- blokada izvoza mlijeka u EU je zastita domaćeg tržišta!
- bojkot proizvoda iz iste te EU je Hejt!
De ba, dogovorite se....
Moderator: anex
Frutko ne proizvodi Hepok Mostar nego Hercegovinavino.klixo wrote:Ja argetu nikad necu zamijeniti bajrinom pastetom ,ali zato vec odavno u kuci smo Fant zamijenili sa Vispak Tajna , barem onaj za gulas i paprike je bolji i jeftiniji.
Sto se vode tice ja uzimam Bijelu Vodu , po meni najbolja.
Bajra Pileti hrenovke hem su doslovno iste velicine kao Wudy hem su ukusom identicne.
Wudy za BiH uvozi Konzum , cijena 2.7,2.8 ,a Bajra Pileti 1.40 .
Ko kupi wudy pored piletija treba ga nogom napucat iz drzave , ako se ove pileti nisu pokvarile posto sam neko vrijeme na dijeti![]()
Sok Frutko Hepok Mostar katastrofa , sta imamo od domacih kvalitetnih sokova ? Trenutno kupujem cappy i turski dimes.
Meggle baget 2.50 marke ,a u Njemackoj 0.35 centi , dakle ako po maloprodajnoj cijeni kupim bagete u DE , platim prevoz i ostale dadzbine opet mogu biti jeftiniji od meglea. Ovdje se radi o marzi kakvu ni kafici nemaju.
Green Sky Cola u Konzumu 0.80 feninga u Skafi 0.65 , a tu kolu proizvodi Konzum.
Rial hrana za pse u Konzumu 1.25 , a u 100m daljem marketu 0.95.
Rial je Konzumova marka.
Moras biti veliki idiot da kupujes u Konzumu , ja sam svojima zabranio hljeb i novine tamo kupovati ,a kamoli hranu i pice prvenstveno zbog bezobraznih cijena.
Ne moze market preko puta tebe prodavati tvoj proizvod debelo jeftinije od tebe i 99% proizvoda jeftinije.
AstorH wrote:U ovom postu ima dosta istine, naravno ako se stvari realno sagledaju.NIN wrote:Upravo tako kako si rekao, radi se cisto o mrznji i nicemu vise, tome i loziona.costacurta wrote:radi se cisto o hejtu hrvatskih proizvoda.
Nego, velika vecina vas je jedva docekala povod da prospe svoje frustracije. Koliko to duboko ide, kad vam poneko i pojasni da se skoro svi ti proizvodi, koje bi fol bojkotovali, zapravo proizvode u tvom gradu i u cijoj proizvodnji vrlo vjerovatno ucestvuje i vasa rodbina, ignorantnost se manifestuje u smislu "jebat ih, nek propadnu".
Druga stvar, kad je rijec o Konzumu, je to da u njemu rade nasi sugradjani, a ne ljudi iz Hrvatske i to je cinjenica.
Dalje, meni je besmisleno kupovati nekvalitetne proizvode samo zato sto su nas brend ili, u mnogim slucajevima, cak i skuplji. Ne kazem da su svi nekvalitetniji i skuplji od uvoznih ali, brat bratu, ima ih.
A to za pastete i virsle, pa sami raspravljate o kvaliteti istih, a zapravo su smece kojim se trujete.
Takodjer vrijedi napomenuti i to da velika vecina nas i nema pojma sta zapravo stoji iza blokade izvoza - ako nezadovoljavamo standardima koji se od nas traze cemu onda pomama; koliko firmi je osteceno ovom blokadom; jesu li nasi ministri zasluzni za ovo...?
Kako rekoh, ovdje su se vecinom skupili isfrustrirani pojedinci koji su jedva docekali povod da popljuju sve hrvatsko.
Znamo mi sta stoji iza blokade, nemoj se praviti lud sad.NIN wrote:Upravo tako kako si rekao, radi se cisto o mrznji i nicemu vise, tome i loziona.costacurta wrote:radi se cisto o hejtu hrvatskih proizvoda.
