(s)Republika Hrvatska 1990/1995

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dragan.s

#1376 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by dragan.s »

Paul F. wrote: Izazvo tri različita rata u manje od deset godina nemajući ratnu doktrinu niti povjerenje u svoju vojsku ??? Poštujem tvoje mišljenje al ne mogu da ga prihvatim. :D I ja mislim da je on Krajinu davno prije Oluje pustio niz vodu al ne zato što je završio radno vrijeme pa otišo na pivu. Uostalom on nije sam. Ima SANU iza.
Barem se u nečemu slažemo. Ja i dalje mislim da Milošević nije imao nikakvu ratnu doktrinu i da nije imao povjerenja u vojsku. Zato je znao generale penzionisati odjednom po pun autobus. Perišića je šutnuo 99-te kad mu je ovaj pošteno rekao da sa NATOM-om nema šanse.
A to što se tiče SANU i ko je iza koga stajao je posebna priča. Toliko se bojao SANU da je najistaknutijeg člana te ekipe šutnuo čim je osjetio da mu se miješa u vlast. Dobricu Ćosića izabere za predsjednika SRJ 1992-e, a šutne ga kao kera 1993-će. Uz opštu medijsku galamu njegovih medija i Šešelja. Inače se uloga i značaj SANU u događajima 90-tih preuveličava.
duga devetka

#1377 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Baš me briga za vaše tigrove, pantere, lavove itd. Bili ste lavovi 1991, 94-95 ste postali mačići. Slali ste na nas najbolje što ste imali ali slabo ste se proveli. Bukvalno smo vas pomeli ali kontam te. I ja bih bio ljut i ogorčen da su moji onako spušili. I ja bih se tješio teorijom zavjere i izdajom. Jedino ste se na Šatoru malo bolje držali al tanko je to.
plum

#1378 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by plum »

duga devetka wrote:Baš me briga za vaše tigrove, pantere, lavove itd. Bili ste lavovi 1991, 94-95 ste postali mačići. Slali ste na nas najbolje što ste imali ali slabo ste se proveli. Bukvalno smo vas pomeli ali kontam te. I ja bih bio ljut i ogorčen da su moji onako spušili. I ja bih se tješio teorijom zavjere i izdajom. Jedino ste se na Šatoru malo bolje držali al tanko je to.
Ti si obicno blebetalo,ponavljas se iz posta u post.
Paul F.

#1379 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Paul F. »

dragan.s wrote:
Paul F. wrote: Izazvo tri različita rata u manje od deset godina nemajući ratnu doktrinu niti povjerenje u svoju vojsku ??? Poštujem tvoje mišljenje al ne mogu da ga prihvatim. :D I ja mislim da je on Krajinu davno prije Oluje pustio niz vodu al ne zato što je završio radno vrijeme pa otišo na pivu. Uostalom on nije sam. Ima SANU iza.
Barem se u nečemu slažemo. Ja i dalje mislim da Milošević nije imao nikakvu ratnu doktrinu i da nije imao povjerenja u vojsku. Zato je znao generale penzionisati odjednom po pun autobus. Perišića je šutnuo 99-te kad mu je ovaj pošteno rekao da sa NATOM-om nema šanse.
A to što se tiče SANU i ko je iza koga stajao je posebna priča. Toliko se bojao SANU da je najistaknutijeg člana te ekipe šutnuo čim je osjetio da mu se miješa u vlast. Dobricu Ćosića izabere za predsjednika SRJ 1992-e, a šutne ga kao kera 1993-će. Uz opštu medijsku galamu njegovih medija i Šešelja. Inače se uloga i značaj SANU u događajima 90-tih preuveličava.
Po tome ispada da ga je samo lična moć zanimala i ništa drugo. A Šešelj, Dodik i ini ga hvale onako slučajno. Nešto tu ne štima.
PM72

#1380 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:A dobro, 300, nije bitno, ja citiram google. Bitno je da Mladic nije prosao, nego je izgubio i Drvar, Mrkonjic, Sipovo, Jajce, Manjacu itd.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
sylvester

