Pariz
-
vade_mecum
#1376 Re: Pariz
guardian javlja da je jedan od napadaca sirijac koji je prosao kroz grcku. viktor orban likes this.
- Challenger__
#1377 Re: Pariz
Ma jok. Ovakvo (sinajsko, bejrutsko, pariško itd) nasilje će samo ubrzati uništenje ovog zla i njegovog izvora.sinuhe wrote:Dugo ce ovo trajati. Za nasih zivota nece stati.
-
AkHolic
#1378 Re: Pariz
hrasno38 wrote:Nisu nikada bili problem muslimani u Evropi koji su se integrisali u drustva zemalja u kojima zive i rade nego su problem koji treba odstraniti kao sto se odstranjuje kancer radikalne grupe koje egistiraju u svim zemljama EU. E ta govna treba otjerati i protjerati iz svih zemalja EU. Ni u BiH nikada muuslimani nisu bili prijetnja nikome ali postoje trenutno grupe koje jesu a odlicno se zna gdje se one skupljaju i odakle to zlo dolazi. Svi mi bez obzira na nacionalnost smo zalog tim majmunima. Vehabizam treba iskorijeniti do kraja do zadnjeg covjeka koji ga propagira i sve one koji ga podrzavaju i ne zele da ucine nista protiv njega. U nasoj zemlji ja bi iste arsine primjenio i prema cetnicima i ustasama i ocistiti ovu lijepu zemlju od svog sljama kao sto je nekada radio Rankovic po kratkom postupku.
Ovo u Parizu je totalni poraz francuskih sigurnosnih sluzbi pogotovo sto je jedan od ubica bio poznat organima kao moguci terorista. Stoka se treba tretirati kao stoka i Guantanamo je pravo mjesto za takve ili da se ne bri razmisljalo opet pri prvom cvrstom dokazu metak u celo i mirna Evropa.
Mi se u cudu cudimo ovome u Parizu a ujedno u vlast se uvodi dokazani cetnicki vojvoda Polasen. Od danasnjeg dana nece biti lako muslimanima u Evropi...ni malo lako jer desnicari samo cekaju ovakve stvari a desnica iz dana u dan raste.
Ovo je ravno genocidnim napadima cetnika u BiH i masakrima po Sarajevu, Tuzli.......gdje se ne ubijaju oni koji te napdaju nego oni koji nemaju mogucnost da se brane sto se zove KUKAVICLUK!! Naravno ne treba zaboraviti da je sve to u ime vjere jer to tako pise u Kuranu (po tumacenju terorista).
- insomnia78
#1379 Re: Pariz
Francuzi kazu da je na tim listama u Fr oko 2000 ljudi u cjeloj evropi su to vec puno vece brojke, nije to bas tako lako ni upratitihrasno38 wrote:Nisu nikada bili problem muslimani u Evropi koji su se integrisali u drustva zemalja u kojima zive i rade nego su problem koji treba odstraniti kao sto se odstranjuje kancer radikalne grupe koje egistiraju u svim zemljama EU. E ta govna treba otjerati i protjerati iz svih zemalja EU. Ni u BiH nikada muuslimani nisu bili prijetnja nikome ali postoje trenutno grupe koje jesu a odlicno se zna gdje se one skupljaju i odakle to zlo dolazi. Svi mi bez obzira na nacionalnost smo zalog tim majmunima. Vehabizam treba iskorijeniti do kraja do zadnjeg covjeka koji ga propagira i sve one koji ga podrzavaju i ne zele da ucine nista protiv njega. U nasoj zemlji ja bi iste arsine primjenio i prema cetnicima i ustasama i ocistiti ovu lijepu zemlju od svog sljama kao sto je nekada radio Rankovic po kratkom postupku.
Ovo u Parizu je totalni poraz francuskih sigurnosnih sluzbi pogotovo sto je jedan od ubica bio poznat organima kao moguci terorista. Stoka se treba tretirati kao stoka i Guantanamo je pravo mjesto za takve ili da se ne bri razmisljalo opet pri prvom cvrstom dokazu metak u celo i mirna Evropa.
Mi se u cudu cudimo ovome u Parizu a ujedno u vlast se uvodi dokazani cetnicki vojvoda Polasen. Od danasnjeg dana nece biti lako muslimanima u Evropi...ni malo lako jer desnicari samo cekaju ovakve stvari a desnica iz dana u dan raste.
Ovo je ravno genocidnim napadima cetnika u BiH i masakrima po Sarajevu, Tuzli.......gdje se ne ubijaju oni koji te napdaju nego oni koji nemaju mogucnost da se brane sto se zove KUKAVICLUK!! Naravno ne treba zaboraviti da je sve to u ime vjere jer to tako pise u Kuranu (po tumacenju terorista).
