Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
sumirprimus
#1376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sto je najgore nije samo baustela ljudi s finim platama i ovde 
-
melac
#1377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kod mene, od generacije koja je krenula u 1. razred od 36 ljudi otislo je 30 ljudi, a nisu to djeca i omladina to su ozbiljne godine. Posto se u moje vrijeme islo u osnovnu skolu gdje se rodis, tako mjerim da je nabolje da prikazem kakvo je stanje kod mene. To je strasno, i cijela ta generacija ima 1 ili vise djece koja ne zive ovdje.
- stakasa
#1378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
O kojem je gradu rijec, je li u Krajini?sumirprimus wrote:ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
neka idusumirprimus wrote:sto je najgore nije samo baustela ljudi s finim platama i ovde
-
sumirprimus
#1380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa da neka idu, koji ce nam 
-
Seyfo
#1381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nakon 56 stranica, zaključio bih da je odgovor na pitanje iz naslova: stvarnost.
-
sumirprimus
-
detroit-mercy
#1383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tom logikom be trebali zabraniti i strane kompanije da dolaze jer placaju vise od domacih, cime podizu kupovnu moc stanovnistva, cime poskupljavaju stanoveStreptokok wrote:Svejedno, stanovi se brzo prodaju i zato im i dizu cijene u nebesa. U sarajevu kvadratv2250 a u istocnom 1250km. Ko to moze sebi od plate priustiti stan? E to mozemo direktno zahvaliti tebi i slicnima.
Oj skolo moja draga sto te ne zavrsi na vrijeme
-
detroit-mercy
#1384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stan u Minchenu i Beblingenu nije ista cijena, sto li, oba grada u NjemackojStreptokok wrote:Sta je reci? U vukojebini je cigla jeftinija? Nemas pojma sta su izgradili u lukavici. Kvadrat 1250.insomnia78 wrote:Zato sto je genocidna vukojebina? Jel ti nas zajebavas?Streptokok wrote: Ma hajte, a sto je u is duplo jeftiniji?
Je li ti ovo sto pises ozbiljno pises ili se zajebavas, nekad pomislim da se ipak zajebavas, ovako nesto ne izjavljuje osoba pri cistoj svijesti
-
detroit-mercy
#1385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Harise dragi kakve drustvene konvencijeHaris.ba wrote:Stvar je i društvenih konvencija. Haman te roditelji otjeraju od sebe. A i mladi ne žele da žive sa roditeljima. U Italiji je recimo isto ko i kod nas. Roditelji i djeca žive mnogo više zajedno nego u Njemačkoj.Rizvan wrote:Pa opet i u tom preskupom Minhenu, mladi ljudi su puno ranije u mogućnosti da se osamostale, i tamo nema slučajeva da u 2018 godini više generacija dijeli isti stambeni prostor, kao u Sarajevu gdje i dan danas ima slučajeva da mladi bračni par živi sa roditeljima.... i to govorim o životu u stambenim zgradama, dvosobnom, trosobnom stanu sa jednom kuhinjom i wc-om, a ne privatnim kućama sa više stambenih jedinica.
Eto i kod nas je drustvena konvencija
- konjislav
#1386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve se vrti oko para, ili sto bi amerikanci rekli: "The money runs the world."detroit-mercy wrote:Harise dragi kakve drustvene konvencijeHaris.ba wrote:Stvar je i društvenih konvencija. Haman te roditelji otjeraju od sebe. A i mladi ne žele da žive sa roditeljima. U Italiji je recimo isto ko i kod nas. Roditelji i djeca žive mnogo više zajedno nego u Njemačkoj.Rizvan wrote:Pa opet i u tom preskupom Minhenu, mladi ljudi su puno ranije u mogućnosti da se osamostale, i tamo nema slučajeva da u 2018 godini više generacija dijeli isti stambeni prostor, kao u Sarajevu gdje i dan danas ima slučajeva da mladi bračni par živi sa roditeljima.... i to govorim o životu u stambenim zgradama, dvosobnom, trosobnom stanu sa jednom kuhinjom i wc-om, a ne privatnim kućama sa više stambenih jedinica.ekonomija, kako lako mlad covjek dolazi do prvog posla u Njemackoj, kako u USA, kako u Italiji, kako u Spaniji.
Eto i kod nas je drustvena konvencijaali da je ekonomija dobra i dobre plate vidio bi koliko bi se mladi dugo zadrzavali sa roditljima
.
