jok eto ti sisupercali wrote:Koliko me sjecanje sluzi ti nisi bosankasadie_forever wrote:valjam evo ja_BataZiv_0809 wrote:Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valjaima dosta lijepog u bosni,ali priroda je prosjek,bar meni
Arapi u Sarajevu
- sadie_forever
#1376 Re: Arapi u Sarajevu
- supercali
#1377 Re: Arapi u Sarajevu
Rodjena si u srbiji jel tako?sadie_forever wrote:
jok eto ti si
- sadie_forever
#1378 Re: Arapi u Sarajevu
Jest da je moj grad u RS-u,ali to nije Srbija :oops svi mi bosanci u porodicisupercali wrote:Rodjena si u srbiji jel tako?sadie_forever wrote:
jok eto ti si
- Rubaija
#1380 Re: Arapi u Sarajevu
Tanko. Fali obdarena pjevaljka.mirzaaa33 wrote:Slični su nam![]()
- supercali
#1381 Re: Arapi u Sarajevu
Koliko znam to mjesto pripada srbiji osim ako te nisam zamjenio s nekim onda izvinisadie_forever wrote:Jest da je moj grad u RS-u,ali to nije Srbija :oops svi mi bosanci u porodicisupercali wrote:Rodjena si u srbiji jel tako?sadie_forever wrote:
jok eto ti si
- sadie_forever
#1382 Re: Arapi u Sarajevu
zamjenio si me s nekim,ja sam iz Banja lukesupercali wrote: Koliko znam to mjesto pripada srbiji osim ako te nisam zamjenio s nekim onda izvini
-
united bosnae
#1383 Re: Arapi u Sarajevu
Skupo ce nas kostati te arapske pareduboka_misao wrote:Svaki vikend na Bijambarama istovare par autobusa arapa, za radne dane ne znam, markica ulaz, markica vozic, pa planinski dom i pecine nakupi se ipak vise para nego od lokalaca.
https://www.facebook.com/dnevni.list.ba ... 528733423/
Last edited by united bosnae on 29/07/2016 00:46, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1384 Re: Arapi u Sarajevu
Tko je dao uptrebnu dozvolu trzisnom centru bez prostorije za molitvu.united bosnae wrote:Skupo ce nas kostati te arapske pare:duboka_misao wrote:Svaki vikend na Bijambarama istovare par autobusa arapa, za radne dane ne znam, markica ulaz, markica vozic, pa planinski dom i pecine nakupi se ipak vise para nego od lokalaca.
Dvije žene klanjale usred Meppass Malla u Mostaru, očevici zatečeni:
https://www.facebook.com/dnevni.list.ba ... 528733423/
Naucice vas Arapi ljudskim pravima.
- Jack Be Nimble
#1385 Re: Arapi u Sarajevu
U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
-
hAZNADAR
#1386 Re: Arapi u Sarajevu
Uvijek sam tvrdio da je u Berlinu, Parizu, Londonu, .... vise nikaba nego u cijeloj BiH. Vise ne. Bio i na Bliskom Istoku. Najveca koncentracija crnih utvara sa prorezom za oci, nindzi,.... je u Sarajevu, Mostaru, Fojnici i Prokoskom jezeru,... Vise ih je u Sarajevu nego bilo kojem gradu na B.I. Barem na ulici. Groteskne slike nasih prirodnih ljepota sa crnim utvarama koje bauljaju okolo. Laz je da ostavljaju pare, skrti su i primitivni. Razlog ovolike posjete je glupost nasih ljudi koji ih docekuju kao oslobodioce i podanicki mentalitet gdje im ponizno dopustamo sve. Ovo sto Nam dolazi je najgora mraka, najveci sljam u Arapa. Navalili jer se proculo o zemlji levata.
Treba uvesti zakon o zabrani maskiranja Ili barem ulaska u zatvoreni prostor pokrivenog lica. Plus o vizuelnoj zastiti okolisa.
Treba uvesti zakon o zabrani maskiranja Ili barem ulaska u zatvoreni prostor pokrivenog lica. Plus o vizuelnoj zastiti okolisa.
- Connaisseur Karlin
#1387 Re: Arapi u Sarajevu
Zar nisu mogli organizirati poseban prostor za klanjanje? Sobe za pauze na poslu,ili dio prostora koji je prazan iza zidova prodavnice?Jack Be Nimble wrote:U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
- Rubaija
#1388 Re: Arapi u Sarajevu
Joj hAZNADARa. Da su beterniji, kupovali bi u Monaku i na Saradiniji, a ne u Trnovu i na Ilidži. Ova 'klasa' ima para samo u odnosu na srozane, obespravljene, bolesne i do peta hrapavih od dijabetesa unižene Bosance i Hercegovce.
Kome bi drugome ona lafo luksuzna naselja - kondominijume prepisane iz getoiziranih svjetskih predgrađa sve sa pedalinom u bari - mogli prodavati k'o "luksuz"? Našla krpa zakrpu.
Neise. Od nečeg se mora živjeti. E, tako i kondominijumi u Bakira ispadoše naši Maldivi i spas sa nebesa. Za jedno desetak godina, pored toga da nam ovdje grade Maldive, naučićemo i kako normalan svijet preko noći izrasta u ekstremne desničare. Put je već utaban.
