Bosnjaci i bosnjacka politika misli da ima pravo preglasavati koga hoce, kad god hoce
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju, cak se time i hvale, sto je jos jedan apsurd.
ja eto trebala bi djeca učiti da se borba protiv države,zvanično na sudu u hagu okarakterisana kao udruženi zločinački poduhvat zove domovinski ratvolta dzontra wrote:Cova se borio ko lav. Ali zbog Alijansi i Platformi i onog Prisicka u Predsjednistvu Hrvati su uskraceni za pluralizam a FBIH je leglo sukoba. Ako mislis da Hrvati uzivaju u ovom stanju varas se ali jbg dutar nam je. Ali da cemo dopustiti da nam neki Damir Masic odredjuje iz kojih knjiga ce nam djeca uciti povijest...slusspalermo wrote:bjeri ti, čuj preglasavali, a Draganica sve što je zamislio to je i uspiovolta dzontra wrote:
pa normalno da je stav svekolikog puka. bosnjacka strana prihvati dejtonsku drzavu onda dvadeset godina kreira drustvene sukobe nastojeci odmah sutradan promijeniti dogovor. i naravno cak je na tom polju ostvarila dosta uspjeha (gledano partikularno) ali je drzavu drzala u stanju drustvenog sukoba. i sad kad se mijenjaju medjunarodne okolnosti i model je iscrpljen trebaju se Hrvati trzati oko toga koji su u citavoj prici najjebenija stranka... bjeri bolan....kao da ja kontaktiram s ljudima iz RS...ljudi zive i lijezu s mislju ako ista popustimo Bosnjacima za par godina ce nam biti ko Hrvatima..preglasavat ce nas kad im se god cuna digne.
Ma ok je, shvatam ja tvoje viđenje, iako je moje vrlo drugačije.....
jebaji ga. ovo sto bosnjacke stranke rade godinama nije borba za drzavu nego borba za bosnjacku nacionalnu drzavu u kojoj se mi ne vidimo...
apsurd je da postoji stranka koja je organizovala borbu protiv države,postrojavala vojsku uz zastavu i himnu druge države i htjela dijelove teritorije pripojiti drugoj državiRipicipi wrote:Malo je gadno slusati ovo... eto, jesmo vas preglasavali, ali eto, nije vam bilo nista gore...
Bosnjaci i bosnjacka politika misli da ima pravo preglasavati koga hoce, kad god hoce![]()
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju, cak se time i hvale, sto je jos jedan apsurd.
Glupost.Ripicipi wrote:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju,
ti pojma nemas o cemu pises.Lee Stiffdick wrote:
Kroz Komsica odustali od BiH. To je presedan putem kojeg je pokazan pravac kojim bosnjacka nacionalna politika zeli da ide. Birati prefstavnike deugim narodima je ono sto je radio Milosevic sa Sejdom Bajramovicen na Kosovu. Zato je kandidovan i zato je izabran. Da se identicni covjek, sa identicnim profesionalnim kvalitetima zvao Hamo Kurspahic, nikad ne bi bio izabran. Izabran je samo zato sto je "njihov" a nas. Drugim rijecima, da se pokaze ko je sef u toboze zajednickoj drzavi.
Kada su se Hrvati pozalili, naravno, odgovor na to je bio bezobrazan, kakav se samo zamisliti moze. I neiskren - prema zakonu, kandidat za predsjednistvo nije predstavnik naroda nego je samo iz reda naroda. U tome i jeste fol, iskrena multikulturalnost ne mora biti isforsirana preciznim pravilom, ona mora da se shvati kao stvar nepisanog pravila ako smo dobronamjerni i iskreni.
Poslje toga vise sigurno nije bilo BiH kao drzave.
A istina je, zapravo, da bosanskohercegovački Srbi i Hrvati nikad nisu odustali od ideje o podijeljenoj Bosni i Hercegovini i pripajanju tih podijeljenih okrajaka istočnim i zapadnim susjedima. To je izvor sveg zla i uzrok svih trvenja i nestabilnosti u ovih 20 poslijeratnih godina.Lee Stiffdick wrote:
Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
Ne znam što bi nas interesovalo šta imaju da kažu zadnji nacionalisti, hosovci i klerikalci iz Hrvatske? Znamo ko su, kakvi su, i neka svoje poruke i proteste upražnjavaju unutar lijepe njihove.arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?