Nego, velika vecina vas je jedva docekala povod da prospe svoje frustracije. Koliko to duboko ide, kad vam poneko i pojasni da se skoro svi ti proizvodi, koje bi fol bojkotovali, zapravo proizvode u tvom gradu i u cijoj proizvodnji vrlo vjerovatno ucestvuje i vasa rodbina, ignorantnost se manifestuje u smislu "jebat ih, nek propadnu".
Druga stvar, kad je rijec o Konzumu, je to da u njemu rade nasi sugradjani, a ne ljudi iz Hrvatske i to je cinjenica.
Dalje, meni je besmisleno kupovati nekvalitetne proizvode samo zato sto su nas brend ili, u mnogim slucajevima, cak i skuplji. Ne kazem da su svi nekvalitetniji i skuplji od uvoznih ali, brat bratu, ima ih.
A to za pastete i virsle, pa sami raspravljate o kvaliteti istih, a zapravo su smece kojim se trujete.
Takodjer vrijedi napomenuti i to da velika vecina nas i nema pojma sta zapravo stoji iza blokade izvoza - ako nezadovoljavamo standardima koji se od nas traze cemu onda pomama; koliko firmi je osteceno ovom blokadom; jesu li nasi ministri zasluzni za ovo...?
Kako rekoh, ovdje su se vecinom skupili isfrustrirani pojedinci koji su jedva docekali povod da popljuju sve hrvatsko.
A ti Francuz, cije li ti proizvode kupujes?...i da, tetka ti je bolid!
Mis mekinjas wrote:Evo ga. Insomnia se sprema na velicanstven povratk u Bosnu nakon godina izbivanja u vukojebini.
Jeste Hercegovinavino , moja greska.kox wrote:Frutko ne proizvodi Hepok Mostar nego Hercegovinavino.klixo wrote:Ja argetu nikad necu zamijeniti bajrinom pastetom ,ali zato vec odavno u kuci smo Fant zamijenili sa Vispak Tajna , barem onaj za gulas i paprike je bolji i jeftiniji.
Sto se vode tice ja uzimam Bijelu Vodu , po meni najbolja.
Bajra Pileti hrenovke hem su doslovno iste velicine kao Wudy hem su ukusom identicne.
Wudy za BiH uvozi Konzum , cijena 2.7,2.8 ,a Bajra Pileti 1.40 .
Ko kupi wudy pored piletija treba ga nogom napucat iz drzave , ako se ove pileti nisu pokvarile posto sam neko vrijeme na dijeti![]()
Sok Frutko Hepok Mostar katastrofa , sta imamo od domacih kvalitetnih sokova ? Trenutno kupujem cappy i turski dimes.
Meggle baget 2.50 marke ,a u Njemackoj 0.35 centi , dakle ako po maloprodajnoj cijeni kupim bagete u DE , platim prevoz i ostale dadzbine opet mogu biti jeftiniji od meglea. Ovdje se radi o marzi kakvu ni kafici nemaju.
Green Sky Cola u Konzumu 0.80 feninga u Skafi 0.65 , a tu kolu proizvodi Konzum.
Rial hrana za pse u Konzumu 1.25 , a u 100m daljem marketu 0.95.
Rial je Konzumova marka.
Moras biti veliki idiot da kupujes u Konzumu , ja sam svojima zabranio hljeb i novine tamo kupovati ,a kamoli hranu i pice prvenstveno zbog bezobraznih cijena.
Ne moze market preko puta tebe prodavati tvoj proizvod debelo jeftinije od tebe i 99% proizvoda jeftinije.
Hepok pravi Sole Mio sokove i nisu loši, tuzlanski Vitalis takodje pravi ok sokove, tu su i Milkosova Bona, Vitaminkin VitUp itd. Bar sokova ima domaćih koliko hoćeš. Sokovi koje sam nabrojao su klasični industrijski sokovi, ni pretjerano dobri ni pretjerano loši. Ako želiš prirodne sokove onda probaj As (Kuća prirode), Sok, mislim da ima još proizvodjača i zaista su vrhunski.
