Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Alfons Kauders

#1376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:Inace ovi citavi izbori sve vise fakat postaju test inteligencije.
Alternativni mediji, teorije zavjere i Trump idu fakat hand in hand. Barack Hussein Obama, kaze danas Trump, naglasavajuci ovo Hussein je osnovao ISIS.
"Theres something going on here, many people say" :lol:

Nije ni cudo, manjak obrazovanja = sklonost vjerovanju u gluposti = sklonost nevjerovanju u nauku = sklonost vjerovanju u glupave fraze = sklonost rasizmu, sovinizmu i netrpeljivosti = Trumpov glasac. Nebitno hoce li pobjediti ili ne, sama cinjenica da ga podrzava toliko ljudi je katastrofalna.
Ja po forumu godinama pricam o pogubnosti teorija zavjere, pa bi mi vala godilo da Trump pobijedi na njihovim glasovima. Cisto da vide sta su napravili, i da konacno dodju republikancima glave. :D

Trump je jedini kandidat u utrci koji se pojavio kao gost kod Alexa Jonesa, koji ga otvoreno podrzava mjesecima. Tu je naravno i ostatak zabokrecine koju si pomenuo, poput Breitbarta i ostalih idiota.

Ni ljevica nije nevina kada su u pitanju teorije zavjere, npr. vezano za Busha, a tu su i oni idioti koji odbijaju vakcinisati djecu... Ali za razliku od njih, desnica je teorije zavjere prigrlila i pretvorila u mainstream. Da nije tako, kandidat poput Trumpa ne bi dobacio dalje od New Hamphsirea. Trump je konacni rezultat odluke republikanaca da nakon pada neokonzervativne Bush administracije skrenu u desno, te prigrle fundamentaliste, rasiste, Tea Party budale, i teoreticare zavjera svih kategorija.

Kada su napravili taj iskorak, moglo bi se reci jos za vrijeme kampanje McCain - Palin, ostatak je bio samo pitanje vremena. Nakon osam godina propagande i razvlacenja pameti, republikanska baza vise jednostavno nema dodira sa realnim svijetom. Ljudi zive u nebesima, u parolama, a stvarnost odbacuju s gnusanjem, bilo da se radi o nauci, istoriji, vijestima, zvanicnoj statistici itd.

Trump je logicni ishod sranja koje su sami sebi napravili. Uostalom, sta mislite zasto se pocinje servirati prica o ukradenim izborima? To ce im biti municija za naredne cetiri godine.
benjen

#1377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by benjen »

Trumpov poraz na izborima je izvjesniji od nadolazece zime u GOT-u..
-H-E-L-L-

#1378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by -H-E-L-L- »

Gojeni H

Znam za daily da je nepouzdan izvor informacija ali sam stavio link jer autor teksta je samo povremeni saradnik daily mail

Edward Lucas (born 3 May 1962) is a British journalist working for The Economist, the London-based global news weekly. He was the Moscow bureau chief from 1998 to 2002, and thereafter the central and east European correspondent.[1] He has also been a correspondent for The Independent and the BBC. Lucas also writes occasionally for the Daily Mail. Edward Lucas is Senior Fellow and Contributing Editor at the Center for European Policy Analysis (CEPA) in Washington D.C.[2]

Lucas has been noted for his strong criticism of the Russian government, in particular of Vladimir Putin. He coined the term Whataboutism.

Svakako bi se moglo reci za Trumpa da je "useful idiot" za Putina.Sudeci po njegovim izjavama NATO bi se u njegovom mandatu raspao a istocnoazijske demokratije bi se nasle same oci u oci sa ekspanzionistickom Kinom.Govorio je i da bi mozda cak priznao aneksiju Krima itd.A po retorici mu ni raspad EU ne bi predstavljao problem.Ukratko fragmentacija zapadnog bloka u najgorem slucaju.

Evo ti clamak i sa Wall Street Journal

http://blogs.wsj.com/washwire/2016/08/0 ... advantage/
-H-E-L-L-

#1379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by -H-E-L-L- »

Alfons Kauders wrote:
jeza u ledja wrote:Inace ovi citavi izbori sve vise fakat postaju test inteligencije.
Alternativni mediji, teorije zavjere i Trump idu fakat hand in hand. Barack Hussein Obama, kaze danas Trump, naglasavajuci ovo Hussein je osnovao ISIS.

