Nova agresija na BIH?

Post Reply
Capsicum

#1376 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

ettakoto wrote:Poenta je da su narodu opet napakovali brdo priča o ugroženosti... A narod ko narod živi u strahu 25 godina i zaokružuje kad treba.

Posebno je impresivna ova priča o 2500 pušaka... Moš mislit nabavila policija puške, jer su prethodne stare 30 i kusur i trećina ih nije u funkciji...
Ne znam da li svjesno iznosiš neistine ili si samo neinformisan. Apsolutno se ne radi o nikakvoj zamjeni dotrajalog oružja, već o naoružanju svih pripadnika policije u RS dugim cijevima. De facto se pravi od policije vojska. To nikad prije nije bilo dozvoljeno. Treba tome dodati i evropski rekord po broju dozvola za lovačko oružje po glavi stanovnika i paravojne jedinice obučene od strane rusa. Nije to baš naivna predizborna šuplja.
PM72

#1377 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Capsicum wrote:
PM72 wrote:nećeš vjerovati ali nikad nisam išao u Sanilend na Zlatištu niti imam nijet.Ne idem ni na ćevape preko Vraca da bih morao napasti RS...
Pa eto, ti zivi u svojoj mahali, ali ima nas koji volimo cijelu svoju domovinu, koji imamo rodbinu i imovinu i van 4 sarajevske opstine. Tvoj nacin razmisljanja, gdje te bukvalno boli ona stvar za sve sto nije vezano za tvoju mahalu je odraz tvoje malogradjanstine. Ne znam sto te iko ovdje uopste smatra relevantnim sugovornikom.
:D
valjda će se neko sjetit da zaključa ovu temu kao i one prije "novi rat","mogući sukobi" i ostale nebuloze kojom lože balavurdiju i dijasporu.
BAK-eV

#1378 Re: Nova agresija na BIH?

Post by BAK-eV »

Capsicum wrote:
ettakoto wrote:Poenta je da su narodu opet napakovali brdo priča o ugroženosti... A narod ko narod živi u strahu 25 godina i zaokružuje kad treba.

Posebno je impresivna ova priča o 2500 pušaka... Moš mislit nabavila policija puške, jer su prethodne stare 30 i kusur i trećina ih nije u funkciji...
Ne znam da li svjesno iznosiš neistine ili si samo neinformisan. Apsolutno se ne radi o nikakvoj zamjeni dotrajalog oružja, već o naoružanju svih pripadnika policije u RS dugim cijevima. De facto se pravi od policije vojska. To nikad prije nije bilo dozvoljeno. Treba tome dodati i evropski rekord po broju dozvola za lovačko oružje po glavi stanovnika i paravojne jedinice obučene od strane rusa. Nije to baš naivna predizborna šuplja.
I sta sad predlazes?
Capsicum

#1379 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

BAK-eV wrote:
Capsicum wrote:

I sta sad predlazes?
Balans.
insomnia78

#1380 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

BAK-eV wrote:
Capsicum wrote:

I sta sad predlazes?
A sad nista. Dobri Bosnjo veceraj i lezi, cuvaju te NATO mitraljezi
decembar2017

#1381 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
Capsicum wrote:
PM72 wrote:nećeš vjerovati ali nikad nisam išao u Sanilend na Zlatištu niti imam nijet.Ne idem ni na ćevape preko Vraca da bih morao napasti RS...
Pa eto, ti zivi u svojoj mahali, ali ima nas koji volimo cijelu svoju domovinu, koji imamo rodbinu i imovinu i van 4 sarajevske opstine. Tvoj nacin razmisljanja, gdje te bukvalno boli ona stvar za sve sto nije vezano za tvoju mahalu je odraz tvoje malogradjanstine. Ne znam sto te iko ovdje uopste smatra relevantnim sugovornikom.
:D
valjda će se neko sjetit da zaključa ovu temu kao i one prije "novi rat","mogući sukobi" i ostale nebuloze kojom lože balavurdiju i dijasporu.
Arms shipment to Bosnian Serbs stokes EU fears

Purchase of 2,500 automatic rifles raises concerns about Russia’s influence in region
Guardian, novine koje se izdaju u V.Britaniji, i koje se citaju ako ne preko citavog svijeta onda u Evropi loze balavurdiju i dijasporu ??? Citas li ti sta pises ili ti tek tako ispadaju rijeci a da nemas pojma sta pises ?
PM72

#1382 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ne čitam Guardijan niti Avaz tako da sam totalno van svih dešavanja,dok ne krene blickrig neću znati koja su doba...
decembar2017

