Firma na zeni,kuca na nani,direktor na minimalcu u firmi.... voza Q7 registrovan na firmuamar1994 wrote:takoeславянин wrote:Tako je odlicno posebno jer kod nas nema sive ekonomije,kriminala i ostalih marifetluka i plate i prihodi su totalno transparentniamar1994 wrote:svidja mi se engleski model , gdje najvece kazne placaju oni koji najvise imaju![]()
, BiH je super za ovakve zakone
![]()
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- славянин
#1376 Re: Crna hronika BH cesta
- zomri
#1377 Re: Crna hronika BH cesta
Ne dajte mi lagati, bio je članak u zadnjih 6 mjeseci o statistici i da je samo ZDK smanjio broj nesreća.escobar__ wrote:Apsolutno nikakve rezultate ne daje ni pooštravanje kaznene politike ni povećano prisustvo lešinara na cesti - ljudi i dalje masovno ginu na našim cestama. Niko ne spori da je ljudski faktor ključan kod izazivanja nesreća ali krajnje je vrijeme da se država maksimalno angažuje na izgradnji modernih (brzih i auto) cesta jer ovakvo stanje postaje neodrživo.zomri wrote:Kakve ceste, kakvo ti šta. Ovdje što pratimo na temi u zadnjih godinu barem jedno 90% nesreća uzrok je ljudski faktor i to uglavnom nepoštivanje saobraćajnih pravila i objesna vožnja.
Samo rigorozne kazne mogu pomoći jer su ljudi stoka i mahom protežu do granice kažnjavanja. Ako imate nekoga u mačkaNje znate koliko se oni boje kazni, od papirića na cesti, nemanja karte za gradski prevoz pa do saobraćajnih prekršaja o kojima ni ne pomišljaju jer su kazne ogromne. Kod nas čak i poslije učinjenog prekršaja se može izvući na milion načina, od "dogovora" sa policijom pa do plaćanja 50% kazne.
Nulta tolerancija prema vožnji iz obijesti (oduzimanje i čak uništavanje vozila) i povećano prisustvo policije je u ZDK dala rezultate, sad ne znam da li se i dalje provodi.
Broj saobraćajki raste srazmjerno broju kilovata u motorima i broju automobila uopšte. Ceste iz 1970. godine definitivno nisu dorasle saobraćaju iz 2018. godine.
Tačno da i autoputevi smanjuju broj nesreća ali sa izgrađenih 10km godišnje ili manje, neće to tako skoro. A čak i kad se izgrade i dalje će ljudi ginuti čak i na autoputevima jer go debil vozi. Evo ovaj iz Hadžića nedavno, pa onaj sa Audijem...
- drug_profi
#1378 Re: Crna hronika BH cesta
Jedino spram vrijednosti auta u kojem je nacinjen prkrsaj. Ako je tudje jbg. tvoj bed. Nisi ga trebao uzeti, ili si trebao vise paziti... moze i u 3-4 rate.славянин wrote:Firma na zeni,kuca na nani,direktor na minimalcu u firmi.... voza Q7 registrovan na firmuamar1994 wrote:takoeславянин wrote: Tako je odlicno posebno jer kod nas nema sive ekonomije,kriminala i ostalih marifetluka i plate i prihodi su totalno transparentni, BiH je super za ovakve zakone
![]()
na kraju onaj sa Golfom 2 bi placao vecu kaznu
a moze se i odraditi korisnim radom, čišćenjem korita rijeka i sl-
- hekaton
#1379 Re: Crna hronika BH cesta
Trebam ovu temu izbaciti iz bookmarksa...vozim i samo mislim o idiotima na cesti

- Dope_Man
#1380 Re: Crna hronika BH cesta
WTFamar1994 wrote:Dobro si cuo– Prekoračenje brzine u naseljenom mestu do 10 km/h – 100 evra
– Prekoračenje brzine u naseljenom mestu od 11 do 20 km/h – 300 evra
– Prekoračenje brzine u naseljenom mestu od 21 do 30 km/h – 500 evra
– Prekoračenje preko 31 do 50 km/h u naseljenom mestu – 1000 evra
– Prekoračenje preko 50 km u naseljenom mestu – 1200 evra uz mogućnost oduzimanja dozvole
– Prekoračenje brzine van naseljenog mesta do 20 km/h – 80 evra
– Prekoračenje brzine van naseljenog mesta od 21 do 30 km/h – 160 evra
– Prekoračenje brzine van naseljenog mesta od 31 do 40 km/h – 300 evra
– Prekoračenje preko 40 km/h van naseljenog mesta – minimalna kazna je 500 evra – Nevezivanje pojaseva – 120 evra
– Pogrešno parkiranje – 40 do 200 evra
