Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- shbc
#1376 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Kao sto rekoh... Nisam ni ocekivao da ces ti shvatiti
- Smrcak15
#1377 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
manje palamudjenja, nego se koncentrisi se da osporis direktno ono sto objavljujem ovdje a okani se ofarbanih loptica.....shbc wrote:Kao sto rekoh... Nisam ni ocekivao da ces ti shvatiti
- Smrcak15
#1378 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Imam jedno pitanje za ateiste ovdje a tice se brojcanih cuda Kur'ana
Dosta muslimana koriste ovaj ajet kada govore o Big bang , i uzimaju ga kao dokaz da je Kuran naznacio Big bang
21:30. Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
Koje godine je Big bang potvrdjen naucno potvrdjen? da cujem
Dosta muslimana koriste ovaj ajet kada govore o Big bang , i uzimaju ga kao dokaz da je Kuran naznacio Big bang
21:30. Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
Koje godine je Big bang potvrdjen naucno potvrdjen? da cujem
-
belfy
#1379 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
uzimajuci u obzir koja je tema u pitanju i ovo sto si postavio vjerovatno je tacan odgovor 2130. godine sa varijacama sabiranjanja, oduzimanja, mnozenja i dijeljenja brojeva, slova, ajeta i sura od pocetka, od kraja ili sredine. tako da tacna godina varira od 9643 BC. do 24872 AC, ali ja nekako pretezem na 2130 -u.
- Smrcak15
#1380 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ne to, koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio?belfy wrote:uzimajuci u obzir koja je tema u pitanju i ovo sto si postavio vjerovatno je tacan odgovor 2130. godine sa varijacama sabiranjanja, oduzimanja, mnozenja i dijeljenja brojeva, slova, ajeta i sura od pocetka, od kraja ili sredine. tako da tacna godina varira od 9643 BC. do 24872 AC, ali ja nekako pretezem na 2130 -u.
-
belfy
#1381 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
sta sad? nije 2130?Smrcak15 wrote:Ne to, koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio?belfy wrote:uzimajuci u obzir koja je tema u pitanju i ovo sto si postavio vjerovatno je tacan odgovor 2130. godine sa varijacama sabiranjanja, oduzimanja, mnozenja i dijeljenja brojeva, slova, ajeta i sura od pocetka, od kraja ili sredine. tako da tacna godina varira od 9643 BC. do 24872 AC, ali ja nekako pretezem na 2130 -u.
- Smrcak15
#1382 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nijebelfy wrote:sta sad? nije 2130?Smrcak15 wrote:Ne to, koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio?belfy wrote:uzimajuci u obzir koja je tema u pitanju i ovo sto si postavio vjerovatno je tacan odgovor 2130. godine sa varijacama sabiranjanja, oduzimanja, mnozenja i dijeljenja brojeva, slova, ajeta i sura od pocetka, od kraja ili sredine. tako da tacna godina varira od 9643 BC. do 24872 AC, ali ja nekako pretezem na 2130 -u.
- Bloo
- Globalna šefica
#1383 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ako oduzmes 2130 od godine kada je Hubble analizirao crvene pomake onda dobijes 201.
201 razlozis na 2 0 1
izmedu 19 i 21 je 2
izmedu 30 i 29 je 1
0 se odnosi na barionsku amteriju i treba zanemariti
jesam pogodila?
201 razlozis na 2 0 1
izmedu 19 i 21 je 2
izmedu 30 i 29 je 1
jesam pogodila?
- Bloo
- Globalna šefica
#1384 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Aha, 2+0+1= 3
a kao što znamo ima epizoda Dylan Doga gdje se spominje broj tri ergo mora da sam u pravu

a kao što znamo ima epizoda Dylan Doga gdje se spominje broj tri ergo mora da sam u pravu

- Smrcak15
#1385 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio sirenje univerzuma i samu teoriju big banga?Bloo wrote:Ako oduzmes 2130 od godine kada je Hubble analizirao crvene pomake onda dobijes 201.
