Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

Point.

#1376 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

kiligonzales wrote:
razuman_covjek wrote:Pa ja samo govorim kako jeste. Mozete zamisliti kako je samo strah ostale tj. manjinske narode u BIH kada vide ove krvolocne islamiste iz azije prakticno u njihovim avlijama. Odmah se sjete Vozuce i slicnih teskih momenata 90-tih. Moraju brzo djelovati i pokusati odCepljenje.

Citajte malo izmedju redova brate. Kada ti neko kaze da si islamista nemoj se pravdati nego stvarno postani islamista i naostri sablju.
Vi ste budale, pa sta bi mi trebali onda sijaset Cetnika i Uja, marsiraju po Srbiji, Hrvatskoj, RS i HB, Rusi nam poceli turisticki navirati u Tuzlu, a ni Grcima nije mane i oni zalutaju BiH i oni su znali pucati po nama 90-tih, trebamo li razmisljati da se pripojimo Turskoj? :)

Ti samo vrhunski trolas. Ima ona stara za ovu vrstu suplje a glasi "necu reci da si glup, ali prica ti je stvarno glupa"
Ja sam odustao od ovog lika. Lično me sramota šta frajer lupa.
bh.tornjak

#1377 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bh.tornjak »

Point. wrote:
kiligonzales wrote:
razuman_covjek wrote:Pa ja samo govorim kako jeste. Mozete zamisliti kako je samo strah ostale tj. manjinske narode u BIH kada vide ove krvolocne islamiste iz azije prakticno u njihovim avlijama. Odmah se sjete Vozuce i slicnih teskih momenata 90-tih. Moraju brzo djelovati i pokusati odCepljenje.

Citajte malo izmedju redova brate. Kada ti neko kaze da si islamista nemoj se pravdati nego stvarno postani islamista i naostri sablju.
Vi ste budale, pa sta bi mi trebali onda sijaset Cetnika i Uja, marsiraju po Srbiji, Hrvatskoj, RS i HB, Rusi nam poceli turisticki navirati u Tuzlu, a ni Grcima nije mane i oni zalutaju BiH i oni su znali pucati po nama 90-tih, trebamo li razmisljati da se pripojimo Turskoj? :)

Ti samo vrhunski trolas. Ima ona stara za ovu vrstu suplje a glasi "necu reci da si glup, ali prica ti je stvarno glupa"
Ja sam odustao od ovog lika. Lično me sramota šta frajer lupa.
niste skontali....???

e....jbg
spreca

#1378 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

Jel @bisao vec proglasio nezavisnost genocidne srpske tvorevine
spreca

#1379 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

sjetel(te )se Srebrnice,Bijeljine ,Prijedora-Tomasice Foce Visegrada itd itd.....slab si im advokat
razuman_covjek

#1380 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

kiligonzales wrote:

Pa kako drugacije odgovoriti ovom troleru na temi nego ovako. Nesto ozbiljno pricati sa njim? Imam osjecaj kao da pricam sa premijerom Zeljkom. Taj nivo inteligencije. Jos kad pocne sa terminima "aksiom", "sekvenca" odmah pokusam zamisliti selo i vukojebinu iz koje dolazi.
razuman_covjek

#1381 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

spreca wrote:

sjetel(te )se Srebrnice,Bijeljine ,Prijedora-Tomasice Foce Visegrada itd itd.....slab si im advokat
To su bili zlocini nad civilima dok je Vozuca bila vojna operacija. Kruske i jabuke.
spreca

#1382 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:
spreca wrote:

To su bili zlocini nad civilima dok je Vozuca bila vojna operacija. Kruske i jabuke.
pa sta je za tebe gore?
razuman_covjek

#1383 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

spreca wrote: pa sta je za tebe gore?
Pa mi se nikada nismo ni takmicili u zlocinima sa genocidasima.
spreca

#1384 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

razuman_covjek wrote:
Ko mi?
razuman_covjek

#1385 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

spreca wrote:
razuman_covjek wrote:
Ko mi?
Cuj ko :D Bosnjaci.
julisiz es grant

#1386 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by julisiz es grant »

Niste skontali da je post razumnog čovjeka za koji ste se uhvatili bio ironičan, iako se vidi iz aviona.
razuman_covjek

