Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

animals

#1376 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

[quote="Streptokok"

mislim, kad se ljudi već ubijaju i trpaju u logore i jame, mislim da nikakav iskorak ne bi predstavljalo ni da su ih pojeli. :?[/quote]

Ljudsko meso brani vjera, da nije tako , mozda bi i jeli...
ne brani da ih ubijas, to je od Boga, ali jesti, ne moze...
ima religija i dobri strana :D
triconja

#1377 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Streptokok wrote:
triconja wrote:
Streptokok wrote:ja sam vidio lisicu i vuka. racuna li se to?
Nista jaro dok te ne zapljusne pisaka od krave kad se pisa a ti je drzis za sisu ili dok joj govnjiva ledja cistis
e drug moj, tu istu pišaku i ta govna pospeš po zemlji i eto kvalitetnog paradajza i krompira. nije sve onako kako na prvi pogled izgleda. :D
Govna i pisaka su temelj ljudske civilizacije, da ih nema trebalo bi ih izmislit :lol: :thumbup:
Streptokok

#1378 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

animals wrote:[q

hm, da li je ovo zaista ovako?
Last edited by Streptokok on 12/03/2018 13:39, edited 1 time in total.
KIseljak12

#1379 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by KIseljak12 »

Tabijat wrote:
O'zone wrote:
Tabijat wrote:. Na drugom mjestu zato što pečena svinjetina navodno miriše kao pečena ljudetina, pa da ne bi došlo do zajeba. Ima smisla ako uzmeš u obzir slično tkivo klempe i ljudi.
Mene samo interesuje ko li je ovo zaključio? Odnosno šta je taj sve jeo :mrgreen:
Ne mogu se sjetiti, čitala negdje. Fikcija je bila u pitanju, čini mi se kao gladni vojnici pale poginule i zgražavaju se jer im miriše kao prasetina
Postoji tumacenje da su obozavaoci Moloha (fenicansko bozanstvo sunca koje se pominje u Starom zavjetu) zrtvovali djecu. To su bile zrtve paljenice i njihov miris je dopirao daleko, a podsjeca na miris pecene prasetinem, pa je Jevrejima posebno zabranjena.
Bodkin

#1380 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

Tabijat wrote:Znači nebitno mi je ko šta jede, jedeš brate šta voliš. Evo recimo ja ne jedem brokule.

Ali su mi razlozi pravo interesantni (ne lični nego "zašto jevreji ne jedu krme"). Negdje sam pročitala zato što je svinja u srednjem vijeku prenosila kugu. Na drugom mjestu zato što pečena svinjetina navodno miriše kao pečena ljudetina, pa da ne bi došlo do zajeba. Ima smisla ako uzmeš u obzir slično tkivo klempe i ljudi.
Molila bih koga upućenijeg da objasni.

Još jedno pitanje za ljude koji bolje poznaju Islam od mene - da li je po islamu zabranjeno jesti školjke i rakove kao u judaizmu?
I to bi mi imalo smisla jer se kuha živo, pa mi je logično da je nehalal ako se živo biće pred smrt pati.
(Procenat nejela u bošnjaka 3% - oni što ionako ne vole)

I ikakva je ono fora sa kosher soli? Zar nije košer jevrejska halal varijanta i kako će onda sol bit (ili ne bit) kosher???
Hiljadu zašto hiljadu zato :?
Ima smisla. Evo ja sam upuceniji jer jednom sedmicno jedem peceno ljudsko meso. Vjerujem da nas ima puno pa mozemo potvrditi da pecena svinjetina ima isti miris kao peceno ljudsko meso
Streptokok

#1381 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Bodkin wrote:[q

Ima smisla. Evo ja sam upuceniji jer jednom sedmicno jedem peceno ljudsko meso. Vjerujem da nas ima puno pa mozemo potvrditi da pecena svinjetina ima isti miris kao peceno ljudsko meso
jel od guzova ili rebara? čisto iz znatiželje :roll:
Tabijat

#1382 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tabijat »

Bodkine, pogledaj post iznad svog pa će ti se sve samo kazati.
Bodkin

#1383 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

I jel ovo samo domaca svinjetina? Jek isto pitanje i za divlju svinju?
animals

#1384 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Streptokok wrote:

Pa u Kuranu kazu, ubijas nevjernike...
nisam citao, ali ispravi me, ako sam u krivu...
Biblija, stari zavjet je isto ko i Kuran..
oko za oko, zub za zub..samo sto je Biblija Novim zavjetom, to korigirala...
Streptokok

#1385 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

animals wrote:
Streptokok wrote:

Pa u Kuranu kazu, ubijas nevjernike...
nisam citao, ali ispravi me, ako sam u krivu...
Biblija, stari zavjet je isto ko i Kuran..
oko za oko, zub za zub..samo sto je Biblija Novim zavjetom, to korigirala...
ja koliko znam za Kur'an tamo stoji ko ubije jednog nevinog ko da je ubio citav svijet. i bas ne znam da se poziva na ubijanje nevjernika niti bilo koga. ako neko bolje zna neka napiše.
triconja

#1386 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Bodkin wrote:I jel ovo samo domaca svinjetina? Jek isto pitanje i za divlju svinju?
Jaro najbolje je nista ne jest sto dolazi iz divljine, mores fasovat kakve sejtan baje :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#1387 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Kikibombona »

Meso dijelim na piletinu i sve ostalo, s tim da ne razlikujem piletinu i curetinu. :D Dakle, moze biti lijepo ili ruzno, nikada se nisam potrudio da zapamtim sta je sta. Mozda zato sto generalno nisam neki ljubitelj mesa. Culo okusa fercera, da neko ne pomisli. :D

