Bruka na Vlašiću

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1376 Re: Bruka na Vlašiću

Post by plain vanilla »

It_is_a_Leclerc wrote: Pardoniram na kašnjenju. Moram sam naći pokoju sliku da ozabavim ovu temu koja je, ionako, za šale.

Elem.

Poštovani, uz puni respekt avionskog inžinjera, hvatate se za prilično slabu slamku. Naprimjer, ljekari UKC Tuzla su oborili vlastiti rekord u transplantacijama koštane srži u 2015. godini. To je, baš kao i uspjeh gospodina Vedada, za orgoman respekt. Međutim, mi ovdje govorimo o muzičkim zvijezdama, njihovom uspjehu, i diskutujemo o tome. Mi ćemo se složiti da u tom nekom moralnom smislu niko ne može nadmašiti uspjeh spašavanja desetina mladih života oboljelih od leukemije, ali to su jednostavno dvije neuporedive kategorije i nema potrebe da poredimo uspjehe jednog hirurga, pilota, matematičara ili inovatora sa bilo kim, a pogotovo sa pjevačica i sportašima.
Kojim zvijezdama? Kojem uspjehu? Ko je od ovih putnika na Eurosong zvijezda? Sta su u zivotu napravili uspjesno? Cime su zasluzili da predstavljaju BiH na Eurosongu, osim sto ce sami naci pare? Po toj logoci nas je i Ekrem mogao predstavljati, samo da je pozivio.

Sto Deen nije nasao sponzore da mu placaju doprinose, da ne bude na grbaci kantona? Ojj, odoh se upucat
Freamon Lester

#1377 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Freamon Lester »

howdy wrote:
mali_milojica wrote:Ima li neki konzensuz oko imena ovo Jale,Djale,Dzale,brat Jalle,picke male...da se ne brukamo u izgovoru :mrgreen:
hala = cenifa
Đasmin... davno usvojeno 8)
It_is_a_Leclerc

#1378 Re: Bruka na Vlašiću

Post by It_is_a_Leclerc »

plain vanilla wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pardoniram na kašnjenju. Moram sam naći pokoju sliku da ozabavim ovu temu koja je, ionako, za šale.

Elem.

Poštovani, uz puni respekt avionskog inžinjera, hvatate se za prilično slabu slamku. Naprimjer, ljekari UKC Tuzla su oborili vlastiti rekord u transplantacijama koštane srži u 2015. godini. To je, baš kao i uspjeh gospodina Vedada, za orgoman respekt. Međutim, mi ovdje govorimo o muzičkim zvijezdama, njihovom uspjehu, i diskutujemo o tome. Mi ćemo se složiti da u tom nekom moralnom smislu niko ne može nadmašiti uspjeh spašavanja desetina mladih života oboljelih od leukemije, ali to su jednostavno dvije neuporedive kategorije i nema potrebe da poredimo uspjehe jednog hirurga, pilota, matematičara ili inovatora sa bilo kim, a pogotovo sa pjevačica i sportašima.
Kojim zvijezdama? Kojem uspjehu? Ko je od ovih putnika na Eurosong zvijezda? Sta su u zivotu napravili uspjesno? Cime su zasluzili da predstavljaju BiH na Eurosongu, osim sto ce sami naci pare? Po toj logoci nas je i Ekrem mogao predstavljati, samo da je pozivio.

Sto Deen nije nasao sponzore da mu placaju doprinose, da ne bude na grbaci kantona? Ojj, odoh se upucat
Nema potrebe za samoubistvom. Niste razumjeli. Konkretno, post se odnosio na post jednog od forumaša koji je nabrojao, između ostalih, Merlina, Safeta Isovića i ostale i napisao kako to "nisu nikakve zvijezde", pa smo onda diskutovali o tome šta su kriteriji da neko postane zvijezda.
It_is_a_Leclerc

#1379 Re: Bruka na Vlašiću

Post by It_is_a_Leclerc »

mali_milojica wrote:Ima li neki konzensuz oko imena ovo Jale,Djale,Dzale,brat Jalle,picke male...da se ne brukamo u izgovoru :mrgreen:
Za pismene nema dileme.
Nepismeni se brukaju po defaultu.

