Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
saibaba

#1376 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by saibaba »

Henry Chinaski wrote:
saibaba wrote:
Sara03 wrote:Nerviraju me pretili ljudi, čiji indeks tjelesne mase premašuje normalne vrijednosti.

Neka otkupe dvoranu, odakle im pravo da se šetkaju okolo.

Ako moje dijete to vidi, sigurno će i ono poželjeti da izgleda kao da je u devetom mjesecu trudnoće.
Wow koje poredjenje. Mora da si ponosna na sebe..

Jedno od civilizacijski normi ponasanja je da se seksualno opcenje ne izvodi javno nego je to intimna, Bez obzira na sexualnu orijentaciju.

I sad.. hodati po gradu i obasnjavati sta ti radis u intimnim trenutcima i s kim ( kao da je to neko dostignuće ) je žešći debilizam...

Nisu svi geyevi u nevladinim ogranizacijama i razmazena djecurlija sa pirsinzima.. vecina populacije su ozbiljni ljudi koji zive normalne zivote..

Oni sigurno nece izaci na ulicu da se ofiraju i prave freakshow od sebe.

Ova parada je u sutini ponižavanje i pogresno predstavljanje tih osoba..
Četničko postrojavanje, koje je pravi freekshow, definitivno nije dostiglo ni blizu ovoliko protivljenje javnosti. Možda da skrenemo pažnju na razloge zašto je to tako?
Je li ikoga sram za to što se oko ovoga diže tolika panika, a svi se stišali kao pičkice kad su u pitanju četnici. Četnici su civilizacijska sramota, moralno i ljudski apsolutno neprihvatljiva pojava, a da ne govorim o ozbiljnoj opasnosti po državu, našu djecu, civiliziran način života i sve normalno što postoji.

Po čemu je ovih par cura toliko opasnije od krvoločnih bradonja željnih naše krvi? Smiješan sam sam sebi što ovo ponavjam ali ja bih se stvarno stidio ovako glasno protiviti ovom miroljubivom skupu da sam prešutio četnike i poklopio se kao pičić.
Ja sam se četnicima usprotivio kad je trebalo i opet ću, a protiv ovog protesta nemam ništa, iz milion razloga.

Ovdje vidim milion šupljih argumenata koji nemaju veze sa logikom. Mislim da su se ovdje mnogi ohrabrili samo zato što misle da mogu i što im suprotna strana izgleda slaba.
Ko ima muda da ode u Višegrad i četnicima jebe mater, rado ću ga podržati i u protivljenju ovoj paradi.
Degutantno je hodati po gradu i prezentirati javno nesto sto bi trebalo biti intimno. samo toliko..
Isto tako mi je degutantno recimo nametati religiju,
Sto se cetnika tice ja sam ratovao protiv nih.. I to ne tastaturom nego puskom..
Henry Chinaski

#1377 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

moonca wrote:
Je li ikoga sram za to što se oko ovoga diže tolika panika, a svi se stišali kao pičkice kad su u pitanju četnici. Četnici su civilizacijska sramota, moralno i ljudski apsolutno neprihvatljiva pojava, a da ne govorim o ozbiljnoj opasnosti po državu, našu djecu, civiliziran način života i sve normalno što postoji
Ne vidim povezanost, gore pomanute, sa LGBT--cemu to.

Ako ce im parada rijesiti sve probleme kojima su izlozeni, ako su izlozeni, onda sam ZA.
Po čemu smatraš da si direktno ugrožena ovom povorkom, a nisi onom povorkom? Zašto su svi toliko glasni oko ovoga, a puno manje oko onoga?
Koje su direktne negativne posljedice po tvoj život koje može uzrokovati par lezbejki, a koje su one koje može uzrokovati stotine naoružanoh, maloumnih kretena koji te mrze iz dna duše i žele ti bolnu smrt?

