.hAZNADAR wrote:LBVIEW wrote:Pored takvih Jugoslovena, samo zesci mazohista ne bi bio antijugisloven. Mislim, o jugoslovenstvu prica fan "junaka" iz II Svjetsko, piznatog pod nadimkom septicki cica.
Samo kod nas ljevicari, kosmopoliti, liberali,... zvuce kao najveci desnicari, rasisti,...
Grupa koja zali sto JNA nije izvrsila vojni puc i silom nametnula YU, ugusila sve autonomije,. koja Bogicevica proglasava izdajnikom, koja zali za vojnom huntom i diktaturom, koja danas ima razumijevanje prema drugim nacionalizmima ali na bosnjacki pali alarm i svrsava na teorije o nizem IQ u Bosnjaka, grupa koja ima mitomanski pristup historiji i klasificiranje naroda sa razlicitim arsinima, grupa koja simpatise teorije o postojecim narodima i jezicima i naravno nepostojecim,.. grupa koja ocigledno pravi i civilizacijske razlike medju nama,... ne ne mogu biti dobri momci da ga hebes. Ne mogu biti kosmopoliti, ljevicari i liberali po uzoru na svijet nikako.
Eto neka drugi nisu dobro momci - ali ovi jugonostagicari su svakako gori. Jugoslovenstvo se stereotipno prodaje kao humanizam, sloboda, liberalizam, kosmpolitizam,... a u stvari kada citas malo bolje u biti je to diktatura, jednoumlje, sila i razlicito rangiranje.
Nije to mazohizam jarane - danasnji jugosi ocigledno sanjaju drustvo gdje su elita a pendrek po glavi drugima.
Jugoslovenstvo
- GeeTnT
#1376 Re: Jugoslovenstvo
-
radostan dan
#1377 Re: Jugoslovenstvo
kako ide rasprava...

-
radostan dan
#1378 Re: Jugoslovenstvo
i kako ide rasprava, volume II...

Ladno u švedskoj, al standard, jbg....

Ladno u švedskoj, al standard, jbg....
- LBVIEW
#1379 Re: Jugoslovenstvo
Mislio sam na Bosnjake koji puse tu jugo-spiku, a ovi su upravo onakvi kakvim si ih opisao.hAZNADAR wrote:LBVIEW wrote:Pored takvih Jugoslovena, samo zesci mazohista ne bi bio antijugisloven. Mislim, o jugoslovenstvu prica fan "junaka" iz II Svjetsko, piznatog pod nadimkom septicki cica.
Samo kod nas ljevicari, kosmopoliti, liberali,... zvuce kao najveci desnicari, rasisti,...
Grupa koja zali sto JNA nije izvrsila vojni puc i silom nametnula YU, ugusila sve autonomije,. koja Bogicevica proglasava izdajnikom, koja zali za vojnom huntom i diktaturom, koja danas ima razumijevanje prema drugim nacionalizmima ali na bosnjacki pali alarm i svrsava na teorije o nizem IQ u Bosnjaka, grupa koja ima mitomanski pristup historiji i klasificiranje naroda sa razlicitim arsinima, grupa koja simpatise teorije o postojecim narodima i jezicima i naravno nepostojecim,.. grupa koja ocigledno pravi i civilizacijske razlike medju nama,... ne ne mogu biti dobri momci da ga hebes. Ne mogu biti kosmopoliti, ljevicari i liberali po uzoru na svijet nikako.
Eto neka drugi nisu dobro momci - ali ovi jugonostagicari su svakako gori. Jugoslovenstvo se stereotipno prodaje kao humanizam, sloboda, liberalizam, kosmpolitizam,... a u stvari kada citas malo bolje u biti je to diktatura, jednoumlje, sila i razlicito rangiranje.
Nije to mazohizam jarane - danasnji jugosi ocigledno sanjaju drustvo gdje su elita a pendrek po glavi drugima.
-
breuer
#1380 Re: Jugoslovenstvo
Ja se i danas osjećam kao Jugosloven, rojalista 
Ako Bog da Inšalah, pa ćemo djecu na eksurziju voditi na Gazimestan, a na njemu konačno izgrađen Vidovdanski hram od Ivana Meštrovića.
Ako Bog da Inšalah, pa ćemo djecu na eksurziju voditi na Gazimestan, a na njemu konačno izgrađen Vidovdanski hram od Ivana Meštrovića.
- LBVIEW
#1381 Re: Jugoslovenstvo
Zar ih vec niste vodili, ono kad je bankar najavljivao nove "pobede"?breuer wrote:Ja se i danas osjećam kao Jugosloven, rojalista
-
breuer
#1382 Re: Jugoslovenstvo
jesi smiješan, rekoh ti da sam ja nostalgičan prema prvoj Jugi, kakve ove crvene i sl. gluposti, a Sloba je bio izdanak jedne takve gluposti...LBVIEW wrote:Zar ih vec niste vodili, ono kad je bankar najavljivao nove "pobede"?breuer wrote:Ja se i danas osjećam kao Jugosloven, rojalista
mene više lože face tipa Crnjanski, Spahić, Meštrović...čak su mi i komunisti tog perioda pravi borci i mangupi...jednostavno zanimljivije vrijeme
- Putnik ali stvarno
#1383 Re: Jugoslovenstvo
Neodvojiv deo Jugoslovenstva je anti jugoslovenstvo.
Sam postavljac teme je anti jugosloven koji se kroz citavu temu najvise i zanima otkud je moguce uopste postojanje Jugoslovenstva
danas. Jugoslovenstva se plasi zapravo.
Otkud sada sutnja, pozvani su svi anti jugosloveni koji cine vecinu forumasa koji ovde postaju da kazu koju o njihovim
velikim ljudima, borcima protiv Jugoslavije i protiv Jugoslovena. Takodjer posto im je po njohovom poimanju realnosti
ekonomsko stanje u SFRJ veliki kamen oslonac, pozvani su da nam predstave najvece proizvode anti jugoslovenske industrije
te velikane ekonomije iz tih redova. Opet predlazem da se klonimo podviznika iz ww2.
Cudi me osebujno muk podmladka HSPa, vec pomjenutih pjetlica U 60 ?
Nisam htjeo biti maliciozan i pomenuti ijednog slavnog anti jugoslovena iz ww2, mozda da pocnemo od egzekutora Jogoslavije,
predpostavljam covjeka koga stoga obozavaju i za koga imaju samo rijeci hvale :
predsjednika SD Partizan iz Beograda, Direktora instituta za historiju radnickog pokreta, komunistickog robijasa i
potom tate svih croata i slavnog borca protiv jugo komunzma, dakle demokrate par excellence.
Ladies & gentleman :