Apsolutno se vezes za manje bitne kvalifikacije, je l' ili nije postojala tada i koliko, stvarni problem je da Bosnjaci ne bi trebali preglasavati nikoga, ne pogotovo u smislu da oni kao znaju sta je bolje za Hrvate, pete ili desete.Banksy wrote:Glupost.Ripicipi wrote:
Bosnjaci su izlazili iz Jugoslavije bas da ne bi bilo preglasavani, a onda u BiH vrlo rado i namjerno preglasavaju,
Kad je Bosna i Hercegovina ''izlazila'' iz nje, Jugoslavija više nije ni postojala. Bila je to Krnja Jugoslavija ili Velika Srbija, kako ti drago.
Pa, nakon što sam vidio kakvi su, fol, socijaldemokrati, recimo Dodikovi, nemam razloga pravaše smatrati posebno nacionalistima, niti bilo koga, ma kako se vikao i predstavljao, recimo nekakvu Srpsku radikalnu stranku Milanka Mihajlice većim nacionailstima od DNS Marka Pavića, meni to sve isto. I ja govorim o HSP u BiH, ne iz Hrvatske.aurora313 wrote:Ne znam što bi nas interesovalo šta imaju da kažu zadnji nacionalisti, hosovci i klerikalci iz Hrvatske? Znamo ko su, kakvi su, i neka svoje poruke i proteste upražnjavaju unutar lijepe njihove.arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
A ovo im je kao amblem. Je li ovo lukava lisica ili kakav krvoločan vuk? Definitivno nije golub mira.
Svašta...![]()
To, ako nije kakva šala k'o ona sa delfinom u Neumu što se ljubi, bilo bi odličnoSkyLimit wrote:Masovni protesti u centru Istanbula zbog pokušaja rušenja ustavnog poretka BiH. Istina?
Sjecam se odlicno svega. U prvom mandatu je vec bila prica i koncenzus kako je Komsic nelegitiman. Imam ovdje i intervju Ive Mire Jovica koji Komsica naziva nelegitimnim, sjecam se i zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora 2006 po tom pitanju u Mostaru. Protest je bio veci 2011 jer je tada uz Komsica i vlada sastavljena bez volje Hrvata. To je logicno. Ali je presedan napravljen 2006. Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.hizo ramidovic wrote:ti pojma nemas o cemu pises.Lee Stiffdick wrote:
Kroz Komsica odustali od BiH. To je presedan putem kojeg je pokazan pravac kojim bosnjacka nacionalna politika zeli da ide. Birati prefstavnike deugim narodima je ono sto je radio Milosevic sa Sejdom Bajramovicen na Kosovu. Zato je kandidovan i zato je izabran. Da se identicni covjek, sa identicnim profesionalnim kvalitetima zvao Hamo Kurspahic, nikad ne bi bio izabran. Izabran je samo zato sto je "njihov" a nas. Drugim rijecima, da se pokaze ko je sef u toboze zajednickoj drzavi.
Kada su se Hrvati pozalili, naravno, odgovor na to je bio bezobrazan, kakav se samo zamisliti moze. I neiskren - prema zakonu, kandidat za predsjednistvo nije predstavnik naroda nego je samo iz reda naroda. U tome i jeste fol, iskrena multikulturalnost ne mora biti isforsirana preciznim pravilom, ona mora da se shvati kao stvar nepisanog pravila ako smo dobronamjerni i iskreni.
