Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1376 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo387 wrote:
DonieBrasco wrote:Ja se idalje bojim ovih bosnja sto bi majku prodali za pare a neki most za koji ih nista ne veze, korupcija je rak rana ove drzave.
Ovo je jedinstvena sansa za trgovinu.
Samo je pitanje da li BiH ima pametnih ljudi koji su u stanju taj most naplatiti. Imamo problem nerjesene granice, ni jedna ozbiljna zemlja nece se upustiti u toliko skup projekt a da prvo ne regulise ovaj problem sa komsijama.
E sad, ako je Svabo toliko pobudalio, spreman je platiti bruku para za to cudo, moze se dogovoriti. Zatvoricemo jedno oko, napravicemo se ludi, al' napravi i nama autoput koji ce spojiti zemlju uzduz i poprijeko, plus, sest novih terminala za sarajevski aerodrom, da bude bar k'o onaj u Frankfurtu. :D
:stolica: :thumbup:

ja bih ovdje pogurao i ovu struju kod Srba oko Čavića, traže i oni da se riješi pitanje odlaganja nuklearnog otpada uz granicu i nekakve ceste kao i most na Savi. Zašto da ne. :mrgreen:
Hafis

#1377 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /170914065

Heh, što su oni ovdje sve jučer namrvili. Još samo malo i 7. slavna lahkoohklopna muslimanska bi ujahala u Šibenik. Bilo je lijepo, ali kratkotrajno.

Međutim, drugi dan - druga nafaka. Tata Choe decidno navodi:

Vrlo brzo ćemo, u skladu s praksom BiH, dobiti drugačiju poruku iz Doma naroda i to ćemo nastaviti tako dok ne dođemo pameti i ne počnemo raditi u interesu BiH.

E sad, ako se on zezno pa misli da se Dom naroda PS BiH treba očitovati za ovakve stvari koje se tiču i drugih država, onda sorry. Bit će da su ovi ovdje prašinari upućeniji.

Joj živote truHli paradajzu :D

Eto te ko svodnik u toj košulji na avataru :-)
I tim sam se nekad bavio dok sam studirao.
Mahnito žensko.
tnnt

#1378 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tnnt »

Obi Wan Bosnian wrote:
tnnt wrote:
Kejn wrote:
Morate se usaglasiti sa susjedima tj. BiH prije nego što vam odobre novac za izgradnju. To su vam poručili neki dan iz EU komisije koja je i odobrila projekt.
taj previsoki most je usaglašen sa susjedima, svi BiH zahtjevi oko visine i gabarita su usvojeni ( po meni nepotrebno previsok za one 3 pedaline)
kojeg vraga i šta konkretno još želite?
2 školja
2 Škoja su Hrv otoci koje vam je Tuđman poklonio, što niste onda ratificirali u svom parlamentu dogovor Tuđman Izebegović?
ah da, blokira R Srpska
cirkus :-)
arzuhal

#1379 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by arzuhal »

Hafis wrote:
Kejn wrote: Gornji dom je usvojio deklaraciju. Vjerujem da su u EU parlamentu upoznati da se u donjem domu ista ne može usvojiti zbog nakaradnog ustava u kojem stranka koja osvoji isti broj glasova ko što ih osvoji SDA u Hadžićima, ima moć da parališe i blokira čitavu državu.
Logiočno. I ja mislim da su u EU itekako svjesni da je Dom naroda nakaradan pa ga neće uzeti u obzir ako se i kojim slučajem javi.
Ono što je najbitnije je da se PS BiH-a oglasio te da nema nikakve saglasnoti od strane BiH da se most može graditi kao što nas je uvjeravao, tj. dezinformisao g. Čović.
Ne znam, tata Choe tvrdi suprotno, tj. da se Dom naroda mora suglasiti s takvim dokumentima.
Ima tu nešto, jebat ga, ipak je član predsjedništva, ne bi obmanjivao graDŽane
Znači, kako god bilo, ćaća neće moći više pričati unaokolo i po susjedstvu o tomu kako je BiH bezuvjetno i zvanično suglasna s gradnjom Pelješkog mosta? Ne bi, mnijem, obmanjivao ni građane države od koje prima plaću, a ni građane države kojoj služi i u čijem interesu radi?
512MB

#1380 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Hocemo samo da se postuje zakon i UN konvencija. Nista vise ni manje.
Maraschino

#1381 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

Obi Wan Bosnian wrote:
tnnt wrote: taj previsoki most je usaglašen sa susjedima, svi BiH zahtjevi oko visine i gabarita su usvojeni ( po meni nepotrebno previsok za one 3 pedaline)
2 školja
Ako daju dva Skolja ode most u Italiju. :D
Hafis