Dan prije napada vlada je objavila da je u proteklom mjesecu sprijecen veci napad na francusku mornaricu i da su planeri zajedno sa oruzjem i eksplozivima pohapseni
- bogoljub
-
oridjidji
#1381 Re: Pariz
Isil propagira strah. Njihova propaganda na internetu samo pije vode kod njihovih istomisljenika. Gotovo 99% islamske populacije nema lijepo misljenje o njima, a da ne govorim o tome da nisu skloni podrzavanju istih.Niemand wrote:S obzirom da je isilovo glavno sredstvo sirenja propagande upravo internet, itekako je bitno da i alternativa postoji na istom tom internetu, pa makar forumska.oridjidji wrote:Sta narativno osuđivanje bilo kojeg terora u svijetu uopste znaci pogotovo ovo forumsko? Trlja baba dlan da joj prođe dan. Nema nikakvu bitnost, poentu.enko 1964 wrote:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Svi slazemo da je ovo zlo koje se nikome ne treba ponoviti, na ovome prestaje i pocinje nase drustveno-politicko bitisanje. Nas ovakve je Aristotel davno nazvao idiotima.
Ako nista, bitno je zbog izjava ljudi koji od sinoc likuju po forumu i zagovaraju nakvo tjeranje svih muslimana iz eVrope.
Bitno je i zbog vijestiummeta i svih slicnih.
Mediji su cudo, ne podjecnjuj ih. Kao i internet.
Ne podcjenjujem moc propagande, radim u medijima, doduse kao podrska istima, IT sektor. Iza sebe imam dva portala , onaj zvucniji je portal tvsa.ba.
Puno veca bi poruka od svih poruka bila ona koja bi bila zajednicka na ulici, znak solidarnosti koja bi se trebala poslati za sve unesrecene svima.Tipa sutra se skupe forumasi sa porukama "za mir u svijetu" , molitva za Pariz, Gazu, Siriju, Irak, Burmu, Sudan i td. Obojiti Sarajevo u boje njihovih zastava sa jedinstvenom parolom "mi smo jedno bice, cuvajmo ga". Pozvati N1 , Jazeeru, Anadoliju i nase medije da se poruka prenese cijeloj BiH, a i onima van nje, do nekih svijetskih centara moci. Staviti nekoga kao PR tog skupa da na par svijetskih jezika prenese poruke i zelje iz Sarajeva, vise bi vrijedilo nego ovo nase forumsko osudjivanje.
Svako ko je normalan zgrazava se od ljudi koji likuju nad nepravdom, zlom i bira nasilje kao nacin politicke borbe.
- BHCluster
-
Latte
#1383 Re: Pariz
Utakmkca sa Engleskom nece biti odgodjena
- Challenger__
- klavirdžija
#1385 Re: Pariz
Bolje nešto bez šećera ako ima, očito mu ne prija.zateznistub wrote:Hvala havano, a bas sam nesto slicno h0tioHAVANA wrote:budza wrote:napad pod laznom zastavom ilitiga false flag.
za cilj ima primarno 3 cilja.
1. satanizacija islama.
2. mogucu kopnenu ofanzivu u siriji (stabilizacija granice izraela).
3. stopiranje priliva izbeglica (posebno iz musl. zemalja).
kada pojedem strudlu, pojasnicu vam detaljnije o ovome, a vi nakon toga, moj post kopirajte na printeru i uramite medju vrednim dokumentima.
Bolje izadji,idi nedje na sampitu,ne objasnjavaj zdravlja ti.
- BHCluster
#1386 Re: Pariz
Onda ne trebamo biti u soku kad se budu desavali ovakvi teroristicki napadi.insomnia78 wrote: Francuzi kazu da je na tim listama u Fr oko 2000 ljudi u cjeloj evropi su to vec puno vece brojke, nije to bas tako lako ni upratiti
Dan prije napada vlada je objavila da je u proteklom mjesecu sprijecen veci napad na francusku mornaricu i da su planeri zajedno sa oruzjem i eksplozivima pohapseni
- Leons
#1387 Re: Pariz
oridjidji wrote:
Gotovo 99% islamske populacije nema lijepo misljenje o njima, a da ne govorim o tome da nisu skloni podrzavanju istih.
Daj ba ljudi prestanite se samoobmanjivati više.
- zagortenej
#1388 Re: Pariz
BHCluster wrote:Ako se odnosi na ovih par postavljenih pogledaj ih da nebi kasnije pitao zasto muslimani sute ili ih pak niko nece da cuje.insomnia78 wrote:Hajd hljeba vam popustite makar na ovoj temi sa sirenjem ideologije i snimcima kojekakvih sejhova i islamskih "ucenjaka" koji jedni druge utjeruju u laz
Zbog takvih, dobrim dijelom i jesmo u ovakvoj situaciji
Prije napada terorista na Charlie Hebdo, na youtube se mogao naći video od poznatog i najutjecajnijeg vehabijskog daije Dr. Safeta Kuduzovica u kojem on kaze da se ubija onaj koji vrijedja poslanika Muhameda. I naravno, to se i desilo u Parizu. Poslije je taj video uklonjen.
