Pali komunjaro trotoarska.Rugafet wrote:E moj kolega @Vipsilon, ti bas promasio ceo fudbal...
Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Vipsilon
#1376 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Haman
#1378 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
CIJELA BOSNA JEDNA GALABIJA: Istražiti sve slučajeve u kojima su Arapi kupili nekretnine u BiH
Ono što je objavljeno je da se Delimustafića i ostale sumnjiči za malverzacije s nekretninama koje su kupovali Arapi te da se radi o višemilionskim iznosima
FOTO: Delimustafić (Agencije)
Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića, koji je, kao pripadnik organizirane skupine, osumnjičen za nezakonitu prodaju i knjiženje nekretnina, predan je jučer u nadležnost Kanotonalnom tužilaštvu Sarajevo. On se sam predao policiji u ponedjeljak.
Što je s tjeralicama?
S druge strane, Kantonalni sud u Sarajevu još uvijek nije donio odluku na zahtjev Tužilaštva SK o određivanju tjeralice i raspisivanju međunarodne tjeralice za Lejlom Fazlagić i Zoranom Lončarom.
Kantonalno tužiteljstvo je u nedjelju ujutro Kantonalnom sudu u Sarajevu poslalo prijedlog za određivanje pritvora i međunarodne tjeralice za troje osumnjičenih u akciji “Pravda”, a to su Mirsad Delimustafić, Lejla Fazlagić i Zoran Lončar. Delimustafić se u međuvremenu predao policiji. Zbog čega se tri dana čeka na odluku, niko nema odgovor. “Odluka o raspisivanju međunarodne tjeralice za osumnjičenima u akciji ‘Pravda’ još uvijek nije donesena”, kazala je jučer za N1 glasnogovornica Kantonalnog suda u Sarajevu Amra Kovačević.
Ono što javnost svakako zanima su detalji zašto su ovi ljudi uhapšeni i optuženi. Do sada je samo poznato kako se Delimustafića i ostale sumnjiči da su na nezakonit način dolazili do napuštenih stanova te ih zatim prodavali arapskim državljanima. Već mjesecima se u javnosti pojavljuju informacije o tome kako arapski državljani kupuju nekretnine. Nije riječ samo o kupnji stanova, nego im je omogućeno kupiti zemljišta i napraviti čitava naselja u koja je zabranjen ulazak bh. građanima.
Grade nova naselja
Jedno takvo naselje već je napravljeno na području Sarajeva, a posljednje informacije govore kako je u tijeku izgradnja još jednoga, znatno većeg u kojem će živjeti ljudi isključivo arapskog podrijetla. Osim ovoga, Arapi su krenuli u kupnju zemljišta na prostoru Hercegovine. Već su u njihovu vlasništvu velike površine zemlje na Ivanici kod Ravnog, a postoje pokušaji kupnje zemljišta u Mostaru te na području između Mostara i Čapljine. Jesu li uhićene osobe bile upletene i u ove projekte, još uvijek nije poznato javnosti.
Ono što je objavljeno je da se Delimustafića i ostale sumnjiči za malverzacije s nekretninama koje su kupovali Arapi te da se radi o višemilionskim iznosima.
U cijelu priču uključen je i hrvatski USKOK, a čak se spominje kako je hrvatska strana pokrenula cijelu istragu. Zbog toga se postavlja još jedno pitanje, a ono glasi “što su radile bh. agencije i zašto su šutjele o ovom slučaju cijelo vrijeme”, prenosi Večernji ba.
(TBT)
-
Haman
#1379 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Dakle, sad znamo ono sto nismo znali ali ko stoji iza svega ostaje da vidimo.
-
pemanapemani
#1380 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ova hapšenja su čista islamofobija. 
- bersK
#1381 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vipsilon wrote:Pa i onaj akademik Esad Duraković priča protiv Arapa kao da su kupili pola bosne, a ne nekoliko obraslih ledina i brda.
