Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#1376 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

ratomir wrote: pa da , da napraavi karijeru politicara ,koja ce mu odlicno stajati u vec bogatoj biografiju.
nije van svake pameti i nije zlonamjerno vec je moje vidjenje i stav sto se tice doticnog.
a to sto si ti vec navuceni glasac i lik koji gleda u mirsada ko u mesiju to je drugo.
a boze sacuvaj da ostavi vecu platu i lagodniji posao da bi dosao da pravi karijeru BH politicara, sta se sve nece izvaliti ovdje na forumu....pa ima li to smisla majke ti mile i drage???

ostaviti familiju u drugu rzavu i bolje placen posao da bi pravo kraijeru Preko bh politike :-)

nego hjade molim te nam svima ovdje reci ko je bolji od njega pa da glasamo svi ...jer svima nam je u interesu kvalitetan kandidat za predsjednicku stolicu.
ratomir

#1377 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

Smrcak15 wrote:
ratomir wrote: pa da , da napraavi karijeru politicara ,koja ce mu odlicno stajati u vec bogatoj biografiju.
nije van svake pameti i nije zlonamjerno vec je moje vidjenje i stav sto se tice doticnog.
a to sto si ti vec navuceni glasac i lik koji gleda u mirsada ko u mesiju to je drugo.
a boze sacuvaj da ostavi vecu platu i lagodniji posao da bi dosao da pravi karijeru BH politicara, sta se sve nece izvaliti ovdje na forumu....pa ima li to smisla majke ti mile i drage???

ostaviti familiju u drugu rzavu i bolje placen posao da bi pravo kraijeru Preko bh politike :-)

nego hjade molim te nam svima ovdje reci ko je bolji od njega pa da glasamo svi ...jer svima nam je u interesu kvalitetan kandidat za predsjednicku stolicu.
e moj druze neiskusni , nemas ti pojma sta je karijera i sta je CV .
karijera druskane nisu samo pare koje zaradis.
a da to je karijera kad ostavis zenu i djecu podaleko od sebe u nekom uredjenom svijetu i dodjes ovamo zarad vlastitog uspjeha i napretka.
gdje ce njemu kao jakoj licnosti biti sve potamam ali on sam nije carobnjak i nece pomoci onoj djeci sto im krov prokisnjava, ili onom djecaku sto ide 20 kilometara do skole itd-
neon-x

#1378 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Slazem se da u filozofskom smislu Mirsad ovo radi prvenstveno zbog sebe. Svi smo sebicni, jer cak i kad pomazemo drugom cinimo to da bismo se mi osjecali bolje. Razlika je u tome sto od necije sebicnosti i sira zajednica ima koristi a od necije samo stetu.
Smrcak15

#1379 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Razgovor nakon debate na N1 TV. Dokaz da se o Bosni i Hercegovini može razgovarati konstruktivno. Jedna i jedina je Bosna i Hercegovina. Dugujemo joj naše vrijeme, energiju, srce. Ona je veća od nas.
Image

nije valjda da Becirovic , Dzeforvic i radoncic nisu smjeli doci ili su samo ova trojica pozvani :D
mrjasmin

#1380 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Smrcak15 wrote:Razgovor nakon debate na N1 TV. Dokaz da se o Bosni i Hercegovini može razgovarati konstruktivno. Jedna i jedina je Bosna i Hercegovina. Dugujemo joj naše vrijeme, energiju, srce. Ona je veća od nas.
Image

nije valjda da Becirovic , Dzeforvic i radoncic nisu smjeli doci ili su samo ova trojica pozvani :D
Bio bi pun pogodak da Sepic i Jerlagic odustanu od kandidature i podrze Mirsada. To bi bio pravi drzavnicki potez.
Kikibombona

#1381 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

ratomir wrote:njegove izjave maloumne.
tu je on da napravi karijeru budimo realni ,vlastiti ga je interes dove do tog da se kanidduje.zbog ceg,pa zbog tastine i osobne zadovoljstine.
Ova poruka je veoma umna? :D

Zasto su se kandidovali Angela Merkel, Emanuel Makron ili bilo kojisvjetski politicar? Koji su njihovi motivi?

