Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- muha_sa
#1376 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
mnogi zaboravljaju il ne žele da znaju da je na pola godine prije referenduma održan plebiscit srpskog naroda sa pitanjem--koliko me sjecanje služi ovako je glasilo: da li želite da ostanete u Jugoslaviji koju cine SAO--pa krene nabrajanje neceg što su oni po BiH svojatali i davali prefiks Srpski----sa Srbijom, C.Gorom i Republikom Srpska Krajina.
- muha_sa
#1377 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
jeni limbo vec liboAli Kemal wrote:Slažem se u potpunosti, ti si se uvalio, limbo te rackuFudo387 wrote:Sent Luis je za tvoju surdulicu centar moci.Ali Kemal wrote:Ko da je tebe briga u Sent Luisu
-
PM72
#1378 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
muha_sa wrote:mnogi zaboravljaju il ne žele da znaju da je na pola godine prije referenduma održan plebiscit srpskog naroda sa pitanjem--koliko me sjecanje služi ovako je glasilo: da li želite da ostanete u Jugoslaviji koju cine SAO--pa krene nabrajanje neceg što su oni po BiH svojatali i davali prefiks Srpski----sa Srbijom, C.Gorom i Republikom Srpska Krajina.
ja bio na tom "plebiscitu" i zaokružio PROTIV ...
oni su krenuli u akciju kad su vidjeli da nema dogovora...šta ih briga,imaju silu i moć,ljudstvo i podršku sa istoka.Kad nećemo fino onda ćemo ružno.
-
Intense82
#1379 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sta mi mozes reci o prodoru Osmanlija na Balkan?Sarajmen wrote:Šta mi možeš reći o ''agrarnoj reformi i nacionalizaciji'' ?Ali Kemal wrote:Glupi ljudi, ta dvojica, htjeli zajebat narod, al srecom pojavilo se svjetlo, pa je sve ispalo superSarajmen wrote:I Zulfikarpašić i Filipović i Izetbegović su potomci begovskih familija, odnosno potomci onog što je preostalo od njih, nakon agrarne reforme i nacionalizacije u bivšim zajedničkim državama .
-
Fudo387
#1380 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma jok,PM72 wrote:Kao što neko reče,SDA I HDZ su izglasali referendum u skupštini
Sarajmen wrote:Ne, glasalo je sedam stranaka.
Pokusalo se i to, predlagale neke stepenaste federacije, konfederacije, ali sta da se radi kad su beogradski monstrumi skovali planPM72 wrote:Šta je bilo rješenje da ne dođe do poznatog scenarija? zaledi svu priču o nezavisnosti,spusti loptu i seri o privredi,agrokomercu,drvnoj industriji
o razgranicenju od ostalih naroda, i treba li da te podsjecam da si ti u tim njihovim transkriptima okarakterisan kao genetski otpad?
Sto ne pobjegne pobij, onih par procenata sto prezivi vrati veri pradedovskoj.
Na pragu 21. vijeka. Ma Huni, nista drugo.
-
Fudo387
#1381 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa eto onda, sta se bezveze qrcis?Ali Kemal wrote:Slažem se u potpunosti, ti si se uvalio, limbo te rackuFudo387 wrote:Sent Luis je za tvoju surdulicu centar moci.Ali Kemal wrote:Ko da je tebe briga u Sent Luisu
Suti, poklopi se usima dok nisi fasovo jos jednog milosrdnog andjela, ha ja.
- muha_sa
#1382 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
izašo si na plebiscit što je neka fantomska i nelegalna skupština raspisalaPM72 wrote:muha_sa wrote:mnogi zaboravljaju il ne žele da znaju da je na pola godine prije referenduma održan plebiscit srpskog naroda sa pitanjem--koliko me sjecanje služi ovako je glasilo: da li želite da ostanete u Jugoslaviji koju cine SAO--pa krene nabrajanje neceg što su oni po BiH svojatali i davali prefiks Srpski----sa Srbijom, C.Gorom i Republikom Srpska Krajina.
oni su krenuli u akciju kad su vidjeli da nema dogovora...šta ih briga,imaju silu i moć,ljudstvo i podršku sa istoka.Kad nećemo fino onda ćemo ružno.