Pozz.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1380 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mali_milojica »

It_is_a_Leclerc wrote:
plain vanilla wrote:

Elem.

Nema potrebe za samoubistvom. Niste razumjeli. Konkretno, post se odnosio na post jednog od forumaša koji je nabrojao, između ostalih, Merlina, Safeta Isovića i ostale i napisao kako to "nisu nikakve zvijezde", pa smo onda diskutovali o tome šta su kriteriji da neko postane zvijezda.
Ti si ludji nego sto sam mislio,ako si krenuo raspravljati i komentarisati onaj post :roll:
luckylaka

#1381 Re: Bruka na Vlašiću

Post by luckylaka »

Jak ovaj Almir,sve ce sjebati :D
PROBLEMI U ŠVEDSKOJ
Šok: Otkazuje se Eurovizija?

Radnici švedskog javnog servisa (SVT) proglasili su danas štrajk, što može ozbiljno ugroziti ovogodišnje takmičenje za pjesmu Eurovizije.

Prema pisanju švedskog lista Aftonbladet, štrajk je najavilo 800 radnika SVT-a. Među njima je oko 50 zaposlenih koji učestvuju u pripremi pjesme Eurovizije, uključujući i kamermane, inžinjere zvuka, fizičke radnike itd.

Radnici i čelnici SVT-a pregovaraju o visini plate i penzionog osiguranja.

Kako se dalje navodi, tim švedskog javnog servisa koji radi na Evroviziji hitno je sazvao sastanak kako novonastala situacija ne bi uticala na produkciju. Ipak, direktorka ljudskih resursa SVT-a Helen Salin izjavila je da se nada da će, uprkos svemu, biti u mogućnosti da prenose šou.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1382 Re: Bruka na Vlašiću

Post by plain vanilla »

luckylaka wrote:Jak ovaj Almir,sve ce sjebati :D
PROBLEMI U ŠVEDSKOJ
Šok: Otkazuje se Eurovizija?

Radnici švedskog javnog servisa (SVT) proglasili su danas štrajk, što može ozbiljno ugroziti ovogodišnje takmičenje za pjesmu Eurovizije.

Prema pisanju švedskog lista Aftonbladet, štrajk je najavilo 800 radnika SVT-a. Među njima je oko 50 zaposlenih koji učestvuju u pripremi pjesme Eurovizije, uključujući i kamermane, inžinjere zvuka, fizičke radnike itd.

Radnici i čelnici SVT-a pregovaraju o visini plate i penzionog osiguranja.

Kako se dalje navodi, tim švedskog javnog servisa koji radi na Evroviziji hitno je sazvao sastanak kako novonastala situacija ne bi uticala na produkciju. Ipak, direktorka ljudskih resursa SVT-a Helen Salin izjavila je da se nada da će, uprkos svemu, biti u mogućnosti da prenose šou.
to su sihre, garant :mrgreen:
mali_milojica

#1383 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mali_milojica »

U Svedskoj nemiri,zdra'o
Point.

#1384 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Point. »

luckylaka wrote:
Ommadawn wrote:
luckylaka wrote: Tipicno razmisljanje jednog balkanca.Jebo sviju koji su nesto uradili ili uspjeli u zivotu ,uzori treba da nam budu zmaj od sipova,dara bubasvaba,sto kakve opajdare i slicna bagra.Staviti u isti kos Dinu Merlina i Safeta Isovica sa Denom moze neko rodjen tamo poslije 2005 :-)
Tipično razmišljanje jednog dijasporaša. Šta je to Dino Merlin bolji od Dare Bubamare? Isti kurac - ovaj pokrao hipten pjesama i na jeftine fazone privlači publiku. Ova vrtiguza trajlala se pojavila zahvaljujući Miloševićevim planom da narodu da šećer za oči i uši kako ne bi razmišljali šta će sutra jesti i jebati mu mater.