#1381 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

plum wrote: E ne znas ni protiv koga si ratovao junacino a ovdje prosipas pamet. mozda ovi tvoji suborci sa teme znaju odgovor na pitanje posto ti ne znas ili te je sramota da napises koga su to najelitnije svemirske brigade iz Hrvatske godinu dana lomile na Dinari a na koga su cetnici i gdje slali svoje najbolje jedinice?
kako znati kad ste bježali ko pičke . koga uopće zanima koja je srbska postrojba nasuprot ? Koje smo Mladičeve snage stjeraliu Banja Luku ? Pojema nemam , jer tko god je bio na putu ili je pregažen ili je pobjegao . Mogli ste se iživljavati na civilima u Srebrnici , ali kad ste nailazili na vojsku koja je organizirana niste imali šanse . uostalom kao i u cijeloj srpskoj povjesti ...pušili ste sve ratove a čak su vam i šiptari kosovo uzeli .
sylvester

#1382 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

duga devetka wrote:Tu su bili neki dalmatinci, ročnici koji su zamjenili zdrug koji je otišao dalje. Svaka čast srpskim obavještajcima. Znali su kad i gdje udarit samo da se mene pitalo ja bi ih pustio duboko unutra, okružio i riješio. Odmah kasnije su to pume vratile i otišli dalje. Tu su bili neki njihovi specijalci iz istočne Bosne, fino smo ih popeglali.
mislim da je bila 141 brig iz splita . počeli su pucati po šavovima . iz Knina je stigla naša 3,bojna (1 i 2 su bile na odmoru ) Brzo su savladali srbe bez večih gubitaka .Zarobili su im i tenk i sa tim tenkom ih ganjali nekoliko km.
sylvester

#1383 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

plum wrote:
duga devetka wrote:Baš me briga za vaše tigrove, pantere, lavove itd. Bili ste lavovi 1991, 94-95 ste postali mačići. Slali ste na nas najbolje što ste imali ali slabo ste se proveli. Bukvalno smo vas pomeli ali kontam te. I ja bih bio ljut i ogorčen da su moji onako spušili. I ja bih se tješio teorijom zavjere i izdajom. Jedino ste se na Šatoru malo bolje držali al tanko je to.
a što si ti ??? pojma nemaš o ničemu - što si ti ubio ja ću pojest . Držali se na Šatoru dok nije stigla 1gbr. Protiv HVO-a i djeći vrtić bi održao položaj
duga devetka

#1384 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

plum wrote:
:kakoste:
PM72

#1385 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by PM72 »

sarajmen,

Ne bih da ti se petljam u posao jer si muhanat ali mogao bi malo brisati ove nebuloze četničko-ustaške mladeži.Kad znaš nama pobrisati postove koji su korektni i istiniti - briši i ove izlučevine napaljenih balavaca.
jadranom plovim

#1386 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by jadranom plovim »

Citajuci bojovnike reklo bi se da su na Grahovu potukli Guderiana i Zjukova i njihove armije :lol:

Tu se dogodilo ono sto sam prije napisao ali vidim da bojovnici nisu naucili ni do danas, nema te linije koja se nije mogla probiti , problem je sta poslije ako se nema rezerva ?
Srbi su ostvarili svoj prvi cilj, probili su liniju ali kada je trebalo da iskoriste proboje...nisu mogli dalje jer nisu imali rezerve. Sve te specijalce koje nabrajate su drzali tu par dana, sve ostalo : 16 Krajiska sa svom onom tehnikom, 1 Oklopna, sve one jurisne jedinice iz specijalne MUP, Zastitni puk..sve sto je imalo bilo "specijalno " je to tada , prije a i kasnije bilo okrenuto prema Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Zato je i HV mogla da probija linije i da nastavlja dalje, srbi nisu imali rezervi da ih zaustave.
Tako je bilo i u ovoj akciji, srbi probili linije, nisu imali rezervi prvo da nastave dalje a odma iza toga i da odgovore na kontranapad ...i povlacenje. I onda odma iza toga hvalospjevi kako su hrabri katolicki vitezovi porazili srpsku armiju dok su muslimani sjedili po podrumima i cekali u Bihacu da ih ovi oslobode :-)