A uporedi reakciju javnosti na jedan i na drugi slučaj.
MarlboroGold

#1378 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

saibaba wrote: Degutantno je hodati po gradu i prezentirati javno nesto sto bi trebalo biti intimno. samo toliko..
Sto se cetnika tice ja sam ratovao protiv nih.. I to ne tastaturom nego puskom..
Vaša borba je ostalima dala da danas mogu ratovati tastaturom preko foruma i društvenih mreža umjesto puškama.
Hvala.
moonca

#1379 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Henry Chinaski wrote:
moonca wrote:
Je li ikoga sram za to što se oko ovoga diže tolika panika, a svi se stišali kao pičkice kad su u pitanju četnici. Četnici su civilizacijska sramota, moralno i ljudski apsolutno neprihvatljiva pojava, a da ne govorim o ozbiljnoj opasnosti po državu, našu djecu, civiliziran način života i sve normalno što postoji
Ne vidim povezanost, gore pomanute, sa LGBT--cemu to.

Ako ce im parada rijesiti sve probleme kojima su izlozeni, ako su izlozeni, onda sam ZA.
Po čemu smatraš da si direktno ugrožena ovom povorkom, a nisi onom povorkom? Zašto su svi toliko glasni oko ovoga, a puno manje oko onoga?
Koje su direktne negativne posljedice po tvoj život koje može uzrokovati par lezbejki, a koje su one koje može uzrokovati stotine naoružanoh, maloumnih kretena koji te mrze iz dna duše i žele ti bolnu smrt?

A uporedi reakciju javnosti na jedan i na drugi slučaj.
Cekaj - ne zelim da ih vidim u istoj recenici.

Gay su - miroljubivi ,ako nista drugo..zbilja ih ti vise vrijedjas stavljajajuci ih u rang sa cetnicima...

Podrzavam ih u svemu --- ali to je ipak nesto novo cega se svi plase --ovi sto nisu --da ce im se desiti- jer cuci to izgleda u svakom inasanu.. :oops: :lol:
Henry Chinaski

#1380 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

saibaba wrote: Degutantno je hodati po gradu i prezentirati javno nesto sto bi trebalo biti intimno. samo toliko..
Nekoliko puta su spominjani iftari na otvorenom u centru grada i slične stvari. Pretpostavljam da si i tada pisao kako je to degutantno jer je Ramazan i religija jedna intimna stvar i treba da bude vrijeme ibadeta i traženja mira za sebe i sve ostale oko sebe?
Ja sam smatrao da je to lijepo jer su to ljudi koji vjerovatno žele dobro sebi i svima oko sebe. Isto tako mislim i sad da će ovi ljudi prošetati mirno i izgledati potpuno normalno. Ne mislim da će hodati gologuzi i pušiti jedni drugima na cesti.

Degutantno je misliti da su šupci oni koji ne priznaju tebe i tvoja uvjerenja, a ne priznavati tuđa. Ovdje govorimo o poštivanju zakona koji ne bi trebao biti upitan.
Irsar

#1381 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

piupiu wrote:
Irsar wrote:Helemnejse, dosta za večeras, ko sebi želi dobro malo će promisliti o svemu ovome, a to uključuje i homoseksualce koji moraju znati bar 1 stvar: nije najgora stvar učiniti grijeh, Bog je Svemilostan i sve će oprostiti ako tako želi, već je najgora stvar učiniti grijeh i samoobmanuti se da je to nešto dobro i kao nije grijeh. Svako dobro.
Ako je Bog svemilostan, zašto su ljudi ubijedjeni da imaju pravo da sude? Otkud bilo kome takva samouvjerenost da to u šta vjeruje nije samoobmana? Bog na jednu stranu, religija (antropocentrična vizija Boga) na drugu... na primjer. Zašto bi Boga interesovalo da li je neko gej ili nije? Specifično, medju ljudskom vrstom. :?:
Ljudi sude po osnovu nečega, u ovom konkretnom slučaju se može suditi ili po onome što Bog (i sve prave religije) kažu, ili po ćejfu modernog čovjeka. Ne znam otkud pravo čovjeku da sudi po svom ćejfu, i to pogotovo nakon hiljada godina koliko se nešto smatralo da je loše, a sada bi kao trebalo to izmijeniti, iako čovjek sam nije se izmijenio.