Mislio sam da to nitkada necu rijeci ali jace je od mene,
Naprijed anti jugosloveni, the floor is yours
Sam postavljac teme je anti jugosloven koji se kroz citavu temu najvise i zanima otkud je moguce uopste postojanje Jugoslovenstva
Otkud sada sutnja, pozvani su svi anti jugosloveni koji cine vecinu forumasa koji ovde postaju da kazu koju o njihovim
velikim ljudima, borcima protiv Jugoslavije i protiv Jugoslovena. Takodjer posto im je po njohovom poimanju realnosti
ekonomsko stanje u SFRJ veliki kamen oslonac, pozvani su da nam predstave najvece proizvode anti jugoslovenske industrije
te velikane ekonomije iz tih redova. Opet predlazem da se klonimo podviznika iz ww2.
Nisam htjeo biti maliciozan i pomenuti ijednog slavnog anti jugoslovena iz ww2, mozda da pocnemo od egzekutora Jogoslavije,
predsjednika SD Partizan iz Beograda, Direktora instituta za historiju radnickog pokreta, komunistickog robijasa i
potom tate svih croata i slavnog borca protiv jugo komunzma, dakle demokrate par excellence.
Ladies & gentleman :

Mislio sam da to nitkada necu rijeci ali jace je od mene,
Naprijed anti jugosloveni, the floor is yours
-
Fudo387
#1384 Re: Jugoslovenstvo
Putnik ali stvarno wrote:Naprijed anti jugosloveni, the floor is yours

- Putnik ali stvarno
#1385 Re: Jugoslovenstvo
Kolega Fudo rekosmo bez junaka iz ww2

prvi s leva je spiritus movens tog ubistva, g din Eugen od mila zvani Dido, sa kolegom Jurom & Lorkovicem.....
Uopce predlog je bio da ne govorimo negativisticki, dakle necemo o ubojicama Jugoslovena, osebujno ne o nacistima.
Tih je previse i jos uvijek nisu inn.

prvi s leva je spiritus movens tog ubistva, g din Eugen od mila zvani Dido, sa kolegom Jurom & Lorkovicem.....
Uopce predlog je bio da ne govorimo negativisticki, dakle necemo o ubojicama Jugoslovena, osebujno ne o nacistima.
Tih je previse i jos uvijek nisu inn.
Last edited by Putnik ali stvarno on 22/05/2017 17:09, edited 2 times in total.
-
Fudo387
#1386 Re: Jugoslovenstvo
Dobro, evo onda jedan tvoj jugosloven, pozitivan lik

...smrc.

