Tercius wrote:Po polozaju vozila i ostecenjima,golf skretao u naselje Dupovci i stao da proousti mercedes iz suprotnog pravca iako mu je puna linija al Boze moj on se tu rodio pa odredjuje pravila saobracaja, motorista nije prilaodio brzinu i poceo preticanje takodje preko pune i ostavrio kontakt ceono sa mercedesom.Znaci tuzno i zalosno.
Posto se pravis pametan, ovo skretanje za Dupovce postoji ja mislim od prije rata. I tu je isprekidana linija. Skretanje je dozvoljeno. Ako vozis po ogranicenju koje je na ovome dijelu 60km/h i ako pratis saobracaj, itekako mozes vidjeti automobil koji stoji i koji hoce da skrene lijevo.
Ako opet ne vozis cesto tom cestom, i ne znas da auto moze stat odjednom nasred puta na magistrali, postuj ogranicenje i nema jebene sanse da ce te iznenaditi nesto ovako.
Ako vozis 100 i kusur na sat, naravno da ces to malo teze upratiti.
I covjeka koji najmanje kriv u svemu ovome ti trpas u prvi plan. Imao je pravo da stane, hoce da skrene lijevo. Nije njegova krivica sto se ovaj nasadio na motor i vozio boga pitaj kolko na sat. Ponavljam, ogranicenje je 60km/h. Plus, pravac, poprilicno pregledna cesta.
I ne kontam, ti bi na magistrali zabranio ovakva ukljucenja-iskljucenja na cestu? Pa eto na ovom potezu od Hadzica od Zovika do Mostarskog ih imas na desetine. Ne kontam po cemu je ovo iskljucenje u Dupovce, drugacije od onoga ne znam u Binjezevu ili gore u Zoviku. Jedino sto je ovdje cesta otvorena, pravac, pa se raja voli zafurat.