Nije samoobmana jer ako se nešto zna onda u to ne može biti sumnje; a ako te zanima kako to znam - pa znam iz istog razloga što znam bilo šta, zahvaljujući inteligenciji/razumu koju mi je Bog dao. I drugi bi znali, da malo stave svoju oholost po strani i nedokazane ideje kojima se vode kroz život, jedna od tih ideja bivajući kako "samo ono što se naukom može dokazati je realno".

I nisu sve religije "antropocentrične vizije Boga", obzirom da sam Bog učestvuje u nastanku i formiranju religije, naravno govorim o interno konzistentnim religijama.

Na ostala pitanja sam ti već odgovorio. Homoseksualnost je inverzija normalne i prirodne hijerarhije, koja za sobom povlači sunovrat i više zla nego dobra za pojedinca koji se time vodi; društvo, kasnije, također počne osjećati negativne posljedice toga.
Henry Chinaski

#1382 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

moonca wrote: Cekaj - ne zelim da ih vidim u istoj recenici.

Gay su - miroljubivi ,ako nista drugo..zbilja ih ti vise vrijedjas stavljajajuci ih u rang sa cetnicima...

Podrzavam ih u svemu --- ali to je ipak nesto novo cega se svi plase --ovi sto nisu --da ce im se desiti- jer cuci to izgleda u svakom inasanu.. :oops: :lol:
Mislim da onaj ko razmišlja ispravno zna da ne stavljam njih u isti kontekst nego one koji se (kao) bore za civilizacijska i moralna načela. Borite se za načela protiv onih koji teško mogu uzvratiti, a ne tamo gdje stvarno treba.
Odlika nasilnika je obično to da teroriziraju slabije iako nemaju razloga, samo zato što su slabi. Ne teroriziraju nekog zbog različitih stavova ako je jači.
Henry Chinaski

#1383 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Shvatao sam ovu temu kao zajebanciju ali me natjeraste da budem ozbiljan. :mrgreen:
saibaba

#1384 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by saibaba »

Henry Chinaski wrote:
Nekoliko puta su spominjani iftari na otvorenom u centru grada i slične stvari. Pretpostavljam da si i tada pisao kako je to degutantno jer je Ramazan i religija jedna intimna stvar i treba da bude vrijeme ibadeta i traženja mira za sebe i sve ostale oko sebe?
Ja sam smatrao da je to lijepo jer su to ljudi koji vjerovatno žele dobro sebi i svima oko sebe. Isto tako mislim i sad da će ovi ljudi prošetati mirno i izgledati potpuno normalno. Ne mislim da će hodati gologuzi i pušiti jedni drugima na cesti.

Degutantno je misliti da su šupci oni koji ne priznaju tebe i tvoja uvjerenja, a ne priznavati tuđa. Ovdje govorimo o poštivanju zakona koji ne bi trebao biti upitan.
Četnici, iftari, gey parada.. smiri se malo momak..
Idemedosumom

#1385 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Idemedosumom »

Ćafiri jedni :D
Irsar

#1386 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

piupiu wrote:A homoseksualce nije stvorio Bog?
Ovo nema veze sa pričom oko toga je li homoseksualizam loš. Bog je stvorio i razne bolesti, pa opet se nećemo ponositi time što smo bolesni, niti ćemo reći da je bolest zdravlje. Shvataš?
Ama, ko je vjernicima dao pravo da odlučuju da li je Bog 'zadovoljan' ili 'nezadovoljan', na osnovu čega nekakav skup ćelija, nevidiljiv u kozmičkom smislu, smatra da baš on ima sposobnost da spozna božanska zadovoljstva i nezadovoljstva? Stvarno mi je nejasan ovaj koncept. On je u potpunoj suprotnosti sa idejom Boga.
Čuj? A kojom "idejom Boga" se ti vodiš? Koliko vidim definitivno ne idejom kakva je zastupljena u Islamu, Kršćanstvu, Judaizmu, Budizmu i Hinduističkim religijama. Dakle?