Ja sam rođen 1979 i kad TI frajeru budeš poslušao samo polovicu albuma, raznog žanra, kojeg ja imam samo na vinilu (sjećaš se longplejki?) onda možeš sa mnom relevantno diskutovati o muzici.
:lol: Do 79-e ja preslusao hiljade singlica na gramofonu u kutiji i mjenjao iglu svakih 15 dana a ponekad i banku stavljao na onu ruku da igla malo bolje legne.Inace pjevac(Dino Merlin) tip koji puni 2-3 puta Kosevo,razne Arene po europi i svijetu ne ide u istu recenicu sa bubasvabom nikako.I da od stotine pjesama koje je objavio(Dino) sasvim normalno je da koju i ,,ukrade"(znas li neko pjevaca koji nije kopirao neku pjesmu).I jos nesto,nemoj sa mnom o zabavnoj muzici ni slucajno zapocinjati jer vidis kad si se ti radjao (neka si Hvala Bogu)i tih godina ja sam hodao po koncertima Atomskog Sklonista,Bijelog Dugmeta,Divljih jagoda,Riblje corbe,Smaka,Azre,Coda...P.S.Odosmo od teme
Polako sa njim, ipak je on slusao muziku na vinilu. Kao da je jedini, Boze me sacuvaj. Nema potrebe ulaziti sa njim u raspravu, frajer mrtvo hladno popljuva, haj Merlina, nego Safeta a dize u zvijezde nekog balavca Damira koji je jedino poznat sto dijeli isto prezime sa velikim Zaimom Imamovicem.
O'zone
Globalni moderator

#1385 Re: Bruka na Vlašiću

Post by O'zone »

mali_milojica wrote:U Svedskoj nemiri,zdra'o

Jbo majku još će i to pogoditi.....
howdy

#1386 Re: Bruka na Vlašiću

Post by howdy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Za pismene nema dileme.
Nepismeni se brukaju po defaultu.

Pozz.
pozz za lektora :thumbup:
Ommadawn

#1387 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Ommadawn »

luckylaka wrote: :lol: Do 79-e ja preslusao hiljade singlica na gramofonu u kutiji i mjenjao iglu svakih 15 dana a ponekad i banku stavljao na onu ruku da igla malo bolje legne.Inace pjevac(Dino Merlin) tip koji puni 2-3 puta Kosevo,razne Arene po europi i svijetu ne ide u istu recenicu sa bubasvabom nikako.I da od stotine pjesama koje je objavio(Dino) sasvim normalno je da koju i ,,ukrade"(znas li neko pjevaca koji nije kopirao neku pjesmu).I jos nesto,nemoj sa mnom o zabavnoj muzici ni slucajno zapocinjati jer vidis kad si se ti radjao (neka si Hvala Bogu)i tih godina ja sam hodao po koncertima Atomskog Sklonista,Bijelog Dugmeta,Divljih jagoda,Riblje corbe,Smaka,Azre,Coda...P.S.Odosmo od teme
Numero uno: do ´79-e jesi, ne osporavam ti to. A da li znas da banka na rucici gramofona steti igli i unistava ploce? Zato si i morao mijenjati iglu svakih 15 dana a igla se mijenja u prosjeku od 1000 sviranih sati, ovisi i o kvaliteti igle - stare kristalne safirne su isle po 400 sviranih sati. Eto, sad znas.

Numero duo: Atomsko, Riblja, COD, Azra velis? Bio na koncertu Riblje Corbe negdje pocetkom osamdesetih u Zagrebu, tata me vodio, mozes misliti. On radio na nekom odrzavanju sale i dobio dzabe karte. Jeste, bio sam dijete ali i to mi bilo dozivljaj. Medjutim kasnije: Black Sabbath (2 puta), Suede, Slayer, Eric Clapton, Hammerfall, Apocalyptica, New Order (ove vozio u autu i jos pricao sa njima - odlicna ekipa), Cardigans (pjevacicu vozio u autu i argumentovao zasto je Sabbath Bloody Sabbath meni prvi odlican album Black Sabbatha), Mustasch, Rammstein (3 puta i jos se rukovao sa Tillom Lindemannom, pjevacom) - sve odgledao uzivo i vozio jer sam jedno vrijeme radio volonterski kao sofer na jednom festivalu te imao VIP-pass.