201 razlozis na 2 0 1
izmedu 19 i 21 je 2
izmedu 30 i 29 je 1
jesam pogodila?
- Bloo
- Globalna šefica
#1386 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Zar je on potvrdio?Smrcak15 wrote:koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio sirenje univerzuma i samu teoriju big banga?Bloo wrote:Ako oduzmes 2130 od godine kada je Hubble analizirao crvene pomake onda dobijes 201.
201 razlozis na 2 0 1
izmedu 19 i 21 je 2
izmedu 30 i 29 je 1
jesam pogodila?
Hmm...
ŠTa fali mojoj kalkulaciji?
- Bloo
- Globalna šefica
#1387 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Il je tvoje pitanje više retoričko? Ono ko kod Hasanaginice?
- Smrcak15
#1388 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Bloo wrote:Zar je on potvrdio?Smrcak15 wrote:koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio sirenje univerzuma i samu teoriju big banga?Bloo wrote:Ako oduzmes 2130 od godine kada je Hubble analizirao crvene pomake onda dobijes 201.
201 razlozis na 2 0 1
izmedu 19 i 21 je 2
izmedu 30 i 29 je 1
jesam pogodila?
Hmm...
ŠTa fali mojoj kalkulaciji?
Hajde malo proguglaj
-
belfy
#1389 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
pa pomozi malo. odakle i sta se broji. da li brojevi ajeta i sura, da li slova ili rijeci i da li sprijeda ili ozada, ili od neke sredine... daj neki hint. posto sam sa 2130 fulio, ja cu onda ponuditi 0312. jel to ta godina?Smrcak15 wrote: Nije
-
Hakiz
#1390 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ukradeno sa druge teme i postano bez dozvole autora:
medvjed23 wrote:svaka čast frediju, al u sarajvu, za novu, pjeva hajrudin..
https://www.klix.ba/magazin/muzika/hari ... /181105134
i pazi sad šta sam skonto..
dakle, najbolja rok grupa svijeta je nin, a najbolji pop izvođač je, dakako, hajrudin.. hajrudin pjeva na bosanskom..
slovo h je 12. slovo bosanske abecede
slovo a je 1. slovo bosanske abecede
j - 14.
r - 23.
u - 27.
d - 6.
(12 + 1 + 14 + 23 + 27 + 6) / 6 = 14 (nakon zaokruživanja na cijeli broj)
sljedstveno, izraz hajrud u bosanskoj abecedi nosi prosječni redni broj 14.
nin (trent reznor) pjeva na engleskom.. 14. slovo engleskog alfabeta je slovo n.. iz toga slijedi: hajrud i n = n i n
đe mi je smrle da potvrdi ovo brojčano-slovčano čudo
-
belfy
#1391 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
mozda je Hidzretska u pitanju. nemoj nam stavljati klipove u tockove Smrle. jel Hidzretska godina u pitanju?belfy wrote:pa pomozi malo. odakle i sta se broji. da li brojevi ajeta i sura, da li slova ili rijeci i da li sprijeda ili ozada, ili od neke sredine... daj neki hint. posto sam sa 2130 fulio, ja cu onda ponuditi 0312. jel to ta godina?Smrcak15 wrote: Nije
- Smrcak15
#1392 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
postavio sam pitanje:belfy wrote:pa pomozi malo. odakle i sta se broji. da li brojevi ajeta i sura, da li slova ili rijeci i da li sprijeda ili ozada, ili od neke sredine... daj neki hint. posto sam sa 2130 fulio, ja cu onda ponuditi 0312. jel to ta godina?Smrcak15 wrote: Nije
Koje godine edwin hubble sa svojim teleskopom potvrdio sirenje univerzuma i samu teoriju big banga?
