Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tlr

#1376 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by tlr »

Moraću početi psovati... kao da sam ikada prestao.

Tuga i bijes me uhvati kada vidim ovu zemlju i ljude... Imamo pametnog svijeta, ali šute. Djeca nam bistra, ali ih škole i društvo (i roditelji) sjebaju.
Sve izgleda razjebano. Pogledajte slike Sarajeva prije trideset godina. Grad je bio ljepši i urbaniji nego danas. Tramvaji noviji i čistiji.
Što je to tako?
Prvi je impuls da su krivi oni o'zgo. Eno onaj Erdoganov Šupak je jedva završio Gimnaziju (dvojkaš). Sada je on neka referenca, neki kurac, predsjednik!!!
I ima istine da ovu zemlju nisu mogli uništiti i nisu uništili JNA, srpski političari, nisu ni hrvatski. Oni su samo bile stjenice koje su širile bolest mržnje preko svojih jastrebova, podrepaša - na one koji su bili predmet pogroma - Bošnjake.

I šta se desi???
Desilo se da je i Bošnjak obolio od komšijske boljke, pa bi on nešto da se kurči, protjeruje, utjeruje u suru, istjeruje pravdu, neće da se prilagođaaaava.

Desilo se da danas ovu zemlju uništavaju Bošnjaci jer su su peksinluk proglasili vrlinom i onda su obolili od te iste boljke koju su im podvalili prekoriječni susjedi.
Danas ovu zemlju uništavaju i ideolooški Bosanci (Srbi, Hrvati i Bošnjaci) - koji su podvili rep i pobjegli ili čekaju da se nešto o'zgo desi.

Uništili su je i likovi koji su za male pare (za večeru) prodali sebe i budućnost svoje djece. To su sve obični ljudi, koji su spremni ukrasti, podmiti, potplatiti ... Šta fali! To i drugi rade... Ako prođe prođe.

Uništavaju je oni koji su ostali i oni koji odlaze.

Evo primjera ... simbol ove zemlje i to jebeno Vrelo Bosne uništava niko drugi nego bošnjački prvaci i lihvari. Pička li im materina, da Him materina! Zamislite da postoji zemlja Švabija i da postoji rijeka npr. Švapska koja izvire usred te jebene Švabije... i sad zamislite da izvor te rijeka Švabije već 100 metara poslije izvora izgleda kao kanalizacija.

Zamislite još da se prostor oko izvora te Švabije privatizuje, ograđuje, prlja i da to rade neki mutni likovi (švapski nacionalisti!!!) u koje ako upreš prstom - dobiješ etiketu švabomrsca! I zamislite još da te švapske mutne likove biraju Švabe.
To niđe na svijetu nema!

Do sada je puno puta rečeno da mi ne zaslužujemo ovu zemlju. Jevreji 2000 godina ne vade iz usta svoju prapostojbinu iz koje su ih Rimljani prognali i brojali su godine i dane do svog povratka. I vratili se...

Mi ćemo se bolan stidjeti i već se stidimo zemlje iz koje smo ponikli. Zašto, zato jer smo je kukavički prepustili ološu. Gdje ćemo se mi vratiti, istopićemo se kao lanjski snijeg. Nestaćemo kao Iliri.

Pa dokle više fakat? Ja neću dozvoliti da me odavde otjera ni Dodik niti ono govno iz Erdoganovog čmara ... i ako dođe stani-pani, postoji i individualni čin, pa ću ovu zemlju napustiti kao čovjek i za sobom povesti barem jednog smrada.

Ovi što su digli sidro i otišli u ratu, poslije, danas - neka su. Ja sam bio u prilici i još sam (pa se zajebo ili nisam?).

