Kaže u mene jaran: Jebo li ga OtaCmendiAmiĐa_Idriz wrote:Otamendi je najveće pašče.
Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- turbofolk
#1376 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
-
Korovjev
#1377 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Jes vala udarila južnoamerička pogan na fine pitome Balkance ala Rebić i Mandžukić. Odvadite malo.
-
omar little
#1378 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
taman podjoh reci.
- AmiĐa_Idriz
#1379 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
turbofolk wrote:Kaže u mene jaran: Jebo li ga OtaCmendiAmiĐa_Idriz wrote:Otamendi je najveće pašče.
Moj hejt prema Južnoamerikancima traje mnogo duže od tekme sa Hrvatima.Korovjev wrote:Jes vala udarila južnoamerička pogan na fine pitome Balkance ala Rebić i Mandžukić. Odvadite malo.
- Lincoln-Burrows
#1380 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Nakon što je kapetan nigerijske reprezentacije Obi Mikel prozvao Hrvatsku zbog namjere da u posljednjem kolu igra s rezervnim igračima
protiv Islanda, reagirao je bivši izbornik Španjolske Javier Clemente, podsjetivši da je ta afrička zemlja napravila isto prije 20 godina
igrajući s rezervnim sastavom protiv Paragvaja i tako poslavši njegove igrače kući.
Malo sam proguglao i stvarno su to napravili
protiv Islanda, reagirao je bivši izbornik Španjolske Javier Clemente, podsjetivši da je ta afrička zemlja napravila isto prije 20 godina
igrajući s rezervnim sastavom protiv Paragvaja i tako poslavši njegove igrače kući.
Malo sam proguglao i stvarno su to napravili
-
Korovjev
#1381 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Kako bolan Amidja ne voliš južnoamerikance. Pa svjetsko bez njih to ti je ko seks bez ljubavi. Jučer protiv poljaka 30 milja Kolumbijaca, ko da se igra u Kaliju a ne 5 hiljada km dalje. Evo i danas je bilo 20 milja Urugvajaca ko jedan. Takva odanost i prvivrženost se mora poštovati. Ajde to što igraju malo prljaviji fudbal, to je njihov folklor, a i tradicija svjetskih prvenstava.
-
omar little
#1382 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
ljudi, vecinom, igraju fudbala. sanse da ce oni taktizirati i daviti bez ikakve zelje za ofanzivom kao europljani su masu manje. kad se sjetim zadnje europsko, tekme da si oci viljuskom izbodes od dosade, a kod juznoamerikanaca frca na sve strane. odmoris i oci i pamet gledajuci im tekme. vole se valjat, to jes', ali radje cu to gledati nego pragmaticno cuvanje nule.
amidja ne voli jer je ipielovac
<3
amidja ne voli jer je ipielovac
-
Korovjev
#1383 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ali EPL, Primera, CL to je druga priča, biznisa, para previše čak i za moj ukus. Što gledam svjetsko nego da vidim neke nepoznate igrače, timove koji me oduševe. A obično su u prošlosti takvi timovi i igrači dolazili iz Južne Amerike. Na žalost takvih je timova i igrača sve manje sada ali to ne znači da ih ne tražim na svakom svjetskom. A nemoj mi majketi priče više o Kaneu, Pogbi, Lewandovskom... dosta ih trpim preostale četiri godine.
Primjer je ova tekma sa donjeg linka koju odgledah tamo davne 91 na nekom našem lokalnom kanalu više se ni ne sjećam kojem. Od svih igrača koji su tu igrali znao Brancu i Tafarela iz Brazila, a prvi put tu vidio tvog imenjaka Omare koji je i dao jedan od svojih, kako će se kasnije pokazati, trademark golova.
https://m.youtube.com/watch?v=Xp1kFi9jhpw
Kome se da nek progugla i timove jedne i druge na toj Copi ima wiki gdje se vidi koliko se tu pojavilo velikih igrača koji su tada svi igrali u Brazilu i Argentini i tek počinjali svoje karijere.
A ko baš ima vremena nek odgleda i cijelu tekmu vidim i to ima na youtube. Ne mora sad, jer je svjetsko, ali nek to bude obavezna lektira preko raspusta.
I nije ovo nikakav žal za prošlim vremenima, samo objašnjavam kako sam ja zavolio taj fudbal, nije samo mali zeleni. I pokušavam objasniti Amiđi da batali Engleze i pređe na tamnu stranu.
Primjer je ova tekma sa donjeg linka koju odgledah tamo davne 91 na nekom našem lokalnom kanalu više se ni ne sjećam kojem. Od svih igrača koji su tu igrali znao Brancu i Tafarela iz Brazila, a prvi put tu vidio tvog imenjaka Omare koji je i dao jedan od svojih, kako će se kasnije pokazati, trademark golova.
https://m.youtube.com/watch?v=Xp1kFi9jhpw
Kome se da nek progugla i timove jedne i druge na toj Copi ima wiki gdje se vidi koliko se tu pojavilo velikih igrača koji su tada svi igrali u Brazilu i Argentini i tek počinjali svoje karijere.
A ko baš ima vremena nek odgleda i cijelu tekmu vidim i to ima na youtube. Ne mora sad, jer je svjetsko, ali nek to bude obavezna lektira preko raspusta.
I nije ovo nikakav žal za prošlim vremenima, samo objašnjavam kako sam ja zavolio taj fudbal, nije samo mali zeleni. I pokušavam objasniti Amiđi da batali Engleze i pređe na tamnu stranu.