Hoce li administracija banovati ovog ?bingov buraz wrote:da budu ljudi i da ne idu u dzamijetine
Upravu si, do mene je!Thorgerson wrote:Znamo mi sta stoji iza blokade, nemoj se praviti lud sad.
Stoje Hrvati. To su i sami priznali. Dakle, jedino njima smeta. Svabi ne smeta, Francuzu, Austrijancu, Fincu, Dancu - ali smeta hrvatu! Bila je inspeckija, dozvole dobijene. Kad eto zalbe hrvata. Kobajagi nije to to...pa koje ti evo mlijeko pijes.
I sad ti hoces od mene? Da im se naguzim jel jos? Da, necu kupovat proizvode samo:
1. zato sto nisu domaci
2. zato sto su hrvatski
Tim redoslijedom.
Prije cu kupiti proizvod svake druge zemlje ali necu Hrvatske (i Srbije).
Ko si ti da mi govoris sta da radim sa svojim novcem?
Gdje su radili ljudi prije Konzuma? Pusti suplju. Konzum se zatvori - otvorit ce se Bingo ili neki zklj drugi shopping centar i ta raja ce se opet zaposliti.
ne radi se ovdje samo o zvaničnoj politici, i obični građani hrvatske i srbije imaju isto mišljenje - mi smo za njih nazadni i zatucani i to je ok! imaju pravo na svoje mišljenje ali ga imam i ja! onaj ko me ne cijeni ne treba da očekuje da ja cijenim njega. svako sebi pa da vidimo ko gubi više i gdje će više radnika izgubiti posao - u konzumu u bih ili u podravci i jamnici u hrThorgerson wrote:@NIN, nema problema.
Kad ja vidim da hrvat gotivi BiH i da nam ne staje i zabija noz u ledja svako malo, mozda i ja promjenim misljenje.
Naravno, govorim o politickom vrhu Hrvatske i njihovoj zvanicnoj politici prema nama.
Nije mi ba krivo boli me džo kupuj dje god oces. Ja prvi u Konzumu ne kupujem 7 godina niti u HR niti ovdje u Bosni, ali koliko primitivizma ima ovdje na temi od pojedinaca i kakvim se izrazima koriste ti pojedinci je čista mržnja ne prema hrvatskom proizvodu nego prema hrvatskoj naciji.mekaba wrote:
Vidi sto im je krivo sto nece narod da troshi svoj novac tamo gdje bi to oni htjeli. Vidi ljigavihi ljudi sto se bave mahinacijama nastojeci da optuze narod sto ne zeli da podrzi hrvatski nego bosanskohercegovacki proizvodHajte malo prosetajte do hrvatskih foruma pa procitajte kako su oni docekali ovaj bojkot i kako nas nazivaju. Ima tu od raznih pogrdni izraza od balije, peroguzi, polupismeni..... zatim o BiH kao drzavi koja nije nikad postojala, drzavi koju su oni odbranili
![]()
![]()
, drzavi u kojoj nema nikakvih higijenskih kriterija kad je proizvodnja hrane u pitanju te kako mi nemamo pojma sta je laboratorija
![]()
U Konzumu nashi ljudi rade i to je tacno a vi ovdje pishete kao da im Konzum daje te plate kao sadaku ,onako jaranski da se nadje. Sve ce to raditi u Bingu ili Amco komercu aBd.
![]()
Cuj ko je kriv za novonastalu situaciju???? Koju situaciju???? Nema ovdje nikakvih situacija jer samo iskoristavamo svoje pravo pri odabiru proizvoda. Samo DOMACE pa taman da je otrovno a vi hajte na Haparate.