bogme se tad prvi put razocarah u jarane koji su izašli na taj plebiscit, al ja opet blecak ne skontah da bi moglo kod nas zapucat i da cu doživjet ono što doživjeh i preživjeh
nosali se kompleti naoružanja kroz moj haustor a ja blecak ko blecak--naivko do bola
-
Fudo387
#1383 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
PM72 wrote:muha_sa wrote:mnogi zaboravljaju il ne žele da znaju da je na pola godine prije referenduma održan plebiscit srpskog naroda sa pitanjem--koliko me sjecanje služi ovako je glasilo: da li želite da ostanete u Jugoslaviji koju cine SAO--pa krene nabrajanje neceg što su oni po BiH svojatali i davali prefiks Srpski----sa Srbijom, C.Gorom i Republikom Srpska Krajina.
- Danguba
#1384 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Najveci grijeh da ne kazem zlocin je onome ko je mobilisao PM-a.
Ko ce ga znati, mozda je i sam uzeo pusku ali je evidentno da se pokajao. Ne bih rekao razocarao nego bukvalno, pokajao.
Vjerovatno da je imao nerealna ocekivanja. Moja jedina ocekivanja su se ispunila(BiH nezavisna u svojim granicama) a sve ostalo ce leci kad-tad na rudu. I Bakir i SDA i svi drugi lopovi i lopine su prolazne epizode u postojanju drzave BiH. O njima ce naravno neko pisati kao kocnicarima koji nisu iskoristili vrijeme poslije rata.
Ja sam se 08.05.1992. god. prvi put nasao u ''nocnoj mori'' koja je trajala sve do 24.04.1996. god. Od drzave kao kolektiva a niti od jednog pojedinca nisam nista ocekivao niti trazio. prije rata radio u jednoj renomiranoj firmi(jako dobar posao). Poslije rata brzo skontao da ce ''oporavak'' trajati dugo i da nemam toliko vremena u svom zivotu cekati da to sve legne na svoje. Spakovao kofere i otisao iz zemlje koju jos uvijek volim a to sam dokazao time sto sam ponovo sve obnovio i godisnje je posjetim 4-5 puta i nigdje mi nije ljepse nego u njoj.
Zivjeli
Ko ce ga znati, mozda je i sam uzeo pusku ali je evidentno da se pokajao. Ne bih rekao razocarao nego bukvalno, pokajao.
Vjerovatno da je imao nerealna ocekivanja. Moja jedina ocekivanja su se ispunila(BiH nezavisna u svojim granicama) a sve ostalo ce leci kad-tad na rudu. I Bakir i SDA i svi drugi lopovi i lopine su prolazne epizode u postojanju drzave BiH. O njima ce naravno neko pisati kao kocnicarima koji nisu iskoristili vrijeme poslije rata.
Ja sam se 08.05.1992. god. prvi put nasao u ''nocnoj mori'' koja je trajala sve do 24.04.1996. god. Od drzave kao kolektiva a niti od jednog pojedinca nisam nista ocekivao niti trazio. prije rata radio u jednoj renomiranoj firmi(jako dobar posao). Poslije rata brzo skontao da ce ''oporavak'' trajati dugo i da nemam toliko vremena u svom zivotu cekati da to sve legne na svoje. Spakovao kofere i otisao iz zemlje koju jos uvijek volim a to sam dokazao time sto sam ponovo sve obnovio i godisnje je posjetim 4-5 puta i nigdje mi nije ljepse nego u njoj.
Zivjeli
- Ali Kemal
#1385 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Uvijek sa voli taj produženi šatrovački, nadogradnju, npr bumbatre, ako razumiješmuha_sa wrote:jeni limbo vec libo
Pa jeboga Tito, zar se nije desila totalna etnička podjela i regionalizacija, baš sa tom politikomSarajmen wrote:Htjeli su neprijatelji države Bosne i Hercegovine da u skupštinskoj proceduri dobiju legalitet za svoje federalne jedinice ili države, a kasnije bi izveli legitimnu secesiju pozivajući se na pravo na samoopredjeljenje do odcjepljenja. Međunarodno priznaje BiH im je omelo planove koje su prikrivali pod pojmom ''regionalizacije''. Država Bosna i Hercegovina je bila i ostala cjelovita. A njeni narodi i građani neka se i u budućnosti dogovaraju u vezi njenog uređenja i života u njoj.