- insomnia78
#1387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kod nas i ko ima para sklepa kucu na tri sprata da ima za sinove
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije to koji ce nam, nego su sebi tako odredili, a nisu u sjevernoj koreji da moraju biti ovdjesumirprimus wrote:Pa da neka idu, koji ce nam
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
-
detroit-mercy
#1390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I na kraju balade sinovi odu za svojim poslom, ostaju oni koji morajuinsomnia78 wrote:Kod nas i ko ima para sklepa kucu na tri sprata da ima za sinove
-
moonca
#1391 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-Ista situacija je i u Americi. Svi biznisi pate, prodaju se iz istog razloga.un1ted wrote:Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
Tapetari -izumrli a unosan biznis.
- HAVANA
#1392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Suti jezik pregrizla,otice nam po visokog.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tuzlastakasa wrote:O kojem je gradu rijec, je li u Krajini?sumirprimus wrote:ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka
Svi moji poznanici iz Tuzle su otišli u Njemačku u zadnje tri-četiri godine, a nije ih mali broj
-
moonca
#1394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
......znas, ima dobar biznis na prodaju- al'nema radnika tog zanata... ne smijem se upustiti dovesti nekoga ...HAVANA wrote:Suti jezik pregrizla,otice nam po visokog.
-
detroit-mercy
#1395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftinmoonca wrote:-Ista situacija je i u Americi. Svi biznisi pate, prodaju se iz istog razloga.un1ted wrote:Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.
-
detroit-mercy
#1396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Medicinska skola prebacuje normu 300%Velkoski wrote:Tuzlastakasa wrote:O kojem je gradu rijec, je li u Krajini?sumirprimus wrote:ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka
Svi moji poznanici iz Tuzle su otišli u Njemačku u zadnje tri-četiri godine, a nije ih mali broj
-
moonca
#1397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeste za siroke mase --ali, imas bogate kao i custom-made-- ima posla za njih i jos uvijek je to -uvozna radna snaga-.detroit-mercy wrote: Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftin.
-
detroit-mercy
#1398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto bi rekli nasi ljudi, nece niko ruke da isprlja, i to nije samo problem americkog, vec i njemackog ali i naseg drustva.moonca wrote:Jeste za siroke mase --ali, imas bogate kao i custom-made-- ima posla za njih i jos uvijek je to -uvozna radna snaga-.detroit-mercy wrote: Pa kad se sav namjestaj uvozi iz Kine i kad pogledas opet prilicon jeftin.
Stvar je sto Ameri i Nijemci uvezu ovih sto nece ruke da isprljaju ali sta cemo mi
- madner
#1399 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Italijani imaju i korso.detroit-mercy wrote:Harise dragi kakve drustvene konvencijeHaris.ba wrote:Stvar je i društvenih konvencija. Haman te roditelji otjeraju od sebe. A i mladi ne žele da žive sa roditeljima. U Italiji je recimo isto ko i kod nas. Roditelji i djeca žive mnogo više zajedno nego u Njemačkoj.Rizvan wrote:Pa opet i u tom preskupom Minhenu, mladi ljudi su puno ranije u mogućnosti da se osamostale, i tamo nema slučajeva da u 2018 godini više generacija dijeli isti stambeni prostor, kao u Sarajevu gdje i dan danas ima slučajeva da mladi bračni par živi sa roditeljima.... i to govorim o životu u stambenim zgradama, dvosobnom, trosobnom stanu sa jednom kuhinjom i wc-om, a ne privatnim kućama sa više stambenih jedinica.ekonomija, kako lako mlad covjek dolazi do prvog posla u Njemackoj, kako u USA, kako u Italiji, kako u Spaniji.
Eto i kod nas je drustvena konvencijaali da je ekonomija dobra i dobre plate vidio bi koliko bi se mladi dugo zadrzavali sa roditljima
.
Oni i kada imaju love rade ove nase folove, prepolovi sprat, napravit stan itd...
Ali kada nema love i kod hamera se veci procent vrati kuci
-
Fudo387
#1400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kak’i tapetari, matere ti?moonca wrote:-Ista situacija je i u Americi. Svi biznisi pate, prodaju se iz istog razloga.un1ted wrote:Osjetit cemo i mi koji ostajemo za ove odlaske. Jednostavno ne mozes naci kvalitetne ljude..ja muku mučim da nađem kvalitetnog električara.