Numero tres: Znam da i Led Zeppelin je ukrao nekoliko pjesama, nedavno su bili na sudu radi Stairway to Heaven jer su optuzeni za plagijat. Jimmy Page je ukrao nekoliko stvari od Jeff Becka kad je otisao iz Yardbirdsa. Ali su zato uradili stotinu svojih pjesama koje su opet bile bolje nego ti plagijati. Dino Merlin je maznuo stvar od UB40 (sjeti se frke kad su zadnjepomenuti popizdili prilikom koncerta u Zagrebu) "Mjesecina" pa onda "Kad si rekla da me volis", pa "Godinama" a ima toga jos. Dino Merlin jeste zvijezda ali je los. I Bijelo Dugme su bili najveci rock-bend u Jugoslaviji ali ne i najbolji. A plagirali pjesmu i to tako bezobrazno - Argentovu "Dance of ages". Nije Dino napunio nikakve arene u Europi, osim arene u Beogradu. Po Europi puni samo manje dvorane koje mogu primiti maksimalno 1000 ljudi, mahom gdje je najvise nasa dijaspora ali niko za njega od domicilnog stanovnistva i ne zna.

A gdje su ti Smak, September, Drago Mlinarec, Ave, Paraf, Termiti, Obojeni Program....? Nije da necu sa tobom o "zabavnoj" muzici ali nemoj misliti ako si stariji da znas vise od mene. Na kraju krajeva imas temu na podforumu Muzika, "Music All About" gdje mozes diskutovati tamo sa mnom i ostalim ljudima o raznoj muzici. Ne moramo ovdje.
Ommadawn

#1388 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Ommadawn »

Point. wrote:
Polako sa njim, ipak je on slusao muziku na vinilu. Kao da je jedini, Boze me sacuvaj. Nema potrebe ulaziti sa njim u raspravu, frajer mrtvo hladno popljuva, haj Merlina, nego Safeta a dize u zvijezde nekog balavca Damira koji je jedino poznat sto dijeli isto prezime sa velikim Zaimom Imamovicem.
Hoces jos jednom? Jebo Safeta Isovica.
Poslusaj sevdalinku "Haj ja zagrizoh sareniku jabuku" kad je Safet izvodi, kad je Himzo Polovina izvodi, pa cak i kad je Milan Babic izvodi, koji je doduse iz Srbije ali mu je ta pjesma bila draga pa je otpjevao.

Damir super pjeva. I Bozo Vreco. I Amira Medunjanin. Novi ljudi dolaze.

I ja nisam samo slusao muziku na vinilu. Ja SLUSAM jos uvijek muziku na vinilu i slusao sam je kada su svi drugi bacali svoje ploce a ja ih uzimao. Sad bi cak i htjeli to kako nazad ali ne moze!

Sta si mislio da cu popljuvati Indexe? Necu jarane, jer to su vec bili pravi muzicari. Ti su se znali satima raspravljati je li minus ili plus akord, da li ce biti Cmaj7 ili obicni C-dur.
mali_milojica

#1389 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mali_milojica »

Damir da nije unuk Zaima Imamovica i sin Nedzada Imamovica ne bi mogao pjevati ni na rodjendanskim zabavama predskolske djece.
Matzan

#1390 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Matzan »

Da nije Mudo Zaimovo ne bi se ni za njega znalo.
Ommadawn

#1391 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Ommadawn »

mali_milojica wrote:Damir da nije unuk Zaima Imamovica i sin Nedzada Imamovica ne bi mogao pjevati ni na rodjendanskim zabavama predskolske djece.
Deen da nije sin politicara ne bi zapjevao ni pod tusom. Damir makar zna i zapjevati, svejedno sto su mu i dedo i otac bili pjevaci.
mali_milojica

#1392 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mali_milojica »

Ommadawn wrote:
mali_milojica wrote:Damir da nije unuk Zaima Imamovica i sin Nedzada Imamovica ne bi mogao pjevati ni na rodjendanskim zabavama predskolske djece.
Deen da nije sin politicara ne bi zapjevao ni pod tusom. Damir makar zna i zapjevati, svejedno sto su mu i dedo i otac bili pjevaci.
U 5 deka,obojica propali pjevaci :oops:
mario001

#1393 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mario001 »

nema me tamo wrote:Hahahahaha

Jala furač prišao reko mu hajmo do wca na lajnu da se malo oraspoložiš i onda ih Don sve nalupo!

