Alija-Tito?

Locked
insomnia78

#1376 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Kad tamo sve paše i ustaše?
BHCluster

#1377 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

славянин wrote:Neocekivano totalno.... iznenadjenje - surprajz sto bi rekli... posebno nakon vukovara... surprajziro se Alija sto je JNA radila sa onim koji su bili protiv referenduma :lol:
Ta kazes "protiv referenduma" pa valjda si protiv necega ako glasas a ne bojkotujes. :lol: Eh moj pajseru. :lol:
LBVIEW

#1378 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
LBVIEW wrote:
PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Samo sto ne zive svi Muslimani u Sarajevu, bosnjackih sela koliko hoces, od Cazina do Foce.
Sto se rodbine tice, sta cemo s onima sto ujutro sajkacu, a navecer titovku, a takvih je bila vecina do 44-e?
I gdje je famozni etnicki paritet u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti?
Prizna ti to ili ne,Muslimani su bili neskolovani i nisu letjeli za knjigom ili visokom skolom.Rijetko koja cura je iz tih sela zavrsila srednju a na prste mozes prebrojat one sa fakultetskom diplomom.Kod Srba je to drugacije bilo,jedan je vuko drugog,daj mu drzavnog posla i vojnih skola jer su one bile besplatne.
Sto se tice sajkaca i titovki,ako cemo realno,oni su i iznjeli NOB,da su se feslije pitale jos bi domobrani hodali oko nas...
A Srbi su inace svi isli na MIT, :D pogotovo oni s Romanije, Grmeca, Gacka...
Sto se onog, "ako cemo realno tice", nije ni vrag crn kako se to cinilo, jer kakvi su ti od kojih, kako Pasaga Mandzic priupita Rodoljuba Colakovica, " muslimanski narod bjezi"(u svjetlu rqasprave o odnosu NOP prema Bosnjacima u sjeveroistocnoj Bosni), a ostaje kod domobrana? Ti "ustanici" su pocinili ogromne zlocine nad Bosnjacima, od Kulen Vakufa do Foce, da bi poslije bili primljeni u partizane, fdje su neki dogurali i do generalskih cinova.
No, vratimo se srzi problema, ovo su sve pokusaji opravdanja polike koja je zagovarala:etnicki paritet
spreca

#1379 Re: Alija-Tito?

Post by spreca »

megaman4 wrote:
spreca wrote:Drzava je vec privatizovana i u vlasnistu je Bakra <Covica i Dodiga i kome to nije jasno taj je nepovratno slijep
Ne. Nisu je oni privatizovali nego njihove gazde kojima sluze i sve dok ova trojka bude radila kako oni zele, nece ih dirati i vjecno ce vladati.

BiH je odavno prodata MMF- u i drugim zelenaskim svjetskim institucijama kao i sve druge drzave regije. Izgubili smo svoju nezavisnost i njihove smo igracke.
Zahvaljujuci gore nabrojanim....Niko ih nemoze natjerati ukoliko to oni nece ali zinula guzica na kredit MMFa koji oni posle podjele medju sobom....MMF nikoga ne tjera da uzme ako nece
Point.

#1380 Re: Alija-Tito?

Post by Point. »

Kakvih ublehaških postova se ovdje može pročitati. Ko biva Alija je izabrao pogrešan trenutak nezavisnosti, trebao je čekati povoljan trenutak. Nikobod ubleha da pojasni kad bi taj trenutak došao. Da ne bi naprezali mozak da odgovorim - nikad. Kad se SFRJ raspadala i kad je izlaskom Slovenije i Hrvatske de facto prestala postojati, tad i jedino tad je bio pogodan trenutak proglašenja nezavisnosti. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji bi inače Bošnjaci završili na ratištima od Okučana, preko Like sve do istočne Slavonije braneći jugosl.... pardon, srpstvo. I poslije bi imao faktički veliku Srbiju u kojoj bi bio manjina i bez prilike za nezavisnost BiH. Izgleda, nekima to baš treba crtati. Ili bi možda voljeli da su živjeli u toj novonastaloj idili od države?
славянин