Zasto se kandiduju nesposobnjakovici poput Zeljka Komsica, Dragana Covica, Denisa Becirevica ili Sefika Dzaferovica? Motivi? :D
SSemir

#1382 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

mrjasmin wrote:
Smrcak15 wrote:Razgovor nakon debate na N1 TV. Dokaz da se o Bosni i Hercegovini može razgovarati konstruktivno. Jedna i jedina je Bosna i Hercegovina. Dugujemo joj naše vrijeme, energiju, srce. Ona je veća od nas.
Image

Bio bi pun pogodak da Sepic i Jerlagic odustanu od kandidature i podrze Mirsada. To bi bio pravi drzavnicki potez.
Kad bi to uradili pomislio bi odmah da su normalni ljudi
black64

#1383 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by black64 »

Ovi koji kude Mirsada, da li nam mogu reci za koga ce oni glasati i zasto
Nek uporede vrline i mane njihovog kandidata i Hadzikadica.
Ove koji samo seruckaju smatram stranackim botovima, ukoliko ne kazu zasto je njihov kandidat bolji od Hadzikadica
Hvala
:bih:
SSemir

#1384 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

ratomir wrote:pa da , da napraavi karijeru politicara ,koja ce mu odlicno stajati u vec bogatoj biografiju.
Bolje jelde da je dosao da pokrade drzavu, ugradi i sebe u kriminal ovaj. To bi ti bilo draze.
Od svih predizbornih lazi, glupoati, maloumnih obecanja. Ti bas izabra ovog covjeka da kaze da valja gluposti.
ratomir

#1385 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

Kikibombona wrote:
ratomir wrote:njegove izjave maloumne.
tu je on da napravi karijeru budimo realni ,vlastiti ga je interes dove do tog da se kanidduje.zbog ceg,pa zbog tastine i osobne zadovoljstine.
Ova poruka je veoma umna? :D

Zasto su se kandidovali Angela Merkel, Emanuel Makron ili bilo kojisvjetski politicar? Koji su njihovi motivi?

Zasto se kandiduju nesposobnjakovici poput Zeljka Komsica, Dragana Covica, Denisa Becirevica ili Sefika Dzaferovica? Motivi? :D
hvala lijepo ako mi je poruka veoma umna,sto i licno mislim . :P :P

pa skoro iz istih razloga,s tim da oni imaju oko sebe citav tim ljudi koji ih nagovara ili sprema godinama da budu na tim pozicijama.

a komsic,covic,becirevic pa oni misle da su vodje jednog naroda,a i ne znaju nista drugo radit,osim toga dobre su tu pare a oni svi imaju kredite za otplatit tako da imaju stotine hiljada razloga,dakle kod njih nije u pitanju karijera vec cisto navika,stecena zivotna vjestina za prezivljavanje.

mada ne znam moze li becirevic u isti kos sa komsicem i covicem jer oni su siledjije koji imaju svoju organizaciju(stranku) i tu su bog i batina,a becirevic je po misljnju SDPa njihov najbolji kandidat koji ce predstavljati njihova uvjerenja.tako da je becirevic stavio stranacke potrebe ispred svojih jer on bi bio zadovoljan i nekim mjesom u parlametnu ili u nekoj lokalnoj vladi i vlasti.
ratomir

#1386 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

SSemir wrote:
ratomir wrote:pa da , da napraavi karijeru politicara ,koja ce mu odlicno stajati u vec bogatoj biografiju.
Bolje jelde da je dosao da pokrade drzavu, ugradi i sebe u kriminal ovaj. To bi ti bilo draze.
Od svih predizbornih lazi, glupoati, maloumnih obecanja. Ti bas izabra ovog covjeka da kaze da valja gluposti.