#1382 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

arzuhal wrote:
Znači, kako god bilo, ćaća neće moći više pričati unaokolo i po susjedstvu o tomu kako je BiH bezuvjetno i zvanično suglasna s gradnjom Pelješkog mosta? Ne bi, mnijem, obmanjivao ni građane države od koje prima plaću, a ni građane države kojoj služi i u čijem interesu radi?
Je li BiH protivna gradnji mosta pokazat će Dom naroda.
Mislim da je reprezentativnija institucija od PS.
Rugafet

#1383 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Rugafet »

tnnt wrote:taj previsoki most je usaglašen sa susjedima, svi BiH zahtjevi oko visine i gabarita su usvojeni ( po meni nepotrebno previsok za one 3 pedaline)
Da bude zelene boje
Drvosjeca iz Dejcica

#1384 Re: Pelješki most - ko koga zeza

tnnt wrote:
Kejn wrote:
Morate se usaglasiti sa susjedima tj. BiH prije nego što vam odobre novac za izgradnju. To su vam poručili neki dan iz EU komisije koja je i odobrila projekt.
taj previsoki most je usaglašen sa susjedima, svi BiH zahtjevi oko visine i gabarita su usvojeni ( po meni nepotrebno previsok za one 3 pedaline)
A jbg. može nam se. Hoćemo autoceste sa svakom kasabom, kao što kolega reće 6 terminala na SA aerodromu minimum da liči na Frankfurtski :mrgreen: , hoće ove kolege iz SzP da se dogovorimo za odlaganja otpada uz granicu odnosno da odlagalište napravite tik pored Zagreba, hoće da se sagradi most na Savi i da onu fukaru Čovića maknete iz Kuhinje. Eto onda smo spremni za kompromis a do tada kapak. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/09/2017 15:33, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1385 Re: Pelješki most - ko koga zeza

tnnt wrote: 2 Škoja su Hrv otoci koje vam je Tuđman poklonio, što niste onda ratificirali u svom parlamentu dogovor Tuđman Izebegović?
ah da, blokira R Srpska
cirkus :-)
Pa niste ni vi u svom a eto nemate RS i Dodika. :shock: Mi odavno znamo da smo cirkus ali me čudi za vas da se nešto folirate a niste puno odmakli od BiH. :mrgreen:
Maraschino

#1386 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

Hafis wrote: Ne znam, tata Choe tvrdi suprotno, tj. da se Dom naroda mora suglasiti s takvim dokumentima.
Hebes most ionako se nece graditi nego, je li tebi Choe stvarno tata, svima tata ili kako? Ne razumijem to oslovljavanje?
Kejn

#1387 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

tnnt wrote:
Kejn wrote:
Usaglašen je sa tehničkom komisijom čiji izvještaj nikad nije ratificiran u PS BiH što bi predstavljalo zvaničnu saglasnost. Ovo što sada imate je ko kada bi Ivan došao Muji i i na salveti crto kako bi to trebalo izgledati.
Last edited by Kejn on 14/09/2017 15:38, edited 1 time in total.
Obi Wan Bosnian

#1388 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Obi Wan Bosnian »

Hafis wrote: Je li BiH protivna gradnji mosta pokazat će Dom naroda.

Dom naroda sa 15 delegata je reprezentativniji od Predstavničkog doma sa 42 predstavnika :?
Last edited by Obi Wan Bosnian on 14/09/2017 15:36, edited 1 time in total.
Kejn

#1389 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Hafis wrote: Ne znam, tata Choe tvrdi suprotno, tj. da se Dom naroda mora suglasiti s takvim dokumentima.
Nama je bitno da se jučer pokazalo da BiH nije dala zvaničan stav da nema prepreka izgradnji Pelješkog mosta čak šta više traži se deklaracijom da se zaustavi. A za kasnije ne znam vidjet ćemo šta će dalje biti. Kako Srbi kažu "ćerat ćemo se još".
512MB

#1390 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Sta CHO misli je da ce se u domu naroda pozvati na zastitu vitalnog nacionalnog interesa, samo sa kojim argumentima? To nece proci na ustavnom sudu. Il mozda grijesim sad?
Kejn

#1391 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Hafis wrote:
arzuhal wrote:
Je li BiH protivna gradnji mosta pokazat će Dom naroda.
Ne može donji dom biti reprezentativniji od gornjeg. Jebiga ne bi se zvao donji džabe :lol:
Fudo387