Postavio sam dokumenta gdje se navodi da su samo u Zapadnoj Bosni pred pocetak napada srbi drzali samo 1/3 svojih snaga prema hv..sve ostalo je bilo prema Armiji. A gdje je Ozren gdje su se vodile borbe ? A gdje je Treskavica gdje su se vodile borbe ? Gdje je sve ostalo sto im je vezalo snage ?
Srbi su drzali oko 80 % svojih snaga u BiH prema Armiji, cak su svoje rezerve iz VRSK slali prema Armiji,Armija RBIH im je nanijela vise gubitaka nego sto su hv+hvo u Hr i BiH zajedno !!! i onda se tvrdi kako mi treba da budemo zahvalni hv ne samo za Oluju vec i za sve ostalo :-)
plum

#1387 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by plum »

sylvester wrote:
plum wrote:
a što si ti ??? pojma nemaš o ničemu - što si ti ubio ja ću pojest . Držali se na Šatoru dok nije stigla 1gbr. Protiv HVO-a i djeći vrtić bi održao položaj
Sta je ovo ljudi imamo i ustaske kanibale ovdje,hebali te cetnici i ti njih, inace Jadranom plovi ti je sve objasnio umjesto mene.
Zokipfc

#1388 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Zokipfc »

Govore kako je starost doba mudrosti. A onda pogledas kako se razni veterani svadjaju k'o mala djeca, vrijedjaju jedni druge. Ma svaka vam cast, nek' novije generacije uce o proslosti bas po vasem blebetanju. Mene bi bilo sramota da se u vasim godinama tako obracam drugima.
sylvester

#1389 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

jadranom plovim wrote:Citajuci bojovnike reklo bi se da su na Grahovu potukli Guderiana i Zjukova i njihove armije :lol:

Tu se dogodilo ono sto sam prije napisao ali vidim da bojovnici nisu naucili ni do danas, nema te linije koja se nije mogla probiti , problem je sta poslije ako se nema rezerva ?
Srbi su ostvarili svoj prvi cilj, probili su liniju ali kada je trebalo da iskoriste proboje...nisu mogli dalje jer nisu imali rezerve. Sve te specijalce koje nabrajate su drzali tu par dana, sve ostalo : 16 Krajiska sa svom onom tehnikom, 1 Oklopna, sve one jurisne jedinice iz specijalne MUP, Zastitni puk..sve sto je imalo bilo "specijalno " je to tada , prije a i kasnije bilo okrenuto prema Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Zato je i HV mogla da probija linije i da nastavlja dalje, srbi nisu imali rezervi da ih zaustave.
Tako je bilo i u ovoj akciji, srbi probili linije, nisu imali rezervi prvo da nastave dalje a odma iza toga i da odgovore na kontranapad ...i povlacenje. I onda odma iza toga hvalospjevi kako su hrabri katolicki vitezovi porazili srpsku armiju dok su muslimani sjedili po podrumima i cekali u Bihacu da ih ovi oslobode :-)

Postavio sam dokumenta gdje se navodi da su samo u Zapadnoj Bosni pred pocetak napada srbi drzali samo 1/3 svojih snaga prema hv..sve ostalo je bilo prema Armiji. A gdje je Ozren gdje su se vodile borbe ? A gdje je Treskavica gdje su se vodile borbe ? Gdje je sve ostalo sto im je vezalo snage ?
Srbi su drzali oko 80 % svojih snaga u BiH prema Armiji, cak su svoje rezerve iz VRSK slali prema Armiji,Armija RBIH im je nanijela vise gubitaka nego sto su hv+hvo u Hr i BiH zajedno !!! i onda se tvrdi kako mi treba da budemo zahvalni hv ne samo za Oluju vec i za sve ostalo :-)
što je bilo kada si se probudio ? Pa što niste razbili obruč oko Sarajeva ' Što niste spasili Srebrenicu ? Gdje je ABIH dobila i jednu bitku protiv Srba dok u Bosnu nije došao HV ? .Jesi ti učestvovao u kojoj borbi oko Grahova , Glamoča Itd. Koliko je rezervi bilo npr. kod Mrkonjića ? Bilo ih je pun kurac ali svi su bježali prema BL. Znači jedna trečina prema HV-u , a dvije prema ABIH ??? Čovjek uči dok je živ . Bolio je nas kurac za muslimane , ko i danas , ali Bihać je spašen zbog ulaska HV u Livanjsko polje .Da nismo ušli podavili bi vas Srbi ko i u Srebrenici . To je tako bilo i točka .Nije vas spasio Alah nego HV
agent_zero