#1387 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

julisiz es grant wrote:Niste skontali da je post razumnog čovjeka za koji ste se uhvatili bio ironičan, iako se vidi iz aviona.
:thumbup:
MaD_ProfessoR

#1388 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by MaD_ProfessoR »

bisao wrote: Moguće da je već odlučeno i da slijedi i faktičko saopštavanje. Meni se nekako čini da posjeta gospodina Sergeja nije slučajna. A vrijeme će pokazati koliko sam u pravu ili nisam.
ma ja, sve je već završeno, samo ne znaju kako da saopšte svijetu i ovoj šačici Bošnjaka

priče o nezavisnosti entiteta su prazna naklapanja, mokri snovi, polucij i ništa više od toga, i nikad neće biti ništa više od toga.

:bih:
spreca

#1389 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

julisiz es grant wrote:Niste skontali da je post razumnog čovjeka za koji ste se uhvatili bio ironičan, iako se vidi iz aviona.
jebes ironiju kad moras da vagas dali je ili nije ironija....jel grijeh staviti neki smailic
julisiz es grant

#1390 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by julisiz es grant »

spreca wrote:
jebes ironiju kad moras da vagas dali je ili nije ironija....jel grijeh staviti neki smailic
Ne mora smajli, ali ovo recimo može biti hint:
odCepljenje
spreca

#1391 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

julisiz es grant wrote:
spreca wrote:
Ne mora smajli, ali ovo recimo može biti hint:
odCepljenje
Kad se puno ljudi "uhvati" na ironiju vasta se moze pomisliti pa i na trolanje...dobro sad znamo da ga vise ne "mezimo"
Point.

#1392 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

spreca wrote:
I ja to kontam. Trebam nagađati jebote.
moa

#1393 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by moa »

sta je bilo ne kontam, sergej ce doci da kaze da je RS nezavisna? jel to? Mozda ce doci da saopsti da ce se RS ugasiti i da ce doci do promjene deytona.
kiligonzales

#1394 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

razuman_covjek wrote:
kiligonzales wrote:

Pa kako drugacije odgovoriti ovom troleru na temi nego ovako. Nesto ozbiljno pricati sa njim? Imam osjecaj kao da pricam sa premijerom Zeljkom. Taj nivo inteligencije. Jos kad pocne sa terminima "aksiom", "sekvenca" odmah pokusam zamisliti selo i vukojebinu iz koje dolazi.
Nikako ne treba odgovarati trolu.

Ko gradi strah kod sebe na osnovu onoga sto propagiraju politicki obojeni mediji, bojace se i malog mrava. Zamislimo jedan Pariz u cijem jezgru grada zivi 2 miliona ljudi, a u ostatku onoga sto bi nazvali sirim gradskim podrucijem zivi jos 10 miliona ljudi, sto ukupno cini 3 puta vise stanovnika nego u BiH, sa našim medijima koji bazicno guraju price kojim propagiraju strah po naredbi politickih stranaka, gdje se favorizuju iskljucivo nacionalna i etnicka prica i promovira ono sto je rigidno, nazadno, odvratno i degutantno i omalovazava zivote ljudi zbog toga sto su po necemu razliciti od dominantnije skupine na nekom prostoru grada s ciljem urusavanja onoga sto je smisleno ljudima a to je zajednicki zivot bez obzira na razlike, kako bi istima bilo? Svi znamo da BH. politika i mediji lojalni njima propagiraju strah da bi sacuvali svoju vlast. Ovdje se medijima zeli proizvesti strah kod ljudi od svega. Iz istih razloga Dodik alarmira o navodnoj arapskoj najezdi u BiH. Kroz Sarajevo prodje mnostvo turista, ali ni izbliza kao recimo koliko prodje kroz jedan Pariz. Sad zamislimo da o mnogim turistima koji coporativno dodju u Pariz, Francuski mediji pricaju kao o prijetnji, gdje bi im kraj bio. Ozbiljna drustva znaju sta je sloboda, red, rad i mir i koliko dobra jedno drustvo ima u kojem se tezi idealu pravde i jednakosti svih gradjana i koliko to donosi prosperiteta u mnogo cemu sto se tice istog. Sva ta drustva su gore patila nego nasa zbog rigidnih ideja unutar sebe, zatvorenosti, konzervatizma, sovinizma, nacionalizma, fasizma, fobija. Samo dva svijetska rata su odnjela na milione zrtava u Zapadnoj Evropi. Kada imas takve rezultate zbog necega sto je rigidno samo po sebi, toga se odrices i ne cudi sto su se sami promjenili ka onome sto je bolje po njih. Ta pirueta je odlika pametnih.

