87
#1394 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Gdje se imaju kupiti te kartice i moze li se dopunjavati online?sabanss wrote: ↑09/06/2024 12:10Pa imaš A1 90 dana 120 GB za 16 eura, to je baš skupo.
Sada trenutno je i akcija u TComu, 2xeSIM za 10 eura, 10 dana flat. A imaju i oni 20 EUR-90dana-120 GB: https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia
Im ali ta A1 kartica u Tomyju ?
Problem je sto ja ne mogu ici ganjati se i traziti kartice.
Imam ovaj tomato broj 5 godina,sve se moze preko kartice obaviti i zato ga i koristim.
Ti turist paketi mi nisu zanimljivi jer kratko traju i moras kupiti novu fizicku sim (nemam esim na telefonu) a to mi nije bas na dohvat ruke
-
sabanss
#1395 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ovo je cijena za narudžbu na webu, dostava bude unutar par dana ali samo teritorij Hrvatske. Mislim da možeš uzeti na A1 prodajnim mjestima ali onda je 20 eura. Uglavnom jednokratna neugodnost za nabaviti karticu.
A za esim... Sljedeći mobitel će ti vjerovatno podržavati. Genijalna stvar
A za esim... Sljedeći mobitel će ti vjerovatno podržavati. Genijalna stvar
-
zippoo87
#1396 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kupio sam danas ovu karticu...isao poslom u veci grad i kupio u trgovini Tiska.sabanss wrote: ↑10/06/2024 08:17 Ovo je cijena za narudžbu na webu, dostava bude unutar par dana ali samo teritorij Hrvatske. Mislim da možeš uzeti na A1 prodajnim mjestima ali onda je 20 eura. Uglavnom jednokratna neugodnost za nabaviti karticu.
A za esim... Sljedeći mobitel će ti vjerovatno podržavati. Genijalna stvar![]()
20 eura sam platio u trgovini a mogao sam i naruciti online ali ajde da se ne patim
Hvala tebi za preporuku ...sada sam fakticki pokriven cijelo ljeto sa netom
-
sabanss
#1397 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
zippoo87 wrote: ↑10/06/2024 12:30Kupio sam danas ovu karticu...isao poslom u veci grad i kupio u trgovini Tiska.sabanss wrote: ↑10/06/2024 08:17 Ovo je cijena za narudžbu na webu, dostava bude unutar par dana ali samo teritorij Hrvatske. Mislim da možeš uzeti na A1 prodajnim mjestima ali onda je 20 eura. Uglavnom jednokratna neugodnost za nabaviti karticu.
A za esim... Sljedeći mobitel će ti vjerovatno podržavati. Genijalna stvar![]()
20 eura sam platio u trgovini a mogao sam i naruciti online ali ajde da se ne patim
Hvala tebi za preporuku ...sada sam fakticki pokriven cijelo ljeto sa netom
-
hipija
#1398 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pozdrav!
Za one koji mogu pomoći bio bih zahvalan a situacija je ovakva.
Supruga prenijela broj u Novotel,dobila korisničko uputstvo a zatim i obavijest u kojoj piše da nakon što nestane signala između 13 i 16h treba ubaciti novotel karticu. Tako je i učinjeno ali onda stoji poruka: Unesite MCK! Kod za otključavanje mreže je blokiran zbog previše netačnih pokušaja!
Podrška nedostupna, pa dok se ne uspostavi kontakt sa njima zna li neko šta je činiti?
Supruga prenijela broj u Novotel,dobila korisničko uputstvo a zatim i obavijest u kojoj piše da nakon što nestane signala između 13 i 16h treba ubaciti novotel karticu. Tako je i učinjeno ali onda stoji poruka: Unesite MCK! Kod za otključavanje mreže je blokiran zbog previše netačnih pokušaja!
Podrška nedostupna, pa dok se ne uspostavi kontakt sa njima zna li neko šta je činiti?
- fusion_ba
#1399 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Rekao bih da je u pitanju telefon kupljen u BH Telecomu ili Eronetu koji je zaključan samo za tu mrežu.hipija wrote: ↑13/06/2024 21:48 Pozdrav!
Ako je kod za otključavanje pogrešno ukucan više puta onda je telefon potpuno zaključan samo za mrežu operatera kod kojeg je kupljen.
Dakle to nema veze sa Novotelom već sa telefonom.
Jedino ako je telefon dual sim, pokušaj ubaciti sim u drugi ulaz.
-
hipija
#1400 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da. Telefon je kupljen u poslovnici BHT i dual sim je u pitanju. Probam sa drugim slotom, hvala puno!fusion_ba wrote: ↑13/06/2024 22:29Rekao bih da je u pitanju telefon kupljen u BH Telecomu ili Eronetu koji je zaključan samo za tu mrežu.hipija wrote: ↑13/06/2024 21:48 Pozdrav!
Ako je kod za otključavanje pogrešno ukucan više puta onda je telefon potpuno zaključan samo za mrežu operatera kod kojeg je kupljen.
Dakle to nema veze sa Novotelom već sa telefonom.
Jedino ako je telefon dual sim, pokušaj ubaciti sim u drugi ulaz.