- Danguba
#1386 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Upravo to. Ne mozemo sve mi iznijeti.Sarajmen wrote:Htjeli su neprijatelji države Bosne i Hercegovine da u skupštinskoj proceduri dobiju legalitet za svoje federalne jedinice ili države, a kasnije bi izveli legitimnu secesiju pozivajući se na pravo na samoopredjeljenje do odcjepljenja. Međunarodno priznaje BiH im je omelo planove koje su prikrivali pod pojmom ''regionalizacije''. Država Bosna i Hercegovina je bila i ostala cjelovita. A njeni narodi i građani neka se i u budućnosti dogovaraju u vezi njenog uređenja i života u njoj.
Tesko da se moze napraviti neki veliki iskorak sa istim onima koji su do juce ratovali. Preduslov za to je iskreno pokajanje(kojega nema) i odklon od rata i zlocinaca.
Jedno izvjesno vrijeme pod patronatom MZ islo se naprijed dok se MZ nije zamorila nasim politicarima i dok na scenu nisu dosli oni koji bi vratili stanje ako ne prije rata onda odmah nakon zaustavljanja istog. Ono sto se postiglo jako je k'o tonbe tako da samo gube vrijeme. Kamencic ne mogu ostemati iako navaljuju svakodnevno na postignuto...ostaje rahat patnja ili neke nove generacije koje ce stvari sagledati racionalnije i hladne glave.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1387 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Boldano i jeste smisao, a u nastavku i ti sam navodis razlog. Leci ce kad tad, ali valja zivjeti dok Bakir i halka jašu.Danguba wrote:Najveci grijeh da ne kazem zlocin je onome ko je mobilisao PM-a.![]()
Zivjeli
- Ommadawn
#1388 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Cini mi se da nisi bas upucen u desavanja na Kosovu devedesetih a bogami ni danas.PM72 wrote:Banksy wrote:Kogod da ih je upalio, prošli bismo isto, koja godina gore-dole.PM72 wrote:aha.Standardna SDA-ovska priča...ko biva- mogli smo i gore proći da nam Aljo nije upalio kandilje.
aha...na Kosovu ukupno zijanilo ljudi kao u nas na Žuči tokom jula 1993 ...Ljudi dobili nezavisnost a mi je još nemamo.Vučić traži najavu da dođe do Prištine a kod nas hodaju kako im onoj stvari ćeif.
Devedesetih je Kosovo izgubilo autonomiju, Albanci izgubili prava skolovanja na svome jeziku, izgubili su poslove u ionako nerentabilnim preduzecima ali najgore - nad njima se vrsile represalije, mnogi su se hvatali autobusa i bjezali na Zapad. Neki su uspjeli ostati, neki nisu. Dovoljno je znati da je Arkan zauzeo famozni hotel Grand u Pristini - sta je radio tamo, ne znam. Nista dobro, to je zasigurno.
Albanci su se tajno naoruzavali i stvarali ono sto ce kasnije postati Oslobodilacka Vojska Kosova ili kako se to vec zvalo UCK (Ushtria Clirimtare e Kosoves). Nije to bilo neko bogzna naoruzanje, uglavnom lako ali sta je - tu je. U medjuvremenu jaca narko-dilerska mafija i Kosovo polako postaje glavni centar za rasturanje droge koja dolazi sa Istoka po Zapadnoj Evropi.
A onda puce tikva i krenuse napadi na policiju koja je tada bila srpska. Na ucestale napade, odgovara se vojskom. Albanska sela bivaju preko noci zauzeta i vrse se pokolji nad stanovnistvom. Iz gradova pocinju da bjeze Albanci - mnogi od njih traze spas prema Makedoniji i Albaniji. Dobar dio ih nece ni dotle dobaciti. OVK na nekim mjestima uspijeva da zadrzi polozaje ali srpska vojska je jaca.
Eh onda nastupa NATO, kao eto biva, doslo vrijeme da se konacno neko obracuna sa Srbima. I krenu bombardovanje Srbije. Sad pocese i Srbi da bjeze sa Kosova. Protjerani Albanci se vracaju, hvataju se oruzja, imaju pomoc od Amerikanaca i krece borba a s njome i osveta nad Srbima koji su ostali. Dolazi KFOR, ko biva mirovne snage, uspostavljaju neki proktektorat, nema vise rata.