#1383 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:ne čitam Guardijan niti Avaz tako da sam totalno van svih dešavanja,dok ne krene blickrig neću znati koja su doba...
Sto se onda javljas ako si totalno van desavanja ???
insomnia78

#1384 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Pa da te uljulja
PM72

#1385 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

decembar2017 wrote:
PM72 wrote:ne čitam Guardijan niti Avaz tako da sam totalno van svih dešavanja,dok ne krene blickrig neću znati koja su doba...
da te poštedim...jer ćeš i ti ovako pričati...ako preživiš.
ettakoto

#1386 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Capsicum wrote:

Ti radiš u policiji? Znaš li ti kakvo naoružanje ima naša policija (BiH, RS svejedno)? Znaš li ti koliko dugih cijevi u funkciji nije već deceniju?! Ne znaš, evidentno. Kao što ne znaju ni oni koji prizivaju neko sranje...

Tih 2500 registrovanih je najmanji problem...
Policija mora biti dobro opremljena...

Što se tiče broja dozvola za lovačko oružje, šta misliš ko u tome prednjači u državi?
decembar2017

#1387 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:
da te poštedim...jer ćeš i ti ovako pričati...ako preživiš.
Postedis cega ako sam priznajes da si van desavanja ?
decembar2017

#1388 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

ettakoto wrote:
Ti radiš u policiji? Znaš li ti kakvo naoružanje ima naša policija (BiH, RS svejedno)? Znaš li ti koliko dugih cijevi u funkciji nije već deceniju?! Ne znaš, evidentno. Kao što ne znaju ni oni koji prizivaju neko sranje...

Tih 2500 registrovanih je najmanji problem...

Što se tiče broja dozvola za lovačko oružje, šta misliš ko u tome prednjači u državi?
Nije problem samo u broju pusaka vec za sto se te puske planiraju da koriste. I ako nisi kao @PM pa si barem malo pratio desavanja vidio bi da se cak i vani ljudi pocinju da brinu zbog toga...i ne, ne mislim na dijasporce.
JThomas

#1389 Re: Nova agresija na BIH?

Post by JThomas »

jedina temeljna i patriotska bošnjačko-bosanska stranka je kroz institucije, u kojima se, jelte, odlučuje o tome, rekla da je to u redu. i ko smo mi netemeljni, kopilad i komunjare da to dovodimo u pitanje... :mrgreen:
ettakoto

#1390 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Nije problem samo u broju pusaka vec za sto se te puske planiraju da koriste. I ako nisi kao @PM pa si barem malo pratio desavanja vidio bi da se cak i vani ljudi pocinju da brinu zbog toga...i ne, ne mislim na dijasporce.
Ne vidim što bi bio problem u broju pušaka? Koliko znam u MUP RS-u radi više od 2,5k policajaca...

Zna se zašto se puške koriste. Borba protiv kriminala i grešnih duša... pa kud koji mili moji. Što se kaže svak svoj put bira.

Što se tiče onih koji se vani brinu, nek se brinu, toliko su se brinuli i dok je narod ginuo i stradao u proteklom ratu... Suza suzu stizala, a oni sami ostvarili cilj, razbili Jugoslaviju, uništili budućnost najvećeg dijela ljudi... i sad se opet isti ti brinu... Jbe mi se za njihovu brigu. Nevezano za puške, vehabije, četnike, balije i ustaše...
Capsicum

#1391 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

ettakoto wrote:
Capsicum wrote:

10% ukupnog naoruzanja u posjedu policije su mogle biti duge cijevi maksimalno. IPTF postavio takvo pravilo. Sada se ide na 100%. To veze nema sa obnavljanjem dotrajalog naoružanja. Kad obnavljas, onda se staro oružje uništi, nabavi isti broj novih cijevi i gotovo. Ovo nema ama baš nikakve veze s tim i ne znam što se praviš pametan. U cijeloj Austriji policija ima 400 dugih cijevi, ali eto hajmo opravdat 2.500 za Dodikovu "policiju". Braniš neodbranjivo. Vjerovatno zlonamjerno, inače bi shvatio o čemu ti pričam.
ettakoto wrote:Tih 2500 registrovanih je najmanji problem...
Ta policija je između ostalog počinilac genocida u BiH i naoružavanje do zuba je itekako problem i predstavlja prijetnju.
ettakoto wrote:Što se tiče broja dozvola za lovačko oružje, šta misliš ko u tome prednjači u državi?
Lovačka društva u RS.
ettakoto

#1392 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Porediš zemlju EU i zemlju koja to nije... Nema potrebe... Gdje vidiš policajca tamo, a kod nas na svakom ćošku... Navedoh ovo kao plastičan primjer te komparacije.