Ali to je čak i sporedna stvar. Već sam rekao da je čovjek vrsta koja ima spolnu diferencijaciju, da je to normalno i prirodno stanje te vrste, a također ta diferencijacija ima više funkcija. Jedna od funkcija je razmnožavanje, druga upotpunjavanje muškog i ženskog aspekta čovječnosti, treća kontakt sa Bogom. I td. Ništa od toga nema u homoseksualizmu, koji je devijacija od normalnosti praktično po definiciji. Jer ako je svejedno jesu li muškarci i žene heteroseksualni ili nisu, onda ne znam kako ljudska vrsta može opstati u slučaju da su svi muškarci i žene nešto mimo heteroseksualnih. Nešto ovdje je normalno i prirodno, a nešto nije; ne može sve biti isto.
Kakve istine? Čije istine? Ne kontam?
Čuj čije istine? Nemoj mi tog relativizma, istina je neovisna od toga ko je u pitanju, nema "moje istine" već samo istine.
'Moral' nije endemičan ljudskom rodu. To kaže nauka. Moral ne proističe iz religije (niti ima puno veze sa seksualnošću), on je prirodan i ima sasvim jasnu evolutivnu funkciju.
Samu sebe pobijaš u par rečenica. Ako "nauka kaže" da moral nije prirođen čovjeku, onda taj moral ne može biti niti prirodan niti imati "evolutivnu funkciju".

Ali moral jeste prirođen čovjeku; moral je ništa drugo doli "način dobrog življenja", a pošto su ljudi ograničena stvorenja i kao takva prirodna stvorenja, onda je ograničen broj mogućnosti kako se to može dobro živjeti. Seksualni moral, pak, je možda i najvažniji moral, jer kao što rekoh vezan je kako za fizičko postojanje (razmnožavanje), tako i za metafiziku ljudskog postojanja u vidu interakcije sa Bogom.
Usput, Bosna je jedno od najnemoralnijih i u 'istom dahu', navodno, jedno od najreligioznijih društava na planeti. "Zala" kao što su kradja, ubistvo, ucjena, laž... na sve strane. Šta se desilo? Jesu li pederi Bogu i njegovim samozvanim predstavnicima na Zemlji i forumu bitniji od opšteg moralnog rasula na drugoj strani?
Bosna je u moralnom rasulu i blatu, i ništa više. Što ne znači da treba biti i gore. A može biti gore.
Irsar

#1387 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

Bodkin wrote:
Irsar wrote:
Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.
:lol: zato vjernici svaki dan pokazuju da imaju tu osnovu moralnosti. Sve osnove moralnosti, a svako svakog zajebe. Najveca zla u historiji pocinili vjernici i to uglavnom medjusobom i da dokazu ciji je Bog jaci. Nenadjebiva osnova moralnosti
Šta čovjek čini, u ime religije ili ne, nema nužne veze sa time šta ta religija zaista kaže. Čovjek je limitiran i sklon zaboravu i zlu, neizbježno je da će čovjek činiti zlo. Zato tu i jeste Dan Suđenja i Budući Svijet, gdje će se stvari među ljudima raščistiti, jer pravda na ovom svijetu je ipak nužno relativna i nikada posve zadovoljavajuća.

Vjera nudi osnovu moralnosti koju zove Bogom. Bog, po definiciji svih vjera, je nešto nepromjenjivo, vječno, stalno. Samim time, nema straha da će se osnova izmijeniti i samim time povući za sobom izmjenu moralnih principa. Za razliku od toga, nevjernici raznih profila nude... prolazne, nestalne, relativne stvari, od "ličnog osjećaja" do "nauke".
hAZNADAR

#1388 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by hAZNADAR »

Irsar wrote:

Na ostala pitanja sam ti već odgovorio. Homoseksualnost je inverzija normalne i prirodne hijerarhije, koja za sobom povlači sunovrat i više zla nego dobra za pojedinca koji se time vodi; društvo, kasnije, također počne osjećati negativne posljedice toga.
Suplja prica,... drustvo ne moze osjecati negativne posljedice godisnje parade i necije javne homoseksualnosti. Razvijena i perspektivna drustva danasnjice poput zemalja Skandinavije su cist primjer.

