SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
djevojka bez imena

#1376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by djevojka bez imena »

Tercius wrote:Po polozaju vozila i ostecenjima,golf skretao u naselje Dupovci i stao da proousti mercedes iz suprotnog pravca iako mu je puna linija al Boze moj on se tu rodio pa odredjuje pravila saobracaja, motorista nije prilaodio brzinu i poceo preticanje takodje preko pune i ostavrio kontakt ceono sa mercedesom.Znaci tuzno i zalosno.

Preticao i udario u mercedes koji ga je bacio na golfa, a ovaj ga od siline odbacio na branike, kaze mi jedan iz bihamka, raskomadalo ga navodno. Cura koja je bila s njim, u kriticnom stanju. Nezvanicno, poginuli je policajac.
madner

#1377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

Tercius wrote:Po polozaju vozila i ostecenjima,golf skretao u naselje Dupovci i stao da proousti mercedes iz suprotnog pravca iako mu je puna linija al Boze moj on se tu rodio pa odredjuje pravila saobracaja, motorista nije prilaodio brzinu i poceo preticanje takodje preko pune i ostavrio kontakt ceono sa mercedesom.Znaci tuzno i zalosno.
Dozvoljeno je skretanje golfu.
Tercius

#1378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

madner wrote:
Dozvoljeno je skretanje golfu.
Bio sam ubjedzen da je puna cijelom duzinom od raskrsnice pa do iza krivine u pravcu Hadzica dole...ali eto neko je imao muda da napravi punu/isprekidanu i dozvoli skretanje na sred ebene magistrale jer sve je u ovoj drzavi na fonu moj tvoj nas, a covjeka vise nema sto njegovom krivicom sto krivicom ovog Hadzicana starosjedioca u ohrndanom golfu dvojci sto krivicom nekoga ko stavlja potpis na plan izrade saobracajne signalizacije sto krivicom svih onih koji digose ruku na glasanju za ovaj posrani zakon o saobracaju.
AmirBaa

#1379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Ovo je i za ove teme i za parking papka: prije vjetrenjace kod one kladionice i kafane neke (iz pravca grada prema vjetrenjaci) 2 policijska auta na trotoaru parkirana, pored kladionice u basti sjede 4 drota i piju kafu :roll: pored jos jedno 10-tak napucanih auta, nijednom nije kazna napisana. Taj pjesacki dio je sad otprilike kao dvosmjerna cesta, stalno neko auto ide i moras se sklanjati :thumbup: jos samo trake da iscrtaju i to je to :thumbup:
novosib

#1380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by novosib »

Udar motora je uslijedio nakon udesa izmedju golfa i mercedesa
thekupus

#1381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

AmirBaa wrote:Ovo je i za ove teme i za parking papka: prije vjetrenjace kod one kladionice i kafane neke (iz pravca grada prema vjetrenjaci) 2 policijska auta na trotoaru parkirana, pored kladionice u basti sjede 4 drota i piju kafu :roll: pored jos jedno 10-tak napucanih auta, nijednom nije kazna napisana. Taj pjesacki dio je sad otprilike kao dvosmjerna cesta, stalno neko auto ide i moras se sklanjati :thumbup: jos samo trake da iscrtaju i to je to :thumbup:
Nama treba Stop a Douchebag movement k'o u Rusiji (ko nije gledao nek potrazi na youtubeu)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

za crne hronike je da nema vode poslije 12, noćima
Tomahawk11
Globalni moderator

#1383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:za crne hronike je da nema vode poslije 12, noćima
Sreca tvoja da ovo nisi napisao na temi o vodovodu....i gdje to ti zivis :mrgreen: :lol: :lol:
jao_situacije

#1384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

ja ne znam koji je kurac vozačima u sarajevu u 3 dana 2 sudara na istom mjestu na obali
ja nisam ja

#1385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ja nisam ja »

Poginuli jeste policajac.I zna li se tacno ko je kriv?
The BEN10

#1386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

ja nisam ja wrote:Poginuli jeste policajac.I zna li se tacno ko je kriv?
Ko god da je kriv, sudari koji se dešavaju u okviru brzina propisanim za saobraćanje, rijetko kada završavaju fatalno.
A prije svega, nije baš ni lahko na otvorenom putu, vozeći propisanom brzinom, napraviti udes. Moraš biti pijan, nepažljiv ili ne znam šta već...
ja nisam ja

#1387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ja nisam ja »

Doduse u pravu si.Mada nigde ne procitah da je bio jos neko s njim na motoru
DaysleepeR

#1388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

The BEN10 wrote:
ja nisam ja wrote:Poginuli jeste policajac.I zna li se tacno ko je kriv?
Ko god da je kriv, sudari koji se dešavaju u okviru brzina propisanim za saobraćanje, rijetko kada završavaju fatalno.
A prije svega, nije baš ni lahko na otvorenom putu, vozeći propisanom brzinom, napraviti udes. Moraš biti pijan, nepažljiv ili ne znam šta već...
nemoj lupati gluposti, ako je tačno da je pad i udes motora nastao nakon udesa Mercedesa i Golfa, onda je motorista mogao biti kolateralna šteta, ako imaš frontalni udar na 40 kmh donji si, na 60 kmh da ne pričam.

po trilioniti put ovdje rekla-kazala forenzika dominira...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Bez da nesto iniciram, ali motoristi rijetko kad voze 40-60 kmh.
DaysleepeR

#1390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Tomahawk11 wrote:Bez da nesto iniciram, ali motoristi rijetko kad voze 40-60 kmh.
a ta je izjava bazirana na koliko mjerenja koliko motorista? i gdje je to dokumentovano?