Da se ja pitam kupio bih 10k automatskih pušaka... Pa svakog onog ko krade, pljačke, otima puc puc.
Hoću da kažem malo je 2,5k.

Što se druge opaske tiče, tvoj stav. Ne i moj.

Lovačka društva u RS?... Mislim da imaš negdje popis lovačkih društava, pogledaš malo, pročešljaš imena...sve će ti se ka'sti... :izet:
tandmand

#1393 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

RS ima 61 opštinu a od toga su neke na papiru (sela), kao Istočni Mostar, Kupres, Berkovići. Kada još izuzmemo one kao što su Nevesinje, Bileća, Kalinovik i sl. koje su etnički čiste, daleko od entitetske linije i u kojima ove puške neće biti upotrebljavane - šta ostaje. Neka je to 30 opština na koje će se raspodijeliti 2500 pušaka. To je prosjek 83 pušaka. E sad šta se sa 80 pušaka u nekom gradu može uraditi ....
Capsicum

#1394 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

ettakoto wrote:Porediš zemlju EU i zemlju koja to nije... Nema potrebe... Gdje vidiš policajca tamo, a kod nas na svakom ćošku... Navedoh ovo kao plastičan primjer te komparacije.

Da se ja pitam kupio bih 10k automatskih pušaka... Pa svakog onog ko krade, pljačke, otima puc puc.
Hoću da kažem malo je 2,5k.
Osim ako ta policija ne treba da zaštiti one koji kradu, pljačkaju i otimaju? Pričaš gluposti. Te puške se nabavljaju pod izgovorom borbe protiv terorizma, a što se toga tiče, terorizam nije ništa učestaliji kod nas nego u nekoj EU zemlji, nego vjerovatno i dosta manji. Možda i jeste u pitanju borba protiv terorizma. Samo označiš jedan narod kao teroristički i lov može da počne...
ettakoto wrote:Što se druge opaske tiče, tvoj stav. Ne i moj.
Nema moj ili tvoj stav. To je nedvosmisleno potvrđena činjenica. Kad se jedna takva institucija, bez ikakve potrebe, do zuba naoružava, to je svakom normalnom stanovniku ove zemlje signal za paljenje alarma.
ettakoto wrote:Lovačka društva u RS?... Mislim da imaš negdje popis lovačkih društava, pogledaš malo, pročešljaš imena...sve će ti se ka'sti... :izet:
Oko 25.000 ljudi u RS ima dozvolu za lovacko oruzje. Otprilike isto kao cijela Federacija (sa skoro duplo više stanovnika). Dakle po glavi stanovnika su neprevazidjeni u Evropi. Hajd me ubijedi da je normalno imati na milion stanovnika imati 25.000 lovaca.
ettakoto

#1395 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Osim ako ta policija ne treba da zaštiti one koji kradu, pljačkaju i otimaju? Pričaš gluposti. Te puške se nabavljaju pod izgovorom borbe protiv terorizma, a što se toga tiče, terorizam nije ništa učestaliji kod nas nego u nekoj EU zemlji, nego vjerovatno i dosta manji. Možda i jeste u pitanju borba protiv terorizma. Samo označiš jedan narod kao teroristički i lov može da počne...
Nismo nas dvojica tu da sudimo koga štiti ili treba da zaštiti. Možemo govoriti šta bi trebalo da radi. Gluposti... važi.

Puške se nabavljaju zato što je postojeća oprema dotrajala. 21. je vijek... ako se već govori o nekakvoj modernizaciji vijest da policija nabavlja novu opremu može biti samo pozitivna. To što neki živi u 20-om vijeku je druga stvar.
Naravno da se treba boriti i sa terorizmom. O terorizmu u BiH su govorili mnogi evropski predstavnici. Nažalost pobornici drugačijeg praktikovanja vjere žive i borave u BiH, a nemalo puta su svoj radikalizam i u praksi pokazali. To su fakti.
Oko 25.000 ljudi u RS ima dozvolu za lovacko oruzje. Otprilike isto kao cijela Federacija (sa skoro duplo više stanovnika). Dakle po glavi stanovnika su neprevazidjeni u Evropi. Hajd me ubijedi da je normalno imati na milion stanovnika imati 25.000 lovaca.
Znaš li kada je počeo ekstremni broj registracija za lovačko oružje u RS? Period 2003-2008. :izet:
Znaš li koliko se bošnjačkih povratnika registrovalo od tada do danas? Znaš li uopšte koliko njih je dobilo potvrdu? I znaš li gdje ih ima najviše? Da pričamo o lovcima... Cijenim da je ljubav prema prirodi kjučni motiv, ne želim se kao ti baviti teorijama o nekakvom naoružavanju povratnika koji bi ako zatreba (daleko bilo) zapucali na svoje komšije...
kmirsad

#1396 Re: Nova agresija na BIH?