#1381 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

BHCluster wrote:
славянин wrote:Neocekivano totalno.... iznenadjenje - surprajz sto bi rekli... posebno nakon vukovara... surprajziro se Alija sto je JNA radila sa onim koji su bili protiv referenduma :lol:
Ta kazes "protiv referenduma" pa valjda si protiv necega ako glasas a ne bojkotujes. :lol: Eh moj pajseru. :lol:
Koji dio "protiv referenduma" ne razumijes ? Tesko znam :lol: Doduse ako ti je prvak alija kojeg je iznenadio rat onda mogu misliti koji su ti intelektualni kapaciteti :D
славянин

#1382 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Point. wrote:Kakvih ublehaških postova se ovdje može pročitati. Ko biva Alija je izabrao pogrešan trenutak nezavisnosti, trebao je čekati povoljan trenutak. Nikobod ubleha da pojasni kad bi taj trenutak došao. Da ne bi naprezali mozak da odgovorim - nikad. Kad se SFRJ raspadala i kad je izlaskom Slovenije i Hrvatske de facto prestala postojati, tad i jedino tad je bio pogodan trenutak proglašenja nezavisnosti. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji bi inače Bošnjaci završili na ratištima od Okučana, preko Like sve do istočne Slavonije braneći jugosl.... pardon, srpstvo. I poslije bi imao faktički veliku Srbiju u kojoj bi bio manjina i bez prilike za nezavisnost BiH. Izgleda, nekima to baš treba crtati. Ili bi možda voljeli da su živjeli u toj novonastaloj idili od države?
Kad god samo ne kada imas neprijatelja naoruzanog,spremnog i u poziciji da te napadne a ti imas dove i lijepe zelje :D
madner

#1383 Re: Alija-Tito?

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote: Nije, opet lupetas bez pokrica.

1980 JNA nije mogla izdati naredbu republickom TO.
A jel', a kad je mogla, prosvijeti nas.
Cinjenica je da je Izdala, te oruzje TO podijelila Srbima. :oops:
Toliko o "JNA" I "ravnopravnoj zajednici naroda i narodnosti". :oops:
Napisao sam vec nepismeni.

Koalicioni partneri uvijek iste gluposti napisu da speru svoju odgovornost.
madner

#1384 Re: Alija-Tito?

Post by madner »

Otkud ova ideja o etnickom paritetu kao vrhovnoj vodilji? Drzavne institucije su drzavne, nije Deyton normalan.
detroit-mercy

#1385 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
LBVIEW wrote:

Ja mislim da je bila kasna jesen 89 ili rano proljece 90 kad je izdata naredba da JNA preuzme kontrolu nad magcinima oruzja TOa. Ja sam recimo bio ucesnik te "akcije" u Hrvatskoj :mrgreen: mada tada nisam imao veze sta je JNA a sta TO, meni to sve isto bilo :mrgreen: .
Last edited by detroit-mercy on 06/09/2019 17:29, edited 1 time in total.
PM72

#1386 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:
Kad tamo sve paše i ustaše?
Tebi je sega jer ne znas o čemu pišem...ja sam popunjavao te papire...
insomnia78

#1387 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Znam ja vrlo dobro o cemu ti pises i cemu vodi tako pisanje
BHCluster

#1388 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote:
Koji dio "protiv referenduma" ne razumijes ? Tesko znam :lol: Doduse ako ti je prvak alija kojeg je iznenadio rat onda mogu misliti koji su ti intelektualni kapaciteti :D
Kad vidim sta "intelektualna elita" pise stvarno ko sam ja i kako se samo usudjujem. :lol:
LBVIEW

#1389 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

madner wrote:
LBVIEW wrote:

Ovako, ublehas, ovdje ako je iko nepismen onda si ti, trebam li mozda
postirati tvoje postove pune pravopisnih gresaka?
Last edited by LBVIEW on 06/09/2019 17:35, edited 1 time in total.
General War

