cekek wrote:Ok, suživot niko neće, nikome ne treba. Tako smo se mogli rastati i podijeliti '91, bez ispaljena metka, pa bi za ovih 25 godina vidjeli kako bi ko uspio.
Borba za suživot je nažalost ovdje ubleha a dokaz su napadi na mrtve i ovaj banovani virtuoz fašizma
Pa vama suzivot nije trebao 92. Htjeli ste eksluzivnu srpsku drzavu i krenuli ste u etnicko ciscenje i genocid. Nije u potpunosti uspjelo. E, sad mi opet trebamo da ganjamo suzivot.
Naravno da sa Bosnjacke strane nikad nije bilo problema po tom pitanju ni prema kome, samo sto Srbi i dalje ocekuju da se mi nesto upinjemo i molimo i insistiramo na suzivotu, jer imaju kompleks vise vrijednosti i kao nama bi trebala biti cast to sto Srbi ipak hoce da zive sa nama "poturicama".
Ali je sad pozicija drugacija: hoces suzivot bujrum, neces ne moras. Ali suzivot nece biti na nacin da se rat izbalansira i svi predstave kao krivi. Jasno je poznat i zlikovac i zrtva. Sada i oficijelno u Evropi i Americi. Dok god zlikovac vjeruje da nije zlikovac i ubjedjuje druge, nema razgovora.
A to da smo se mogli rastati i podijeliti 91 nije moglo i nece nikad moci. Ko ste vi da djelite Bosnu? To sto niste svjesni svog porijekla i igrate za interese macehe Srbije to je druga stvar. Da ste normalni Bosna bi bila vasa koliko i nasa, ali vam je malo. Nego daj sve i daj da ne bude Bosna nego Srbija i daj da u njoj nema muslimana. Ne moze. Bilo nas je, i bice nas vise nego ikad.
A vi se pogledajte u ogledalo, skontajte sta ste uradili, pa smisljajte dalje taktiku. Napokon za protivnika imate nekog ko nije znacajno slabiji od vas tako da ova dosadasnja taktika zlostavljanja i zastrasivanja ne pali. Treba drugi pristup, ali mislim da nemate spremnosti za to. Tako da cete nastaviti napustati odvratnu BiH. Mi cemo ovdje ostajati, a vrijeme i demografija ce uciniti svoje. Iz dana u dan se procenti mijenjaju, a samim tim i odnos snaga. Nece vise biti ni bitno da li cete na popisu lazno smanjiti broj Bosnjaka jer na ce bti svejedno ima li nas 73% ili 70%. Svaki dan o kojom pricate o referendumu i slicnim glupostima je za vas izgubljen dan. Svaki mali cetnicki fasista koji mitraljezom puca na Bosnjake po facebook-u je jedna izgubljena osoba (takvi vam vise ne trebaju, trebali su '92), jer Bosnjaci vise nisu u situaciji da strahuju od takvih.