dajte oopet mahala, rekla-kazala, smiješno majke mi

ne branim nikog niti sam, ali tendenciozno i maliciozno je nešto na šta moram da reagujem
shandrprcSA

#1391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shandrprcSA »

od siline udarca noga mu je nadjena 50m od tijela
oldtajmer

#1392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

citam u novinama da je ovaj sa motorom preticao golfa koji je skretao i onda se zabio u mercedes iz suprotnog pravca,nikad pameti doci jbg
madner

#1393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

Motor je pri preticanju Golfa udario u Mercedesa, pa se odbio na Golfa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

DaysleepeR wrote:
Tomahawk11 wrote:Bez da nesto iniciram, ali motoristi rijetko kad voze 40-60 kmh.
a ta je izjava bazirana na koliko mjerenja koliko motorista? i gdje je to dokumentovano?

ne branim nikog niti sam, ali tendenciozno i maliciozno je nešto na šta moram da reagujem
Pa bazirano upravo na situacijama udesa u kojima sudjeluju motori. Evo sto rekose, tip se raspao od siline udara.
Evo konkretno, imam kolega i prijatelja koji vole motore i obicno je start pumpa brace Mujica i ide se prema Mostaru ili dalje. Znam kako voze. Nije cejf voziti motor 60.
DaysleepeR

#1395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

dakle nije brzina uzrok, već ga je golf zakačio i odbacio u mercedesa, greška motoriste 100%
DaysleepeR

#1396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Tomahawk11 wrote:
DaysleepeR wrote:

Pa bazirano upravo na situacijama udesa u kojima sudjeluju motori. Evo sto rekose, tip se raspao od siline udara.
Evo konkretno, imam kolega i prijatelja koji vole motore i obicno je start pumpa brace Mujica i ide se prema Mostaru ili dalje. Znam kako voze. Nije cejf voziti motor 60.
koju brzinu razvije čovjek kada se baci sa trećeg sprata?

to što tvoja raja vozi brzo, ne znači da "motoristi" u globalu voze brzo. ne vozi niko van grada 40-60.
Thorgerson

#1397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Posto se pravis pametan, ovo skretanje za Dupovce postoji ja mislim od prije rata. I tu je isprekidana linija. Skretanje je dozvoljeno. Ako vozis po ogranicenju koje je na ovome dijelu 60km/h i ako pratis saobracaj, itekako mozes vidjeti automobil koji stoji i koji hoce da skrene lijevo.

Ako opet ne vozis cesto tom cestom, i ne znas da auto moze stat odjednom nasred puta na magistrali, postuj ogranicenje i nema jebene sanse da ce te iznenaditi nesto ovako.

Ako vozis 100 i kusur na sat, naravno da ces to malo teze upratiti.

I covjeka koji najmanje kriv u svemu ovome ti trpas u prvi plan. Imao je pravo da stane, hoce da skrene lijevo. Nije njegova krivica sto se ovaj nasadio na motor i vozio boga pitaj kolko na sat. Ponavljam, ogranicenje je 60km/h. Plus, pravac, poprilicno pregledna cesta.

I ne kontam, ti bi na magistrali zabranio ovakva ukljucenja-iskljucenja na cestu? Pa eto na ovom potezu od Hadzica od Zovika do Mostarskog ih imas na desetine. Ne kontam po cemu je ovo iskljucenje u Dupovce, drugacije od onoga ne znam u Binjezevu ili gore u Zoviku. Jedino sto je ovdje cesta otvorena, pravac, pa se raja voli zafurat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Jbg sad, ovaj sa golfom nije sigurno isao 120.
U ovom slucaju, itekako je bitno je li motorista isao 60 ili 100.
Ne kazem da svi motoristi voze brzo, ali vecina nesreca u kojima su motoristi ucesnici zavrsavaju sa scenama ko da je horor film. Onaj kod Fahdove dzamije letio 50 metara kad se isto tako zabio u gepek golfa i zabio se u medju. Vozio 60, pa ga raskrsnica iznenadila.
Ne kontam sto ljudi brane neodbranjivo. Nije nikakva generalizacija, ali ovaj udes itekako ima veze sa opasno velikim prekoracenjem brzine. Pa motor se raspao u paramparcad :-)
madner

#1399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

Prije je bilo dozvoljeno preticati, sada je puna linija osim za skretanje.
DaysleepeR

#1400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Tomahawk11 wrote:Jbg sad, ovaj sa golfom nije sigurno isao 120.
U ovom slucaju, itekako je bitno je li motorista isao 60 ili 100.
Ne kazem da svi motoristi voze brzo, ali vecina nesreca u kojima su motoristi ucesnici zavrsavaju sa scenama ko da je horor film. Onaj kod Fahdove dzamije letio 50 metara kad se isto tako zabio u gepek golfa i zabio se u medju. Vozio 60, pa ga raskrsnica iznenadila.
Ne kontam sto ljudi brane neodbranjivo. Nije nikakva generalizacija, ali ovaj udes itekako ima veze sa opasno velikim prekoracenjem brzine. Pa motor se raspao u paramparcad :-)
treba stalno ko papagaj ponavljati

crash testovi automobila se vrše na 40 kmh, pa se auto raspadne

ako znaš išta o inerciji, ako se krećeš 60 na sat i dođe do udara gdje ti prevozno sredstvo ispod tebe ostane ukopano u mjestu, ti letiš haveru 50 metara po inerciji

na 100 kmh, nema čovjeka, samo fleka ostaje

ja koliko vidim, a imam oči, motor se nije raspao
Post Reply