#1390 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

Point. wrote:Kakvih ublehaških postova se ovdje može pročitati. Ko biva Alija je izabrao pogrešan trenutak nezavisnosti, trebao je čekati povoljan trenutak. Nikobod ubleha da pojasni kad bi taj trenutak došao. Da ne bi naprezali mozak da odgovorim - nikad. Kad se SFRJ raspadala i kad je izlaskom Slovenije i Hrvatske de facto prestala postojati, tad i jedino tad je bio pogodan trenutak proglašenja nezavisnosti. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji bi inače Bošnjaci završili na ratištima od Okučana, preko Like sve do istočne Slavonije braneći jugosl.... pardon, srpstvo. I poslije bi imao faktički veliku Srbiju u kojoj bi bio manjina i bez prilike za nezavisnost BiH. Izgleda, nekima to baš treba crtati. Ili bi možda voljeli da su živjeli u toj novonastaloj idili od države?
Eno Makedonija i Crna Gora nigdje nisu zakasnili...ali valjalo je Tudzmana iz govana vaditi odmah, pa makar gorili ko svijeca.
LBVIEW

#1391 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: Ja mislim da je bila kasna jesen 89 ili rano proljece 90 kad je izdata naredba da JNA preuzme kontrolu nad magcinima oruzja TOa. Ja sam recimo bio ucesnik te "akcije" u Hrvatskoj :mrgreen: mada tada nisam imao veze sta je JNA a sta TO, meni to sve isto bilo :mrgreen: .
:thumbup:
Ma lupeta po obicaju.
insomnia78

#1392 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

General War wrote:
Eno Makedonija i Crna Gora nigdje nisu zakasnili...ali valjalo je Tudzmana iz govana vaditi odmah, pa makar gorili ko svijeca.
Joj Makedonija i CG
madner

#1393 Re: Alija-Tito?

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote:
LBVIEW wrote: A jel', a kad je mogla, prosvijeti nas.

Ovako, ublehas, ovdje ako je iko nepismen onda si ti, trebam li mozda
postirati tvoje postove punih pravopisnih gresaka?
Funkcionalno si nepismen, javis se o temi bez da ista znas osim par glupih parola, preskocis informacije i onda donosis neke zakljucke.

Nepismen je najblaza kvalifikacija.
General War

#1394 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
detroit-mercy wrote: Ja mislim da je bila kasna jesen 89 ili rano proljece 90 kad je izdata naredba da JNA preuzme kontrolu nad magcinima oruzja TOa. Ja sam recimo bio ucesnik te "akcije" u Hrvatskoj :mrgreen: mada tada nisam imao veze sta je JNA a sta TO, meni to sve isto bilo :mrgreen: .
:thumbup:
Ma lupeta po obicaju.
A ko je izdao naredbu?
espn

#1395 Re: Alija-Tito?

Post by espn »

Da je BiH ostala ne bi izasle ni Makedonija a ni CG.
PM72

#1396 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:Znam ja vrlo dobro o cemu ti pises i cemu vodi tako pisanje
Ma ne znas jer ti je sva pamet trazilica Google

Mesje...ali ako već znas sta i kako,reci nam brojeve lota...
LBVIEW

#1397 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
Bas slucajevi za porediti?
Kazem ja, sljedece je: "krvolocna TO napala golobradu nejac na Brcanskoj".
insomnia78

#1398 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:
insomnia78 wrote:Znam ja vrlo dobro o cemu ti pises i cemu vodi tako pisanje
Ma ne znas jer ti je sva pamet trazilica Google

Mesje...ali ako već znas sta i kako,reci nam brojeve lota...
Svatas li ti sta impliciras oni boldiranim djelom?
LBVIEW

#1399 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

madner wrote:
Funkcionalno si nepismen, javis se o temi bez da ista znas osim par glupih parola, preskocis informacije i onda donosis neke zakljucke.

Nepismen je najblaza kvalifikacija.
Koalicioni partneri, glupko, nemaju veze s tim, fino ti je kolega gore napisao kada se to preuzimanje oruzja TO desilo. :D
General War

#1400 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
Bas slucajevi za porediti?
Kazem ja, sljedece je: "krvolocna TO napala golobradu nejac na Brcanskoj".
Uzivaj onda
Image

Dok, u oslobodjenoj BiH:

"Dodik još radikalniji: Pozvao NATO da odbaci odluku o davanju MAP-a za BiH"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /190906081

Kazem ja: Hvala ti Aljo sto si nas vodio tako vizionarski
Locked