![]()
Hajde sad fino pregledaj moje postove pa cesh vidjeti da ja nisam nigdje vrijedjao Hrvate jedino ako za uvredu ne smatraju to sto podrzavam bojkot. Narod zeli da podrzi domacu proizvodnju a u CRO nas zbog toga nazivaju pogrdnim imenimaAstorH wrote:Nije mi ba krivo boli me džo kupuj dje god oces. Ja prvi u Konzumu ne kupujem 7 godina niti u HR niti ovdje u Bosni, ali koliko primitivizma ima ovdje na temi od pojedinaca i kakvim se izrazima koriste ti pojedinci je čista mržnja ne prema hrvatskom proizvodu nego prema hrvatskoj naciji.mekaba wrote:
Vidi sto im je krivo sto nece narod da troshi svoj novac tamo gdje bi to oni htjeli. Vidi ljigavihi ljudi sto se bave mahinacijama nastojeci da optuze narod sto ne zeli da podrzi hrvatski nego bosanskohercegovacki proizvodHajte malo prosetajte do hrvatskih foruma pa procitajte kako su oni docekali ovaj bojkot i kako nas nazivaju. Ima tu od raznih pogrdni izraza od balije, peroguzi, polupismeni..... zatim o BiH kao drzavi koja nije nikad postojala, drzavi koju su oni odbranili
![]()
![]()
, drzavi u kojoj nema nikakvih higijenskih kriterija kad je proizvodnja hrane u pitanju te kako mi nemamo pojma sta je laboratorija
![]()
U Konzumu nashi ljudi rade i to je tacno a vi ovdje pishete kao da im Konzum daje te plate kao sadaku ,onako jaranski da se nadje. Sve ce to raditi u Bingu ili Amco komercu aBd.
![]()
Cuj ko je kriv za novonastalu situaciju???? Koju situaciju???? Nema ovdje nikakvih situacija jer samo iskoristavamo svoje pravo pri odabiru proizvoda. Samo DOMACE pa taman da je otrovno a vi hajte na Haparate.
![]()
I ako to rade drugi na drugim forumima, kao što kažeš, jel ti fino bilo? Ako nije, a naravno da nije, zašto ti isto radiš drugima, a čim to radiš onda si isti kao i oni.
Zašto za promjenu ne probaš biti uljudniji, kulturniji, pa mu pokažeš da se ti ne želiš spustati na njegov nivo? Budi iznad. Nije toliko teško.
Pojedinci također i ovdje čitav hrvatski narod nazivaju ustašama. Pa čekaj brale, jesu li blokirali mlijeko građani Hrvatske ili Vlada RH ?
Nije brate lijepo jebiga. Zamisli sad ono blokira Srbija uvoz nekih proizvoda iz BiH ili Hrvatske i ja dođem ovdje i počnem da urlam "četnici, đubrad, crknite" itd. vrijeđam i generaliziram. Bez obzira o kojoj državi ili narodu se radi - mene bi bilo sramota. Ozbiljno.
P.S.
Izvinjavam se na offtopicu.
Nisam ja nigdje ni rekao da si ti, nego eto citirao si me, pa sam ti odg. Sve5.mekaba wrote:
Hajde sad fino pregledaj moje postove pa cesh vidjeti da ja nisam nigdje vrijedjao Hrvate jedino ako za uvredu ne smatraju to sto podrzavam bojkot. Narod zeli da podrzi domacu proizvodnju a u CRO nas zbog toga nazivaju pogrdnim imenimaProsla su kolonijalna vremena. Narod u BiH se opametio zadnjih godina a dokaz tome su nedavni lomovi Tus-a , Merkatora i procvat Binga,Amka,Hose...... Povecan asortiman domacih proizvoda je takodje jedan od pokazatelja a vrijeme ce pokazati da je Konzum vec izgubio tekmu u BiH. Nadam se da ce se to desiti uskoro.