Čudi me da ovi naši akademici puše ovakve srpske i hrvatske fore.
Nekoliko obraslih ledina i brda ispod kojih se nalaze izvori pitke vode i kojom se tom istom vodom snabdjeva citav glavni grad drzave.
Trebao si to malo sire reci. Kupuju zemljista na vodozastitnim zonama, poklopili su izvore vode, grade na Vrelu Bosne komplekse, a i na obalama rijeka (Plavi most na rijeci Željeznici, Ilidža. Planiraju izgradnju NEBODERA??????). Jel to normalno, reci ti meni?
- KB9
#1382 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
uzet sve arapima, sto prije to bolje
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1383 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
još fali - araber raus 
- insomnia78
#1384 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Onda ce poceti karati muskarce
- KB9
#1385 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
engleska ilidzaDonirajte mi za Pivu wrote:‘Gubite se i ne vraćajte se, nemate što tražiti ovdje’: grad u Engleskoj etnički očišćen od bijelaca
U Savile Townu u Yorkshieru čak i prodavačica sladoleda nosi burku. U tom gradu je preostalo – 48 bijelih Engleza.
Slovima: četrdeset i osam. A i oni se pakiraju, jer im susjedi jasno daju do znanja da ih više ne misle tolerirati.
Ako dođete u Savile Town, osjećat ćete se kao u kakvom provincijskom gradiću u ruralnim dijelovima Afganistana. Osim arhitekture, tu više nema tragova engleske prisutnosti.
Savile je, po zadnjem popisu stanovništva iz 2011, etnički najčišći grad Engleske, možda i Europe. Bijelih Engleza je tada preostalo tek nešto preko 1%: 99% stanovnika su bili muslimani azijskog porijekla. Točnije, bilo ih je 48 od ukupno 4.033. Danas, pet godina kasnije, ih je još i manje, a do idućeg popisa 2021., gotovo sigurno, neće preostati niti jedan. Borba protiv rasizma u Engleskoj je, očito, usmjerena protiv krive strane.
nastavak
http://javno.ba/gubite-se-i-ne-vracajte ... -bijelaca/
- Rugafet
#1386 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ba su mi medeni ovako u ovim bijelim haljinicama, kapicama i zarezanim bradicama...I onda se nasele negdje u neku zemlju, traze svoja prava i da se sve okolo prilagodi njima...Pa ko ih ne bi volio
- salik79
#1387 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Samo mi nije jasno kakve veze Arapi imaju s ovima?! Ili je zajednicki imenitelj, odnosno Islam, to sto nekima smeta?!KB9 wrote:engleska ilidzaDonirajte mi za Pivu wrote:‘Gubite se i ne vraćajte se, nemate što tražiti ovdje’: grad u Engleskoj etnički očišćen od bijelaca
U Savile Townu u Yorkshieru čak i prodavačica sladoleda nosi burku. U tom gradu je preostalo – 48 bijelih Engleza.
Slovima: četrdeset i osam. A i oni se pakiraju, jer im susjedi jasno daju do znanja da ih više ne misle tolerirati.
Ako dođete u Savile Town, osjećat ćete se kao u kakvom provincijskom gradiću u ruralnim dijelovima Afganistana. Osim arhitekture, tu više nema tragova engleske prisutnosti.
Savile je, po zadnjem popisu stanovništva iz 2011, etnički najčišći grad Engleske, možda i Europe. Bijelih Engleza je tada preostalo tek nešto preko 1%: 99% stanovnika su bili muslimani azijskog porijekla. Točnije, bilo ih je 48 od ukupno 4.033. Danas, pet godina kasnije, ih je još i manje, a do idućeg popisa 2021., gotovo sigurno, neće preostati niti jedan. Borba protiv rasizma u Engleskoj je, očito, usmjerena protiv krive strane.
