Ko če znat.MyTao wrote:Dobro hajd, smajli vamo, slika tamo... Ozbiljno pitam? Sta je poenta i uzrok sto je sunce promjenilo boju? (na stranu to sto nije)
Od Ozona, Atmosfere pa nadalje.
Teško je procijeniti.
Ko na Anketama odgovor.
Ko če znat.MyTao wrote:Dobro hajd, smajli vamo, slika tamo... Ozbiljno pitam? Sta je poenta i uzrok sto je sunce promjenilo boju? (na stranu to sto nije)
1.neki k***c sa suncETom?MyTao wrote:Dobro hajd, smajli vamo, slika tamo... Ozbiljno pitam? Sta je poenta i uzrok sto je sunce promjenilo boju? (na stranu to sto nije)
OK... i to je argument za boga, evoluciju ili vanzemaljce??Vizionar 1985 wrote:Ko če znat.MyTao wrote:Dobro hajd, smajli vamo, slika tamo... Ozbiljno pitam? Sta je poenta i uzrok sto je sunce promjenilo boju? (na stranu to sto nije)
Teško je procijeniti.
Ko na Anketama odgovor.
Ma nije nego je Argument na ono što su pisali prethodno.MyTao wrote:OK... i to je argument za boga, evoluciju ili vanzemaljce??Vizionar 1985 wrote:Ko če znat.MyTao wrote:Dobro hajd, smajli vamo, slika tamo... Ozbiljno pitam? Sta je poenta i uzrok sto je sunce promjenilo boju? (na stranu to sto nije)
Teško je procijeniti.
Ko na Anketama odgovor.
Argument je bio da je sunce nekad bilo zuto a sada je bjelo? Ako je tako onda ideja da nam ga vanzemaljci "sisu" nema smisla jer zvjezda koja je bjela ima vecu temperaturu od zute. najtoplija zvjezda je ona plava, a najhladnija je crvena. Bijela dolazi prije zute.Dozer wrote:Mozda nam vanzemaljci "sišu" Sunce... Mozda to uzrokuje promjene u onome sta smo vidjeli i vidimo danas, tj. boju Sunca koju smo vidjeli nekada i koju vidimo danas?
Napomena: Ovo sam postavljao i na ranijim stranicama, zajedno s linkom na originalnu NASA-inu bazu SOHO-a. Pa, eto...prije nego neki opletu sa "haha" i sl., pogledajte bar originalnu bazu podataka. Na tim originalnim NASAinim snimcima, kojih maltene i nema jer je za ta 3 dana snimljeno samo par sekundi (za razliku od ostalih dana gdje ima fine minutaze), jasno se vide ovi identicni kraci kao i ovdje, ali nedostaje - objekat.
Cuuuj....?!MyTao wrote: Argument je bio da je sunce nekad bilo zuto a sada je bjelo? Ako je tako onda ideja da nam ga vanzemaljci "sisu" nema smisla jer zvjezda koja je bjela ima vecu temperaturu od zute. najtoplija zvjezda je ona plava, a najhladnija je crvena. Bijela dolazi prije zute.
Mozda vanzemaljci podpaljuju sunce??:)
izvor: http://www.astrophysical.org/starclassification.php
Prvo... odgovorio sam na tvoju tezu da nam vanzemaljci mozda crpe energiju iz sunca... da ga crpe postalo bi valjda crveno jer bjela boja ukazuje na to da zvjezda ima vise energije.Dozer wrote:Cuuuj....?!MyTao wrote: Argument je bio da je sunce nekad bilo zuto a sada je bjelo? Ako je tako onda ideja da nam ga vanzemaljci "sisu" nema smisla jer zvjezda koja je bjela ima vecu temperaturu od zute. najtoplija zvjezda je ona plava, a najhladnija je crvena. Bijela dolazi prije zute.
Mozda vanzemaljci podpaljuju sunce??:)
izvor: http://www.astrophysical.org/starclassification.php
A sto mi u zadnjih 10-ak godina imamo sve vise i vise temperature? Sto je sve manje i manje snijega? Sto je sve toplije i toplije? Samo mi nemoj reci da je to zato sto nam oci ne vide kompletan spektar svjetlosti....
I, ko nam garantuje da se temperatura Sunca nije povecala, a samim tim i temp. na Zemlji? NASA? HA-HA...
Usput...na snimku se fino vidi da je Sunce bijelo, zar ne
Global warming je teorija zavjere?sumirprimus wrote:kod teoreticara zavjera postoje dvije verzije..
jedna je konspiracija sa svjeckim vodjama, u cilju prilagodjavanju klime njihovim potrebama sklopu jedne sire akcije depopulacije planete... bed gaj elien verzija...
gud gaj verzija... ljudi su krivi,unistavaju planetu prebrzo, upozoravani su nisu nista poduzeli, ende je blizu...
Dozer wrote:Mozda nam vanzemaljci "sišu" Sunce..

maraccana wrote:Dozer wrote:Mozda nam vanzemaljci "sišu" Sunce..
my taoooooooooooooooooooooooo.citaj..MyTao wrote:Global warming je teorija zavjere?sumirprimus wrote:kod teoreticara zavjera postoje dvije verzije..
jedna je konspiracija sa svjeckim vodjama, u cilju prilagodjavanju klime njihovim potrebama sklopu jedne sire akcije depopulacije planete... bed gaj elien verzija...
gud gaj verzija... ljudi su krivi,unistavaju planetu prebrzo, upozoravani su nisu nista poduzeli, ende je blizu...
Prije 20 i kusur godina kada sam išao u školu bio metar možda i više snijega cijelu skoro zimu.sumirprimus wrote:pa ne, ozbiljno, pricamo o nekom zajebu s vremenom...
sve se okrenulo...
ma dozer je povuko vlage, nije covjeku dobro.sizifinho wrote:Samo me zanima da li sam pročitao dobro?
Dozer tvrdi da je temperatura veća na Zemlji, zbog promjena na Suncu?
Naravno da je globalno zatopljenje uzrok povećanju temperatura zbog "efekta staklenika". Nema to veze sa zvijezdom.
Nema smisla, apsolutno, ni s kakvog logičkog rezona da nam Vanzemaljci crpe sunce za energiju. Zašto?
Zato što u neposrednoj blizini, pod pretpostavkom da "oni" uistinu koriste zvijezde za energiju, ima puno ekonomičnijih zvijezda koje su potentnije od Sunca.
Zašto bi onda sisali BAŠ Sunce, pored toliko zvijezda koje se nalaze njima na dohvati ruke?
Ako imaju tehnologiju da crpe sunce, onda znaju i da mi postojimo.
Zašto biše crpili jednu slabiju zvijezdu u naseljenom sistemu, pored toliko zvijezda u nenaseljenim sistemima?
Ok, možda crpe sunce jer su maliciozni, žele nas uništiti.
Zašto bi koristili tako dugotrajnu i slabu metodu? Zašto nas jednostavno ne unište na neki jednostavniji način i kraj priče? Ipak Sunce sija toliko dugo.
ma hajd Dozer je čovjek s idejama velike magnitude za koje trebaju isti toliki dokazi ali brate mili kad vidim kakvih drugih ima...saimidin wrote:...
Hvala na komplimentu/ups ovaj žaljenju.sizifinho wrote:ma hajd Dozer je čovjek s idejama velike magnitude za koje trebaju isti toliki dokazi ali brate mili kad vidim kakvih drugih ima...saimidin wrote:...
evo ovaj vizionar...
baš mi žao bude.