Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sadie_forever

#1376 Re: Arapi u Sarajevu

Post by sadie_forever »

supercali wrote:
sadie_forever wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Svekrva ti iz Bosne i odmah nista bosansko ne valja :oops:
valjam evo ja :D ima dosta lijepog u bosni,ali priroda je prosjek,bar meni
Koliko me sjecanje sluzi ti nisi bosanka
jok eto ti si :D
supercali

#1377 Re: Arapi u Sarajevu

Post by supercali »

sadie_forever wrote:
Rodjena si u srbiji jel tako?
sadie_forever

#1378 Re: Arapi u Sarajevu

Post by sadie_forever »

supercali wrote:
sadie_forever wrote:
Jest da je moj grad u RS-u,ali to nije Srbija :oops svi mi bosanci u porodici
mirzaaa33

#1379 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mirzaaa33 »

Slični su nam :D

Rubaija

#1380 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rubaija »

mirzaaa33 wrote:Slični su nam :D

Tanko. Fali obdarena pjevaljka. :D
supercali

#1381 Re: Arapi u Sarajevu

Post by supercali »

sadie_forever wrote:
supercali wrote:
sadie_forever wrote:
Jest da je moj grad u RS-u,ali to nije Srbija :oops svi mi bosanci u porodici
Koliko znam to mjesto pripada srbiji osim ako te nisam zamjenio s nekim onda izvini
sadie_forever

#1382 Re: Arapi u Sarajevu

Post by sadie_forever »

supercali wrote: Koliko znam to mjesto pripada srbiji osim ako te nisam zamjenio s nekim onda izvini
zamjenio si me s nekim,ja sam iz Banja luke
united bosnae

#1383 Re: Arapi u Sarajevu

Post by united bosnae »

duboka_misao wrote:Svaki vikend na Bijambarama istovare par autobusa arapa, za radne dane ne znam, markica ulaz, markica vozic, pa planinski dom i pecine nakupi se ipak vise para nego od lokalaca.
Skupo ce nas kostati te arapske pare
https://www.facebook.com/dnevni.list.ba ... 528733423/
Last edited by united bosnae on 29/07/2016 00:46, edited 1 time in total.
Edin H.

#1384 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Edin H. »

united bosnae wrote:
duboka_misao wrote:Svaki vikend na Bijambarama istovare par autobusa arapa, za radne dane ne znam, markica ulaz, markica vozic, pa planinski dom i pecine nakupi se ipak vise para nego od lokalaca.
Skupo ce nas kostati te arapske pare:

Dvije žene klanjale usred Meppass Malla u Mostaru, očevici zatečeni:
https://www.facebook.com/dnevni.list.ba ... 528733423/
Tko je dao uptrebnu dozvolu trzisnom centru bez prostorije za molitvu. :oops:

Naucice vas Arapi ljudskim pravima. :izet:
Jack Be Nimble

#1385 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
hAZNADAR

#1386 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Uvijek sam tvrdio da je u Berlinu, Parizu, Londonu, .... vise nikaba nego u cijeloj BiH. Vise ne. Bio i na Bliskom Istoku. Najveca koncentracija crnih utvara sa prorezom za oci, nindzi,.... je u Sarajevu, Mostaru, Fojnici i Prokoskom jezeru,... Vise ih je u Sarajevu nego bilo kojem gradu na B.I. Barem na ulici. Groteskne slike nasih prirodnih ljepota sa crnim utvarama koje bauljaju okolo. Laz je da ostavljaju pare, skrti su i primitivni. Razlog ovolike posjete je glupost nasih ljudi koji ih docekuju kao oslobodioce i podanicki mentalitet gdje im ponizno dopustamo sve. Ovo sto Nam dolazi je najgora mraka, najveci sljam u Arapa. Navalili jer se proculo o zemlji levata.
Treba uvesti zakon o zabrani maskiranja Ili barem ulaska u zatvoreni prostor pokrivenog lica. Plus o vizuelnoj zastiti okolisa.
Connaisseur Karlin

#1387 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
Zar nisu mogli organizirati poseban prostor za klanjanje? Sobe za pauze na poslu,ili dio prostora koji je prazan iza zidova prodavnice?
Rubaija

#1388 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rubaija »

Joj hAZNADARa. Da su beterniji, kupovali bi u Monaku i na Saradiniji, a ne u Trnovu i na Ilidži. Ova 'klasa' ima para samo u odnosu na srozane, obespravljene, bolesne i do peta hrapavih od dijabetesa unižene Bosance i Hercegovce.

Kome bi drugome ona lafo luksuzna naselja - kondominijume prepisane iz getoiziranih svjetskih predgrađa sve sa pedalinom u bari - mogli prodavati k'o "luksuz"? Našla krpa zakrpu.