Hahaha

https://www.youtube.com/watch?v=EeoPfzKXqN0

4.46 :lol: :lol: :lol:

Ova Hana prica kao da je rodjena u Zagreba, :-) :-) :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1394 Re: Bruka na Vlašiću

Post by _BataZiv_0809 »

gidra wrote:
O jebem ti kralja i otadzbinu koja mahalska prica kod ove Rijalde i Hane :run:

Imam osjecaj da bi najradije da su one primile tu flasu, koliko se laktaju i poistovjecuju.

Ovaj siptar je deset puta pristojniji i normalniji i odmjereniji u izjavama, a hematom mu ispod oka :-)
mario001

#1395 Re: Bruka na Vlašiću

Post by mario001 »

Last edited by mario001 on 18/04/2016 21:17, edited 2 times in total.
insomnia78

#1396 Re: Bruka na Vlašiću

Post by insomnia78 »

Ommadawn wrote:
luckylaka wrote: :lol: Do 79-e ja preslusao hiljade singlica na gramofonu u kutiji i mjenjao iglu svakih 15 dana a ponekad i banku stavljao na onu ruku da igla malo bolje legne.Inace pjevac(Dino Merlin) tip koji puni 2-3 puta Kosevo,razne Arene po europi i svijetu ne ide u istu recenicu sa bubasvabom nikako.I da od stotine pjesama koje je objavio(Dino) sasvim normalno je da koju i ,,ukrade"(znas li neko pjevaca koji nije kopirao neku pjesmu).I jos nesto,nemoj sa mnom o zabavnoj muzici ni slucajno zapocinjati jer vidis kad si se ti radjao (neka si Hvala Bogu)i tih godina ja sam hodao po koncertima Atomskog Sklonista,Bijelog Dugmeta,Divljih jagoda,Riblje corbe,Smaka,Azre,Coda...P.S.Odosmo od teme
Numero uno: do ´79-e jesi, ne osporavam ti to. A da li znas da banka na rucici gramofona steti igli i unistava ploce? Zato si i morao mijenjati iglu svakih 15 dana a igla se mijenja u prosjeku od 1000 sviranih sati, ovisi i o kvaliteti igle - stare kristalne safirne su isle po 400 sviranih sati. Eto, sad znas.

Numero duo: Atomsko, Riblja, COD, Azra velis? Bio na koncertu Riblje Corbe negdje pocetkom osamdesetih u Zagrebu, tata me vodio, mozes misliti. On radio na nekom odrzavanju sale i dobio dzabe karte. Jeste, bio sam dijete ali i to mi bilo dozivljaj. Medjutim kasnije: Black Sabbath (2 puta), Suede, Slayer, Eric Clapton, Hammerfall, Apocalyptica, New Order (ove vozio u autu i jos pricao sa njima - odlicna ekipa), Cardigans (pjevacicu vozio u autu i argumentovao zasto je Sabbath Bloody Sabbath meni prvi odlican album Black Sabbatha), Mustasch, Rammstein (3 puta i jos se rukovao sa Tillom Lindemannom, pjevacom) - sve odgledao uzivo i vozio jer sam jedno vrijeme radio volonterski kao sofer na jednom festivalu te imao VIP-pass.

