Brexit

Post Reply
Biene Maya

#1376 Re: Brexit

Post by Biene Maya »

almir90 wrote:Ovo ozbiljno pojedinci porede izlazak UK iz EU sa Dodikom i RS? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Paaa bokkk te jeb'ooo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa vec je S. Vaskovic objavio na svom blogu, da se genocidni cetnitet sprema za referendum o otcjepljenju! Oni uporedjuju referendum u V. Britaniji sa referendumom u cetnitetu! Po tome se vidi koliko su glupi, zaostali i da zive u nekom svom ne postojecem svijetu!
bole1st

#1377 Re: Brexit

Post by bole1st »

Better Man wrote:
Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.

Cameron je vodio negativnu kampanju, nije pricao kako je EU super, nego je objasnjavao kako je izlazak losh i kako ce imati brojne negativne posljedice. Ne moze sad provoditi taj izlazak.

Osim toga 60% glasaca njegove stranke je glasalo protiv njega, a vjerojatno i preko 70% kad izuzmemo mladje od 24 (koji svakako ne treba da imaju pravo glasa jer kurca ne kuze :D ).
daddy-kool

#1378 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

cp
Well, if we ignore the fluctuation of the pound and the stock market, UK is likely going to join the EEA/EFTA, and here's why that's bad(highlighted the issues 'brexiteers' fought for):
Cameron deal: EEA/EFTA
Balance(projected): $10Bil/ $5-7Bil/yr
Free movement: Yes Yes
Refugees: NO Yes
Seat in the Council: Yes NO
Schengen: No Yes
Free trade: Yes Yes
EU migrant indefinite welfare: No(6 months) Yes
Bail out Eurozone countries: No, As long as no Euro adopted Yes
Ever closer union: Neigh Neigh
Sources:
http://www.efta.int/eea/eea-agreement/e ... c-features
http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu- ... m-35622105
As you can see, they basically left the EU, to get less representation, pay a klix bit less, they have to harbor EU refugees and bail out Euro zone countries.
almir90

#1379 Re: Brexit

Post by almir90 »

Biene Maya wrote: Pa vec je S. Vaskovic objavio na svom blogu, da se genocidni cetnitet sprema za referendum o otcjepljenju! Oni uporedjuju referendum u V. Britaniji sa referendumom u cetnitetu! Po tome se vidi koliko su glupi, zaostali i da zive u nekom svom ne postojecem svijetu!
Ma, budale teške kategorije, to majka ne rađa takve degenerike dva puta. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#1380 Re: Brexit

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:
Kako je lijepo kad ti je zivot crno-bijel :D

Narocito kad na svakoj temi se Rusija uzdize u nebesa dok se sve americko popljuje . Sto li je tako da mi je znati :oops:
Jebo me svak ako ti dobro vidis. Jedan rusofil pise o putinu ovdje i to je to. Niko ne sere po amerika osim celija, vjecitog prtivnika anglocionista :D
Connaisseur Karlin

#1381 Re: Brexit

Post by Connaisseur Karlin »

Better Man wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Od 40% do 65 % mladih nije glasalo!
Nešto mi velika ta cifra mladih koji nisu glasali, jer od ukupnog broja ljudi s pravom glasa izašlo je njih 72%, što je velika izlaznost.
Vjerovatno su procenti drugaciji u razlcitim dijelovima VB.

Image

Meni je nelogicno da ooba od 18 godina glasa :) Mozda bi trebala postojati relnija visa granica za dobnu zrelost glasanja,mozda 24 godine starosti. :)

Prije sluzbenog glasanja, 65% mladih ispod 25 godina starosti su glasali za ostanak VB u EU.
almir90

#1382 Re: Brexit

Post by almir90 »

Bolje da su ovim preko šezdeset zabranili, šta imaju učestvovati u tome šta će omladina da proživljava, svakako su jednom nogom u grobu.
Connaisseur Karlin

#1383 Re: Brexit

almir90 wrote:Bolje da su ovim preko šezdeset zabranili, šta imaju učestvovati u tome šta će omladina da proživljava, svakako su jednom nogom u grobu.
Pe,eto,trebala bi,postojati dobna granica glasanja,npr. od 24 godine do godine ulaska u penziju, tj. 65 godina :)