![]()
pa propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?AstorH wrote:Nisam ja nigdje ni rekao da si ti, nego eto citirao si me, pa sam ti odg. Sve5.mekaba wrote:
Hajde sad fino pregledaj moje postove pa cesh vidjeti da ja nisam nigdje vrijedjao Hrvate jedino ako za uvredu ne smatraju to sto podrzavam bojkot. Narod zeli da podrzi domacu proizvodnju a u CRO nas zbog toga nazivaju pogrdnim imenimaProsla su kolonijalna vremena. Narod u BiH se opametio zadnjih godina a dokaz tome su nedavni lomovi Tus-a , Merkatora i procvat Binga,Amka,Hose...... Povecan asortiman domacih proizvoda je takodje jedan od pokazatelja a vrijeme ce pokazati da je Konzum vec izgubio tekmu u BiH. Nadam se da ce se to desiti uskoro.
![]()
I ja bi volio da propadne Konzum, ali da ne propadne nijedan naš zaposleni radnik, ali koliko je to zapravo moguće?
Također volio bi da sve po BiH budu naši domaći proizvodi, naše firme, da izvozimo troduplo više nego uvozimo, ali koliko je i to moguće?
Pa ni veće njuške od nas to ne uspjevaju.
Ne odobravam potez Hrvatske, napose zato što je bez konkretnog obrazloženja, ali uvijek stoji ona stara - ko je jači taj i kači.
Hrvatsku je klocala Slovenija godinama.
Ali izdržala je.
Zato mislim da BiH koliko ne treba da se saginje, toliko i ne treba da se kači sa HR.
Zašto?
Zato što mislim da će Bosni prije trebati Hrvatska nego Bosna Hrvatskoj. Po bilo kojoj osnovi.
Svaka država će čuvati i braniti svoje interese i svaka država ima na to pravo.
A to što Bosna ne čuva svoje interese nije stvar Hrvatske nego Bosanskih političara.
talijani bili u nedozvoljenom ribolovu, policija ih zaustavlja, oni bježe a kriva je? policija?!Kitrona wrote:Mene ova histerija sa bojkotom podsjeca na onu SFRJ kad su ondasnja policija zatekla neke talijanske ribare u nedozvoljenom ribolovu pa su ih pokusali zaustaviti a ovi poceli bjezati brodom da bi nakon pucnjeva u zrak policija zapucala iznad broda a nakon toga i po brodu pritom ubivsi jednog talijanskog ribara.
Eto, Talijani su sami krivi zbog nedozvoljenog ribolova i bjezanja(oduzimao se brod) a svi koji su mislili drugacije su pritom oznacavani izdajicama, antidrzavnim elementima i slicno.
Dosta me mentalitet najglasnijih ovdje podsjeca na SFRJ.
prof. wrote:talijani bili u nedozvoljenom ribolovu, policija ih zaustavlja, oni bježe a kriva je? policija?!Kitrona wrote:Mene ova histerija sa bojkotom podsjeca na onu SFRJ kad su ondasnja policija zatekla neke talijanske ribare u nedozvoljenom ribolovu pa su ih pokusali zaustaviti a ovi poceli bjezati brodom da bi nakon pucnjeva u zrak policija zapucala iznad broda a nakon toga i po brodu pritom ubivsi jednog talijanskog ribara.
Eto, Talijani su sami krivi zbog nedozvoljenog ribolova i bjezanja(oduzimao se brod) a svi koji su mislili drugacije su pritom oznacavani izdajicama, antidrzavnim elementima i slicno.
Dosta me mentalitet najglasnijih ovdje podsjeca na SFRJ.wtf? jebe lud zbunjenog
Prika moj ti kao da si u nekoj svjetskoj metropoli tipa Šangaj, London, Manila pa si ubjeđenja da nam u BiH preža namanje 99 takvih svjetskih njuški da sagrade prodajni centar u roku od 7 dana. Nemaš pojma koliku preciznu strategiju imaju te koje si pomenuo.prof. wrote: a propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?
neće, ne boj se nego će se ili prilagoditi novim uslovima na tržištu - početi da više cijeni domaće proizvođače i potrošaće ili će prodati nekom drugom, možda dođe aldi, lidl ili walmart, ili neko deseti, nije ni bitno.