Nisam otišao jer imam pitanja na koje svaki dan odgovaram i nemam odgovora.
A pitanja su ... U koju zemlju da se vratim i skrasim u starosti? Šta ću reći svom djetetu zašto smo otišli? Ko je prepustio tu zemlju tim ljudima? Ja?
A, opet duša me boli gledajući kako mi ova zemlja, djedovina pred očima propada. Da mi se stari iz mrtvih digne - ubio bi me ko vola u kupusu šta sam dozvolio da se desi sa njegovom očevinom.

Ne idem jer znam, da ako je napustim da tu Bosnu više nikada i nigdje neću naći. Neću je naći čak ni na ovom mjestu na kojem trenutno stoji.

Zato molim ono malo pametnog svijeta što je ostalo i kojima je pun kufer... da se povezujemo, hrabro suprotstavljamo ovoj gamadi, da postavimo stvari na svoje mjesto kako valja.

Razbili su nas po torovima, na homofobe-lgbt, one za cuke-protiv cuka, vjernike-nevjernike, dijasporu-domaće... na svaki mogući način nas zavađaju i čerupaju ovo što je ostalo. Pred našim očima...
Ovdje nećeš naći ni čestitog sindikata ... negdje pročitah da u željeznicama FBiH ima nakih 10 sindikata. WTF!!!

Bošnjaci su zapravo najveći problem Bosne.

Ne znaju jadni - jesu li građani, muslimani, Turci. Ne znaju šta da rade sa prvim komšijama, da li da ih pošalju traktorima preko rijeke ili bi ih držali zarobljene u nekakvom entitetu sa ograničenom suverenošću.

Bošnjaci bolan, ko boga vas molim saberite se (eto ste se i prebrojali) i recite šta hoćete.

Bošnjaci u ovoj zemlji sami opstati ne mogu i to da bi valjda trebalo biti jasno. Jedini garant opstanka Bošnjaka su Srbi i Hrvati Bosanci, a sa njima ste (i njihovom zaslugom) zakrvljeni.
Kako izaći iz tog vrzinog kola? Možda pobjeći za Njemačku i praviti se blesav. Mašala pameti.

Đe ćete Bošnjaci? Javite mi, pa da znam i ja ... statistička greška ... hoću li ostati ovdje i sa vama napraviti nešto o čemu će pričati i naši unuci ili ću konačno podviti rep, pa u nekakvom jebenom Frankfurtu svaki put u zemlju pogledati kada me neko upita odakle sam.

Đe će nam duša dragi moji sugrađani, Bosanci i Bošnjaci.
Fudo387

#1377 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

jefferson wrote:
Fudo387 wrote:
jefferson wrote:Dok su drugi skolu ganjali i veze, jaran je sjedio sa nasim "misliocima" i prisjecao se prvog maja prije rata i kako su svi amerikanci glupi i ne znaju sta je cejf.
Haj sto njegov jaran, al' sto jos pedest miliona drugih?
Pa eto sad je 8 miliona. Slicno kao i kod ans.
Prije par mjeseci imao raspravu sa jednim poznanikom na jugu. Kaze: otac ima rak pluca, i uspio oept da kupe ACA (naravno prije nikad im nije palo na pamet da ima zdravstveno osiguranje). Posto zna moj stav prema ACA i Republikancima kaze on: sta se desi sa besplatnim osiguranjem, ovo ono. Reko prvo, tamo pise affordable ne besplatno. Drugo, tvoja drzava je odbila Medicare sirenje jer je guverner republikanac i tako sto ce reci NE Obami donjelo mu je glasove (bjelaca koji imaju osiguranje). Zato tvoj otac reko placa 300 doalra mjesecno ali opet ima lijecenje sto prije ne bi imao. Naravno, opet je sve Obamina krivica, a mislim da ce Obama biti kriv i za rak.
E tih 8 miliona koji danas nemaju osiguranje mogu ruku pod ruku sa onim jaranom. Sto je moja prijateljica rekla iz juzne amerike kada je najzesca kriza opalila 2009 godine: ja fakat ne znam sta se zale ovi amerikanci, ja sad mogu tri posla raditi.
Lijepo od njih sto su ga napravili da bude affordable. :lol:
Neki dan pricam sa taksistom koji radi za firmu koja vrsi usluge za moju firmu.
Lik ima satnicu 9 dolara, kupio je to Obamino affordable osiguranje koje ga kosta 200 dolara mjesecno, deductible je 10 000 dolara, 80/20...ako
ga ne uzme mora na kraju godine platiti penal od nekih, nisam siguran da li je 2000 ili 4000 dolara zato sto nema osiguranja.
To je najjeftinije sto je mogao naci samo da ne bi placao taj penal, i dobro si ti napisao, da bi njegovo osiguranje pocelo pokrivati troskove
lijecenja fakat mu treba da fasuje rak.
Plus sto ce i to smijesno qrac od ovce osiguranje opet i drzavu kostati trilione dolara, za koje jos nisu skontali odakle namaketi pare.
Nema sta, bravurozna reforma naseg mladjahnog preZidenta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1378 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Hajte ba na americku temu :evil:
Fudo387