#1390 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by agent_zero »

PM72 wrote:sarajmen,

Ne bih da ti se petljam u posao jer si muhanat ali mogao bi malo brisati ove nebuloze četničko-ustaške mladeži.Kad znaš nama pobrisati postove koji su korektni i istiniti - briši i ove izlučevine napaljenih balavaca.
Upravo :thumbup:
jadranom plovim

#1391 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

sylvester wrote: što je bilo kada si se probudio ?

Rekao Mariji da ga uvuce u se jos dublje :kiss:
sylvester wrote: Pa što niste razbili obruč oko Sarajeva ?

Dobro ukopani, rezerve, dobre linije komunikacija, akcija provaljena od katolika koji su ima pomagali kako god su stigli...
sylvester wrote: Što niste spasili Srebrenicu ?
Srebrenica je bila izgubljena vec 1993 kada su nam katolici zabili noz u ledja.
sylvester wrote: Gdje je ABIH dobila i jednu bitku protiv Srba dok u Bosnu nije došao HV ?
Kalesija..prvi oslobodjeni grad u Bosni i Hercegovini...
Odbrana Sarajeva...
Deblokada Teocaka..
Oslobodjeno Trnovo i time uspostavljena veza sa Gorazdem i citavim tim krajem + prekinuta veza Hercegovine sa Sarajevskom regijom

Poslije toga dolazi agresija Hrvatske i...Travnik, Bugojno, Kakanj, Vares, Gornji Vakuf, Fojnica, odbrana Mostara, Maglaja..

Poslije prestanka hr agresije:

Oslobodjenje Kupresa ..
Oslobodjenje Vlasica..
Oslobodjenje Bjelasnice i dolaska na par km od Trnova
Crnorijecka visoravan...
Oslobodjenje Vozuce...

sylvester wrote:.Jesi ti učestvovao u kojoj borbi oko Grahova , Glamoča Itd.
Nisam , i da jesam ne bi se sa time hvalio. Razbiti neprijatelja bez rezervi na polozajima gdje je 2 godine prije toga proslo vise cisterni nafte nego ispaljeno metaka nije bas nesto sto je vrijedno hvale. To je isto kao kada se srbi hvale napadima na Gorazde 1994 ili sto su uspjeli da okupiraju Srebrenicu 1995.
sylvester wrote: Koliko je rezervi bilo npr. kod Mrkonjića ? Bilo ih je pun kurac ali svi su bježali prema BL.
Bile su 7 Kupreska, 3 Srpska i 11 Mrkonjicka. Ne vise od 5000 vojnika, ukupno.

sylvester wrote: Znači jedna trečina prema HV-u , a dvije prema ABIH ??? Čovjek uči dok je živ .
Upravo tako, i to samo u Zapadnoj Bosni. Znaci oko 80 % ukupno je bilo prema ARBiH.
sylvester wrote: Bolio je nas kurac za muslimane , ko i danas ,
Isto tako ste govorili u Travniku i Bugojnu prije nego ste dobili po guzici ..poslije niste :D Ali lahko je danas biti veliki bojovnik.
sylvester wrote: ali Bihać je spašen zbog ulaska HV u Livanjsko polje .Da nismo ušli podavili bi vas Srbi ko i u Srebrenici . To je tako bilo i točka .Nije vas spasio Alah nego HV
Ulaskom u Livanjsko Polje primarno su katolici spasavali Knin , Bihac je bio samo nus-pojava te operacije. Da je Bihac pao tada danas bi u Knin isli sa turistickom vizom izdatom u Beogradu i zato vas je Franjo i poslao. Da je katolicima bilo stalo do Bihaca ne bi ga godinu prije pokusali prodati srbima predavanjem linija odbrane, pravili zajednicke sjednice " tzv vlada ", ne bi onaj kvisling Santic zvao kvislinga Abdica " legitimnim " predstavnikom...https://www.youtube.com/watch?v=rFkwffc2y3A

Samo dragi Allah nas je spasio ,kada nikoga drugo nije bilo on je bio uz nas. Kada su nas svi ostali otpisali On nam je jedini bio od pomoci.
plum

#1392 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by plum »

Jadranom plovim :thumbup:
sylvester

#1393 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

jadranom plovim wrote:
sylvester wrote: što je bilo kada si se probudio ?

