Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#1376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

sto je najgore nije samo baustela ljudi s finim platama i ovde :-)
melac

#1377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by melac »

Kod mene, od generacije koja je krenula u 1. razred od 36 ljudi otislo je 30 ljudi, a nisu to djeca i omladina to su ozbiljne godine. Posto se u moje vrijeme islo u osnovnu skolu gdje se rodis, tako mjerim da je nabolje da prikazem kakvo je stanje kod mene. To je strasno, i cijela ta generacija ima 1 ili vise djece koja ne zive ovdje.
stakasa

#1378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

sumirprimus wrote:ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka :lol:
O kojem je gradu rijec, je li u Krajini?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

sumirprimus wrote:sto je najgore nije samo baustela ljudi s finim platama i ovde :-)
neka idu
sumirprimus

#1380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Pa da neka idu, koji ce nam :D
Seyfo

#1381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Nakon 56 stranica, zaključio bih da je odgovor na pitanje iz naslova: stvarnost.
sumirprimus

#1382 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

detroit-mercy

#1383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Streptokok wrote:Svejedno, stanovi se brzo prodaju i zato im i dizu cijene u nebesa. U sarajevu kvadratv2250 a u istocnom 1250km. Ko to moze sebi od plate priustiti stan? E to mozemo direktno zahvaliti tebi i slicnima.
Tom logikom be trebali zabraniti i strane kompanije da dolaze jer placaju vise od domacih, cime podizu kupovnu moc stanovnistva, cime poskupljavaju stanove :-).
Oj skolo moja draga sto te ne zavrsi na vrijeme :mrgreen: .
detroit-mercy

#1384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Streptokok wrote:
insomnia78 wrote:
Streptokok wrote: Ma hajte, a sto je u is duplo jeftiniji?
Zato sto je genocidna vukojebina? Jel ti nas zajebavas?
Sta je reci? U vukojebini je cigla jeftinija? Nemas pojma sta su izgradili u lukavici. Kvadrat 1250.
Stan u Minchenu i Beblingenu nije ista cijena, sto li, oba grada u Njemackoj :mrgreen:.
Je li ti ovo sto pises ozbiljno pises ili se zajebavas, nekad pomislim da se ipak zajebavas, ovako nesto ne izjavljuje osoba pri cistoj svijesti :mrgreen: .
detroit-mercy

#1385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote:
Rizvan wrote:Pa opet i u tom preskupom Minhenu, mladi ljudi su puno ranije u mogućnosti da se osamostale, i tamo nema slučajeva da u 2018 godini više generacija dijeli isti stambeni prostor, kao u Sarajevu gdje i dan danas ima slučajeva da mladi bračni par živi sa roditeljima.... i to govorim o životu u stambenim zgradama, dvosobnom, trosobnom stanu sa jednom kuhinjom i wc-om, a ne privatnim kućama sa više stambenih jedinica.
Stvar je i društvenih konvencija. Haman te roditelji otjeraju od sebe. A i mladi ne žele da žive sa roditeljima. U Italiji je recimo isto ko i kod nas. Roditelji i djeca žive mnogo više zajedno nego u Njemačkoj.
Harise dragi kakve drustvene konvencije :mrgreen: ekonomija, kako lako mlad covjek dolazi do prvog posla u Njemackoj, kako u USA, kako u Italiji, kako u Spaniji.
Eto i kod nas je drustvena konvencija :mrgreen: ali da je ekonomija dobra i dobre plate vidio bi koliko bi se mladi dugo zadrzavali sa roditljima :mrgreen: .
konjislav

#1386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

detroit-mercy wrote:
Haris.ba wrote:
Rizvan wrote:Pa opet i u tom preskupom Minhenu, mladi ljudi su puno ranije u mogućnosti da se osamostale, i tamo nema slučajeva da u 2018 godini više generacija dijeli isti stambeni prostor, kao u Sarajevu gdje i dan danas ima slučajeva da mladi bračni par živi sa roditeljima.... i to govorim o životu u stambenim zgradama, dvosobnom, trosobnom stanu sa jednom kuhinjom i wc-om, a ne privatnim kućama sa više stambenih jedinica.
Stvar je i društvenih konvencija. Haman te roditelji otjeraju od sebe. A i mladi ne žele da žive sa roditeljima. U Italiji je recimo isto ko i kod nas. Roditelji i djeca žive mnogo više zajedno nego u Njemačkoj.
Harise dragi kakve drustvene konvencije :mrgreen: ekonomija, kako lako mlad covjek dolazi do prvog posla u Njemackoj, kako u USA, kako u Italiji, kako u Spaniji.
Eto i kod nas je drustvena konvencija :mrgreen: ali da je ekonomija dobra i dobre plate vidio bi koliko bi se mladi dugo zadrzavali sa roditljima :mrgreen: .
Sve se vrti oko para, ili sto bi amerikanci rekli: "The money runs the world."
insomnia78

#1387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Kod nas i ko ima para sklepa kucu na tri sprata da ima za sinove
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

sumirprimus wrote:Pa da neka idu, koji ce nam :D
Nije to koji ce nam, nego su sebi tako odredili, a nisu u sjevernoj koreji da moraju biti ovdje
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by un1ted »

Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
detroit-mercy

#1390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Kod nas i ko ima para sklepa kucu na tri sprata da ima za sinove
I na kraju balade sinovi odu za svojim poslom, ostaju oni koji moraju :mrgreen:
moonca

#1391 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

un1ted wrote:Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
-Ista situacija je i u Americi. Svi biznisi pate, prodaju se iz istog razloga.
Tapetari -izumrli a unosan biznis.
HAVANA

#1392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Suti jezik pregrizla,otice nam po visokog.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Velkoski »

stakasa wrote:
sumirprimus wrote:ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka :lol:
Tuzla :D

Svi moji poznanici iz Tuzle su otišli u Njemačku u zadnje tri-četiri godine, a nije ih mali broj
moonca

#1394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

HAVANA wrote:Suti jezik pregrizla,otice nam po visokog.
......znas, ima dobar biznis na prodaju- al'nema radnika tog zanata... ne smijem se upustiti dovesti nekoga ... :sad:
detroit-mercy

#1395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:
un1ted wrote:Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftin :mrgreen:.
detroit-mercy

#1396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote:
stakasa wrote:
Tuzla :D

Svi moji poznanici iz Tuzle su otišli u Njemačku u zadnje tri-četiri godine, a nije ih mali broj
Medicinska skola prebacuje normu 300% :mrgreen: .
moonca

#1397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

detroit-mercy wrote: Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftin :mrgreen:.
Jeste za siroke mase --ali, imas bogate kao i custom-made-- ima posla za njih i jos uvijek je to -uvozna radna snaga-.
detroit-mercy

#1398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:
detroit-mercy wrote: Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftin :mrgreen:.
Jeste za siroke mase --ali, imas bogate kao i custom-made-- ima posla za njih i jos uvijek je to -uvozna radna snaga-.
Sto bi rekli nasi ljudi, nece niko ruke da isprlja, i to nije samo problem americkog, vec i njemackog ali i naseg drustva.
Stvar je sto Ameri i Nijemci uvezu ovih sto nece ruke da isprljaju ali sta cemo mi :mrgreen: .
madner

#1399 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

detroit-mercy wrote:
Haris.ba wrote:
Italijani imaju i korso.

Oni i kada imaju love rade ove nase folove, prepolovi sprat, napravit stan itd...

Ali kada nema love i kod hamera se veci procent vrati kuci :D
Fudo387

#1400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
Kak’i tapetari, matere ti?
Post Reply