...smrc.
- insomnia78
#1387 Re: Jugoslovenstvo
Ovo Tito sliko tokarskim strojem?
- Putnik ali stvarno
#1388 Re: Jugoslovenstvo
Kolega Fudo klonite se neiskrenih pokusaja velicanja Jugoslovena, pozvani ste da nam predocite velike anti jugoslovene.
Ideja je da vas se sa vulgarne pljuvacine i ociglednog rasizma navedemo da nam predocite sve vrijednote
anti jugoslovenstva. Mozete o piscima, naucnicima, preduzetnicima, tajkunima, politicarima ali samo onim koji
nisu podlegali zakonskim sankcijama.
Po mogucnosti da nisu krepali u Argentini...
Umorise nas robijasi, krimosi i preovladjujuca masa nacista.
Ideja je da vas se sa vulgarne pljuvacine i ociglednog rasizma navedemo da nam predocite sve vrijednote
anti jugoslovenstva. Mozete o piscima, naucnicima, preduzetnicima, tajkunima, politicarima ali samo onim koji
Last edited by Putnik ali stvarno on 22/05/2017 17:17, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1389 Re: Jugoslovenstvo
Vele da su i njemu zadnje rijeci bile, cuvajte mi Jugoslaviju.insomnia78 wrote:Ovo Tito sliko tokarskim strojem?
- insomnia78
#1390 Re: Jugoslovenstvo
Dabome. Drug stari ga je i ukoko zbog konkurencije.
-
Fudo387
#1391 Re: Jugoslovenstvo
Ma djaba sve, kasnije dodjose Alija, Franjo i Drnovsek, sve razvalise.
-
hAZNADAR
#1392 Re: Jugoslovenstvo
Neznam odakle ti pomisao da vlada neka sutnja?Putnik ali stvarno wrote:Neodvojiv deo Jugoslovenstva je anti jugoslovenstvo.
Ladies & gentleman :
I odakle ti pomisao da postoje antijugosloveni kao neka grupacija, neka ideologija, neka politika,... mislim sta? Kako mozes biti anti prema necemu sto ne postoji?
A da postoje ljudi koji su protiv mnogih tekovina Jugoslavije - to je vec druga prica. Mada i tu nema neke iskljucivosti. Mnoge tekovine su bile pozitivne i nedostaju - a neke bile negativne i ne nedostaju. Ja se licno borham protiv jugonostalgicara samo u onom domenu kada pljuju po Bosnjastvu ili to tumace kao secijsku/hotelsku izmisljotinu, kada prizivaju prekid slobode govora, demokratije, i razlicito rangiranje naroda u YU gdje su neki favoriti a neki fukara. Ali istovremeno mi mnoge druge stvari iz YU nedostaju koje bih volio vidjeti danas poput socijalnog i zdravstvenog sistema, prava radnika, opce sigurnosti i mnogih zivota izgubljenih u ratu.
Prema tome - jarane - mozda si ufuran da postoje dvije suceljene strane i Mi i Oni - ali uvjeravam te da to nije tako. Postoje samo atavizmi proslog sistema koji vise nemaju svoj smisao niti u izvornom niti u konvertovanom obliku.
Postavljac teme je mozda u tvojim ocima antijugosloven - ali u mojim itekako ima naslijedjene tekovine koje nisu nikako pozitivne danas.
I ta prica o herojima i poznatim licnostima takodjer nema smisla. Koji su to veliki Jugosloveni i da su to i ostali? Oni koji su umrli ranije se ne uzimaju u obzir jer neznamo sta bi mislili o Jugi Krleza, Copic, Dizdar,... da su je nadzivjeli. A podsjecam da se vecina velikana slavi i postuje i danas kao i prije. dakle - ne pripadaju samo jednom sistemu.
Da poredimo pale borce za slobodu iz partizana i Armije BiH - Sava Kovacevic vs Izet Nanic mozda?
Da poredimo moral, strucnost,... politicara onda i danas - Milka Planinc, Djuro Pucar, Raif Dizdarevic vs Mirko Sarovic, Adnan Terzic, Lagumdzija,.. mozda?
Da poredimo filmadzije - Kusturica, Bulatovic vs Tanovic, Zbanic,.. mozda?
Da poredimo pisce, pjesnike pogotovo nema smisla jer vecinu postujemo i danas kao i prije. Mozda minus Crncevica, Kapora, Cosica,... mozda nije vise lektira Njegos,.. kao prije - ali ne mozes reci da su svi pisci i pjesnici koji su glasali za nezavisnost BiH ili BiH opredjeljenja - sitna boranija u odnosu na podobne Jugoslovene nekada.