ne ne i ne.
za ovog covjeka mislim da je jedan uspjesan bosnjak u svijetu i da ne valja gluposti vec da su mu neke izjave fakat lose,jer on sam kaze borit ce se protiv nacionalizma i tih gluposti a sam je kandidat za nacionalnog clana predsjednistva.
Ako Bog da Mirsad ce pobjediti samo vi izadjite na izbore i dajte svoj glas.
nisam vidovit,tako da nemam neki garant da ce biti bolje ako on pobjedi .
i da ako pobjedi vjerovatno se nece odrev plate i svih ostalih benefita koje imaju BH politicari tako da ustartu se on kandidovao za lopova koji ce te podkradati na posten nacin tako sto ce imati platu 5000-6000km a mnogi ce raditi za 400-500km i jos ce imati i namete al ne i pomoc drzave,vec samo razne poreze itd itd itd.
ja se ipak drzim one Bosna bosancima i de fakto i de jure sam protiv nacionalizma i nacionalne pretjerane pripadnosti .dok svi ostali to glume kao i vi svi koji ce te glasati BOSNJACKOG clana mirsada.
Smrcak15

#1387 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Informacije sa Hadzikadiceve facebook stranice

Becirovic, Radoncic i Dzaferovic odbili doci na debatu, hahahahahhahahahaha, kakava bruka i jad od politicara :-) :-) :-)

Image

Evo sad u Svedskoj smo imali izbore, mjesec dana su ovi njihovi politicari sudare na debatama imali, i to zestoke okrsaje, da mi ih je zao bilo vise, koliko su se davili jedni druge argumentima

a ovi nasi jadovi nisu u stanju da dodju na obicnu debatu, nezamislivo je bilo ovdje da neki politicar neke stranke odbije debatu kada krene izborna kampanja...a u BiH je to normala. jad i cemer od politicara. AKO OVO NIJE DOKAZ NJIHOVIM PRISTALICAMA DA SU SUPLJI IZA USIJU, ONDA NEKA VAM JE BOG NA POMOCI....zar stvarno hocete dati glas osobama koje nesmiju izaci na debatu sa svojim protukandidatima????? :-)
Ja_Ja

#1388 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

U drzavi koja je postavljena tako da promjena ne moze doci ukoliko niste dio procesa, se ne moze tvrditi da njegova kandidatura kroz nacionalni kljuc znaci i njegovo slaganje s istim. On jednostavno zeli promjenu a promjena mora doci iznutra od nekog ko ima snage za to. Hadzikadic je dobar pocetak prema tim promjenama koje tek trebaju da dodju. Ne znam da li ce pobjediti. Volio bih da hoce. Bolji je kandidat od sve i jednog za Bosnjackog clana kilometrima. To mu ne moze niko oduzeti bez obzira koliko se to pokusavalo uraditi, drugi mu jednostavno nisu ni do koljena niti po bilo kojem drzavnickom mjerilu. Na zalost realnost je takva da se kod nas trenutno ne gleda kapacitet osobe da obavlja posao za koji se kandiduje vec prolazi sirovi nacionalizam, malogradjanstvo, i mnoge druge stvari koje nemaju veze sa pozicijom.
jagugu

#1389 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by jagugu »

Naravno da to nije dokaz njihovim pristalicama. Postoji valjda hiljadu očiglednijih i primarnijih razloga zbog kojih te pristalice ne bi trebali glasati za te kandidate pa su opet godinama birali te stranke, a kamoli sada da im promjeni mišljenje to što nisu došli na debatu.
Thorgerson

#1390 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

Mene nervira stav pojedinih ljudi prema ovom covjeku i inace bilo kome ko se usudi da bude drugaciji.

Pa mislim ono, ok znamo da je drzava takva kakva je. Ali ako bi ovaj covjek pobjedio to bi ipak pokazalo nesto.

Pokazalo bi da normalan i obrazovan insan ipak moze doci do neke politicke pozicije u ovoj drzavi. Da to nije rezervisano samo za nacionalnisticke budaletine i podobne.

Pokazalo bi dijaspori da ako jedan covjek iz Amerike moze sve napustiti i doci ovdje, pa mozda mogu i oni se aktivnije ukljuciti / a ne slati samo eure i produzavati patnju.

Pokazalo bi da ako jedan takav projekat moze dogurati do predsjednicke pozicije, pa zasto onda ne bi mogao i do parlamentarne, kantonalne, opstinske...

