Referendum(i) u RS-u

Locked
Ripicipi

#1376 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Malo je gadno slusati ovo... eto, jesmo vas preglasavali, ali eto, nije vam bilo nista gore...
Bosnjaci i bosnjacka politika misli da ima pravo preglasavati koga hoce, kad god hoce :roll:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju, cak se time i hvale, sto je jos jedan apsurd.
and

#1377 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

volta dzontra wrote:
palermo wrote:
volta dzontra wrote:
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna digne
bjeri ti, čuj preglasavali, a Draganica sve što je zamislio to je i uspio :D .

Ma ok je, shvatam ja tvoje viđenje, iako je moje vrlo drugačije.....
Cova se borio ko lav. Ali zbog Alijansi i Platformi i onog Prisicka u Predsjednistvu Hrvati su uskraceni za pluralizam a FBIH je leglo sukoba. Ako mislis da Hrvati uzivaju u ovom stanju varas se ali jbg dutar nam je. Ali da cemo dopustiti da nam neki Damir Masic odredjuje iz kojih knjiga ce nam djeca uciti povijest...sluss

jebaji ga. ovo sto bosnjacke stranke rade godinama nije borba za drzavu nego borba za bosnjacku nacionalnu drzavu u kojoj se mi ne vidimo...
ja eto trebala bi djeca učiti da se borba protiv države,zvanično na sudu u hagu okarakterisana kao udruženi zločinački poduhvat zove domovinski rat :zzzz:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1378 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chmoljo »

da nije bilo Komšića ne bi bilo ni pokušaja Samouprave...

jeste da mi je hronologija malo problematična, ali koga briga... :D
and

#1379 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

Ripicipi wrote:Malo je gadno slusati ovo... eto, jesmo vas preglasavali, ali eto, nije vam bilo nista gore...
Bosnjaci i bosnjacka politika misli da ima pravo preglasavati koga hoce, kad god hoce :roll:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju, cak se time i hvale, sto je jos jedan apsurd.
apsurd je da postoji stranka koja je organizovala borbu protiv države,postrojavala vojsku uz zastavu i himnu druge države i htjela dijelove teritorije pripojiti drugoj državi :zzzz:
Banksy

#1380 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

Ripicipi wrote:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju,
Glupost.
Kad je Bosna i Hercegovina ''izlazila'' iz nje, Jugoslavija više nije ni postojala. Bila je to Krnja Jugoslavija ili Velika Srbija, kako ti drago.
hizo ramidovic

#1381 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hizo ramidovic »

Lee Stiffdick wrote:
Kroz Komsica odustali od BiH. To je presedan putem kojeg je pokazan pravac kojim bosnjacka nacionalna politika zeli da ide. Birati prefstavnike deugim narodima je ono sto je radio Milosevic sa Sejdom Bajramovicen na Kosovu. Zato je kandidovan i zato je izabran. Da se identicni covjek, sa identicnim profesionalnim kvalitetima zvao Hamo Kurspahic, nikad ne bi bio izabran. Izabran je samo zato sto je "njihov" a nas. Drugim rijecima, da se pokaze ko je sef u toboze zajednickoj drzavi.

Kada su se Hrvati pozalili, naravno, odgovor na to je bio bezobrazan, kakav se samo zamisliti moze. I neiskren - prema zakonu, kandidat za predsjednistvo nije predstavnik naroda nego je samo iz reda naroda. U tome i jeste fol, iskrena multikulturalnost ne mora biti isforsirana preciznim pravilom, ona mora da se shvati kao stvar nepisanog pravila ako smo dobronamjerni i iskreni.

Poslje toga vise sigurno nije bilo BiH kao drzave.
ti pojma nemas o cemu pises.
komsic je biran u dva mandata ali prvi put nije smetao jer je adz bio u federalnoj vlasti (citaj: uzimao je pare). kad je, u drugom komsicevom mandatu, taj isti adz ostao bez pristupa novcu nastala je kuknjava i kmecanje o ugrozbi nacionalnih interesa. znaci, komso je nekad smetao a nekad nije, u zavisnosti je li adz imao pristup kasi ili nije.
da bi ostali licemjerni do kraja, adz je sutio ko pickica na izbor vlajkija, srbina, kao potpredsjednika rs iz reda hrvatskog naroda. dakle, takav nacin biranja nekad smeta a nekad ne smeta, u zavisnosti ko ga je izabrao.
supacki i licemjerno, bas onako kako inace adz radi.
a o postivanju drugih i drugacijih dovoljno je pogledati primjer stoca.
i onda dodje neki pacijent pa brabonja o ugrozbi....
Banksy