#1379 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Hajte ba na americku temu :evil:
Ja ovo pisem u nadi neces li dva puta razmisliti prije nego sto odlucis napustiti domovinu. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1380 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Ja ovo pisem u nadi neces li dva puta razmisliti prije nego sto odlucis napustiti domovinu. :D
Znam ja da ces me primiti kod sebe brudisa :thumbup:
supercali

#1381 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
A inace amerika je jedina drzava u koju moze otici?
Gojeni H

#1382 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jefferson wrote:
Gojeni H wrote:
Sve u redu, ali iz Amerike pricati o mahanju ratnim zastavama i nije bas zahvalno zar ne?
Amerikanci masu ratnim zastavama izvan svoje drzave, u tome je razlika. Nasi masu ispred tvog kucnog praga i jos te ubjede da je to dobro za tvoju krvnu sliku.
Pretpostavljam da se necemo nikada razumjeti po ovom pitanju. Licno bih imao sve protiv da se u moje ime uvodi demokratija nedje anam.
Kikibombona

#1383 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:Ma taman posla da te sputavam :D

Samo idite i saljite nam devize :evil:
Obecavam da necu formirati novu jedinicu niti crtati ratne mape. :D :D Bicu jedan od rijetkih koji ce propagirati mir iz dijaspore. :D :D
Kikibombona

#1384 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:
Je li sada tesko dobiti vizu za Ameriku? Meni ponuda za Ameriku stoji vec godinama. Rodjak ima firmu. Sve vise razmisljam o tome da se hvatam Amerike ili Njemacke. Nekako mi Amerika predaleko u pm, previse sam vezan za ovu vukojebinu, pa kontam da bih lakse podnio Njemacku koja je blizu. :D :D
Ako ti rodjak ima firmu, ne bi trebao imati problema oko obezbjedjivanja vize za tebe.
Kolegi i meni je bivsa firma ponudila posao u sjedistu. On uzeo, ja nisam.
Dobio je vizu na osnovu "specificnih sposobnosti, bla-bla ...".
Znaci, pali ovaj fol?

Hvala, uzeto u razmatranje.

Jefferson, sta ti kazes?
Je li tesko dobiti vizu?
Gojeni H

#1385 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:
Je li sada tesko dobiti vizu za Ameriku? Meni ponuda za Ameriku stoji vec godinama. Rodjak ima firmu. Sve vise razmisljam o tome da se hvatam Amerike ili Njemacke. Nekako mi Amerika predaleko u pm, previse sam vezan za ovu vukojebinu, pa kontam da bih lakse podnio Njemacku koja je blizu. :D :D
Ako ti rodjak ima firmu, ne bi trebao imati problema oko obezbjedjivanja vize za tebe.
Kolegi i meni je bivsa firma ponudila posao u sjedistu. On uzeo, ja nisam.
Dobio je vizu na osnovu "specificnih sposobnosti, bla-bla ...".
Znaci, pali ovaj fol?