Nije ni cudo, manjak obrazovanja = sklonost vjerovanju u gluposti = sklonost nevjerovanju u nauku = sklonost vjerovanju u glupave fraze = sklonost rasizmu, sovinizmu i netrpeljivosti = Trumpov glasac. Nebitno hoce li pobjediti ili ne, sama cinjenica da ga podrzava toliko ljudi je katastrofalna.
Ja po forumu godinama pricam o pogubnosti teorija zavjere, pa bi mi vala godilo da Trump pobijedi na njihovim glasovima. Cisto da vide sta su napravili, i da konacno dodju republikancima glave. :D

Trump je jedini kandidat u utrci koji se pojavio kao gost kod Alexa Jonesa, koji ga otvoreno podrzava mjesecima. Tu je naravno i ostatak zabokrecine koju si pomenuo, poput Breitbarta i ostalih idiota.

Ni ljevica nije nevina kada su u pitanju teorije zavjere, npr. vezano za Busha, a tu su i oni idioti koji odbijaju vakcinisati djecu... Ali za razliku od njih, desnica je teorije zavjere prigrlila i pretvorila u mainstream. Da nije tako, kandidat poput Trumpa ne bi dobacio dalje od New Hamphsirea. Trump je konacni rezultat odluke republikanaca da nakon pada neokonzervativne Bush administracije skrenu u desno, te prigrle fundamentaliste, rasiste, Tea Party budale, i teoreticare zavjera svih kategorija.

Kada su napravili taj iskorak, moglo bi se reci jos za vrijeme kampanje McCain - Palin, ostatak je bio samo pitanje vremena. Nakon osam godina propagande i razvlacenja pameti, republikanska baza vise jednostavno nema dodira sa realnim svijetom. Ljudi zive u nebesima, u parolama, a stvarnost odbacuju s gnusanjem, bilo da se radi o nauci, istoriji, vijestima, zvanicnoj statistici itd.

Trump je logicni ishod sranja koje su sami sebi napravili. Uostalom, sta mislite zasto se pocinje servirati prica o ukradenim izborima? To ce im biti municija za naredne cetiri godine.
Sve ok ali Alex Jones :lol: :lol: :lol: kolko je lud
Kad Trump izvali da je otac od Ted Cruza pomagao Lee Harwey Osvaldu prilikom ubistva JFK :D ja mislio narucen clanak od Clintonicine propagandne masine,kad pogleda onda intervju :D
Treba neko u par postova uvezat sve Trumpove izjave takvog tip,lik je nadrealan.
Gojeni H

#1380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

-H-E-L-L- wrote:Gojeni H

Znam za daily da je nepouzdan izvor informacija ali sam stavio link jer autor teksta je samo povremeni saradnik daily mail

Edward Lucas (born 3 May 1962) is a British journalist working for The Economist, the London-based global news weekly. He was the Moscow bureau chief from 1998 to 2002, and thereafter the central and east European correspondent.[1] He has also been a correspondent for The Independent and the BBC. Lucas also writes occasionally for the Daily Mail. Edward Lucas is Senior Fellow and Contributing Editor at the Center for European Policy Analysis (CEPA) in Washington D.C.[2]

Lucas has been noted for his strong criticism of the Russian government, in particular of Vladimir Putin. He coined the term Whataboutism.

Svakako bi se moglo reci za Trumpa da je "useful idiot" za Putina.Sudeci po njegovim izjavama NATO bi se u njegovom mandatu raspao a istocnoazijske demokratije bi se nasle same oci u oci sa ekspanzionistickom Kinom.Govorio je i da bi mozda cak priznao aneksiju Krima itd.A po retorici mu ni raspad EU ne bi predstavljao problem.Ukratko fragmentacija zapadnog bloka u najgorem slucaju.

Hvala.
Licno, mislim da Trump nema nikakvu strategiju sto se vanjske politike tice.
Samo sam prokomentarisao da je Daily mail zadnji koji treba nekome dijeliti lekcije.
Alfons Kauders

#1381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

-H-E-L-L- wrote:
Alfons Kauders wrote: Ja po forumu godinama pricam o pogubnosti teorija zavjere, pa bi mi vala godilo da Trump pobijedi na njihovim glasovima. Cisto da vide sta su napravili, i da konacno dodju republikancima glave. :D

Sve ok ali Alex Jones :lol: :lol: :lol: kolko je lud
Kad Trump izvali da je otac od Ted Cruza pomagao Lee Harwey Osvaldu prilikom ubistva JFK :D ja mislio narucen clanak od Clintonicine propagandne masine,kad pogleda onda intervju :D
Treba neko u par postova uvezat sve Trumpove izjave takvog tip,lik je nadrealan.
Da da, bio je kod Alexa. Svrsavali ovi teoreticari po forumu (a posto im svakako nije mrzak Putin, sjelo im je i njihovo drugovanje). :D

Tu je takodjer izjava da je Kina "izmislila" globalno zagrijavanje...
Pa onda birther sranja...
Pa teorije zavjere o UN, EU i NATO...