#1382 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

Lee Stiffdick wrote:
Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
A istina je, zapravo, da bosanskohercegovački Srbi i Hrvati nikad nisu odustali od ideje o podijeljenoj Bosni i Hercegovini i pripajanju tih podijeljenih okrajaka istočnim i zapadnim susjedima. To je izvor sveg zla i uzrok svih trvenja i nestabilnosti u ovih 20 poslijeratnih godina.

Zašto su Bošnjaci u tom vremenu tumarali, ne snalazeći se i ne nalazeći adekvatan odgovor na te politčke prijetnje i ucjene, pitanje je, prije svega, za političke, kulturne i intelektualne elite u Bošnjaka.
aurora313

#1383 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aurora313 »

arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
Ne znam što bi nas interesovalo šta imaju da kažu zadnji nacionalisti, hosovci i klerikalci iz Hrvatske? Znamo ko su, kakvi su, i neka svoje poruke i proteste upražnjavaju unutar lijepe njihove.

A ovo im je kao amblem. Je li ovo lukava lisica ili kakav krvoločan vuk? Definitivno nije golub mira.

Svašta... :roll:

Image
tlr

#1384 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Amaterski se baveći matematikom susreo sam se Boromejskim prstenima, nadasve zanimljivim geometrijskim oblikom.

Image
Boromejski prsteni.

Ovi Boromejski prsteni najbolje opisuje našu Dejtonsku BiH. Svaki prsten (narod) je konstitutivan (samostalan, tj. ne ovisi od drugog - nije povezan ni sa jednim drugim), a konstrukcija je takva da se ne može rastaviti - bez lomljenja jednog od njih. Ukoliko se jedan od njih slomi, druga dva više ništa ne vezuje.

Da ovo rahmetli Ajnštajn vidi -garant bi rekao da bi se pri cijepanju ovakvog atoma oslobodila energija: E=m*c*c.
Ljudi, mi danas i ovdje smo atomska bomba. Ima li ko broj Savjeta bezbjednosti, Pape, ikoga čija se pika?

Ne znam samo bi li plakao ili se smijao.
Odavno ja pričam. 'ebaćemo mi mater cijelom svijetu. Ima da balkaniziramo i Univerzum!
Ripicipi

#1385 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Banksy wrote:
Ripicipi wrote:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju,
Glupost.
Kad je Bosna i Hercegovina ''izlazila'' iz nje, Jugoslavija više nije ni postojala. Bila je to Krnja Jugoslavija ili Velika Srbija, kako ti drago.
Apsolutno se vezes za manje bitne kvalifikacije, je l' ili nije postojala tada i koliko, stvarni problem je da Bosnjaci ne bi trebali preglasavati nikoga, ne pogotovo u smislu da oni kao znaju sta je bolje za Hrvate, pete ili desete.
Cak sam i sam u svom tom ludilu preglasavanja i qrcenja pomislio da bih isto sve blokirao kao i Hrvati.
Ti ako mislis da bi Bosnjaci mirno promatrali kako ih neko namjerno preglasava i jos im se u to ime smije u lice, onda nisi realna.

Svi znamo koja je bila cijena preglasavanja...
arzuhal

#1386 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

aurora313 wrote:
arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
Ne znam što bi nas interesovalo šta imaju da kažu zadnji nacionalisti, hosovci i klerikalci iz Hrvatske? Znamo ko su, kakvi su, i neka svoje poruke i proteste upražnjavaju unutar lijepe njihove.

A ovo im je kao amblem. Je li ovo lukava lisica ili kakav krvoločan vuk? Definitivno nije golub mira.

Image
Pa, nakon što sam vidio kakvi su, fol, socijaldemokrati, recimo Dodikovi, nemam razloga pravaše smatrati posebno nacionalistima, niti bilo koga, ma kako se vikao i predstavljao, recimo nekakvu Srpsku radikalnu stranku Milanka Mihajlice većim nacionailstima od DNS Marka Pavića, meni to sve isto. I ja govorim o HSP u BiH, ne iz Hrvatske.