Da li je Gavrilo Princip heroj kao u proslom sistemu ili atentator u ovom? Sta je ispravnije?
Pitanja i kontraverzi mnogo - ali jedno je sigurno. Tvoja ideja, upaljena lampica o velikanima u ovoj temi nema nikakvog smisla. Prvo sto sam ne mozes definisati velike Jugoslovene koji su samo to bili i ostali - a drugo ne postoji ni mjerilo kvalitete gdje bi neke prikazao kao bolje.
Ima li jos lampica koje uzrokuju sutnju?
-
hAZNADAR
#1393 Re: Jugoslovenstvo
halo ba lampica,...Putnik ali stvarno wrote:Kolega Fudo klonite se neiskrenih pokusaja velicanja Jugoslovena, pozvani ste da nam predocite velike anti jugoslovene.
Koji su to veliki Jugosloveni - ali samo Jugosloveni i nista drugo?
Da podsjetim - ne mozes prisvojiti Krlezu, Copica, Dizdara,... samo Jugoslaviji jer su umrli ranije. Ne mozes ni mnoge velikane bivseg sistema tumaciti samo kao Jugoslovene jer su ipak iznad politike i postuju se i slave i danas. Dakle krug tvojih velikih Jugoslovena se suzava.
A podsjecam da su u generalnom tumacenju u svim sektorima drustva svi antifasisti generalno pozitivni. Mozda ne pjevamo pjesme o njima kao nekada - ali nisu ni oficijelno negativci i izbaceni.
Oni koji jesu prevazidjeni danas su Njegos u lektiri, Princip kao heroj, Cosic kao velikan knjizevnosti, nekada neizbjezne Bevkove knjige o Titu, hajduci junaci,.. i sl.
A ovdje ubjedljivo prednjace u pljuvanju, rasizmu, radikalizmu,... upravo jugosloveni i i oni koji su to konvertovali u Bosanstvo. Ne sjecam se da je ko drugi izvodio teorije o genetici Bosnjaka kao nizem IQ, skartu, nepostojecim imenicama za narod i nepostojecem jeziku,.. takvu "toleranciju" slucajno mogu i sam prepoznati za svog zivota i svjedok sam toga.
I jos jednom - koji su to veliki Jugosloveni i da su usput veci, bolji,...?
Podsjecam - pikaju se samo oni koji su nadzivjeli YU i ostali opredjeljeni Jugosloveni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1394 Re: Jugoslovenstvo
Frajer ima urnek 
- GeeTnT
#1395 Re: Jugoslovenstvo
Ima...a urnek je vjerovatno madner i par satelita..._BataZiv_0809 wrote:Frajer ima urnek
-
hAZNADAR
#1396 Re: Jugoslovenstvo
Vrabci seruckaju u letu. Po obicaju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1397 Re: Jugoslovenstvo
I za to je kriv jugoslovenski standard...
- madner
#1398 Re: Jugoslovenstvo
Koji pacenik, ne moze nista drugo nego svoje gluposti o genetici pripisati protivnicima.
Razumijem ocaj zbog intelektualne nemoci, ali lagati te jos dalje srozava.
Razumijem ocaj zbog intelektualne nemoci, ali lagati te jos dalje srozava.
- General War
#1399 Re: Jugoslovenstvo
A vas to vesela ekipa ganjate poentu? cuuj.LBVIEW wrote:Ma nije to poenta, djenerale.General War wrote:Sad sve to ima u Bingu ali se nema zasta kupitLBVIEW wrote: Gdje se samo partizanske eskadrile sjeti.![]()
A nije samo Trst, ima i po vajkrem i sir u Madarsku, kozu i zlato u Tursku i tako to.
- General War
#1400 Re: Jugoslovenstvo
Kakav post takav zakljucak...sta fali OS Srbija? Prijateljska zemlja, imamo bezvizni sporazum, prelazimo bez pasosa granice, imamo cak i spcecijalne veze sa Srbijom..doduse sve su to jugosloveni potpisali i omogucili, nebi ovi tvoji zelembaciGeeTnT wrote:Svaka ti je za harakiri...skontaj bar jedan post pa da te pohvalim pred cijelim razredom OS " Srbija"General War wrote:A ti i kormilar se ubiste od poentiLBVIEW wrote: Ma nije to poenta, djenerale.