nastavak
- KB9
#1388 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
zajednicki nacin razmisljanja, mentalitet, state of mind, kako ti volja 
- salik79
#1389 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Niti su svi Arapi, niti Indo-pakistanci isti...Osim, ako generalizujemo. A zajednicko im je svima da su im ovi, tj Englezi, i jednima i drugima s...li drzave i potkontinente porijekla, te uveli vehabitski nauk (skolu) kojim ih vec stoljecima truju.KB9 wrote:zajednicki nacin razmisljanja, mentalitet, state of mind, kako ti volja
- insomnia78
#1390 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Oto drugo. Ova, tema o Siriji pogotovo, se upravo koriste kao poligon za sirenje islamofobijesalik79 wrote:Samo mi nije jasno kakve veze Arapi imaju s ovima?! Ili je zajednicki imenitelj, odnosno Islam, to sto nekima smeta?!KB9 wrote:engleska ilidzaDonirajte mi za Pivu wrote:‘Gubite se i ne vraćajte se, nemate što tražiti ovdje’: grad u Engleskoj etnički očišćen od bijelaca
nastavak
- insomnia78
#1392 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
[emoji16]
-
Haman
#1393 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Arapi u BiH, dobro ili lose? Kako za koga. Neki u tome vide dobro za BiH, neki opet lose. Gdje je istina tesko je znati. Ipak sam misljenja da to nije dobro za BiH. Dobro je da nam dolaze stranci kao turisti. Ljetos sam imao prilike da vidim puno turista iz: skandinavskih zemalja, Kanade, Juzne Koreje, pa i Malezije a o turistima iz arapskih zemalja da i ne govorim.
Dok svi drugi dolaze kao turisti, zadrzavaju se nekoliko dana u Sarajevu a onda idu u Mostar i Medjugorje, dotle jedan broj Arapa ostaje, kupuje zmlju koj Bosnjaci i onako imaju malo. Sta o tome kaze akademik E. Durakovic.
Dok svi drugi dolaze kao turisti, zadrzavaju se nekoliko dana u Sarajevu a onda idu u Mostar i Medjugorje, dotle jedan broj Arapa ostaje, kupuje zmlju koj Bosnjaci i onako imaju malo. Sta o tome kaze akademik E. Durakovic.
Duraković: Stvaranje "muslimanije" u FBiH
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Du ... BiH/400574
- Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u FBiH prodaju hiljade hektara zemlje Arapima i da je riječ o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena "muslimanija". "U FBiH prodaju se hiljade hektara zemlje Arapima, a ne zna se ko s njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze", ukazuje Duraković.
On je za televiziju N1 istakao da je ovo do sada prethodnica i da vlasti moraju preduzeti odgovarajuće mjere. "Mi Bošnjaci smo istorijski markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identifikujemo kao opasan faktor", naveo je Duraković.
Prema njegovim riječima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala. "Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani. Ja se osjećam i Bosancem, Bošnjakom, muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrijednije resurse koje imamo", upozorio je Duraković.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Du ... BiH/400574
Last edited by Haman on 01/12/2016 10:39, edited 1 time in total.
-
Haman
#1394 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nema potrebe za psovanjem i etiketiranjem ovog ili onog. Tu smo da trezveno razmijenimo misljenja na kulturan nacin, to jest i argumentima.
Last edited by Haman on 01/12/2016 10:46, edited 5 times in total.
-
Haman
#1395 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Imao sam problem sa prebacivanjem teksta.
-
breuer
#1396 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
.ebo majku, aj seljačine, papci, grmalji, zatucana stoka, nacionalisti, mrzitelji, šovinisti, rasisti, al AKADEMIK da ovako nešto govori, i to u 21. vijeku?!
Jebem ti i Dejton i ZAVNOBIH i Povelju Kulina bana i Ahdnamu, kakva je ovo gorštačka vukojebina i slijepa ulica razuma, prosvjetiteljstva i logike.