-
omar little
#1384 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
copa najmiliji turnir. <3
a, ja amidju malo zekim samo, zna on to.
a, ja amidju malo zekim samo, zna on to.
- Muhamed Đakmić
#1385 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
A nije isto gledati Urugvaj i Kolumbiju npr. Ne govorim o današnjoj utakmici nego generalno.
Diego Simeone i Oscar Tabarez su dva klona po shvatanju fudbala, sad im je i dobar dio ekipa isti.
Diego Simeone i Oscar Tabarez su dva klona po shvatanju fudbala, sad im je i dobar dio ekipa isti.
-
omar little
#1386 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
normalno da nije, uvijek imas defanzivaca, kao i u europi, nije isto gledati spanjolce i grke.
-
Korovjev
#1387 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Ja sam više tvrdolinijaš znači Urugvaj, Paragvaj nekad i Argentina.
Brazil, Kolumbija to je lambada, salsa, zezanje.
Kad već spominješ Simeonea, on je na toj Copi 91 debitirao u Argentini i to sa brojem 10 na leđima.
I slažem se ovo da su Tabarez i Simeone babuka i sin, ali Tabareza i njegov Urugvaj gotivim dok Simeoneov Atletiko ne gledam ako baš ne moram.
Brazil, Kolumbija to je lambada, salsa, zezanje.
Kad već spominješ Simeonea, on je na toj Copi 91 debitirao u Argentini i to sa brojem 10 na leđima.
I slažem se ovo da su Tabarez i Simeone babuka i sin, ali Tabareza i njegov Urugvaj gotivim dok Simeoneov Atletiko ne gledam ako baš ne moram.
- AmiĐa_Idriz
#1388 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
omar little wrote:a, ja amidju malo zekim samo, zna on to.
Ni mrtavKorovjev wrote: I pokušavam objasniti Amiđi da batali Engleze i pređe na tamnu stranu.
-
Nadzorna_ploca
#1389 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Bravo klosari za izbor utakmicr jebo vas raspali Island i oslabljena Croatia.
- Bosanski_kralj
#1390 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
E vala haman da je isto. Jedni ubiše defanzivom, drugi peljanjem lopte i beskonačnim dodavanjem. Meni je oboje to dosadno, ali ukusi su različiti.omar little wrote:normalno da nije, uvijek imas defanzivaca, kao i u europi, nije isto gledati spanjolce i grke.
- turbofolk
#1391 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Pa nije valjda.Nadzorna_ploca wrote:Bravo klosari za izbor utakmicr jebo vas raspali Island i oslabljena Croatia.
Pa oni koj navijaju za Hrvatsku, sigurno će imati otključan HRT i sigurno da će na njemu gledat tu utakmicu, a superzanimljivi meč za ostanak Argentine na SP-u, moramo gledati u snimku i pratit na sofascoreu
-
l33t
#1392 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
logicno je da su trebali prenositi utakmicu u kojoj se oba tima bore za prolazak...turbofolk wrote:Pa nije valjda.Nadzorna_ploca wrote:Bravo klosari za izbor utakmicr jebo vas raspali Island i oslabljena Croatia.
Pa oni koj navijaju za Hrvatsku, sigurno će imati otključan HRT i sigurno da će na njemu gledat tu utakmicu, a superzanimljivi meč za ostanak Argentine na SP-u, moramo gledati u snimku i pratit na sofascoreu
- polfudbal
#1393 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Pa oni nisu normalniNadzorna_ploca wrote:Bravo klosari za izbor utakmicr jebo vas raspali Island i oslabljena Croatia.
-
Labirint
#1394 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Konstitutivnost se mora ispostovati jebbem im rod i porod... 
- studeni76
#1395 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Pa hajde sad nećemo se baš pravit ludi. Zna se da će iz očitih razloga prenosit susjede, zar se drugačije moglo očekivat!polfudbal wrote:Pa oni nisu normalniNadzorna_ploca wrote:Bravo klosari za izbor utakmicr jebo vas raspali Island i oslabljena Croatia.
Za sve ostalo tu je Mobdro
-
l33t
#1396 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
steta gleda mi se nigerija arg. mislim da ce nigerija pruzit strasan otpor ako ne i pobijediti
- p206
#1397 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Skinete ace stream i live-stream.ws i biraj sta hoces.. Ima i kazakhstanski komentator
-
golman
#1398 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Vidi male..i ona prati SPsherbett wrote:Ne razumijem?!?!?! Jel to u ovom stoljecu vi nemate nikakve resurse za gledat sta hocete?!?!
![]()
Ja ovo ne vjerujem
-
golman
#1399 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
A vidje njega otkud tebegolman wrote:Vidi male..i ona prati SPsherbett wrote:Ne razumijem?!?!?! Jel to u ovom stoljecu vi nemate nikakve resurse za gledat sta hocete?!?!
![]()
Ja ovo ne vjerujem
Otkud golman na fudbalskoj temi
- bingov buraz
#1400 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija
Govorio je juče Šuko da se ona druga utakmica u isto vrijeme može pogledati na portalu BHT.
Vjerovatno će tako da bude i danas.
A vjerojatno će i da im padne server kad se nakači vise od 3 korisnika
Vjerovatno će tako da bude i danas.
A vjerojatno će i da im padne server kad se nakači vise od 3 korisnika