Pogledajmo samo Pariz kao grad, u njemu zive doseljenici iz more zemalja svijeta sa svih kontinenata, isti su im turisti. I tamo bogati Arapi kupuju i najme nekretnine. Dodju i prodju kroz grad. Ne samo oni i mnogi drugi koji su iz ideoloski drugacije nasadjenih drustava. Kad bi stvari generalizovali kao sto se namjerno rade u BiH s ciljem izazivanja haosa i stvaranje nepodnosljive drustvene atmosfere, sve sa ciljem cuvanja vlasti, pitanje je kuda bi francusko drustvo skrenulo i kakve bi to posljedice imalo po njihovo drustvo. Ali oni suprotno od svih nedaca koji su Francusku pa i Pariz zadesile i dalje brane vrijednosti koje su im donjele blagostanje, ne samo njima i svima onima koji su se doselili u Francusku kroz njenu historiju.

Kada bi uzeli prostor Zapadne Evrope, dvije najvece drzave Francuska i Njemacka su nedvojbeno napravili jedno drugom sranja kroz historiju da je to tesko prepricati i sazeti u jednom postu, a danas su glavni generatori Europske unije. Zamislimo koliko bi to drustvo bilo nazadno da i danas raspravljaju na nacin kao sto mi raspravljamo o proslosti do te mjere da to postaje od bitnosti u nasoj politici, umjesto da se time bave historicari. Mi na Balkanu smo mali u cinjenju zla jedni drugima u proslosti naspram njih, ali smo toliko glupi jer iz svega toga ne ucimo i to ponavljamo svako malo.

Da ne govorim koliko je suludo pored onoga sto je svijet rekao o karakteru ratova na Balkanu tokom 90-tih, kroz svoje medjunarodne pravne instance dovoditi u pitanje i uopste raspravljati o tome na osnovu osjecaja, a ne dokaza koji su isti na hiljadama stranica tabirili u sudskim procesima, kao i drugih materijala.

I ovaj poredak trenutni stvari u BiH je bolji od bilo kojeg poretka koji bi urusio mir na Balkanu i opet ubio i porusio zivote buducim generacijama. Svako ko odgaja buduce generacije u RS na principu jednoumlja dehumanizirajuci one koji nisu dio pravoslavnog korpusa, stvari cini gorim u buducnosti, pogotovo na cetnickoj rigidnoj ideologiji koja nikakve druge rezultate nije dala osim nepotrebnog proljevanja krvi radi tla.

Nas su zajebali, nadam se da se to za nasih zivota nece ponoviti dvaput.
Last edited by kiligonzales on 17/08/2018 12:35, edited 1 time in total.
kiligonzales

#1395 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

Nek nabaci smajli neki, nije zabranjeno. Ovako ispade ko da je Bisao pisao post.
bisao

#1396 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Što kažu, imamo mi penicilin za one koji bi pod okrljem vjere bili dileri ili nešto treće . :izet:

https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ane/492830
decembar2017

#1397 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

bisao wrote:Što kažu, imamo mi penicilin za one koji bi pod okrljem vjere bili dileri ili nešto treće . :izet:

https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ane/492830
vise srba padne na granici sa smrdijom pokusavajuci da prokrijumcare oruzje i drogu nego vehabija totalno. nije im niko javio da je na Drini granica Bosne i Hercegovine , pa se iznenade :D
bisao

#1398 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Nije nas briga na kojoj granici padaju, bitno nam je da očistimo od zagovornika terorizma vlastito dvorište.

Srba - velikim početnim slovom. Vlastita imenica.
razuman_covjek

#1399 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:Nije nas briga na kojoj granici padaju, bitno nam je da očistimo od zagovornika terorizma vlastito dvorište.
Slabo je to ocisceno. Broj vehabija u BIH je iz dana u dan sve veci a naoruzavanje im je omiljeni hobi. Kada sam vidio arsenal kod jednog od njih pao sam na guzicu. Fakat ne znam odakle im svo to oruzje.
bisao

#1400 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Tvoj strah je plod tvog neznanja. :izet:
Bojiš se svega.
Locked