https://en.wikipedia.org/wiki/History_o ... ang_theory
In 1929, Edwin Hubble provided a comprehensive observational foundation for Lemaître's theory. Hubble's experimental observations discovered that, relative to the Earth and all other observed bodies, galaxies are receding in every direction at velocities (calculated from their observed red-shifts) directly proportional to their distance from the Earth and each other. In 1929, Hubble and Milton Humason formulated the empirical Redshift Distance Law of galaxies, nowadays known as Hubble's law, which, once the redshift is interpreted as a measure of recession speed, is consistent with the solutions of Einstein's General Relativity Equations for a homogeneous, isotropic expanding space. The isotropic nature of the expansion was direct proof that it was the space (the fabric of existence) itself that was expanding, not the bodies in space that were simply moving further outward and apart into an infinitely larger preexisting empty void. It was this interpretation that led to the concept of the expanding universe. The law states that the greater the distance between any two galaxies, the greater their relative speed of separation. This discovery later resulted in the formulation of the Big Bang model
je li ovo tesko bilo majka mu stara, pa kad mi ne znate ni proguglati jednostavan odgovor
- Smrcak15
#1393 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
dio koji govori o Big bang u Kur'anu
bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali ima brojcanu vrijednost arapskih slova u Kuranu 1929
In 1929, Edwin Hubble provided a comprehensive observational foundation for Lemaître's theory. Hubble's experimental observations discovered that, relative to the Earth and all other observed bodies, galaxies are receding in every direction at velocities (calculated from their observed red-shifts) directly proportional to their distance from the Earth and each other. In 1929, Hubble and Milton Humason formulated the empirical Redshift Distance Law of galaxies, nowadays known as Hubble's law, which, once the redshift is interpreted as a measure of recession speed, is consistent with the solutions of Einstein's General Relativity Equations for a homogeneous, isotropic expanding space. The isotropic nature of the expansion was direct proof that it was the space (the fabric of existence) itself that was expanding, not the bodies in space that were simply moving further outward and apart into an infinitely larger preexisting empty void. It was this interpretation that led to the concept of the expanding universe. The law states that the greater the distance between any two galaxies, the greater their relative speed of separation. This discovery later resulted in the formulation of the Big Bang model
Kako to da opis Big banga u jedinom ajetu u Kuranu koji govori o Big bangu i upravo dio koji opisuje big bang ima 1929 brojcanu vrijednost a Big bang oficijelno potvrdjeno godine 1929?
dio koji govori o Big bang u Kur'anu
bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali ima brojcanu vrijednost arapskih slova u Kuranu 1929
Kako to da opis Big banga u jedinom ajetu u Kuranu koji govori o Big bangu i upravo dio koji opisuje big bang ima 1929 brojcanu vrijednost a Big bang oficijelno potvrdjeno godine 1929?
- jasko_ba
#1394 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Kako ovo Smrle?

- Smrcak15
#1395 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
nigdje veze svezomjasko_ba wrote:Kako ovo Smrle?![]()
sporedi to gore lazno In the name of Allah
sa ovim pravim In the name od Allah na arapskom
بِسْمِ اللَّهِ
I jos nesto da pitam, sta to radi X poslije in the name of Allah
Ovako poturanje gluposti i lazi moze samo proci kod onih koji neznaju jednog slova arapskog, ovo je trazgikomicno ba
- jasko_ba
#1396 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Moze Smrl, kako da ne, malo nek se ispravi i doda i eto ga. taman kako ti radis godinama. 
- TAFKAP
#1397 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
u
...
I once was lost, but now am found; Was blind, but now I see.

I once was lost, but now am found; Was blind, but now I see.
- Smrcak15
#1398 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Hajde mi daj samo 1 primjer gdje sam ja didao nesto sto ne postoji, kao taj Xjasko_ba wrote:Moze Smrl, kako da ne, malo nek se ispravi i doda i eto ga. taman kako ti radis godinama.
-
belfy
#1399 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
zamalo da pogodim... da si mi rekao da treba brojati slova barem... i sta veli bili jedna cjelina pa BUM! kakva su cjelina to bili?
- Smrcak15
#1400 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Singularitetbelfy wrote:zamalo da pogodim... da si mi rekao da treba brojati slova barem... i sta veli bili jedna cjelina pa BUM! kakva su cjelina to bili?