Treba gledati siru sliku.
Thorgerson

#1391 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

mrjasmin wrote:
Image

To bi bio samo takav potez.

Plus da se Komsic povukao, jer ce doticni odvuci desetine hiljada bosnjackih glasova.
Smrcak15

#1392 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

jagugu wrote:Naravno da to nije dokaz njihovim pristalicama. Postoji valjda hiljadu očiglednijih i primarnijih razloga zbog kojih te pristalice ne bi trebali glasati za te kandidate pa su opet godinama birali te stranke, a kamoli sada da im promjeni mišljenje to što nisu došli na debatu.
do sad ljudi stvarno nisu imali za koga glasati, evo ja licno prije hadzikadica stvarno ne bi znao kome dati glas..da onako odudara i zasluzuje moj glas....sad narod nema opravdanja...a za kukavice nek glasaju i dalje :-)

cuj izbjeci debatu u predizbornickoj kampanji....pa ako ovo ne otvori oci njihovim pristalicama stvarno neznam, zamisli zaokruzis imena becirevica ili dzaferovica a ljudi nece da imaju debate, izbjagavaju ih bez ikakvog razloga...treba odmah lampica da se narodu upali iznad glave

AKo ja podrzajem nekoga i taj neko nesmije izaci na debate sa svojim protukandidatima.....ma vala da mi je chacha rodjeni ne bi glasao za njega...jer onaj ko nemopze argumetirati za svoje stavove ne zasluzuje moj glas a hoce da sjede na predsjednicku stolicu :-)
Ja_Ja

#1393 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Izetbegovic prosle izbore nije izasao niti na jednu debatu a dobio ih je glat. Tome ne treba pridavati vise paznje. SDA ima bazu glasaca koja ce glasati za njih kad bi krompir bio na listi. Ovdje jedino razliku moze napraviti ako probudi indolentne glasace, one koji bi inace ostali kod kuce a takvih je vecina u drzavi. Ako njih uspije pokrenuti izbore moze dobiti.
neon-x

#1394 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Treba sacekati emisiju pa vidjeti sta je zaista u pitanju. Mozda su samo ova trojica otisla zajedno na kafu a ostali na drugu stranu a mozda u debatama ucestvuju samo po tri gosta. Naravno da je najvjerovatnije da nisu htjeli doci jer se to uklapa u nacin gradjenja imidza tih stranackih kandidata za Predsjednistvo. Fahrudin bi sigurno smio doci na debatu jer je prekaljeni igrac, a ona dvojica hudnika sa deset naucenih floskula koje ponavljaju nemaju sta traziti na debatama. Vjerovatno je i Fahrudin odustao kad je vidio da na debati nece biti "favorita". Ipak treba sacekati emisiju jer mozda je nesto trece u pitanju.
Smrcak15

#1395 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

neon-x wrote:Treba sacekati emisiju pa vidjeti sta je zaista u pitanju. Mozda su samo ova trojica otisla zajedno na kafu a ostali na drugu stranu a mozda u debatama ucestvuju samo po tri gosta. Naravno da je najvjerovatnije da nisu htjeli doci jer se to uklapa u nacin gradjenja imidza tih stranackih kandidata za Predsjednistvo. Fahrudin bi sigurno smio doci na debatu jer je prekaljeni igrac, a ona dvojica hudnika sa deset naucenih floskula koje ponavljaju nemaju sta traziti na debatama. Vjerovatno je i Fahrudin odustao kad je vidio da na debati nece biti "favorita". Ipak treba sacekati emisiju jer mozda je nesto trece u pitanju.

A Hadzikadic ce ih pomesti sviju redom :lol:
Kikibombona

#1396 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Thorgerson wrote:Mene nervira stav pojedinih ljudi prema ovom covjeku i inace bilo kome ko se usudi da bude drugaciji.

Pa mislim ono, ok znamo da je drzava takva kakva je. Ali ako bi ovaj covjek pobjedio to bi ipak pokazalo nesto.

Pokazalo bi da normalan i obrazovan insan ipak moze doci do neke politicke pozicije u ovoj drzavi. Da to nije rezervisano samo za nacionalnisticke budaletine i podobne.