Kosovska Mitrovica biva podijeljena na Sjever gdje su Srbi i Jug gdje su Albanci. Odrzavanje linije razgranicenja preko ibarskog mosta jos uvijek drze stranci.
Potrajat ce takvo stanje sve do 2008-e kada se raspise referendum o nezavisnosti Kosova i Kosovo postaje drzava. Ovo je bio jak udarac Srbiji ali Srbija tu nista ne moze. Kosovo priznaju mnoge drzave ali neke se suzdrzavaju. Garantuje se normalan zivot Srbima ali samo oni znaju kako im je tamo.
Kosovo je drzava sa najvecim brojem mladog stanovnistva a imaju i brojnu dijasporu.
No i nije bas sve najbajnije.
Samo od augusta 2014 do marta 2015-e Kosovo je napustilo preko 50.000 ljudi, mahom u Svicarsku, Njemacku i Skandinaviju, u potrazi za boljim zivotom i boljom buducnosti. Kako sami kazu, na Kosovu vlada anarhija, korupcija, nepotizam i haos. Visoka nezaposlenost Kosovo prati jos od vremena SFRJ kada je osamdesetih ona narasla i do 57%.
Kosovo nije dobilo svoju nezavisnost borbom Albanaca protiv Srbije i Crne Gore - dobili su je uz pomoc NATO-a.
Imao sam prilike da upoznam neke Kosovare koji su nedavno stigli u Svedsku. Sve i jedan mi nasamo kazu "Nema tamo zivota. I ako radis, plate su male i to je pitanje da li ce te platiti sto si radio. Ako imas kontakte i veze, onda ti je lakse. Ako imas rodbinu na Zapadu pa ti salju, dobro je ali nije to rijesenje. Mito, korupcija i mafija. To je danas Kosovo".
Po cemu su oni u boljoj poziciji od BiH?
Po cemu je i Crna Gora u boljoj poziciji od BiH?
Po cemu mislis da ce i Vojvodina, ukoliko se odvoji biti u boljoj poziciji od BiH?
Osim sto se nije desilo razaranje, masakr i genocid u Crnoj Gori, a nece (nadam se) ni u Vojvodini (ako se odvoji) - u nista boljoj poziciji te drzave nece biti.
Eh zato ti ljudi kazu da pomalo mijesas jabuke i kruske. Mada su oboje jabucasto voce.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1389 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bas da vidim hoce li ti sad neko spomenuti genocid koji se ovdje desio. Znam da nece, ali dum spiro spero.Ommadawn wrote:
Imao sam prilike da upoznam neke Kosovare koji su nedavno stigli u Svedsku. Sve i jedan mi nasamo kazu "Nema tamo zivota. I ako radis, plate su male i to je pitanje da li ce te platiti sto si radio. Ako imas kontakte i veze, onda ti je lakse. Ako imas rodbinu na Zapadu pa ti salju, dobro je ali nije to rijesenje. Mito, korupcija i mafija. To je danas Kosovo".
Po cemu mislis da ce i Vojvodina, ukoliko se odvoji biti u boljoj poziciji od BiH?
Osim sto se nije desilo razaranje, masakr i genocid u Crnoj Gori, a nece (nadam se) ni u Vojvodini (ako se odvoji) - u nista boljoj poziciji te drzave nece biti.
Eh zato ti ljudi kazu da pomalo mijesas jabuke i kruske. Mada su oboje jabucasto voce.
Poenta price je da su dobili tu nezavisnost bez milona protjeranih, stotina hiljada ubijenih i srusene infrastrukture.
Sta ta nezavisnost znaci u praksi, drugi je par cipela.
- Ommadawn
#1390 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Crnogorci da - Albanci ne._BataZiv_0809 wrote:Bas da vidim hoce li ti sad neko spomenuti genocid koji se ovdje desio. Znam da nece, ali dum spiro spero.Ommadawn wrote:
Poenta price je da su dobili tu nezavisnost bez milona protjeranih, stotina hiljada ubijenih i srusene infrastrukture.
Sta ta nezavisnost znaci u praksi, drugi je par cipela.
Crnogorci su bili uz Srbiju i ratovali zajedno s njima. I onda se izvukli u rukavicama.