#1392 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tnnt wrote:
Kejn wrote:
A jbg. može nam se. Hoćemo autoceste sa svakom kasabom, kao što kolega reće 6 terminala na SA aerodromu minimum da liči na Frankfurtski :mrgreen: , hoće ove kolege iz SzP da se dogovorimo za odlaganja otpada uz granicu odnosno da odlagalište napravite tik pored Zagreba, hoće da se sagradi most na Savi i da onu fukaru Čovića maknete iz Kuhinje. Eto onda smo spremni za kompromis a do tada kapak. :mrgreen:
Sve kontam, nesto sam zaboravio, sjetih se.
Svemu dodati i fudbalski stadion k'o onaj u Minhenu, s tim da ovaj nas bude svijetlo zelene boje okolo, mislimo i na bracu u Bremenu. :D
arzuhal

#1393 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by arzuhal »

Fudo387 wrote:
Sve kontam, nesto sam zaboravio, sjetih se.
Svemu dodati i fudbalski stadion k'o onaj u Minhenu, s tim da ovaj nas bude svijetlo zelene boje okolo, mislimo i na bracu u Bremenu. :D
:lol:
Hafis

#1394 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Kejn wrote:
Nama je bitno da se jučer pokazalo da BiH nije dala zvaničan stav da nema prepreka izgradnji Pelješkog mosta čak šta više traži se deklaracijom da se zaustavi. A za kasnije ne znam vidjet ćemo šta će dalje biti. Kako Srbi kažu "ćerat ćemo se još".
Da ti ja to probam pojasniti:
Zna se na koji način i kojim putom neka suverena država izražava svoj zvaničan stav, tako da ova odluka još uvijek ne predstavlja zvaničan stav BiH.

jesi li ti ikada u životu čuo da je recimo npr. Austrija uputila demarš Italiji u obliku neke parlamentarne deklaracije. Pa valjda za takve stvari postoje određena državna tijela
EU, a i Hrvatska će čekati taj službeni stav.

A Choe kaže, da taj službeni stav BiH nije rezolucija predstavničkog doma.
arzuhal

#1395 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by arzuhal »

512MB wrote:Sta CHO misli je da ce se u domu naroda pozvati na zastitu vitalnog nacionalnog interesa, samo sa kojim argumentima? To nece proci na ustavnom sudu. Il mozda grijesim sad?
Ne griješiš.
SaraFina

#1396 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

arzuhal wrote:
512MB wrote:Sta CHO misli je da ce se u domu naroda pozvati na zastitu vitalnog nacionalnog interesa, samo sa kojim argumentima? To nece proci na ustavnom sudu. Il mozda grijesim sad?
Ne griješiš.

Lakrdija. Totalna. :-)
Mirza007

#1397 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Mirza007 »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Je li BiH protivna gradnji mosta pokazat će Dom naroda.

Dom naroda sa 15 delegata je reprezentativniji od Predstavničkog doma sa 42 predstavnika :?
Ma tamo sjede superljudi ciji glasovi vrijede 5x vise od glasa obicnog puka.
Tako ti je to kad patis od supremacije pa bi etnokraciju umjesto demokracije.
Hafis

#1398 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

arzuhal wrote:
Ne griješiš.
Choe računa da u domu naroda ima 8 ruku naspram 7.
Kejn

#1399 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Hafis wrote:
Kejn wrote:
Zna se na koji način i kojim putom neka suverena država izražava svoj zvaničan stav, tako da ova odluka još uvijek ne predstavlja zvaničan stav BiH.

jesi li ti ikada u životu čuo da je recimo npr. Austrija uputila demarš Italiji u obliku neke parlamentarne deklaracije. Pa valjda za takve stvari postoje određena državna tijela

Znam, ali EU je također svjesna, kako sam već ranije rekao, ustava BiH. I ovo što se jučer desilo je velika stvar. Također, zaboravljaš da i saglasnost, kao i tehnički izvještaj po kojem se gradi most mora također proći oba doma da bi bila službeni stav BiH. Taj izvještaj neće moći nikada proći ni gornji dom a kamoli donji.
Hafis

#1400 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Kejn wrote:
Hafis wrote:
Kejn wrote:

Znam, ali EU je također svjesna, kako sam već ranije rekao, ustava BiH. I ovo što se jučer desilo je velika stvar. Također, zaboravljaš da i saglasnost, kao i tehnički izvještaj po kojem se gradi most mora također proći oba doma da bi bila službeni stav BiH. Taj izvještaj neće moći nikada proći ni gornji dom a kamoli donji.
Problem je što i Hrvatska (ali i EU) znaju da je BiH presložena država i da bi samo budala čekala bilo kakvu suglasnost od strane BiH, jer BiH unutar sebe niti u čemu nema suglasnosti.
Zato su i riješili 95% posla bez BiH, a ove zadnje izjave su svojevrsna utjeha, ono lafo...dogovorite se...a s kim?
Post Reply