Hvala, uzeto u razmatranje.

Jefferson, sta ti kazes?
Je li tesko dobiti vizu?
Nije to bas fol, nisu Ameri glupi kao sto govore gradjevinski radnici. Poslodavac mora "demonstrirati" da si ti cudo od djeteta.
Uglavnom, izvodljivo je.
Fudo387

#1386 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:Uglavnom, izvodljivo je.
Posteno bi bilo da ispred izvodljivo dodas, barely. :D
Gojeni H

#1387 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Braca, govorim ti da je vec vidjeno i odradjeno.
madner

#1388 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by madner »

Platis u BiH operaciju 500 KM nista ne valja sistem. Platis u USA 50 000 nema boljeg sistema. :D
MyTao

#1389 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
jefferson wrote:
Fudo387 wrote: Lijepo od njih sto su ga napravili da bude affordable. :lol:
Neki dan pricam sa taksistom koji radi za firmu koja vrsi usluge za moju firmu.
Lik ima satnicu 9 dolara, kupio je to Obamino affordable osiguranje koje ga kosta 200 dolara mjesecno, deductible je 10 000 dolara, 80/20...ako
ga ne uzme mora na kraju godine platiti penal od nekih, nisam siguran da li je 2000 ili 4000 dolara zato sto nema osiguranja.
To je najjeftinije sto je mogao naci samo da ne bi placao taj penal, i dobro si ti napisao, da bi njegovo osiguranje pocelo pokrivati troskove
lijecenja fakat mu treba da fasuje rak.
Plus sto ce i to smijesno qrac od ovce osiguranje opet i drzavu kostati trilione dolara, za koje jos nisu skontali odakle namaketi pare.
Nema sta, bravurozna reforma naseg mladjahnog preZidenta.
:roll:
Fudo387

#1390 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:
Braca, govorim ti da je vec vidjeno i odradjeno.
Ja sam jarane mislio da si ti veci patriota. :twisted:
Vodi se teska borba kako bi se mladi talenti ubijedili da ostanu u domovini a ti mi pravis diverzije.
Kome ce Fudo doc' ako svi odete? :lol:
Prpa.ba

#1391 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Prpa.ba »

U ovom protektoratu se vlasti hvale ekonomskim rastom od 2% koji je uz to i debelo friziran (oporavak od poplava). Cak i kad bismo taj frizirani rast zadrzali, trebala bi nam desetljeca da sustignemo standard jedne Hrvatske kojoj se mnogi forumas-bosanac ismijava, a jos vise da stignemo danasnji standard Slovenije koja je solidna europska drzavica.

Dakle, vecina nas forumasa ce vec biti u debeloj penziji (ako je bude i ako je docekamo) onda kada nam ekonomija bude velika kao Hrvatska. :lol: Ko ima nacina, neka ne razmislja dvaput jer zivot ide a cejfit se moze i jednu augustovsku sedmicu dok je SFF. :thumbup:
Kikibombona

#1392 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Nije to bas fol, nisu Ameri glupi kao sto govore gradjevinski radnici. Poslodavac mora "demonstrirati" da si ti cudo od djeteta.
Uglavnom, izvodljivo je.
To sto on radi u zivotu nikada nisam radio, tj. ucio bih kod njega. :D

Ja sam vec jednom prije pet godina mislio strugnuti kod njega. Tada sam pricao sa likom koji je nekakav sef na aerodromu, on me uvjeravao da bi tesko dobio vizu i bilo mi se mrsko tada uzalud maltretirati.