Numero tres: Znam da i Led Zeppelin je ukrao nekoliko pjesama, nedavno su bili na sudu radi Stairway to Heaven jer su optuzeni za plagijat. Jimmy Page je ukrao nekoliko stvari od Jeff Becka kad je otisao iz Yardbirdsa. Ali su zato uradili stotinu svojih pjesama koje su opet bile bolje nego ti plagijati. Dino Merlin je maznuo stvar od UB40 (sjeti se frke kad su zadnjepomenuti popizdili prilikom koncerta u Zagrebu) "Mjesecina" pa onda "Kad si rekla da me volis", pa "Godinama" a ima toga jos. Dino Merlin jeste zvijezda ali je los. I Bijelo Dugme su bili najveci rock-bend u Jugoslaviji ali ne i najbolji. A plagirali pjesmu i to tako bezobrazno - Argentovu "Dance of ages". Nije Dino napunio nikakve arene u Europi, osim arene u Beogradu. Po Europi puni samo manje dvorane koje mogu primiti maksimalno 1000 ljudi, mahom gdje je najvise nasa dijaspora ali niko za njega od domicilnog stanovnistva i ne zna.

A gdje su ti Smak, September, Drago Mlinarec, Ave, Paraf, Termiti, Obojeni Program....? Nije da necu sa tobom o "zabavnoj" muzici ali nemoj misliti ako si stariji da znas vise od mene. Na kraju krajeva imas temu na podforumu Muzika, "Music All About" gdje mozes diskutovati tamo sa mnom i ostalim ljudima o raznoj muzici. Ne moramo ovdje.
Omg
:lol: :lol: :lol:
Joj, sto mene onaj ne pogodi flasom da se ne patim vise
dječak sa šibicama

#1397 Re: Bruka na Vlašiću

Post by dječak sa šibicama »

Hana je obicna kobiletina koja se u "jet set" probila glumatajuci curu Fude Backovica, pokrivajuci njegovu gej prirodu tacnije. Onda se zvaljavila po Jadranu sa nekakvim curetinama, odvukla guzicu u Zagreb i uvalila se na njihove trash televizije prvo Novu pa RTL, malo Veliki brat sa Fudom u Hrvatskoj, malo kokain po zabavama, malo suplja kako joj je nana u Travniku imala poslugu u kuci tj begovica, i tako joj je uspjelo napraviti pricu od sebe. U sustini, na kraju se skrasila gdje joj je i mjesto, kod Svrakica na jahatu.

Ko je Rialda, ja jos ne kontam :D
luckylaka

#1398 Re: Bruka na Vlašiću

Post by luckylaka »

insomnia78 wrote:
Ommadawn wrote:

Omg
:lol: :lol: :lol:
Joj, sto mene onaj ne pogodi flasom da se ne patim vise
UBi me tip argumentima.Jesam papak,sad me mene zao.Hocu i ja flasu u glavu :D
luckylaka

#1399 Re: Bruka na Vlašiću

Post by luckylaka »

dječak sa šibicama wrote:Hana je obicna kobiletina koja se u "jet set" probila glumatajuci curu Fude Backovica, pokrivajuci njegovu gej prirodu tacnije. Onda se zvaljavila po Jadranu sa nekakvim curetinama, odvukla guzicu u Zagreb i uvalila se na njihove trash televizije prvo Novu pa RTL, malo Veliki brat sa Fudom u Hrvatskoj, malo kokain po zabavama, malo suplja kako joj je nana u Travniku imala poslugu u kuci tj begovica, i tako joj je uspjelo napraviti pricu od sebe. U sustini, na kraju se skrasila gdje joj je i mjesto, kod Svrakica na jahatu.

Ko je Rialda, ja jos ne kontam :D
Jel hani ona ruzna na Hayat bas izgleda kobilasto.Cak mislim da se ni,,karanani" ili ,,pichi"-u ne bi diglo na hany.
Ommadawn

#1400 Re: Bruka na Vlašiću

Post by Ommadawn »

mali_milojica wrote:
Ommadawn wrote:
U 5 deka,obojica propali pjevaci :oops:
Damir je nastupao zajedno sa Vlatkom Stefanoskim, Jadrankom Stojakovic, Bojanom Halilovicem. Za njega je i poznati muzicki kriticar Dragan Kremer rekao da je odlican.
Deen ako ikada makar Stefanovskom ocisti cipele, bit ce mu to vrh karijere.

Tako da Deena i Damira ne mozes u isti kos. Ne moze i gotovo.
Post Reply