Uh, nemam vremena da sve nabrajam, ali mislim da ih ima metar. Vidi se da je namjenski ciljao tu publiku - sto je bila odlicna ideja jer se radi o idiotima koji ne mare za cinjenice. Idealan profil za GOP i Trumpa.
-H-E-L-L-

#1382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by -H-E-L-L- »

Gojeni H wrote:
-H-E-L-L- wrote:Gojeni H

Hvala.
Licno, mislim da Trump nema nikakvu strategiju sto se vanjske politike tice.
Samo sam prokomentarisao da je Daily mail zadnji koji treba nekome dijeliti lekcije.
Trump je kockar,blefira dosta,ide na rizike,evo pogledaj i mentalitet pojedinih ljudi iz njegovog ekonomskog tima.

What Links Donald Trump’s Economy Team
Nine of nominee’s 14 advisers are known for audacious bets in real estate, finance

http://www.wsj.com/articles/what-links- ... 1470867987

Sto se tice vanjske politike ja stvarno ne znam sta mislit vise,ako mu ne republikanci ne ubace dosta jakih savjetnika ne znam na sta bi to licilo.Jos veci problem je sto covjek slabo koga slusa tako da je i tu pitanje da li bi bilo ucinka.
-H-E-L-L-

#1383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by -H-E-L-L- »

https://www.youtube.com/watch?v=9exGUMyEC3w

Ne znam jeste li ovo gledali :D od 2:24
Avetinho

#1384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

pici wrote:
"Ne znam, potpuno je suludo da ljudi kao što je Donald Trump budu na nekim pozicijama gdje ne trebaju biti. Neka nam je Bog na pomoći", izjavio je De Niro upoređujući Trumpa s likom mentalno nestabilnog Trevisa iz filma "Taksista" koji govori potpuno ludo, a njegov govor publika u Narodnom pozorištu u Sarajevu je dočekala aplauzom.

eeee moj Roberte da samo znadesH skakim mi stvorovima kuburimo evo dvajs i sest godina ljubio bi ti Dumpa u gujCu
LOL! Sranje u Ruandi!
:thumbup:
Avetinho

#1385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:

{...}

Slozio bih se uglavnom s cijelim postom osim s ovim sto sam izdvojio. Tramp je vec pobijedio na "njihovim" ozborima, pomeo ostale republikanske kandidate lagano. Ostatak Amerike ce ga hitno i po kratkom postupku baciti pod autobus, i u procesu, doci republikancima glave.
Riddle

#1386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Riddle »

:mrgreen:
DuckZz

#1387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DuckZz »

Image
Point.

#1388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

DuckZz wrote:Image
Pametnom dosta. Neka je sram i stid svakog bosanca, hercegovca i bosnjaka koji gaji i zehru simpatije prema ovoj budaletini.
Kikibombona

#1389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

Idu u kurac, ne vjerujem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ima li neki video? :D
jao_situacije

#1391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
Idu u kurac, ne vjerujem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ima li neki video? :D
ima

bole1st

#1393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

:lol:

K vragu, sad jos moram slusati sta ovaj kreten Seselj prica. Inace, dobar gerila marketing trik.
jao_situacije

#1394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jao_situacije »

ja sam uradio subscribe samo da se ismijem
kako je zajebavao vučića u skupštini plakao sam
pa onda vučić njega
bole1st

#1395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

jao_situacije wrote: ima

O Trumpu od 8:20 - 10:50, ostatak je nepodnosljiv za slusati.
DuckZz

#1396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DuckZz »

Point. wrote:
Pametnom dosta. Neka je sram i stid svakog bosanca, hercegovca i bosnjaka koji gaji i zehru simpatije prema ovoj budaletini.
Misliš da sam stavio sliku da nekome bude "dosta".
Šta je sljedeće, Mladić sa slikom hitlera i komentar ispod "Ejh pametnom valjda dosta, ko sad nije skontO".

Zemljo otvori se.
jeza u ledja

#1397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Donald Tvamp!

Pametnom dosta. :per:
Point.

#1398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

DuckZz wrote:
Point. wrote:
Misliš da sam stavio sliku da nekome bude "dosta".
Šta je sljedeće, Mladić sa slikom hitlera i komentar ispod "Ejh pametnom valjda dosta, ko sad nije skontO".

Zemljo otvori se.
Samo kazem da bude stid svakog koji podrzava budalu Donalda kojeg podrzava jos veca budaletina Vojo.
Riddle

#1399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Riddle »

Mah, cudo je da se ovo ranije nije desilo. Upravo ovakve likove Trump privlaci. :lol:
AleksoMKD

#1400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Riddle wrote:Mah, cudo je da se ovo ranije nije desilo. Upravo ovakve likove Trump privlaci. :lol:
Mislim da je od samog pocetka Republikanske izborne kampanje pozvao sve Srbe u USA da glasaju za trampa.
Post Reply