Poslje toga vise sigurno nije bilo BiH kao drzave.
komsic je biran u dva mandata ali prvi put nije smetao jer je adz bio u federalnoj vlasti (citaj: uzimao je pare). kad je, u drugom komsicevom mandatu, taj isti adz ostao bez pristupa novcu nastala je kuknjava i kmecanje o ugrozbi nacionalnih interesa. znaci, komso je nekad smetao a nekad nije, u zavisnosti je li adz imao pristup kasi ili nije.
da bi ostali licemjerni do kraja, adz je sutio ko pickica na izbor vlajkija, srbina, kao potpredsjednika rs iz reda hrvatskog naroda. dakle, takav nacin biranja nekad smeta a nekad ne smeta, u zavisnosti ko ga je izabrao.
supacki i licemjerno, bas onako kako inace adz radi.
a o postivanju drugih i drugacijih dovoljno je pogledati primjer stoca.
i onda dodje neki pacijent pa brabonja o ugrozbi....
A Hrvati su kao prije "preglasavanja" bili cvijecke?Ripicipi wrote:Apsolutno se vezes za manje bitne kvalifikacije, je l' ili nije postojala tada i koliko, stvarni problem je da Bosnjaci ne bi trebali preglasavati nikoga, ne pogotovo u smislu da oni kao znaju sta je bolje za Hrvate, pete ili desete.Banksy wrote:Glupost.Ripicipi wrote:
Kad je Bosna i Hercegovina ''izlazila'' iz nje, Jugoslavija više nije ni postojala. Bila je to Krnja Jugoslavija ili Velika Srbija, kako ti drago.
Cak sam i sam u svom tom ludilu preglasavanja i qrcenja pomislio da bih isto sve blokirao kao i Hrvati.
Ti ako mislis da bi Bosnjaci mirno promatrali kako ih neko namjerno preglasava i jos im se u to ime smije u lice, onda nisi realna.
Svi znamo koja je bila cijena preglasavanja...
Tacno, i sasvim logicno. Nece ljudi da budu manjina, kao ni sto Bosnjaci nisu htjeli biti manjina u krnjoj Jugi, Velikoj Srbiji, nazovi je kako hoces. Ne vidim u cemu je razlika i sta je tu neobicno.Banksy wrote:A istina je, zapravo, da bosanskohercegovački Srbi i Hrvati nikad nisu odustali od ideje o podijeljenoj Bosni i Hercegovini i pripajanju tih podijeljenih okrajaka istočnim i zapadnim susjedima. To je izvor sveg zla i uzrok svih trvenja i nestabilnosti u ovih 20 poslijeratnih godina.Lee Stiffdick wrote:
Bosnjaci su kroz Komsica sami odustali od BiH. Prije vec 10 godina.
Zašto su Bošnjaci u tom vremenu tumarali, ne snalazeći se i ne nalazeći adekvatan odgovor na te politčke prijetnje i ucjene, pitanje je, prije svega, za političke, kulturne i intelektualne elite u Bošnjaka.
Odnos HDZ BiH, odnosno HDZ tzv. HZHB-e (HDZ UZP-a) spram eniteta RS-a (a time, neizravno, i odnos spram BiH kao države) i nekadašnjeg postojanja Hrvata na tim okupiranim područjima BiH, pokazuje jednu suštinsku značajku kod hrvatskog nacionalnog, političkog bića u BiH, a to je da, ukoliko Hrvate unutar BiH snažno udariš po guzici, ako ga dovoljno jako pritisneš silom i snagom, on će se povinovati tvojoj volji i prihvatit će je kao usud i sudbinu, čak će se složiti s tvojom voljom, u neko će je doba zagrliti i prigrliti kao svoju, zavoljet će je, te će, na koncu, poželjeti da isto to radi i uradi, da ima kao i ti, da te brani kao ideal. Eto, to je odnos HDZ UZP-a spram entiteta koji se očuvao na masovnim grobnicama, genocidu i progonu i Hrvata.Lee Stiffdick wrote: Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.
A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.arzuhal wrote:Pa, nakon što sam vidio kakvi su, fol, socijaldemokrati, recimo Dodikovi, nemam razloga pravaše smatrati posebno nacionalistima, niti bilo koga, ma kako se vikao i predstavljao, recimo nekakvu Srpsku radikalnu stranku Milanka Mihajlice većim nacionailstima od DNS Marka Pavića, meni to sve isto. I ja govorim o HSP u BiH, ne iz Hrvatske.aurora313 wrote:Ne znam što bi nas interesovalo šta imaju da kažu zadnji nacionalisti, hosovci i klerikalci iz Hrvatske? Znamo ko su, kakvi su, i neka svoje poruke i proteste upražnjavaju unutar lijepe njihove.arzuhal wrote:Ispravite me ili me obavijestite ako znate: od svih hrvatskih stranaka samo je HSP reagirao oštro na antidejtonsko činodejstvo svetosavske koalicije iz RS-a i pozvao na ukidanje odluke o referendumu?