Poznanik opet dobio vizu na deset godina, smutljao da ce biti kum drugu u USA. Ima raznih primjera.
Prpa.ba

#1393 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Platis u BiH operaciju 500 KM nista ne valja sistem. Platis u USA 50 000 nema boljeg sistema. :D
Izjava bi bila na mjestu kada ne bismo placali ZZO-u enormne cifre za nikakvu uslugu. :mrgreen:
Kikibombona

#1394 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:U ovom protektoratu se vlasti hvale ekonomskim rastom od 2% koji je uz to i debelo friziran (oporavak od poplava). Cak i kad bismo taj frizirani rast zadrzali, trebala bi nam desetljeca da sustignemo standard jedne Hrvatske kojoj se mnogi forumas-bosanac ismijava, a jos vise da stignemo danasnji standard Slovenije koja je solidna europska drzavica.

Dakle, vecina nas forumasa ce vec biti u debeloj penziji (ako je bude i ako je docekamo) onda kada nam ekonomija bude velika kao Hrvatska. :lol: Ko ima nacina, neka ne razmislja dvaput jer zivot ide a cejfit se moze i jednu augustovsku sedmicu dok je SFF. :thumbup:
Mene licno ubija pesimizam ljudi, negativnosti na svakom koraku. Vijesti su pravi horor. Naslovnice na portalima katastrofa. Jebeno depresivna sredina. Svi kukaju, uzas zivi.

Da se samo hoce otvoriti vise radnih mjesta, da zazivi neki optimizam, pa neka plate ostanu ovakve. Nema veze. Samo da se ljudi zaposle i da je malo vise pozitivno. Pa u konacnici, da covjek moze dati otkaz kada mu dokurci i naci novi posao.

A da dodjemo na neki nivo, sadasnji nivo Slovenije, trebat ce decenije, ako ne useremo nesto u narednom periodu. Mi cemo tada vec biti penzija.

Ljudi polako shvataju da u naredne 2-3 decenije sigurno nece biti bolje i zato se hvataju noge. Posebno odlaze perspektivni i porodicni ljudi koji zele ostvariti neki napredak na poslovnom planu.
pirmin

#1395 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by pirmin »

Kikibombona wrote: Zamisli da se neko iz Beca vrati u ove gradove!??
Morala bi to biti zena sa prelijepom chehrom da me nagovori.
#svezaljubav
:D
Prpa.ba

#1396 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Prpa.ba »

Kikibombona wrote:Ljudi polako shvataju da u naredne 2-3 decenije sigurno nece biti bolje i zato se hvataju noge. Posebno odlaze perspektivni i porodicni ljudi koji zele ostvariti neki napredak na poslovnom planu.
Obicno taj profil ljudi je i u stanju doci do spoznaje iz prve recenice. Ostali neka se nadaju boljem sutra u drzavi koja je bliza bliskoistocnim nego euro integracijama. :mrgreen:
nasa

#1397 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by nasa »

TLR wrote:Moraću početi psovati... kao da sam ikada prestao.

Tuga i bijes me uhvati kada vidim ovu zemlju i ljude... Imamo pametnog svijeta, ali šute. Djeca nam bistra, ali ih škole i društvo (i roditelji) sjebaju.
Sve izgleda razjebano. Pogledajte slike Sarajeva prije trideset godina. Grad je bio ljepši i urbaniji nego danas. Tramvaji noviji i čistiji.
Što je to tako?
Prvi je impuls da su krivi oni o'zgo. Eno onaj Erdoganov Šupak je jedva završio Gimnaziju (dvojkaš). Sada je on neka referenca, neki kurac, predsjednik!!!
I ima istine da ovu zemlju nisu mogli uništiti i nisu uništili JNA, srpski političari, nisu ni hrvatski. Oni su samo bile stjenice koje su širile bolest mržnje preko svojih jastrebova, podrepaša - na one koji su bili predmet pogroma - Bošnjake.

I šta se desi???
Desilo se da je i Bošnjak obolio od komšijske boljke, pa bi on nešto da se kurči, protjeruje, utjeruje u suru, istjeruje pravdu, neće da se prilagođaaaava.