Naprotiv - netolerancija i diskriminacija po bilo kojoj osnovi ima negativne posljedice u drustvu - cak i po one koji nisu na udaru.
Vjera nudi osnovu moralnosti koju zove Bogom.
U praksi vjernici pokrivaju svoju nemoralnost praksom, pravilima,... u prijevodu klanja ili se krsti a slaze, prevari,... kad stigne.
Danasnji ateisti i agnostici su daleko moralniji i iskreniji nego prosjecni vjernici. Ali to je druga tema.
Sara03

#1389 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Shodno nekim komentarima, kako sada stvari stoje, sve se čini da pripadnici LGBTQI zajednice planiraju grupnjak ispred Vječne vatre.

Zamislite da neka javna ličnost u Bosni i Hercegovini odluči izaći iz ormara, tako što će se pojaviti sa partnerom ili partnericom na javnom događaju. Ja vam apsolutno garantujem da bi reakcije bile iste, tipa: "Treba vas oboje izolovati, neću da moja djeca ovo gledaju!" i slično.

Ali ne, nama smeta parada.
Irsar

#1390 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

@harač je lik koji voli iz posta u post mijenjati teze, nikada posve ne dajući svoje viđenje ičega, ali pokušavajući se predstaviti kao da zna o čemu priča.

Ali da zaključim i sa njim:
harač wrote:vidim da imam posla sa polupismenom budalom, ali da ti pojednostavim k'o maksumu: moja trenutna misao i njeno postojanje nije umnonezavisna, ali Alpe jesu umnonezavisne. eh sad, ove teške i "izmišljene" pojmove primijeni na moral i etiku. nije lako, neka prespava :D
Prvo, već sam u nekom prijašnjem postu rekao kako je osnova objektivne moralnosti nešto nepromjenjivo, i to konkretno Bog. Bog je svakako "umnonezavisan" (postoji neovisno od toga šta ko misli), tako da si uopšte shvatio šta si pročitao ne bi bilo ni potrebe da posežeš za riječima tipa "umnonezavisni" kao da sam ja rekao išta stvarno problematično. Ironično, da malo ohladiš sa svojom ohološću, vidio bi da nije bilo ni potrebe za svime ovim jer sam svakako rekao ono u vezi čega se i ti slažeš; istina, ne slažeš se da je to Bog, ali slažeš se da je osnova nešto "umnonezavisno".

Drugo, moral i etika, čak i pored činjenice da imaju kao osnovu Boga, ipak su dijelom "obojeni" čovjekom, jer sve na ovom svijetu (uključujući i čovjeka) je ipak nesavršeno, jer samo Bog je savršen, tako da moral u praktičnom smislu ne može ni biti potpuno odvojen od čovjeka i samim time ne može ni biti potpuno "umnonezavisan", kao što tvoje Alpe mogu biti. Ovo je finesa o kojoj bi trebao razmisliti, a ne da se razbacuješ pojmovima za koje ni ne znaš kakve veze imaju sa svom ovom pričom.
Irsar

#1391 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

hAZNADAR wrote:
Irsar wrote:

Suplja prica,... drustvo ne moze osjecati negativne posljedice godisnje parade i necije javne homoseksualnosti. Razvijena i perspektivna drustva danasnjice poput zemalja Skandinavije su cist primjer.
Ma nemoj?

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... g-sex.html

Šta ti znaš šta se to dešava u "razvijenim i perspektivnim društvima", ako te niti ne zanima šta je istina po svemu ovome? Možda se dešavaju stvari "naočigled sviju" ali ih ljudi ne percipiraju kao loše jer imaju uništen osjećaj za dobro i loše?