– Prolazak kroz crveno – 300 evra
– Korišćenje mobilnog telefona – 120 evra
– Vožnja pod uticajem alkohola od 300 do 1200 evra ili više, uz mogućnost oduzimanja dozvole
– Obavezna su upaljena svetla i tokom dana, kazna je u suprotnom 40 evra
– Obavezan je trougao
– Obavezna je prva pomoć
– Obavezan je sigurnosni prsluk – kazna za neposedovanje istog je 40 evra
– Obavezne su rezervne sijalice
– Protivpožarni aparat nije obavezan
NAPOMENA – stranci mogu da ostvare popust od 50% ukoliko plate kaznu na licu mesta
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1381 Re: Crna hronika BH cesta
kazna treba biti vozaču procenat od vrijednosti kola koje vozi u trenutku prekršaja u kombinaciji s plaćom ( al samo da se poveća ne da se smanji)
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1382 Re: Crna hronika BH cesta
Samo udji na FB na grupu "Crna Hronika BH" da vidis kako profi vozaci kamiona i slicnih masina podsticu preticanje preko duple pune, u krivini, u tunelu i slicno. Jedino im je opravdanje da ako je pregledno, moze se. Jer jebi ga, budale dale zakone onakoL u c i f e r wrote:Kakvi su to mozgovi da pretice u tunelu preko duple pune?
- vješalica
#1383 Re: Crna hronika BH cesta
Fićka im materina znaju preticati a tegle kolone auta kad neće da se skloneliaar wrote:Samo udji na FB na grupu "Crna Hronika BH" da vidis kako profi vozaci kamiona i slicnih masina podsticu preticanje preko duple pune, u krivini, u tunelu i slicno. Jedino im je opravdanje da ako je pregledno, moze se. Jer jebi ga, budale dale zakone onakoL u c i f e r wrote:Kakvi su to mozgovi da pretice u tunelu preko duple pune?
Sve ubudžene masne brude i lole seljačkoglave
Šverceri,lopovi,i šta sve ne
- vješalica
- Truba
#1385 Re: Crna hronika BH cesta
jučer umal babu ne zgazismo kod rankovića kod novog travnika
preticala baba na biciklu pješake s mise
baba umal te ne zgazismo
ona
aaaaaa
preticala baba na biciklu pješake s mise
baba umal te ne zgazismo
ona
aaaaaa
- holowey
#1386 Re: Crna hronika BH cesta
znaci dok je baba preticala pjesake, vi pokusali nju da preticete i u tom manevru je umalo udarili? kada vozilo ispred vas vrsi manevar preticanja, da li se ceka da se preticanje zavrsi ili se krece istovremeno? ili vrijedi pravilo jaceg?Black swan wrote:jučer umal babu ne zgazismo kod rankovića kod novog travnika
preticala baba na biciklu pješake s mise![]()
baba umal te ne zgazismo
ona
aaaaaa
- Logovan
#1387 Re: Crna hronika BH cesta
Nešto prije 14 sati u centru Sarajeva, u ulici Mula Mustafe Bašeskije, došlo je do sudara tri vozila.
Zbog poslijepodnevnog pljuska u Sarajevu i udesa, u ovome dijelu grada formirale su se velike saobraćajne gužve.
Iz MUP-a KS-a su nam kazali da su ekipa na terenu.
- drug_profi
#1388 Re: Crna hronika BH cesta
Neki dan i mene stize na semaforu covjek sa pasatom. Nit sam naglo kocio nit ista. Stajao vec par sekundi kad bup.
hajd nije strasno, platice osiguranje, ali gume... M+S sava veteranka.... pa eto mu sad sto je stedio na gumama.
hajd nije strasno, platice osiguranje, ali gume... M+S sava veteranka.... pa eto mu sad sto je stedio na gumama.
- amar1994
#1389 Re: Crna hronika BH cesta
drug_profi wrote:Neki dan i mene stize na semaforu covjek sa pasatom. Nit sam naglo kocio nit ista. Stajao vec par sekundi kad bup.
sjeba astru debil
-
L u c i f e r
#1390 Re: Crna hronika BH cesta
Uso im crnac zguza dbdliaar wrote:Samo udji na FB na grupu "Crna Hronika BH" da vidis kako profi vozaci kamiona i slicnih masina podsticu preticanje preko duple pune, u krivini, u tunelu i slicno. Jedino im je opravdanje da ako je pregledno, moze se. Jer jebi ga, budale dale zakone onakoL u c i f e r wrote:Kakvi su to mozgovi da pretice u tunelu preko duple pune?