Pokazalo bi dijaspori da ako jedan covjek iz Amerike moze sve napustiti i doci ovdje, pa mozda mogu i oni se aktivnije ukljuciti / a ne slati samo eure i produzavati patnju.

Pokazalo bi da ako jedan takav projekat moze dogurati do predsjednicke pozicije, pa zasto onda ne bi mogao i do parlamentarne, kantonalne, opstinske...

Treba gledati siru sliku.
Ne treba te nervirati. Radi se o stranackim uhljebima. Politicke partije su zaposlile desetine hiljada gradjana i oni sada ne birajuci sredstva cuvaju svoj posao. Ima i onih kojima je posao obecan pa se trude promovisati buduceg poslodavca. A ima i stranackih aktivista koji pljuju po zadatku. Takvih je desetine na ovom forumu i hiljade na drustvenim mrezama.

Niko od njih nece priznati da je uhljeb i stranacki poltron. Svi oni, kao, imaju misljenje. Odron od ljudi. Ignorisati ili se sa njima sprdati iz zafrkancije.
AmiĐa_Idriz

#1397 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

black64 wrote:Ovi koji kude Mirsada, da li nam mogu reci za koga ce oni glasati i zasto
Nek uporede vrline i mane njihovog kandidata i Hadzikadica.
Ove koji samo seruckaju smatram stranackim botovima, ukoliko ne kazu zasto je njihov kandidat bolji od Hadzikadica
Hvala
:bih:
Vode se mišljem kako je glas za njega glas u prazno. Pa, uz dužno poštovanje, ali to je mnogo glupo razmišljanje jer ga baš tako činite glasom u prazno.

Nego šta nego Hadžikadić, bar ću znati da želim nešto novo u ovoj zemlji.
tvojkomsija

#1398 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by tvojkomsija »

Možete li mi predložiti načine kako da se aktiviramo da bi proširili podršku prof. Hadžikadiću? Stvarno bih volio da Mirso poslije izbora bude siguran da nas ima mnogo koji smo uz njega. (100 hiljada? 8-) 8-) 8-) )

Nadam se da će do izbora gostovati u još mnogo TV emisija, kako bi prikupio još glasača. Dovoljno je čuti 10 minuta njegovog izlaganja da budeš siguran da je prioritetna opcija za nas. Ne čudi me nimalo da se Bećirović, Džaferović i Radončić nisu pojavili na debati, oni imaju glasačko tijelo, koga puškom ne možeš natjerat da promijeni mišljenje, kamo li debatom.

Da smo zdravo i prosperitetno društvo, na najjačim TV kanalima bi se organizovale debate na koje bi kandidati bili obavezni doći, i tad bi narod odlučivao kome dati glas, a ne paketima sa šećerom, uljem, plaćanjem glasova itd..
mrjasmin

#1399 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

tvojkomsija wrote:Možete li mi predložiti načine kako da se aktiviramo da bi proširili podršku prof. Hadžikadiću? Stvarno bih volio da Mirso poslije izbora bude siguran da nas ima mnogo koji smo uz njega. (100 hiljada? 8-) 8-) 8-) )

Nadam se da će do izbora gostovati u još mnogo TV emisija, kako bi prikupio još glasača. Dovoljno je čuti 10 minuta njegovog izlaganja da budeš siguran da je prioritetna opcija za nas. Ne čudi me nimalo da se Bećirović, Džaferović i Radončić nisu pojavili na debati, oni imaju glasačko tijelo, koga puškom ne možeš natjerat da promijeni mišljenje, kamo li debatom.

Da smo zdravo i prosperitetno društvo, na najjačim TV kanalima bi se organizovale debate na koje bi kandidati bili obavezni doći, i tad bi narod odlučivao kome dati glas, a ne paketima sa šećerom, uljem, plaćanjem glasova itd..

Lajkanjem njegove stranice na Facebook-u, dijeliti postove njegove, pricati o njemu prijateljima itd itd. Ima mnogo nacina. Posalji poziv svim svojim FB-prijateljima da lajkaju njegovu stranicu.
Smrcak15

#1400 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

debata sa hadzikadicem
Locked