Ili, da pređemo malo ogradu, da smatram Vulina i Dačića poštovaocima partizanskog duha i sl. Smijurija.

Gledam samo stav prema državi BiH, jesu li za državu BiH ili su za njeno rastakanje, ili su indiferentni i samo čekaju priliku da za sebe nešto ćape, kao HDZ BiH.

Zato za HSP BiH :thumbup: :bih:
SkyLimit

#1387 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Masovni protesti u centru Istanbula zbog pokušaja rušenja ustavnog poretka BiH. Istina?
arzuhal

#1388 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

SkyLimit wrote:Masovni protesti u centru Istanbula zbog pokušaja rušenja ustavnog poretka BiH. Istina?
To, ako nije kakva šala k'o ona sa delfinom u Neumu što se ljubi, bilo bi odlično :thumbup:
Lee Stiffdick

#1389 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

hizo ramidovic wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Kroz Komsica odustali od BiH. To je presedan putem kojeg je pokazan pravac kojim bosnjacka nacionalna politika zeli da ide. Birati prefstavnike deugim narodima je ono sto je radio Milosevic sa Sejdom Bajramovicen na Kosovu. Zato je kandidovan i zato je izabran. Da se identicni covjek, sa identicnim profesionalnim kvalitetima zvao Hamo Kurspahic, nikad ne bi bio izabran. Izabran je samo zato sto je "njihov" a nas. Drugim rijecima, da se pokaze ko je sef u toboze zajednickoj drzavi.

Kada su se Hrvati pozalili, naravno, odgovor na to je bio bezobrazan, kakav se samo zamisliti moze. I neiskren - prema zakonu, kandidat za predsjednistvo nije predstavnik naroda nego je samo iz reda naroda. U tome i jeste fol, iskrena multikulturalnost ne mora biti isforsirana preciznim pravilom, ona mora da se shvati kao stvar nepisanog pravila ako smo dobronamjerni i iskreni.

Poslje toga vise sigurno nije bilo BiH kao drzave.
ti pojma nemas o cemu pises.
komsic je biran u dva mandata ali prvi put nije smetao jer je adz bio u federalnoj vlasti (citaj: uzimao je pare). kad je, u drugom komsicevom mandatu, taj isti adz ostao bez pristupa novcu nastala je kuknjava i kmecanje o ugrozbi nacionalnih interesa. znaci, komso je nekad smetao a nekad nije, u zavisnosti je li adz imao pristup kasi ili nije.
da bi ostali licemjerni do kraja, adz je sutio ko pickica na izbor vlajkija, srbina, kao potpredsjednika rs iz reda hrvatskog naroda. dakle, takav nacin biranja nekad smeta a nekad ne smeta, u zavisnosti ko ga je izabrao.
supacki i licemjerno, bas onako kako inace adz radi.
a o postivanju drugih i drugacijih dovoljno je pogledati primjer stoca.
i onda dodje neki pacijent pa brabonja o ugrozbi....
Sjecam se odlicno svega. U prvom mandatu je vec bila prica i koncenzus kako je Komsic nelegitiman. Imam ovdje i intervju Ive Mire Jovica koji Komsica naziva nelegitimnim, sjecam se i zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora 2006 po tom pitanju u Mostaru. Protest je bio veci 2011 jer je tada uz Komsica i vlada sastavljena bez volje Hrvata. To je logicno. Ali je presedan napravljen 2006. Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.
LBVIEW

#1390 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

Ripicipi wrote:
Banksy wrote:
Ripicipi wrote:
Glupost.
Apsolutno se vezes za manje bitne kvalifikacije, je l' ili nije postojala tada i koliko, stvarni problem je da Bosnjaci ne bi trebali preglasavati nikoga, ne pogotovo u smislu da oni kao znaju sta je bolje za Hrvate, pete ili desete.
Cak sam i sam u svom tom ludilu preglasavanja i qrcenja pomislio da bih isto sve blokirao kao i Hrvati.
Ti ako mislis da bi Bosnjaci mirno promatrali kako ih neko namjerno preglasava i jos im se u to ime smije u lice, onda nisi realna.