AstorH wrote: Zato kažem, nemoj da psuješ, nemoj da budeš primitivac, nije kriva Hrvatska, nije kriva EU, krive su političari na vlasti, koji su nesposobni da keriraju vladu, a kamo li jedan normalan transport mliječnih proizvoda, da ne pričam o nečemu više.
AstorH wrote:prof. wrote: a propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?
neće, ne boj se nego će se ili prilagoditi novim uslovima na tržištu - početi da više cijeni domaće proizvođače i potrošaće ili će prodati nekom drugom, možda dođe aldi, lidl ili walmart, ili neko deseti, nije ni bitno.
prvo da se osvrnem na ovo psovanje koje mi zamjeraš?! gdje sam ja to i kome psovao?![]()
neće niko ništa graditi, samo će preuzrti postojeće objekte koje je i konzum preuzeo od prethodnih vlasnika. ne sjećam se da ste tad plakali za radnicima? tad ste se veselili jer nam dolazi konzum, naš prijatelj i spasitelj?! i kad smo već kod radnih mjesta, zašto ne govoriš o hiljadama radnih mjesta koje je konzum zatvorio u malim porodičnim radnjama, u kojima su ljudi zarađivali puno bolje nego današnji konzumovi radnici?Prika moj ti kao da si u nekoj svjetskoj metropoli tipa Šangaj, London, Manila pa si ubjeđenja da nam u BiH preža namanje 99 takvih svjetskih njuški da sagrade prodajni centar u roku od 7 dana. Nemaš pojma koliku preciznu strategiju imaju te koje si pomenuo.
Lidl, Muller, Wallmart i slične njuške, ne dolaze da pokušaju, oni dolaze samo kada su sigurni u profitabilnost.
došao je odmah, bingo je preuzeo interex i tuš i preuzeo je i radnike - odmah. isto kao što je konzum preuzeop merkator i preuzeo njihove radnike, jednog dana će domaći lanac preuzeti konzumViše puta sam ovdje na temi pročitao tvrdnju kao - "neka se odseli Konzum ko ga jebe doće Bingo" .
Ja kad to pročitam prvo što se zapitam od čega će da žive bivši radnici Konzuma dok taj neko drugi dođe tipa možda?
Zna li neko da navede taj period čekanja? Non-stop naglašavate kako tobože dođe taj neko drugi? U roku od odmah.
Koji drugi i nakon koliko je došao taj drugi? (navedi dane,mjesece,godine) jer bivšem radniku nekog Konzuma je svaki dan preživljavanje.![]()
sve ovo stoji ali isto važi i za konzum. i tamo nemaju ugovore na stalno nego ih produžavaju po 3 mjeseca a po novom zakonu neće ih dobiti ni jednio ni drugi prema tome možemo govoriti i nepravdi ali kod svih a ne samo kod binga, ništa tu konzum nije bolji, provjereno znam iz prve ruke.I na kraju, taj novi koji dođe, ako dođe, a svojata se taj Bingo, navedi mi koje pogodnosti i prednosti dobija jedan obični radnik Binga ili bilo kojeg domaćeg privatnika u BiH u odnosu na HR vlasnike i njihove tržne lance ili trgovine ?
Je li dobiva isljučivo i prvenstveno domaće proizvode? (pogledaj deklaraciju i bar code)
Je li dobiva veću plaću?
Ako radnik radi za domaću tvrtku i domaća tvrtka plasira domaće proizvode koji tobože građani toliko strasno kupuju - zašto onda radnik ne dobiva veću plaću ?
I na kraju, ima li radnik bilo koje tvrtke u BiH potpisan ugovor o radu duži od 3mj. ?
Naravno da nema, jer većina tih radnika radi na crno.
Zašto?
Zato što je trula država.
naravno da treba da kupujemo domaće, reci nijemcu ili francuzu da treba da kupuje strano pa da vidimo reakciju?I sad mi dođu ovdje neki likovi i pričaju mi da treba da kupujemo domaće proizvode da bi spasili domaću proizvodnju.
zašto sam prodan?Pa kralju unaprijed si prodan. Koji domaći proizvodi. Kakve firme i o čemu pričaš.