Ne volim masnocu na bilo kakvom mesu. Slanina ako se bijeli, ako je premasna, to je fuj. I onako je ne volim, obicno je kao zvakaca guma i zeludac se namuci dok je svari. Nisam jeo ne pamtim. Cvarke sam probao jednom u zivotu i mislim da vise necu nikada. :roll:

Kada govorite o mirisu, nista gadnije od ovcijeg sira nisam osjetio. Jebote, kakav je ono smrad. :( Tetak je volio , uvijek sam napustao prostoriju kada bi krenuo jesti.
Streptokok

#1388 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Kikibombona wrote:Meso dijelim na piletinu i sve ostalo, s tim da ne razlikujem piletinu i curetinu. :D Dakle, moze biti lijepo ili ruzno, nikada se nisam potrudio da zapamtim sta je sta. Mozda zato sto generalno nisam neki ljubitelj mesa. Culo okusa fercera, da neko ne pomisli. :D

Ne volim masnocu na bilo kakvom mesu. Slanina ako se bijeli, ako je premasna, to je fuj. I onako je ne volim, obicno je kao zvakaca guma i zeludac se namuci dok je svari. Nisam jeo ne pamtim. Cvarke sam probao jednom u zivotu i mislim da vise necu nikada. :roll:

Kada govorite o mirisu, nista gadnije od ovcijeg sira nisam osjetio. Jebote, kakav je ono smrad. :( Tetak je volio , uvijek sam napustao prostoriju kada bi krenuo jesti.
to onaj suhi iz mijeha?
Kikibombona

#1389 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Kikibombona »

Streptokok wrote:
Kikibombona wrote:Meso dijelim na piletinu i sve ostalo, s tim da ne razlikujem piletinu i curetinu. :D Dakle, moze biti lijepo ili ruzno, nikada se nisam potrudio da zapamtim sta je sta. Mozda zato sto generalno nisam neki ljubitelj mesa. Culo okusa fercera, da neko ne pomisli. :D

to onaj suhi iz mijeha?
Nemam pojma, znam samo da smrdi kao govno.

Jednom je tetak bio, a mama specijalno za njega kupila. Jebote, kada se otpakovalo, malo je falilo da povratim. :(
Streptokok

#1390 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Kikibombona wrote:
Streptokok wrote:

to onaj suhi iz mijeha?
Nemam pojma, znam samo da smrdi kao govno.

Jednom je tetak bio, a mama specijalno za njega kupila. Jebote, kada se otpakovalo, malo je falilo da povratim. :(
a to je onaj iz mijeha, suhi. al snifa to je čudo jedno. usmrdi kuću čitavu. samo mislim da je kila oko 20KM.
Blek Stena

#1391 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Blek Stena »

Torotan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1392 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:Torotan.
Ima i kravlji torotan. Onaj kiselkasti, suhi sir.
O'zone
Globalni moderator

#1393 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by O'zone »

Ja ništa bolje nisam pojeo od domaćeg ovčijeg sira kad sam bio kod prijatelja na Bjelašnici....

A da ih ima da smrde ima vala....ali nije baš vezano za ovčiji ima ih dosta i od kravljeg mlijeka koji danfaju.

A živim za masno suho meso....ono više loja mmmmmmmmmm
Kikibombona

#1394 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Kikibombona »

O'zone wrote:

Ja ništa bolje nisam pojeo od domaćeg ovčijeg sira kad sam bio kod prijatelja na Bjelašnici....

A da ih ima da smrde ima vala....ali nije baš vezano za ovčiji ima ih dosta i od kravljeg mlijeka koji danfaju.

A živim za masno suho meso....ono više loja mmmmmmmmmm
Bjezi tamo, vrag ti srecu odnio! :D
Blek Stena

#1395 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Blek Stena »

Tomahawk11 wrote:
Da, mrvi se I slan je puno . Jeo sam to kad sam bio klinac a sad mislim da ne bih mogao
triconja

#1396 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Blek Stena wrote:
Tomahawk11 wrote:
Da, mrvi se I slan je puno . Jeo sam to kad sam bio klinac a sad mislim da ne bih mogao
Smrdi ko carapi kad ne bi mijenjo carape 10 dana a radio svaki dan po 8 sati u rudarkama na +45. :lol: :lol: :lol:

Ni meni se ne svidja, ima ruzan ukus, sigurno zbog ruznog mirisa :D
animals

#1397 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by animals »

Svaki ovcji sir koji nije u vodi, se usmrdi...
ali onaj koji je nasoljen i u vodi, je strasan...
nista bolje za meziti..
Tomahawk11
Globalni moderator

#1398 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

Kravlji torotan nije uopšte ružan ni mirisom ni okusom.
Čak šta više, odlično ide uz kuhani krompir ili kao meza.
Naslovnica

#1399 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Naslovnica »

U Fr, što smrdljiviji sir to skuplji.
Potvrdiće @insomnia78.
:)
klixoris

#1400 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by klixoris »

Ko nije jeo francuske sireve, taj nema pojma sta je smrad :mrgreen:
Posljednji sto sam jeo je smrdio isto zub pod teskim procesom :mrgreen: , al ukusan za prste pojesti :lol: Ja njih drzim u hermeticki zatvorenim kutijicama (da mi ne usmrde frizider), a otvaranje kutijica samo kad je konzumacija i pored otvorenog prozora :mrgreen:

Sto se tice klempe i ljudskog mesa, bilo bi dobro uvaliti u salamuru pa na buri osusiti Kim Kardasian. :mrgreen: Zamisli koliko prsuta se moze napraviti od onolikih guzova :shock:
Locked