Svi znamo koja je bila cijena preglasavanja...
A Hrvati su kao prije "preglasavanja" bili cvijecke?
Samoupravu smo vjerovatno sanjali a stratesko
srpsko-hrvatsko partnerstvo izmislili. :-)
Lee Stiffdick

#1391 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

Banksy wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
A istina je, zapravo, da bosanskohercegovački Srbi i Hrvati nikad nisu odustali od ideje o podijeljenoj Bosni i Hercegovini i pripajanju tih podijeljenih okrajaka istočnim i zapadnim susjedima. To je izvor sveg zla i uzrok svih trvenja i nestabilnosti u ovih 20 poslijeratnih godina.

Zašto su Bošnjaci u tom vremenu tumarali, ne snalazeći se i ne nalazeći adekvatan odgovor na te politčke prijetnje i ucjene, pitanje je, prije svega, za političke, kulturne i intelektualne elite u Bošnjaka.
Tacno, i sasvim logicno. Nece ljudi da budu manjina, kao ni sto Bosnjaci nisu htjeli biti manjina u krnjoj Jugi, Velikoj Srbiji, nazovi je kako hoces. Ne vidim u cemu je razlika i sta je tu neobicno.
arzuhal

#1392 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Lee Stiffdick wrote: Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.
Odnos HDZ BiH, odnosno HDZ tzv. HZHB-e (HDZ UZP-a) spram eniteta RS-a (a time, neizravno, i odnos spram BiH kao države) i nekadašnjeg postojanja Hrvata na tim okupiranim područjima BiH, pokazuje jednu suštinsku značajku kod hrvatskog nacionalnog, političkog bića u BiH, a to je da, ukoliko Hrvate unutar BiH snažno udariš po guzici, ako ga dovoljno jako pritisneš silom i snagom, on će se povinovati tvojoj volji i prihvatit će je kao usud i sudbinu, čak će se složiti s tvojom voljom, u neko će je doba zagrliti i prigrliti kao svoju, zavoljet će je, te će, na koncu, poželjeti da isto to radi i uradi, da ima kao i ti, da te brani kao ideal. Eto, to je odnos HDZ UZP-a spram entiteta koji se očuvao na masovnim grobnicama, genocidu i progonu i Hrvata.

To sve zorno pokazuje i prikazuje zanimljiva putešestvija političkog nacionalnog bića Hrvata u BiH ovaploćena u HDZ-u UZP-a, od 1993 do danas, a u svom odnosu spram RS-a, svojoj svejednosti po pitanju povratka Hrvata u RS, svejednosti po pitanju položaja Hrvata u RS-u, nervoznim reakcijama na kukanje biskupa Komarice o nestanku Hrvata u RS-u i antihrvatskoj politici HDZ UZP-a spram Hrvata u RS-u, itd.

HDZ BiH pokazuje da, kada bi neko sada pritisnuo Hrvate da napuste svoja stoljetna ognjišta, oni bi to kad-tad prihvatili, a sutra bi progonitelja s ljubavlju pominjali, branili ga i opravdavali njegov progon kao hvale vrijedno djelo.
Lee Stiffdick

#1393 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

arzuhal wrote:
aurora313 wrote:
Nijedna više?

Image
Pa, nakon što sam vidio kakvi su, fol, socijaldemokrati, recimo Dodikovi, nemam razloga pravaše smatrati posebno nacionalistima, niti bilo koga, ma kako se vikao i predstavljao, recimo nekakvu Srpsku radikalnu stranku Milanka Mihajlice većim nacionailstima od DNS Marka Pavića, meni to sve isto. I ja govorim o HSP u BiH, ne iz Hrvatske.

Ili, da pređemo malo ogradu, da smatram Vulina i Dačića poštovaocima partizanskog duha i sl. Smijurija.

Gledam samo stav prema državi BiH, jesu li za državu BiH ili su za njeno rastakanje, ili su indiferentni i samo čekaju priliku da za sebe nešto ćape, kao HDZ BiH.

Zato za HSP BiH :thumbup: :bih:
A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
palermo

#1394 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

Lee Stiffdick wrote:
Tacno, i sasvim logicno. Nece ljudi da budu manjina, kao ni sto Bosnjaci nisu htjeli biti manjina u krnjoj Jugi, Velikoj Srbiji, nazovi je kako hoces. Ne vidim u cemu je razlika i sta je tu neobicno.
Pa ništa. Ali posljedica toga je da su nam onda Hrvati i Srbi neprijatelji, a vi ste opet između sebe prijatelji.