Prodan si u startu.
jer kažem kupujmo domaće? u svojoj zemlji i svom gradu?
pa ti si taj koji je prodan, ubjeđuješ me da je za budućnost moje djece bolje da podržavam ekonomiju hrvatske ili bilo koje druge zemlje![]()
ponavljam, nikome nisam psovao niti bilo koga mrzim, volim svoju zemlju kao što i hrvati vole svoju. kao što je jedan ovdje i rekao. nikad nije kupiuo bh proizvopd i svi su ovdje rekli, uključujući i meneč da je to pošteno. ali akda mi iz bosne kažemo nećemo vaše, hoćemo svoje onda smo budale i naivčine, a?Zato kažem, nemoj da psuješ, nemoj da budeš primitivac, nije kriva Hrvatska, nije kriva EU, krive su političari na vlasti, koji su nesposobni da keriraju vladu, a kamo li jedan normalan transport mliječnih proizvoda, da ne pričam o nečemu više.
Tko shavi shvatio je.
Ovim se odjavljivam sa ove teme.
Više od ovoga niti imam niti želim da kažem.
Mis mekinjas wrote:Pa jbga, brane se interesi njihovih proizvodnih pogona. Sta je tu problem??
AstorH wrote:Prika moj ti kao da si u nekoj svjetskoj metropoli tipa Šangaj, London, Manila pa si ubjeđenja da nam u BiH preža namanje 99 takvih svjetskih njuški da sagrade prodajni centar u roku od 7 dana. Nemaš pojma koliku preciznu strategiju imaju te koje si pomenuo.prof. wrote: a propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?
Lidl, Muller, Wallmart i slične njuške, ne dolaze da pokušaju, oni dolaze samo kada su sigurni u profitabilnost.
Više puta sam ovdje na temi pročitao tvrdnju kao - "neka se odseli Konzum ko ga jebe doće Bingo" .
Ja kad to pročitam prvo što se zapitam od čega će da žive bivši radnici Konzuma dok taj neko drugi dođe tipa možda?
Zna li neko da navede taj period čekanja? Non-stop naglašavate kako tobože dođe taj neko drugi? U roku od odmah.
Koji drugi i nakon koliko je došao taj drugi? (navedi dane,mjesece,godine) jer bivšem radniku nekog Konzuma je svaki dan preživljavanje.
I na kraju, taj novi koji dođe, ako dođe, a svojata se taj Bingo, navedi mi koje pogodnosti i prednosti dobija jedan obični radnik Binga ili bilo kojeg domaćeg privatnika u BiH u odnosu na HR vlasnike i njihove tržne lance ili trgovine ?
Je li dobiva isljučivo i prvenstveno domaće proizvode? (pogledaj deklaraciju i bar code)
Je li dobiva veću plaću?
Ako radnik radi za domaću tvrtku i domaća tvrtka plasira domaće proizvode koji tobože građani toliko strasno kupuju - zašto onda radnik ne dobiva veću plaću ?
I na kraju, ima li radnik bilo koje tvrtke u BiH potpisan ugovor o radu duži od 3mj. ?
Naravno da nema, jer većina tih radnika radi na crno.
Zašto?
Zato što je trula država.
I sad mi dođu ovdje neki likovi i pričaju mi da treba da kupujemo domaće proizvode da bi spasili domaću proizvodnju.
Pa kralju unaprijed si prodan. Koji domaći proizvodi. Kakve firme i o čemu pričaš.
Prodan si u startu.
Zato kažem, nemoj da psuješ, nemoj da budeš primitivac, nije kriva Hrvatska, nije kriva EU, krive su političari na vlasti, koji su nesposobni da keriraju vladu, a kamo li jedan normalan transport mliječnih proizvoda, da ne pričam o nečemu više.
Tko shavi shvatio je.
Ovim se odjavljivam sa ove teme.
Više od ovoga niti imam niti želim da kažem.