-
Walther
#1391 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Lupas gluposti zesce... Oni se u Srbiji izborise za par dana rata I pola Kosova je bilo vec protjerano. Da nije bilo NATO intervencije za 3 mjeseca Srbija bi etnicki ocistila Kosovo. Ubrzana intervencija je posljedica ponasanja Srbije od prije jer su vec imali "zuti" od Amerikanaca.PM72 wrote:nisu to "kruške i jabuke " ili nedostatak argumenata.To je činjenica a ona govori o nesposobnosti i javašluku onih koji su nas vodili.Oni se u Srbiji izboriše za svoju samostalnost,ko borci su bili - nula bodova ali su imali jak lobi i političare koji se nisu obogatili na krvi svog naroda.Znači,um caruje a snaga klade valja.Mi ni klade ne znamo prodavati...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1392 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ljudi kupili nezavisnost ha ya.
-
Walther
#1393 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kupili so oni q. Da se to da tek tako kupiti kupili bi prije 30 godina. Srbi su stali Amerikancima na zulj i dobili po glavi. Da je to Slobo uradio diskretnije mozda bi i proslo... Nemoj ni za sekund mislit da Slobodanu nije vrlo direktno preneseno sta ce se desiti ako odbije "dogovor"_BataZiv_0809 wrote:Ljudi kupili nezavisnost ha ya.
Na istu foru su Srbi pali i u HR nakon Z4... Hocete?
-
Intense82
#1394 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
"On osvaja prvo mesto, nedostizan na tabeli", sto u prevodu znaci: Milosevic, izumitelj fenomena "pokradeni izbori", tj. namestanje istih.seln wrote:Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednikaOmmadawn wrote:Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
Milutinović je osvojio 2.181.808 glasova (59,23%), a Šešelj 1.383.868 glasova (37,57%).
Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.
Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam
P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1395 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma ja Amerikanci, ti pravednici sto kaznjavaju zlocince sirom svijeta 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1396 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moze se i drukcije napisati: Seselj je IZGUBIO izbore. Ali, ovako ne zvuci bas lijepoIntense82 wrote:"On osvaja prvo mesto, nedostizan na tabeli", sto u prevodu znaci: Milosevic, izumitelj fenomena "pokradeni izbori", tj. namestanje istih.seln wrote:Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednikaOmmadawn wrote:Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
Milutinović je osvojio 2.181.808 glasova (59,23%), a Šešelj 1.383.868 glasova (37,57%).
Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.
Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam![]()
P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
-
Intense82
#1397 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
@Bato
Moze da bude al' ne mora da znaci...Jos ti ne znas ko je bio Milosevic, Spilberg mu nije ravan...
Moze da bude al' ne mora da znaci...Jos ti ne znas ko je bio Milosevic, Spilberg mu nije ravan...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1398 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma jasna stvar, ali eto, cisto da vidimo kako se ista stvar moze citati na vise nacina. 
- Danguba
#1399 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Intense82 wrote:@Bato
sa ove vremenske distance.
Kaze jedan poznanik neke tamo '97.god. ''moju babu u dva nocu da probudis ona bi glasala za Milosevica'' tako da...
Milosevi je imao ogromnu podrsku a vlast je ''dijelio'' sa Seseljem kako je i koliko htio. Milosevic bi danas imao najveci spomenik u vise gradova Srbije da je bar negdje nesto uspio usicariti ali posto je izgubio sve bitke, zavrsio je tako kako je zavrsio. Narod mu to nije mogao halaliti.
-
Intense82
#1400 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
@Danguba
Srbija je bila i ostala zemlja u kojoj je sve moguce i nista nije moguce. Milosevic nista nije delio (sa ili bez navodnika) sa Seseljem i Draskovicem a pogotovo ne vlast. Danas bar znamo da su oni bili njegovi pijuni. Najveci politicki gubitnici ikada. A to da je Sloba imao ogromnu podrsku - to si ti nesto pomesao. Nisi obavesten, proveri ti to malo bolje.
Srbija je bila i ostala zemlja u kojoj je sve moguce i nista nije moguce. Milosevic nista nije delio (sa ili bez navodnika) sa Seseljem i Draskovicem a pogotovo ne vlast. Danas bar znamo da su oni bili njegovi pijuni. Najveci politicki gubitnici ikada. A to da je Sloba imao ogromnu podrsku - to si ti nesto pomesao. Nisi obavesten, proveri ti to malo bolje.