- drug_profi
#1391 Re: Crna hronika BH cesta
Ma nije. Mozda necu ni popravljat, neka oziljka. Bice toga jos kako izgleda. Svake godine me neko stigne na kocenju. Ne znam sta da radim vise.amar1994 wrote:drug_profi wrote:Neki dan i mene stize na semaforu covjek sa pasatom. Nit sam naglo kocio nit ista. Stajao vec par sekundi kad bup.
hajd nije strasno, platice osiguranje, ali gume... M+S sava veteranka.... pa eto mu sad sto je stedio na gumama.![]()
mogle su jos , zamisli kakve su mu zimi , da je srece to bi policija slikala i bio bi valjan dokaz
![]()
sjeba astru debil, jel puno osteceno
- drndalo
#1392 Re: Crna hronika BH cesta
Ko koci=gubi...drug_profi wrote:Ma nije. Mozda necu ni popravljat, neka oziljka. Bice toga jos kako izgleda. Svake godine me neko stigne na kocenju. Ne znam sta da radim vise.amar1994 wrote:drug_profi wrote:Neki dan i mene stize na semaforu covjek sa pasatom. Nit sam naglo kocio nit ista. Stajao vec par sekundi kad bup.
hajd nije strasno, platice osiguranje, ali gume... M+S sava veteranka.... pa eto mu sad sto je stedio na gumama.![]()
mogle su jos , zamisli kakve su mu zimi , da je srece to bi policija slikala i bio bi valjan dokaz
![]()
sjeba astru debil, jel puno osteceno
- drug_profi
#1393 Re: Crna hronika BH cesta
Upravo. Procjena servisa lijepih 700. Vidjecemo sta ce osiguranje ponuditi. Sto se mene tice mogu svaki mjesec da mi polome okvir tablice i ogrebu farbu.
- славянин
#1394 Re: Crna hronika BH cesta
Ja sam bjezeci od manijaka na autoputu/naplatne koji je usao u ecc traku pogrijesio i krenuo nazad ja bjezeci od njega zvajznem nekoga u onoj staroj dzeti - znam prvo pitanje - nisam ga vidio na retrovizor izgleda mu propali amortizeri ili sta vec tako da je bukvalno bio 3 cm od ceste odignut - zadnji branik mu je uletio u hladnjak i savio malo haubu - pa skontaj koliko je auto bilo nisko.drug_profi wrote:Upravo. Procjena servisa lijepih 700. Vidjecemo sta ce osiguranje ponuditi. Sto se mene tice mogu svaki mjesec da mi polome okvir tablice i ogrebu farbu.
Imajuci preca posla nije mi se cekala policija a opet sam kriv (onaj sto je krenuo u rikverc manijak je pobjegao) platio mu za stetu i idemo dalje (malo sam farbu ogrebao to je steta kod mene srecom
- O'zone
- Globalni moderator
#1395 Re: Crna hronika BH cesta
"JEBES ZIVOT BEZ MOTORA"
Kako prikladan tekst na Suzuki-ju
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180730118
Kako prikladan tekst na Suzuki-ju
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180730118
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1396 Re: Crna hronika BH cesta
Jebes motor bez zivota
Poredao prioritete
Poredao prioritete
- Logovan
#1397 Re: Crna hronika BH cesta
Jebo te motor. 
- Truba
#1398 Re: Crna hronika BH cesta
ne nego je ona u sekundi skrenula da zaobiđe kolonu pješaka a mi smo zakočili bez trubljenja pa je malo poslije stigliholowey wrote:znaci dok je baba preticala pjesake, vi pokusali nju da preticete i u tom manevru je umalo udarili? kada vozilo ispred vas vrsi manevar preticanja, da li se ceka da se preticanje zavrsi ili se krece istovremeno? ili vrijedi pravilo jaceg?Black swan wrote:jučer umal babu ne zgazismo kod rankovića kod novog travnika
preticala baba na biciklu pješake s mise![]()
baba umal te ne zgazismo
ona
aaaaaa
- commendatore
#1399 Re: Crna hronika BH cesta
lazes ka pas hahhHah 
- Logovan
#1400 Re: Crna hronika BH cesta
Kakav sudar na Vracama.