Post by kmirsad »

Možda nam ne daju doč na čevape :shock: :shock: ... a ja ne mogu prebolit banjalučki čevap :sad: :sad: ... za onaj sa Zlatišta me boli ćuna... :roll: ... Treba odma objaviti rat RS-u... :twisted:
kmirsad

#1397 Re: Nova agresija na BIH?

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:Ma sranje ta priča s automatima koje su nabavili... dva puta više ispravnih pušaka ima dvije Bijeljinske mahale... a nije zanemarljiv nihom broj u jednom Seljubljanskom zaseoku... čuje se to... uz Božiče, Bajrame, svadbe... :D
Puljkov do ili Horozovina? :D
:lol: :lol: :lol: :lol: Duge njive... iako ni ovima nije mane...ko ni onima iz Priboja i Peljava...sve ih čujem... :lol:
decembar2017

#1398 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

ettakoto wrote:
Što se tiče onih koji se vani brinu, nek se brinu, toliko su se brinuli i dok je narod ginuo i stradao u proteklom ratu... Suza suzu stizala, a oni sami ostvarili cilj, razbili Jugoslaviju, uništili budućnost najvećeg dijela ljudi... i sad se opet isti ti brinu... Jbe mi se za njihovu brigu. Nevezano za puške, vehabije, četnike, balije i ustaše...

Naravno da ti se jebe za njihovu brigu jer njih krivis za ono sto je Milosevic uradio, cuj to " oni sami ostvarili cilj, razbili Jugoslaviju " pa nije ni cudno da ti ne smeta ono sto dodik radi i sto ga opravdavas i branis.
Last edited by decembar2017 on 15/02/2018 14:17, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1399 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

ettakoto wrote:
Nismo nas dvojica tu da sudimo koga štiti ili treba da zaštiti. Možemo govoriti šta bi trebalo da radi. Gluposti... važi.

Puške se nabavljaju zato što je postojeća oprema dotrajala. 21. je vijek... ako se već govori o nekakvoj modernizaciji vijest da policija nabavlja novu opremu može biti samo pozitivna. To što neki živi u 20-om vijeku je druga stvar.
Naravno da se treba boriti i sa terorizmom. O terorizmu u BiH su govorili mnogi evropski predstavnici. Nažalost pobornici drugačijeg praktikovanja vjere žive i borave u BiH, a nemalo puta su svoj radikalizam i u praksi pokazali. To su fakti.
Znaš li kada je počeo ekstremni broj registracija za lovačko oružje u RS? Period 2003-2008. :izet:
Znaš li koliko se bošnjačkih povratnika registrovalo od tada do danas? Znaš li uopšte koliko njih je dobilo potvrdu? I znaš li gdje ih ima najviše? Da pričamo o lovcima... Cijenim da je ljubav prema prirodi kjučni motiv, ne želim se kao ti baviti teorijama o nekakvom naoružavanju povratnika koji bi ako zatreba (daleko bilo) zapucali na svoje komšije...
Jah, bosnjacki teroristi, kako kazu europski zvanicnici poput Koljinde, povratnici koji se naoruzavaju kako bi zapucali na komsije, a isti, jadni, ni krivi ni duzni, takoreci nejac, samo im se malo omakao genocid. :oops:
Btw. europski mediji bruje o srpsko-ruskom pokusaju destabilizacije BiH i regiona, dakle i teroristi su jasno oznaceni. :izet:
decembar2017

#1400 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

kmirsad wrote:Možda nam ne daju doč na čevape :shock: :shock: ... a ja ne mogu prebolit banjalučki čevap :sad: :sad: ... za onaj sa Zlatišta me boli ćuna... :roll: ... Treba odma objaviti rat RS-u... :twisted:
Sto bi mi njima ili oni nama objavljivali rat, koliko znam oni nisu ni prosli put objavili rat vec su samo u samoodbrani izvrsili genocid.
Post Reply