Postavlja se pitanje koji su Kuduzovicevi izvori, sigurno je da su islamski. I to je učenje koje forsira KSA gdje je doticni i stekao obrazovanje.
- jao_situacije
#1389 Re: Pariz
kako francuska misli osigurati evropsko prvenstvo
- Challenger__
#1390 Re: Pariz
BHCluster wrote:bogoljub wrote:https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... =BAQH0jAmc
Odličan opis ovih mizernih (ISIL) kukavica.
- uglavnomja
#1391 Re: Pariz
rezime zadnjih vijesti
frka je u belgiji, uhapseno je 5 ljudi iz jednog kvarta, koji je leglo ekstremizma i odakle je lik sto je napao jevrejski muzje u briselu.
nasli su ih preko rent-a-car sa belgijskim tablicama. i bilo je je jos belgijskih auta na mjestima pucnjave.
identifikacija poginulih terorsta jako teska jer su razneseni.
frka je u belgiji, uhapseno je 5 ljudi iz jednog kvarta, koji je leglo ekstremizma i odakle je lik sto je napao jevrejski muzje u briselu.
nasli su ih preko rent-a-car sa belgijskim tablicama. i bilo je je jos belgijskih auta na mjestima pucnjave.
identifikacija poginulih terorsta jako teska jer su razneseni.
- soccerfan88
#1392 Re: Pariz
Ja to jutrosw htjedoh napisati? Ljudi tamo ce biti krvoprolice.jao_situacije wrote:kako francuska misli osigurati evropsko prvenstvo
-
Latte
#1393 Re: Pariz
Kako prenosi Bild jedan od terorista je bio registrovan kao izbjeglica
- arzuhal
#1394 Re: Pariz
Čisto sumnjam, prije će biti da je Francuska samo bila prije na spisku, a doći će i Rusija (mimo onog aviona ako se ispostavi da je neka njihova ekipa to uradila)..Challenger__ wrote:BHCluster wrote:bogoljub wrote:https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... =BAQH0jAmc![]()
Odličan opis ovih mizernih (ISIL) kukavica.
- Challenger__
#1395 Re: Pariz
Na jednoj drugoj temi je postavljena analiza (tzv. "IS"- afirmativno/negativno) pisanja na društvenim mrežama na arapskom jeziku. Najveća (skoro 50% podrška) je dolazila iz Katara. Ostali znatno, znatno manje. KSA oko četvrtine.Leons wrote:oridjidji wrote:
Gotovo 99% islamske populacije nema lijepo misljenje o njima, a da ne govorim o tome da nisu skloni podrzavanju istih.
![]()
![]()
![]()
Daj ba ljudi prestanite se samoobmanjivati više.
- arzuhal
#1396 Re: Pariz
To meni isto da javi Kurir ili Blic. Hajde da sačekamo rezultate ozbiljnije istrage, a ne ono što nam servira Bild...Latte wrote:Kako prenosi Bild jedan od terorista je bio registrovan kao izbjeglica
- jao_situacije
#1397 Re: Pariz
ako se plasiramo ja kontao da odemsoccerfan88 wrote:Ja to jutrosw htjedoh napisati? Ljudi tamo ce biti krvoprolice.jao_situacije wrote:kako francuska misli osigurati evropsko prvenstvo
a i ako se ne plasiramo barem da odem odgledati švabe
kad im dođe nekoliko miliona ljudi nema teorije da oni mogu kontrolirati situaciju
fakat sam u dilemi
-
Latte
#1398 Re: Pariz
Imas pogresnu predstavu o Bildu.arzuhal wrote:To meni isto da javi Kurir ili Blic. Hajde da sačekamo rezultate ozbiljnije istrage, a ne ono što nam servira Bild...Latte wrote:Kako prenosi Bild jedan od terorista je bio registrovan kao izbjeglica
Oni jesu novina za siroke narodne mase ali imaju jake izvore i kroz citavo ovo desavanje su bili jedni od prvih sa informacijama
Last edited by Latte on 14/11/2015 18:43, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1399 Re: Pariz
Ne sumnjam da su u stanju probati udariti i tamo, ali to nije suština mog upisa. Suština je da jesu mizerne kukavice. Kako izvršioci, tako sponzori i naredbodavci (lica iza svih maski).arzuhal wrote:Čisto sumnjam, prije će biti da je Francuska samo bila prije na spisku, a doći će i Rusija (mimo onog aviona ako se ispostavi da je neka njihova ekipa to uradila)..
- arzuhal
#1400 Re: Pariz
Ma ništa to, idemo na siguricu, na svjecko u Katarjao_situacije wrote:ako se plasiramo ja kontao da odemsoccerfan88 wrote:Ja to jutrosw htjedoh napisati? Ljudi tamo ce biti krvoprolice.jao_situacije wrote:kako francuska misli osigurati evropsko prvenstvo
a i ako se ne plasiramo barem da odem odgledati švabe
kad im dođe nekoliko miliona ljudi nema teorije da oni mogu kontrolirati situaciju
fakat sam u dilemi