Danas procitah kako se mladi u SAD upozoravaju da se registriuju za glasanje u novembru :D Sta osoba od 18 zna o politici :lol:
omar little

#1384 Re: Brexit

Post by omar little »

Image

Meni je nelogicno da ooba od 18 godina glasa :) Mozda bi trebala postojati relnija visa granica za dobnu zrelost glasanja,mozda 24 godine starosti. :)

Prije sluzbenog glasanja, 65% mladih ispod 25 godina starosti su glasali za ostanak VB u EU.
he? ti izgleda brkas pojmove i koncepte glasanja i stope izlasnosti.

ovo uopce nije prikaz stope izlanosti nego rezultata glasanja.
omar little

#1385 Re: Brexit

Post by omar little »

cuj da mladi nemaju pravo glasa :-) sa 23 godine radi, placa porez, ide na fakultet, ucestvuje u svim segmentima drustvene aktivnosti, ali da nema pravo glasa ko mu i kako vodi politiku o obrazovanju, zdravstvu i porezu :-) kako da ne.
Šveđanin

#1386 Re: Brexit

Post by Šveđanin »

London je prica za sebe.
Moze li se zivotni standard britanske periferije porediti sa standardom njemacke periferije?

Na sta lice jedan Stoke, Blackpool, Bradford, Wigan, Bolton....

Volio bih cuti komentare forumasa iz UK, kojih ima malo. Hvala!
Connaisseur Karlin

#1387 Re: Brexit

omar little wrote:

Image

he? ti izgleda brkas pojmove i koncepte glasanja i stope izlasnosti.

ovo uopce nije prikaz stope izlanosti nego rezultata glasanja.
Moj prvi dio komentara nema veze sa grafom,vec sa clankom koji sam ranije procitala,a vezan je za stopu izalaznoti mladih na glasanje,a statisticki graf je vezan za pretpostavljenu dobnu starost glasaca u razlicitim dijelovima VB,jer nema dirketnog pristupa godinama glasaca koji su glasali.Da pojedostavim: npr. broj mladih stanovnika u jednom regionu je 35% ,a u sitm regonu je glasalo 70% osoba,i na osnovu toga se statisicki pokusala "izvuci" analiza,koliko je mladih i starih glasalo. Nema konkretnih podataka,jer je pristup istim legalno zabranjen ( confidental).
Connaisseur Karlin

#1388 Re: Brexit

omar little wrote:cuj da mladi nemaju pravo glasa :-) sa 23 godine radi, placa porez, ide na fakultet, ucestvuje u svim segmentima drustvene aktivnosti, ali da nema pravo glasa ko mu i kako vodi politiku o obrazovanju, zdravstvu i porezu :-) kako da ne.
A sta zna osoba od 18 godina :lol: eto,OK da bude minimlana dob od 23 godine,moze :)
sunceKOtepsija

#1389 Re: Brexit

Post by sunceKOtepsija »

almir90 wrote:Bolje da su ovim preko šezdeset zabranili, šta imaju učestvovati u tome šta će omladina da proživljava, svakako su jednom nogom u grobu.
preko 65 streljat :-)
omar little

#1390 Re: Brexit

Post by omar little »

ako moze ici u zatvor, moze i glasati.
Edin H.

#1391 Re: Brexit

Post by Edin H. »

omar little wrote:cuj da mladi nemaju pravo glasa :-) sa 23 godine radi, placa porez, ide na fakultet, ucestvuje u svim segmentima drustvene aktivnosti, ali da nema pravo glasa ko mu i kako vodi politiku o obrazovanju, zdravstvu i porezu :-) kako da ne.
A sta zna osoba od 18 godina :lol: eto,OK da bude minimlana dob od 23 godine,moze :)
Zar nije prijedlog 16? :izet:
Toffee karamela