Jebem ti i Dejton i ZAVNOBIH i Povelju Kulina bana i Ahdnamu, kakva je ovo gorštačka vukojebina i slijepa ulica razuma, prosvjetiteljstva i logike.
- Banksy
#1397 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Odličan intervju sinoć.
Vjerujem da će ovakva razmišljanja, i na forumu i u rl-u, osim slijepih, ekstremnih Bošnjaka, iritirati i one Srbe i Hrvate koji navijaju za podjelu. Prepoznaće se, i u rl-u i na forumu.
Vjerujem da će ovakva razmišljanja, i na forumu i u rl-u, osim slijepih, ekstremnih Bošnjaka, iritirati i one Srbe i Hrvate koji navijaju za podjelu. Prepoznaće se, i u rl-u i na forumu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1398 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
prvi put čujem za taj savile town
ALI sjećam se bombaša u londonu
A number of high-profile Islamic extremists came from Savile Town. Three of the four suicide bombers who carried out the 7 July 2005 London bombings including their leader, Mohammad Sidique Khan lived here. It was also the home of Britain's youngest convicted Islamist extremist, Hamaad Munshi, and Britain's youngest suicide bomber, Talha Asmal.
ALI sjećam se bombaša u londonu
A number of high-profile Islamic extremists came from Savile Town. Three of the four suicide bombers who carried out the 7 July 2005 London bombings including their leader, Mohammad Sidique Khan lived here. It was also the home of Britain's youngest convicted Islamist extremist, Hamaad Munshi, and Britain's youngest suicide bomber, Talha Asmal.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1399 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijedlo ... /161201033Prijedlog na razmatranju: Kuvajćani bi mogli steći pravo vlasništva nad nekretninama u BiH
Svi koji me znaju na forumu znaju da protiv Arapa turista i kao naroda nemam ništa protiv, naprotiv, branio sam stav da su kao turisti poželjni što i danas zastupam. Sa druge strane moran reći da se protivim da Kuvajćani ili bilo ko drugi stekne pravo vlasništva u BiH. Nadam se da ovaj prijedlog neće proći.
- Fudo Bosna
#1400 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijedlo ... /161201033Prijedlog na razmatranju: Kuvajćani bi mogli steći pravo vlasništva nad nekretninama u BiH
Svi koji me znaju na forumu znaju da protiv Arapa turista i kao naroda nemam ništa protiv, naprotiv, branio sam stav da su kao turisti poželjni što i danas zastupam. Sa druge strane moran reći da se protivim da Kuvajćani ili bilo ko drugi stekne pravo vlasništva u BiH. Nadam se da ovaj prijedlog neće proći.
A zašto da ne steknu pravo vlasništva mimo reciprociteta
Ja bi ih i u drugim segmentima izuzeo od BIH zakona: da mogu ženiti više bosanski, da im se daje državno zemljište uz rijeke i izvore i to za đaba,da naši radnici u njih u BIH mogu raditi 16h a ne 8h, da nas mogu grebati uzduž i poprijeko
Kada sam , moja malenkost i nas nekolicina jesenas na ovoj temi ukazivali na pravu namjeru ove pljačke bosanskoga grunta, nelegalne kupovine bez recirociteta i slično, (uz isticanje da smo ZA investicije i turizam ali NE, za naseljavanje i prodaju zemlje radi gradnje kuća tih istih Arapa kao fizičkih lica), bili smo orkestrirano ismijavani, vrijeđani, proglašavni islamofobima iako smo večina muslimani/Bošnjaci, (mi , koji smo imali te patriotske stavove), e pa, tek sada se vidi , konačno razlika između investicije, koju kao i turizam podržavam i ove nelegalne kupovine za graddnju naselja, ali neka, Memić ubjedljivo pobijedio, akademiku Durakoviću prijete, Hadžifejsa ismijavaju, za Tunju kažu da je senilan
Tražili smo, evo nam ga