Rekao Mariji da ga uvuce u se jos dublje :kiss:
sylvester wrote: Pa što niste razbili obruč oko Sarajeva ?

Dobro ukopani, rezerve, dobre linije komunikacija, akcija provaljena od katolika koji su ima pomagali kako god su stigli...
sylvester wrote: Što niste spasili Srebrenicu ?
Srebrenica je bila izgubljena vec 1993 kada su nam katolici zabili noz u ledja.
sylvester wrote: Gdje je ABIH dobila i jednu bitku protiv Srba dok u Bosnu nije došao HV ?
Kalesija..prvi oslobodjeni grad u Bosni i Hercegovini...
Odbrana Sarajeva...
Deblokada Teocaka..
Oslobodjeno Trnovo i time uspostavljena veza sa Gorazdem i citavim tim krajem + prekinuta veza Hercegovine sa Sarajevskom regijom

Poslije toga dolazi agresija Hrvatske i...Travnik, Bugojno, Kakanj, Vares, Gornji Vakuf, Fojnica, odbrana Mostara, Maglaja..

Poslije prestanka hr agresije:

Oslobodjenje Kupresa ..
Oslobodjenje Vlasica..
Oslobodjenje Bjelasnice i dolaska na par km od Trnova
Crnorijecka visoravan...
Oslobodjenje Vozuce...

sylvester wrote:.Jesi ti učestvovao u kojoj borbi oko Grahova , Glamoča Itd.
Nisam , i da jesam ne bi se sa time hvalio. Razbiti neprijatelja bez rezervi na polozajima gdje je 2 godine prije toga proslo vise cisterni nafte nego ispaljeno metaka nije bas nesto sto je vrijedno hvale. To je isto kao kada se srbi hvale napadima na Gorazde 1994 ili sto su uspjeli da okupiraju Srebrenicu 1995.
sylvester wrote: Koliko je rezervi bilo npr. kod Mrkonjića ? Bilo ih je pun kurac ali svi su bježali prema BL.
Bile su 7 Kupreska, 3 Srpska i 11 Mrkonjicka. Ne vise od 5000 vojnika, ukupno.

sylvester wrote: Znači jedna trečina prema HV-u , a dvije prema ABIH ??? Čovjek uči dok je živ .
Upravo tako, i to samo u Zapadnoj Bosni. Znaci oko 80 % ukupno je bilo prema ARBiH.
sylvester wrote: Bolio je nas kurac za muslimane , ko i danas ,
Isto tako ste govorili u Travniku i Bugojnu prije nego ste dobili po guzici ..poslije niste :D Ali lahko je danas biti veliki bojovnik.
sylvester wrote: ali Bihać je spašen zbog ulaska HV u Livanjsko polje .Da nismo ušli podavili bi vas Srbi ko i u Srebrenici . To je tako bilo i točka .Nije vas spasio Alah nego HV
Ulaskom u Livanjsko Polje primarno su katolici spasavali Knin , Bihac je bio samo nus-pojava te operacije. Da je Bihac pao tada danas bi u Knin isli sa turistickom vizom izdatom u Beogradu i zato vas je Franjo i poslao. Da je katolicima bilo stalo do Bihaca ne bi ga godinu prije pokusali prodati srbima predavanjem linija odbrane, pravili zajednicke sjednice " tzv vlada ", ne bi onaj kvisling Santic zvao kvislinga Abdica " legitimnim " predstavnikom...https://www.youtube.com/watch?v=rFkwffc2y3A