Neise. Od nečeg se mora živjeti. E, tako i kondominijumi u Bakira ispadoše naši Maldivi i spas sa nebesa. Za jedno desetak godina, pored toga da nam ovdje grade Maldive, naučićemo i kako normalan svijet preko noći izrasta u ekstremne desničare. Put je već utaban.
HAVANA

#1389 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HAVANA »

:oops: Sin Arapina:
„Reci mi tata, kakav je ovo čudan šešir koji nosimo?“
Tata Arapin:
„Nije to sine šešir, ovo je naša arapska marama koju muškarci nose preko glave u pustinji, a štiti od jakog sunca.“
Sin:
„A zašto nosimo ovu haljinu?“
Tata:
„ Nije to haljina, to je džalabija, odjeća koja vrlo pouzdano štiti od jakog pustinjskog sunca.“
Sin:
„A zašto nosimo ove ružne cipele?“
Tata:
„Nisu to sine cipele, to su posebne sandale kako bi se spriječile opekotine koje mogu nastati od hodanja po vrelom pustinjskom pijesku“
Sin:
„Hmmm, ako je sve to zbog jakog pustinjskog sunca, koji ćemo onda mi kurac na Ilidži?!?!“
smijesni_ste

#1390 Re: Arapi u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Ne mogu da vjerujem da do sad nije bilo incidenata zbog ovog u Mepasu? :lol: :-)
Jack Be Nimble

#1391 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

Connaisseur Karlin wrote:
Jack Be Nimble wrote:U mojoj mahali klanjanje po shoping centrima postala sasvim normala. Radnici isto tako odu na stranu isklanjaju pa nazad na prodaju cipela.
Zar nisu mogli organizirati poseban prostor za klanjanje? Sobe za pauze na poslu,ili dio prostora koji je prazan iza zidova prodavnice?
Ocigledno da nisu. Tu si gdje si i tu klanjas. Vecina arapa drze otvorene kioske u shopping centru i ti pricas sa njim o cijenu a on se fino izvine i ispred tebe u roku pet minuta klanja i to je to. Tako isto i Budiste vidim ponekada da se mole. Ne mozes nekome zabdraniti da se moli bogu.
de balzac

#1392 Re: Arapi u Sarajevu

Post by de balzac »

ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
¤ jelena ¤

#1393 Re: Arapi u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
A šta je policija sa dugim cijevima trebalo da uradi?
de balzac

#1394 Re: Arapi u Sarajevu

Post by de balzac »

¤ jelena ¤ wrote:
de balzac wrote:ja sam ovaj prizor klanjanja vidio u frankfurtu na aerodromu. dan pred božić, dvojica arapa nasred terminala klanjaju. okolo se šeta policija sa dugim cijevima, nonšalantno ih ignoriraju.
a ništa pobogu :roll:
samo velim čudna slika, groteska prizor... policija radi svoj posao, šeta pod punom opremom po terminalu, vjernici se klanjaju allahu...
duminjo

#1395 Re: Arapi u Sarajevu

Post by duminjo »

Jucer napravise dzemat na trgu alije izetbegovica (na onoj livadi gdje lutavcine pisaju I seru). Nesto kratko dva puta gore dole I razlaz.
El Mumin

#1396 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by El Mumin »

de balzac wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
samo velim čudna slika, groteska prizor... policija radi svoj posao, šeta pod punom opremom po terminalu, vjernici se klanjaju allahu...
A zašto je za vas klanjanje u javnosti toliko ćudno? Ne smetaju vam polugole žene, kad se dvoje ljube, nego eto klanjanje? Je li ti ljudi što klanjaju u javnosti diraju koga i ometaju li koga? Valjda je svako slobodan da radi sa svojim tijelom šta hoće, da sjedi, leži, pleše, trči, pa i klanja.
mayab

#1397 Re: RE: Re: Arapi u Sarajevu

Post by mayab »

El Mumin wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

A zašto je za vas klanjanje u javnosti toliko ćudno? Ne smetaju vam polugole žene, kad se dvoje ljube, nego eto klanjanje? Je li ti ljudi što klanjaju u javnosti diraju koga i ometaju li koga? Valjda je svako slobodan da radi sa svojim tijelom šta hoće, da sjedi, leži, pleše, trči, pa i klanja.
Ali, nije li molitva Bogu ipak jedan intimni i čisti čin, a ne da se obavlja u javnosti na sred popišane ulice???
To mi liči na nasilni egzibicionizam novopočenih tzv.vjernika
KB9

#1398 Re: Arapi u Sarajevu

Post by KB9 »

e nek sam vidio i da neko klanja u trznom centru

svasta, gori su mi ovi sto im to dopustaju
insomnia78

#1399 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

¤ jelena ¤ wrote:
Zna se

S moje sokoćalo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1400 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

treba razlikovati privatnu od drzavne imovine
na drzavnoj moze sto zeli u skladu sa zakonom
a na privatnoj ne smije sto vlasnik zabrani
kao na kravicama
cuo sam od uposlenika da su potegnuli cakiju kad ih je upozorio da nema molitve na privatnoj zemlji
Locked