De ti meni objasni prostim rijecnikom, na nasem, od cega se sastoji legislativni dio americke vlade?kosava wrote:jeza u ledja wrote:Svratio sa druge teme na ovu samo da maloovo neznanje osobe koja zeli da se raspravlja o politici.
Kae "mnogi bi voljeli biti kao ja"![]()
Sta kae senat, kongres, i to?![]()
![]()
Pa sam Jeff napisa dva doma ko sto sam rekao.
Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
- jeza u ledja
#1376 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
-
kosava
#1377 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ma znas ti to ali da se zabavimo,
Kongres podnosi prijedlog zakona, zakon razmatraju komisje ide pred Senat, Senat odlucuje dali ce se zakon usvojiti na kalendar za dalje razmatranje, da bi zakon prosao mora se usvojiti u oba doma( Senat i Kongres) onda ide na potpis Predsjedniku.
Senat odobrava naimenovanja od strane Predsjednika, PodPredsjednik je clan Senata.
Kongres podnosi prijedlog zakona, zakon razmatraju komisje ide pred Senat, Senat odlucuje dali ce se zakon usvojiti na kalendar za dalje razmatranje, da bi zakon prosao mora se usvojiti u oba doma( Senat i Kongres) onda ide na potpis Predsjedniku.
Senat odobrava naimenovanja od strane Predsjednika, PodPredsjednik je clan Senata.
- jeza u ledja
#1378 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Aha, aha, tako znaci.
The gift that keeps on giving. 
Pa zabavno je sto jest, jest.kosava wrote:Ma znas ti to ali da se zabavimo,
-
kosava
#1379 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
da ste zabavni and funny looking sto jest jest. 
- Ja_Ja
#1380 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Jucerasnja legendarna izjava Bernija Sandersa: "It Doesn't Appear That I'm Going to Be the Nominee".
- Zokipfc
#1381 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Source: Election USA.
Election Justice USA Study Finds that Without Election Fraud Sanders Would Have Won by Landslide
A. CONCLUSIONS
We have aimed to provide an overview of the evidence for various types of fraud and targeted voter suppression impacting the outcomes of the 2016 Democratic presidential primaries. After covering the legal background and the history of Election Justice USA’s legal actions, our best efforts to combat election fraud and voter suppression, we gave a thorough treatment of:
1) Targeted voter suppression
2) Registration tampering
3) Illegal voter purges
4) Exit polling discrepancies
5) Evidence for voting machine tampering
6) The security (or lack thereof) of various voting machine types
Finally, we gave a date-by-date, state-by-state overview of each of these fraud or suppression types at work throughout the course of the 2016 Democratic presidential primaries. Based on this work, Election Justice USA has established an upper estimate of 184 pledged delegates lost by Senator Bernie Sanders as a consequence of specific irregularities and instances of fraud. Adding these delegates to Senator Sanders’ pledged delegate total and subtracting the same number from Hillary Clinton’s total would more than erase the 359 pledged delegate gap between the two candidates. EJUSA established the upper estimate through exit polling data, statistical analysis by precinct size, and attention to the details of Democratic proportional awarding of national delegates. Even small changes in vote shares in critical states like Massachusetts and New York could have substantially changed the media narrative surrounding the primaries in ways that would likely have had far reaching consequences for Senator Sanders’ campaign.
B. RECOMMENDATIONS
We conclude by calling for decertification of the 2016 Democratic primary results in every state in which we have established a reasonable doubt as to the accuracy of the vote tally.
Ali sve je to vjerovatno zavjera protiv velike postenjacine filantropistkinje, gospodje Klinton.
Full report: https://drive.google.com/file/d/0B6J1ec ... ef=2&pli=1
-
walk_M-A-N
#1382 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ufatili
se ovdje baviti nebitnim detaljima, kao pravi političari, a javno se
odigrala očita prevara.
Koja je neka ljude i bukvalno ubila.
http://www.thegatewaypundit.com/2016/08 ... nc-papers/
Ali
šta je troje, kad Killary planira pobiti stotine hiljada, možda i milione, najveći jastreb
kampanje, već sam stavljao link na statistiku izjava.
Da ne spominjemo da tamo postoji samo jedna stranka, plutokrati, sa dva
krila. Naravno, to što je neka Princeton studija pokazala je nebitno,
važna je šuplja priča u medijima i stereotip o D i R za ograničene.
Do savršenstva doveli "engineered consent/disent".
odigrala očita prevara.
Ali
šta je troje, kad Killary planira pobiti stotine hiljada, možda i milione, najveći jastreb
- jeza u ledja
#1383 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Razlika izmedju Clinton i Sanders nije 359, vec 389 pledged delegates. Clinton ima 2220, a Sanders 1831. Sto znaci kad bi sabrali i oduzeli sve ove navodne maznute delegate opet je ne bi dostigao. Da ne govorimo da report ne racuna superdelegate koji su po pravilima dio ovog procesa.Zokipfc wrote:Based on this work, Election Justice USA has established an upper estimate of 184 pledged delegates lost by Senator Bernie Sanders as a consequence of specific irregularities and instances of fraud. Adding these delegates to Senator Sanders’ pledged delegate total and subtracting the same number from Hillary Clinton’s total would more than erase the 359 pledged delegate gap between the two candidates.
http://www.nytimes.com/interactive/2016 ... sults.html
"Election Justice USA".
-
Avetinho
#1384 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Teorija cinika. Da je po tvome, jos bi robovi brali pamuk po Teksasu, Luizijani i Alabami.walk_M-A-N wrote:Ufatili
odigrala očita prevara.
Ali
Amerika od 320 miliona nece preko noci postati zamlja jednoumlja, nedajboze. Inace bi padale glave pod giljotinama, vjesali aristokrate na banderama, masakrirali svjetske Srebernice i trpali nepodobne u masovne grobnice.
Vidim, opet sranje u Ruandi.
- jeza u ledja
#1385 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ko bi reko, Hillary u po noci luta ulicama Washingtona i upucava 20-nestogodisnje stafere.walk_M-A-N wrote: Koja je neka ljude i bukvalno ubila.