Samo dragi Allah nas je spasio ,kada nikoga drugo nije bilo on je bio uz nas. Kada su nas svi ostali otpisali On nam je jedini bio od pomoci.
Spasio vas alah ko što spašava i ISIS... Vjerovatno je Alah imao slobodan dan kad je bilo sranje u Srebrenici . Sa Travnikom , Bugojnom mi nemamao ništa .Tamo vam je bio HVO .kažeš ne više od 5 000 vojnika u rezervi . Pa 7 i 4 gbr zajedno su imali otprilike 3000 ljudi . usput kad si ih uspio prebrojati . ne znam što forsiraš riječ "katolici " Pa kad smo bili na G Vakufu , baš su muslimani iz iz naše brigade bili najborbeniji . Valjda su htjeli dokazati da ih ne zanima tko je bio na drugoj strani . A ove video uratke sa youtubea to ne priznam , pogotovo ove što ih je Šagolj snimao . Jedan od većih foliranata ... i lažova tipični HDZ-ov glasnogovornik ... sljedeći put stavi video od Kordića .On je isto jako pametant i bistar .
jadranom plovim

#1394 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

sylvester wrote: Sa Travnikom , Bugojnom mi nemamao ništa .Tamo vam je bio HVO .
Kada ste protjerali ono jada iz Krajine onda se pozivate kako ste prekinuli agresiju iz Srbije a hvo isto tako tvrdio da je su Travnik i Bugojno Hrvatska a sada perete ruke od njih :-)
sylvester wrote: kažeš ne više od 5 000 vojnika u rezervi . Pa 7 i 4 gbr zajedno su imali otprilike 3000 ljudi . usput kad si ih uspio prebrojat
Nije u rezervi, vec totalno koji su bili prema hv u Mrkonjic Gradu, za to si pitao i ja sam ti naveo.

I oni su bili tu da primarno cuvaju pozadinu jedinicama koje su napadale prema Armiji a te su bile : 16 krajiska, Specijalne jedinice MUP-a, SDG, 2 krajiska...vidis razlike u kvalitetu jedinica koje su koristili protiv hv a vidis koje su koristili protiv Armije.

I nisu bile tu samo 4 i 7 , tu su bile jos i 1 HGZ i 3 hvo gardijske brigade + samostalnih bataljona i pozadinskih jedinica, sve ukupno oko 11-12 hiljada, tako da je omjer bio 11-12: 5 = 2-2.5 : 1, sa time sto je hv tu imao svoje najbolje jedinice a srbi svoje prema Armiji.
sylvester wrote: ne znam što forsiraš riječ "katolici " Pa kad smo bili na G Vakufu , baš su muslimani iz iz naše brigade bili najborbeniji . Valjda su htjeli dokazati da ih ne zanima tko je bio na drugoj strani .
Koristim kao i vi za muslimane, sto tebi to smeta ? A za to znam , jel bio tu i onaj sa prezimenom na K koji je poginuo od granate tu, od svih katolika on tu nastradao , sta ces, tako mu grah pao. Mozda ga je bas rod sa ove nase strane pogodio, koja je to sudbina.
sylvester wrote:A ove video uratke sa youtubea to ne priznam , pogotovo ove što ih je Šagolj snimao . Jedan od većih foliranata ... i lažova tipični HDZ-ov glasnogovornik ... sljedeći put stavi video od Kordića .On je isto jako pametant i bistar .
Uretak je samo da se pokaze kakvi su kvislinzi bili i koliko im je ustvari stalo do Bihaca.
sylvester

#1395 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by sylvester »

jadranom plovim wrote:
Kada ste protjerali ono jada iz Krajine onda se pozivate kako ste prekinuli agresiju iz Srbije a hvo isto tako tvrdio da je su Travnik i Bugojno Hrvatska a sada perete ruke od njih :-)

jad ili ne . šta misliš kakvi smo mi bili kada nas napala JNA ? Od HVO-a oduvijek osobno perem ruke

Nije u rezervi, vec totalno koji su bili prema hv u Mrkonjic Gradu, za to si pitao i ja sam ti naveo.

I oni su bili tu da primarno cuvaju pozadinu jedinicama koje su napadale prema Armiji a te su bile : 16 krajiska, Specijalne jedinice MUP-a, SDG, 2 krajiska...vidis razlike u kvalitetu jedinica koje su koristili protiv hv a vidis koje su koristili protiv Armije.