Desilo se da danas ovu zemlju uništavaju Bošnjaci jer su su peksinluk proglasili vrlinom i onda su obolili od te iste boljke koju su im podvalili prekoriječni susjedi.
Danas ovu zemlju uništavaju i ideolooški Bosanci (Srbi, Hrvati i Bošnjaci) - koji su podvili rep i pobjegli ili čekaju da se nešto o'zgo desi.

Uništili su je i likovi koji su za male pare (za večeru) prodali sebe i budućnost svoje djece. To su sve obični ljudi, koji su spremni ukrasti, podmiti, potplatiti ... Šta fali! To i drugi rade... Ako prođe prođe.

Uništavaju je oni koji su ostali i oni koji odlaze.

Evo primjera ... simbol ove zemlje i to jebeno Vrelo Bosne uništava niko drugi nego bošnjački prvaci i lihvari. Pička li im materina, da Him materina! Zamislite da postoji zemlja Švabija i da postoji rijeka npr. Švapska koja izvire usred te jebene Švabije... i sad zamislite da izvor te rijeka Švabije već 100 metara poslije izvora izgleda kao kanalizacija.

Zamislite još da se prostor oko izvora te Švabije privatizuje, ograđuje, prlja i da to rade neki mutni likovi (švapski nacionalisti!!!) u koje ako upreš prstom - dobiješ etiketu švabomrsca! I zamislite još da te švapske mutne likove biraju Švabe.
To niđe na svijetu nema!

Do sada je puno puta rečeno da mi ne zaslužujemo ovu zemlju. Jevreji 2000 godina ne vade iz usta svoju prapostojbinu iz koje su ih Rimljani prognali i brojali su godine i dane do svog povratka. I vratili se...

Mi ćemo se bolan stidjeti i već se stidimo zemlje iz koje smo ponikli. Zašto, zato jer smo je kukavički prepustili ološu. Gdje ćemo se mi vratiti, istopićemo se kao lanjski snijeg. Nestaćemo kao Iliri.

Pa dokle više fakat? Ja neću dozvoliti da me odavde otjera ni Dodik niti ono govno iz Erdoganovog čmara ... i ako dođe stani-pani, postoji i individualni čin, pa ću ovu zemlju napustiti kao čovjek i za sobom povesti barem jednog smrada.

Ovi što su digli sidro i otišli u ratu, poslije, danas - neka su. Ja sam bio u prilici i još sam (pa se zajebo ili nisam?).

Nisam otišao jer imam pitanja na koje svaki dan odgovaram i nemam odgovora.
A pitanja su ... U koju zemlju da se vratim i skrasim u starosti? Šta ću reći svom djetetu zašto smo otišli? Ko je prepustio tu zemlju tim ljudima? Ja?
A, opet duša me boli gledajući kako mi ova zemlja, djedovina pred očima propada. Da mi se stari iz mrtvih digne - ubio bi me ko vola u kupusu šta sam dozvolio da se desi sa njegovom očevinom.

Ne idem jer znam, da ako je napustim da tu Bosnu više nikada i nigdje neću naći. Neću je naći čak ni na ovom mjestu na kojem trenutno stoji.

Zato molim ono malo pametnog svijeta što je ostalo i kojima je pun kufer... da se povezujemo, hrabro suprotstavljamo ovoj gamadi, da postavimo stvari na svoje mjesto kako valja.

Razbili su nas po torovima, na homofobe-lgbt, one za cuke-protiv cuka, vjernike-nevjernike, dijasporu-domaće... na svaki mogući način nas zavađaju i čerupaju ovo što je ostalo. Pred našim očima...
Ovdje nećeš naći ni čestitog sindikata ... negdje pročitah da u željeznicama FBiH ima nakih 10 sindikata. WTF!!!

Bošnjaci su zapravo najveći problem Bosne.