Nijedna više?
A ovo im je kao amblem. Je li ovo lukava lisica ili kakav krvoločan vuk? Definitivno nije golub mira.
Svašta...![]()
Ili, da pređemo malo ogradu, da smatram Vulina i Dačića poštovaocima partizanskog duha i sl. Smijurija.
Gledam samo stav prema državi BiH, jesu li za državu BiH ili su za njeno rastakanje, ili su indiferentni i samo čekaju priliku da za sebe nešto ćape, kao HDZ BiH.
Zato za HSP BiH![]()
Pa ništa. Ali posljedica toga je da su nam onda Hrvati i Srbi neprijatelji, a vi ste opet između sebe prijatelji.Lee Stiffdick wrote:
Tacno, i sasvim logicno. Nece ljudi da budu manjina, kao ni sto Bosnjaci nisu htjeli biti manjina u krnjoj Jugi, Velikoj Srbiji, nazovi je kako hoces. Ne vidim u cemu je razlika i sta je tu neobicno.
A otkle tebi pajdo da je HSP fašistički? I otkle tebi da je HSP više fašistički od ijedne druge stranke u BiH i njenoj okolini? Jel to stoji u njihovom programu, statutu ili u javnim govorima?Lee Stiffdick wrote: A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
eto ga kako se lijepo nađe opravdanje za sve. nema ljudi, nema problema. ha ja.Lee Stiffdick wrote:
Sjecam se odlicno svega. U prvom mandatu je vec bila prica i koncenzus kako je Komsic nelegitiman. Imam ovdje i intervju Ive Mire Jovica koji Komsica naziva nelegitimnim, sjecam se i zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora 2006 po tom pitanju u Mostaru. Protest je bio veci 2011 jer je tada uz Komsica i vlada sastavljena bez volje Hrvata. To je logicno. Ali je presedan napravljen 2006. Vlajki je nebitan jer u RS-u nema Hrvata.
pa nemoj, Dario Kordić je narodnjak, nije fašista.arzuhal wrote:A otkle tebi pajdo da je HSP fašistički? I otkle tebi da je HSP više fašistički od ijedne druge stranke u BiH i njenoj okolini? Jel to stoji u njihovom programu, statutu ili u javnim govorima?Lee Stiffdick wrote: A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
Polahko...
On je skoro blaženi, ponovo rođeni kršćanin...Onaj jedan svećenik zadrhtao kada je vidio oreol mučenika, ka'e neko narandžasto svjetlo zelene boje oko njega...ustvari bilo je žuto, s primjesama plave boje...Chmoljo wrote:pa nemoj, Dario Kordić je narodnjak, nije fašista.arzuhal wrote:A otkle tebi pajdo da je HSP fašistički? I otkle tebi da je HSP više fašistički od ijedne druge stranke u BiH i njenoj okolini? Jel to stoji u njihovom programu, statutu ili u javnim govorima?Lee Stiffdick wrote: A kakve veze ima drzava? To sto je neko za ili protiv drzave ne znaci da je ili nije fašista. Najlakše je fetišizirati "drzavu" i da nista drugo nije bitno. Ludilo.
Polahko...
laž je to za zeleno svjetlo...arzuhal wrote:
On je skoro blaženi, ponovo rođeni kršćanin...Onaj jedan svećenik zadrhtao kada je vidio oreol mučenika, ka'e neko narandžasto svjetlo zelene boje oko njega...ustvari bilo je žuto, s primjesama plave boje...
Sta znaci to bili cvjecke??LBVIEW wrote: A Hrvati su kao prije "preglasavanja" bili cvijecke?
Samoupravu smo vjerovatno sanjali a stratesko
srpsko-hrvatsko partnerstvo izmislili.