I nisu bile tu samo 4 i 7 , tu su bile jos i 1 HGZ i 3 hvo gardijske brigade + samostalnih bataljona i pozadinskih jedinica, sve ukupno oko 11-12 hiljada, tako da je omjer bio 11-12: 5 = 2-2.5 : 1, sa time sto je hv tu imao svoje najbolje jedinice a srbi svoje prema Armiji.

tri HVO brigade ... pa da ih je bilo 133 kakve koristi od njih ? gdje je bio HGZ ? Zašto bi srbi imali najbolje jedinice prema ABIH , kada ABIH nije bila sposobna napraviti ništa ofenzivno.Branili su se dobro ali za napad nisu imali sa čim .Ljudi je možda bilo ali tehnike nije .

Koristim kao i vi za muslimane, sto tebi to smeta ? A za to znam , jel bio tu i onaj sa prezimenom na K koji je poginuo od granate tu, od svih katolika on tu nastradao , sta ces, tako mu grah pao. Mozda ga je bas rod sa ove nase strane pogodio, koja je to sudbina.

može biti .. a meni ti puca kurac za muslimane pravolavce i katolike . sve vjerski fanatici

Uretak je samo da se pokaze kakvi su kvislinzi bili i koliko im je ustvari stalo do Bihaca.
Bihać nije više imao vrijednosti kada je pao Knin . Da su srbi uzeli Bihać prije pada Knina onda nebi bilo dobro .A što se tiče Šagolja i Herceg -Bosne , njih nije zanmao ni Bihać n Vakuf , ni Bugojno ..itd Ta banda je htjela Hercegovinu koja bi se pripojila HR. Taj famozni HVO je bio privatna prčija HDZ-ovih lopova na čelu sa Šuškom i Bobanom .Jedino su ratovali protiv one druge struje , HDZ (taj je bio u predsedništvu BIH , zaboravio sam kako se zove )
Paul F.

#1396 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Paul F. »

patriot_1

#1397 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by patriot_1 »

Paul F. wrote:
Jako dobro!
Ovaj trbuhozborac - Pupovac(priča a ne otvara usta),ne spominje da su Srbi u HR počeli rat i spalili puno više kuća od ovih 30 000 koje su spalili naši!
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1398 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Woody »

patriot_1 wrote:Ovaj trbuhozborac - Pupovac(priča a ne otvara usta),ne spominje da su Srbi u HR počeli rat i spalili puno više kuća od ovih 30 000 koje su spalili naši!
Taj "trbuhozborac", kako ti veliš, je za tvoju informaciju bio pripadnik HV sa činom pukovnika iste, i sigurno je upoznat sa 30.001 kućom koju su spalili Srbi, a još više sa brojem kuća koje su spalili "vaši/njegovi" ;-) E, sad što je vojna peMzija (uf, pardon... treba reći mirovina) mala, pa se mora iz hobbyja i "čistog altruizma" baviti politikom, jebi ga stari... Valja naplaćati boravak u Briselu u svojstvu promatrača Evropskog parlamenta :lol:
Bodkin

#1399 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by Bodkin »

Woody wrote:
patriot_1 wrote:Ovaj trbuhozborac - Pupovac(priča a ne otvara usta),ne spominje da su Srbi u HR počeli rat i spalili puno više kuća od ovih 30 000 koje su spalili naši!
Taj "trbuhozborac", kako ti veliš, je za tvoju informaciju bio pripadnik HV sa činom pukovnika iste, i sigurno je upoznat sa 30.001 kućom koju su spalili Srbi, a još više sa brojem kuća koje su spalili "vaši/njegovi" ;-) E, sad što je vojna peMzija (uf, pardon... treba reći mirovina) mala, pa se mora iz hobbyja i "čistog altruizma" baviti politikom, jebi ga stari... Valja naplaćati boravak u Briselu u svojstvu promatrača Evropskog parlamenta :lol:
Vecini su ovi sto su ostali na "pogresnoj" strani trn u oku jer ne mogu jer svi srbi/hrvati nego moraju dodati ono 90% :-D
duga devetka

#1400 Re: Akcija Oluja 04.08.1995.

Post by duga devetka »

Woody jesi ti Mostarac?
Post Reply