Ne znaju jadni - jesu li građani, muslimani, Turci. Ne znaju šta da rade sa prvim komšijama, da li da ih pošalju traktorima preko rijeke ili bi ih držali zarobljene u nekakvom entitetu sa ograničenom suverenošću.

Bošnjaci bolan, ko boga vas molim saberite se (eto ste se i prebrojali) i recite šta hoćete.

Bošnjaci u ovoj zemlji sami opstati ne mogu i to da bi valjda trebalo biti jasno. Jedini garant opstanka Bošnjaka su Srbi i Hrvati Bosanci, a sa njima ste (i njihovom zaslugom) zakrvljeni.
Kako izaći iz tog vrzinog kola? Možda pobjeći za Njemačku i praviti se blesav. Mašala pameti.

Đe ćete Bošnjaci? Javite mi, pa da znam i ja ... statistička greška ... hoću li ostati ovdje i sa vama napraviti nešto o čemu će pričati i naši unuci ili ću konačno podviti rep, pa u nekakvom jebenom Frankfurtu svaki put u zemlju pogledati kada me neko upita odakle sam.

Đe će nam duša dragi moji sugrađani, Bosanci i Bošnjaci.
:thumbup:
Ja bih samo dodala da treba jasno razdvojiti odgovornost politicara od odgovornosti nas samih. Niko nema problem da okrivi politicare i tu se sve zavrsava ali rijetko se prica i ukazuje na ono gdje sami grijesimo. Neke stvari i pojave jesu razumljive ali generalno to nekavo razmisljanje koje nas ogranicava na uske, sitne interese koji se mahom svedu na licne kostat ce nas puno u buducnosti...
Kikibombona

#1398 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Kikibombona »

nasa wrote: :thumbup:
Ja bih samo dodala da treba jasno razdvojiti odgovornost politicara od odgovornosti nas samih. Niko nema problem da okrivi politicare i tu se sve zavrsava ali rijetko se prica i ukazuje na ono gdje sami grijesimo. Neke stvari i pojave jesu razumljive ali generalno to nekavo razmisljanje koje nas ogranicava na uske, sitne interese koji se mahom svedu na licne kostat ce nas puno u buducnosti...
Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Ovi politicari su ljudi iz naroda, nisu sa Neptuna dosli da nas zajebavaju. Oni su odraz stanja drustva koje je do srzi bolesno.

Da me pitas sada koga postaviti na vlast, fakat ti ne bih znao reci. Isto smece sve stranke. Evo, ovi iz Nase stranke su makar kulturni, nisu ogavni pojavom, ali sta vrijedi kada smeta sto je covjek promijenio ime...!?? Seoski mentalitet, bitno nam kako se ko zove, je li hetero ili derpe. Nema ovdje progresivnih ljudi. Teska mahala.

Pametni i progresivni bjeze glavom bez obzira. Ljudi osjetljivog zeluca, koji vjeruju u sebe i znaju da vrijede, idu dalje. Zasto da se pametan covjek tipa malog Muhameda iz Tuzle jebe sa nekakvim firaunom Amirom Zukicem ili njemu slicnom!??

Pred nama je bolan proces tranzicije. Mi smo mlada demokratija. Bio i jebeni rat, otisao pametan narod. Obrazovni sustav krahirao. Mentalitet naroda 'nije me dosao niko obaC, nikakvu pomoc nisam dobio'.... Jos jedno 50 godina agonije... osim ako do tada ne zaratimo i ne pobubijamo se konacno...
prog321

#1399 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Covjek bježi iz BiH zbog pesimizma a vi pisete sve negativne tekstove ovdje. :lol:
Fudo387

#1400 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
:roll:
Napisao sam da nisam siguran sta je drljivao, jer me nije puno ni zanimalo.

Haj' sad kocnicar opet zakolutaj ocima,

https://www.healthcare.gov/fees/fee-for ... g-covered/
Post Reply