Image

Image
Naprotiv - netolerancija i diskriminacija po bilo kojoj osnovi ima negativne posljedice u drustvu - cak i po one koji nisu na udaru.
Tolerisati zlo je jedno, dok "tolerisati" (čitaj: prihvatati kao normalno, podržavati, promovirati) zlo je samo po sebi zlo. "Diskriminacija" je svakako previše upotrebljavan pojam da bi više značio išta, još malo pa će se i ljudi koji "vole sa životinjama" imati odnose žaliti na "diskriminaciju".

Ne znam zašto bi se trebalo "tolerisati" ovo na primjer (video je NSFW, valjda hajd ga znaj više):

https://www.hln.be/showbizz/kunst-liter ... ~a44a7beb/
U praksi vjernici pokrivaju svoju nemoralnost praksom, pravilima,... u prijevodu klanja ili se krsti a slaze, prevari,... kad stigne.
Danasnji ateisti i agnostici su daleko moralniji i iskreniji nego prosjecni vjernici. Ali to je druga tema.
Da, to je druga tema. Postojanje jednog zla ne opravdava drugo zlo. :wink:
Irsar

#1392 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

Ali predobro mi je da ovaj lik, haznadar, je sav opijen "tolerancijom i nediskriminacijom", a na drugoj temi mi govori kakav Islam kao treba biti, kakav je "uvijek bio", šta je loše, a šta dobro. Sve jasno, naravno, nisam ni očekivao da smatra homoseksualizam (ili još gore: transeksualizam) nečim lošim. :wink:
¤ jelena ¤

#1393 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Zbog par minuta šetnje, koju većina građana Sarajeva neće ni vidjeti, mjesecima će se valjati gluposti, izmišljati najogavnija scenarija po društvenim mrežama i trovati javnost. :roll:

Nema te fotografije sa najavljene the Parade, koja će ove postojeće i sve buduće maštovite prikaze u odvratnosti nadmašiti. To garantujem.

Mislite li vi o djeci, koja takođe čitaju ovaj forum, dok ove bljuvotine pišete?
Last edited by ¤ jelena ¤ on 04/04/2019 18:50, edited 1 time in total.
Sara03

#1394 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

tr wrote:...
Nećeš morati gledati. Prvo, jer se neće desiti. Drugo, neće biti ni namjere da se desi, jer zakonski propisi rigorozno tretiraju takve prekršaje, za koje slijedi masna kazna. Ja ti savjetujem da se malo opismeniš i educiraš, prije nego počneš lupati gluposti.
mali Ninja

#1395 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Ko podrzava ove anomalije daBogda mu sin doveo zeta u kucu...
Sara03

#1396 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Pošto se ovdje kćerka i dalje oslovljava sa sine, mislim da se takvo što zapravo često dešava. :sad:
pustopoljina

#1397 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Ne moras ih podrzavati, da bi podrzavao anomalije.
Ali
Da li bi radije da ti sin odmah dovede zeta, ili da se prvo ozeni, navalja troje djece , gledas kako snaha na oci veHne, a on stalno s "prijateljem" okolo leta? Dok ne pukne bruka.
Podrzavam ljude koji ne pate ni sebe, ni druge.
animals

#1398 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

Treba definitivno ugasiti sve teme o ovome..
vecina Balkanaca je umom u 14 stoljecu. gdje je samo normalno.. ubij, zakolji..
Nadzorna_ploca

#1399 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nadzorna_ploca »

Sta ce djeca na forumu :run:
Mars u park, na igraliste i u skolu.
mali Ninja

#1400 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Sara03 wrote:Pošto se ovdje kćerka i dalje oslovljava sa sine, mislim da se takvo što zapravo često dešava. :sad:
Dijetr drago reci nedao Bog takvo iskusenje, a ne pametovati ovako...
Locked