I onda je prilično licemjerno pirčati o bošnjačkom preglasavanju i sličnim glupostima, kada i sam kažeš da je logično da smo neprijatelji.
arzuhal

#1395 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Lee Stiffdick wrote: A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
A otkle tebi pajdo da je HSP fašistički? I otkle tebi da je HSP više fašistički od ijedne druge stranke u BiH i njenoj okolini? Jel to stoji u njihovom programu, statutu ili u javnim govorima?

Polahko... :wink:
Chmoljo

#1396 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chmoljo »

Lee Stiffdick wrote:
Sjecam se odlicno svega. U prvom mandatu je vec bila prica i koncenzus kako je Komsic nelegitiman. Imam ovdje i intervju Ive Mire Jovica koji Komsica naziva nelegitimnim, sjecam se i zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora 2006 po tom pitanju u Mostaru. Protest je bio veci 2011 jer je tada uz Komsica i vlada sastavljena bez volje Hrvata. To je logicno. Ali je presedan napravljen 2006. Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.
eto ga kako se lijepo nađe opravdanje za sve. nema ljudi, nema problema. ha ja.

što se tiče vlade sastavljene mimo volje Hrvata, neki od nas nisu još pomahnitali pa zaboravili silna ucjenjivanja, sastanke u OHR-u do duboko u noć i pokušaja sastavljanja vlade.

mislim, čemu da se lažemo? Komšić je ustvari valjao najviše Čoviću. ne HDZu koliko Draganu, jer je uspio konsolidovati glasačko tijelo, koje je već stidljivo počelo postavljati neugodna pitanja. a dreku nije digao ni Hrvat jal onaj u Bosni, jal onaj u Hercegovini, koliko HDZovac, isto kao što bi digao i SDAovac da budu stvarna opozicija četiri godine. pravi Hrvat ne bi bio niko ko nije HDZ. ni Raguž.

najveća dreka je nastala kada je HDZ izbačen iz federalne vlasti. a čudi me, zbog tako bogatih hercegovačkih kantona, privrednih čuda takoreć, da ih uopšte interesuje federalni nivo...

uvijek, uvijek je riječ o tako prostoj stvari: novcu.

pare, Tale. parrrreeeee... kako kaže slinavi Bajro...

kakav jebeni nacionalni interes.
Chmoljo

#1397 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chmoljo »

arzuhal wrote:
Lee Stiffdick wrote: A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
A otkle tebi pajdo da je HSP fašistički? I otkle tebi da je HSP više fašistički od ijedne druge stranke u BiH i njenoj okolini? Jel to stoji u njihovom programu, statutu ili u javnim govorima?

pa nemoj, Dario Kordić je narodnjak, nije fašista.
arzuhal

#1398 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:
arzuhal wrote:

pa nemoj, Dario Kordić je narodnjak, nije fašista.
On je skoro blaženi, ponovo rođeni kršćanin...Onaj jedan svećenik zadrhtao kada je vidio oreol mučenika, ka'e neko narandžasto svjetlo zelene boje oko njega...ustvari bilo je žuto, s primjesama plave boje...
Chmoljo

#1399 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Chmoljo »

arzuhal wrote:
On je skoro blaženi, ponovo rođeni kršćanin...Onaj jedan svećenik zadrhtao kada je vidio oreol mučenika, ka'e neko narandžasto svjetlo zelene boje oko njega...ustvari bilo je žuto, s primjesama plave boje...
laž je to za zeleno svjetlo...
Ripicipi

#1400 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

LBVIEW wrote: A Hrvati su kao prije "preglasavanja" bili cvijecke?
Samoupravu smo vjerovatno sanjali a stratesko
srpsko-hrvatsko partnerstvo izmislili. :-)
Sta znaci to bili cvjecke??
Znaci ti da bi "spustio" cca. 200 hiljada Hrvata preglasavanjem, ti ces tim cinom okrenuti protiv sebe i onih 100 hiljada koji ne mislie tako.
Ja cvrsto vjerujem da npr. Voltra Dzontra nije nikakav ektremni Hrvat, ali je shvatio da moze biti preglasan i da mu se mogu nametati lideri koje on jednostavno ne zeli, cak mu to javno priznajes i smijes u facu, ko biva... sta je, moRe mi se. Ko god misli da je to nekakav ispravan put, on se dobro zajebo.
Last edited by Ripicipi on 17/08/2016 15:08, edited 2 times in total.
Locked