Kome bi drugome ona lafo luksuzna naselja - kondominijume prepisane iz getoiziranih svjetskih predgrađa sve sa pedalinom u bari - mogli prodavati k'o "luksuz"? Našla krpa zakrpu.
Neise. Od nečeg se mora živjeti. E, tako i kondominijumi u Bakira ispadoše naši Maldivi i spas sa nebesa. Za jedno desetak godina, pored toga da nam ovdje grade Maldive, naučićemo i kako normalan svijet preko noći izrasta u ekstremne desničare. Put je već utaban.
- HAVANA
#1389 Re: Arapi u Sarajevu
„Reci mi tata, kakav je ovo čudan šešir koji nosimo?“
Tata Arapin:
„Nije to sine šešir, ovo je naša arapska marama koju muškarci nose preko glave u pustinji, a štiti od jakog sunca.“
Sin:
„A zašto nosimo ovu haljinu?“
Tata:
„ Nije to haljina, to je džalabija, odjeća koja vrlo pouzdano štiti od jakog pustinjskog sunca.“
Sin:
„A zašto nosimo ove ružne cipele?“
Tata:
„Nisu to sine cipele, to su posebne sandale kako bi se spriječile opekotine koje mogu nastati od hodanja po vrelom pustinjskom pijesku“
Sin:
„Hmmm, ako je sve to zbog jakog pustinjskog sunca, koji ćemo onda mi kurac na Ilidži?!?!“
-
smijesni_ste
#1390 Re: Arapi u Sarajevu
Ne mogu da vjerujem da do sad nije bilo incidenata zbog ovog u Mepasu?

- Jack Be Nimble
#1391 Re: Arapi u Sarajevu
Ocigledno da nisu. Tu si gdje si i tu klanjas. Vecina arapa drze otvorene kioske u shopping centru i ti pricas sa njim o cijenu a on se fino izvine i ispred tebe u roku pet minuta klanja i to je to. Tako isto i Budiste vidim ponekada da se mole. Ne mozes nekome zabdraniti da se moli bogu.Connaisseur Karlin wrote:Zar nisu mogli organizirati poseban prostor za klanjanje? Sobe za pauze na poslu,ili dio prostora koji je prazan iza zidova prodavnice?Jack Be Nimble wrote:U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
-
de balzac
#1392 Re: Arapi u Sarajevu
ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
- ¤ jelena ¤
#1393 Re: Arapi u Sarajevu
A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
-
de balzac
#1394 Re: Arapi u Sarajevu
a ništa pobogu¤ jelena ¤ wrote:A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
samo velim čudna slika, groteska prizor... policija radi svoj posao, šeta pod punom opremom po terminalu, vjernici se klanjaju allahu...
- duminjo
#1395 Re: Arapi u Sarajevu
Jucer napravise dzemat na trgu alije izetbegovica (na onoj livadi gdje lutavcine pisaju I seru). Nesto kratko dva puta gore dole I razlaz.
-
El Mumin
#1396 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu
A zašto je za vas klanjanje u javnosti toliko ćudno? Ne smetaju vam polugole žene, kad se dvoje ljube, nego eto klanjanje? Je li ti ljudi što klanjaju u javnosti diraju koga i ometaju li koga? Valjda je svako slobodan da radi sa svojim tijelom šta hoće, da sjedi, leži, pleše, trči, pa i klanja.de balzac wrote:a ništa pobogu¤ jelena ¤ wrote:A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.![]()
samo velim čudna slika, groteska prizor... policija radi svoj posao, šeta pod punom opremom po terminalu, vjernici se klanjaju allahu...
- mayab
#1397 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu
Ali, nije li molitva Bogu ipak jedan intimni i čisti čin, a ne da se obavlja u javnosti na sred popišane ulice???El Mumin wrote:A zašto je za vas klanjanje u javnosti toliko ćudno? Ne smetaju vam polugole žene, kad se dvoje ljube, nego eto klanjanje? Je li ti ljudi što klanjaju u javnosti diraju koga i ometaju li koga? Valjda je svako slobodan da radi sa svojim tijelom šta hoće, da sjedi, leži, pleše, trči, pa i klanja.¤ jelena ¤ wrote:A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
a ništa pobogu![]()
To mi liči na nasilni egzibicionizam novopočenih tzv.vjernika
- KB9
#1398 Re: Arapi u Sarajevu
e nek sam vidio i da neko klanja u trznom centru
svasta, gori su mi ovi sto im to dopustaju
svasta, gori su mi ovi sto im to dopustaju
- insomnia78
#1399 Re: Arapi u Sarajevu
Zna se¤ jelena ¤ wrote:A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
S moje sokoćalo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1400 Re: Arapi u Sarajevu
treba razlikovati privatnu od drzavne imovine
na drzavnoj moze sto zeli u skladu sa zakonom
a na privatnoj ne smije sto vlasnik zabrani
kao na kravicama
cuo sam od uposlenika da su potegnuli cakiju kad ih je upozorio da nema molitve na privatnoj zemlji
na drzavnoj moze sto zeli u skladu sa zakonom
a na privatnoj ne smije sto vlasnik zabrani
kao na kravicama
cuo sam od uposlenika da su potegnuli cakiju kad ih je upozorio da nema molitve na privatnoj zemlji