#1392 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

Moj prvi dio komentara nema veze sa grafom,vec sa clankom koji sam ranije procitala,a vezan je za stopu izalaznoti mladih na glasanje,a statisticki graf je vezan za pretpostavljenu dobnu starost glasaca u razlicitim dijelovima VB,jer nema dirketnog pristupa godinama glasaca koji su glasali.Da pojedostavim: npr. broj mladih stanovnika u jednom regionu je 35% ,a u sitm regonu je glasalo 70% osoba,i na osnovu toga se statisicki pokusala "izvuci" analiza,koliko je mladih i starih glasalo. Nema konkretnih podataka,jer je pristup istim legalno zabranjen ( confidental).
Ma "grafikon istine" se može iščitati po kuknjavi i histeriji mladih na društvenim mrežama (eto rijedak slučaj gdje su dobro poslužile, kao pokazatelj nekog stanja).

Nariču, proklinju, ko da ih je crnogorska majka rodila... :D
Last edited by Toffee karamela on 25/06/2016 23:08, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#1393 Re: Brexit

Edin H. wrote:
Zar nije prijedlog 16? :izet:
i to sam negdje procitala :lol: hej,glasati do 16 ogdina :D sta djeca znaju o svom zavicaju :D
hrusta

#1394 Re: Brexit

Post by hrusta »

Better Man wrote:
hrusta wrote:https://www.facebook.com/TheEconomist/v ... nref=story

http://www.independent.co.uk/news/uk/ho ... 02626.html
a na ovome da su lagali sto se tice imigracije

https://www.facebook.com/Channel4News/v ... 562976939/
na ovom video klipu se tacno vidi koja je sorta ljudi glasala za izlazak

kako nasankase ljude, oni nisu svjesni sta su uradili. ja sam glaso za ostanak i nisam mogo vjerovati kad sam cuo u Petak ujutro da smo izglasali da napustimo EU.
Od 40% do 65 % mladih nije glasalo!
Nešto mi velika ta cifra mladih koji nisu glasali, jer od ukupnog broja ljudi s pravom glasa izašlo je njih 72%, što je velika izlaznost.

http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/e ... 2d331dac8f
Toffee karamela

#1395 Re: Brexit

sunceKOtepsija wrote:
preko 65 streljat :-)
Jok, poslat u Holandiju da ih tamo eutanaziraju :D
Connaisseur Karlin

#1396 Re: Brexit

Toffee karamela wrote:

Ma "grafikon istine" se može iščitati po kuknjavi i histeriji mladih na društvenim mrežama (eto rijedak slučaj gdje su dobro poslužile, kao pokazatelj nekog stanja).

Nariču, proklinju, ko da ih je crnogorska majka rodila... :D

ah uhvatla ih panika,kontaju da nece moci studirati i raditi u ostatku EU :D :lol: idiotizam :-) do juce nisu znali o EU :D
omar little

#1397 Re: Brexit

Post by omar little »

pogresno te razumjeh, nista onda. :) znam za podatke o godinama i sama sam ih odmah trazila.
Toffee karamela

#1398 Re: Brexit

ah uhvatla ih panika,kontaju da nece moci studirati i raditi u ostatku EU :D :lol: idiotizam :-) do juce nisu znali o EU :D
Pa i ne uhvatila ih bogami, nisu morali ništa znati jer se država/EU pobrinula za njih. Zamisli sad radiš ili studiraš u Portugalu ili Danskoj i sve ti ovisi hoće li ti neki Pedro ili Olaf iz mjesne birokratije biti naklonjen...još ako se razvod s EU otegne na 2 godine ostaje puno zrakopraznog prostora za svašta...sad su baš skoro u poziciji građana zemlje koja je objavila rat...još da ih ne strpaju u kakve kampove :D
Connaisseur Karlin

#1399 Re: Brexit

omar little wrote:

pogresno te razumjeh, nista onda. :) znam za podatke o godinama i sama sam ih odmah trazila.
nema problema,mozda sma trebala bolje objasniti :-D
supercali

#1400 Re: Brexit

Post by supercali »

kad je iz eu izaslo ujedinjeno kraljevstvo nek prime razjedinjenu federaciju
englesku sa glavnim gradom beogradom
skotsku sa glavnim gradom sarajevom
vels sa glavnim gradom podgoricom i
sjevernu irsku sa glavnim gradom pristinom
Post Reply