Novi rat

Locked
Thorgerson

#1376 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Drinski wrote:
Thorgerson wrote: Nismo. Ako nas ima 50%, onda njih zajedno isto tako ima 50%. Kontas?
mi smo relativna vecina, nismo apsolutna.

ali nema veze, evo za početak, neka nam daju pola vlasti na nivou BIH i 3/4 u FBIH.
Govorimo politicki. Politicki nismo vecina.

Pa dali su ti. Samo sto je kod nas bagra razjedinjena.

Evo uzmi neku bosnjacku ili probosansku stranku. Da razvali npr kao HDZ kod Hrvata. Mislis da bi ovi imali muda ovako da se rabacuju okolo. Bi moj qrac.

Ali oni su vidjeli priliku da su bosnjaci razjedinjeniji vise nego ikad. I handre nas. A vi jos spominjete nekakav rat nesta, a mi nikad u gorim odnosima. Govorim o bosnjacima, zenica i tuzla generalno imaju averziju prema Sarajevu. Bihac i krajina totalno, ali totalno zapostavljeni itd.

Kazem, dosta ljudi ovdje ocito nema dodira sa realnoscu. Lijepo je to sve na papiru...
Joe McCarthy

#1377 Re: Novi rat

Post by Joe McCarthy »

ULTRAK wrote:
karanana wrote:definitivno uzeti brcko. zatim snagama, s jedne strane iz bosanske krajine a s druge iz srednje bosne, presjeci, odsjeci a zatim i poklopiti onaj klin dole izmedju petrovca i jajca sa mrkonjicem i drugim selima, i onda gurnuti na sjever prema banja luci i tom dijelu gore..
sarajevskim brigadama krenuti put istocne bosne jednim pravcem preko trnova na focu uz pomoc snaga iz gorazda, a drugim pravcem izlaskom na ravnu romaniju i spustanjem ka rogatici odnosno zvorniku i srebrenici.

eto otprilike za pocetak, za prvih mjesec do dva akcija.
A kuda bi ti gurnuo ovih par hiljada iz OSBIH? Sta bi bila njihova fumkcija? Na Brcko ili da izvrse obuku i mobilizaciju a MUP na Brcko? Kolkiko su ovi Bosanski Rejndzeri uopste pouzdani sto se tice treninga? Kako bi dobili kontrolu nad SIPA-om (Jako bitno pitanje) ? Sve slozena pitanja a ja u onom Bakiru, Komsicu a pogotovo Radoncicu ili Laggumdziji nevidim neke licnosti koje imaju osobine velikih vodja.

Image
Svi koji imaju mozga znaju da sve ne-Bošnjačko što je ikada radilo u SIPI ili OSI (eventualno zajedno sa njihovim bližom obitelji) i nalazi se u blizini Sarajeva će morat završiti pod zemljom u roku 48 sati nakon početka sranja.

Mene više brine prilikom osiguravanja da Vrhbosna bude Bošnjačka da li će mo imati jedno izuzetno moralno sivo poglavlje u našoj historiji kada dođe stoćno Sarajevo na red i da li smo dovoljno zreli kao narod da prebrodimo...
Drinski

#1378 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Thorgerson wrote:
Drinski wrote:
Thorgerson wrote: Nismo. Ako nas ima 50%, onda njih zajedno isto tako ima 50%. Kontas?
mi smo relativna vecina, nismo apsolutna.

ali nema veze, evo za početak, neka nam daju pola vlasti na nivou BIH i 3/4 u FBIH.
Govorimo politicki. Politicki nismo vecina.

Pa dali su ti. Samo sto je kod nas bagra razjedinjena.

Evo uzmi neku bosnjacku ili probosansku stranku. Da razvali npr kao HDZ kod Hrvata. Mislis da bi ovi imali muda ovako da se rabacuju okolo. Bi moj qrac.

Ali oni su vidjeli priliku da su bosnjaci razjedinjeniji vise nego ikad. I handre nas. A vi jos spominjete nekakav rat nesta, a mi nikad u gorim odnosima. Govorim o bosnjacima, zenica i tuzla generalno imaju averziju prema Sarajevu. Bihac i krajina totalno, ali totalno zapostavljeni itd.

Kazem, dosta ljudi ovdje ocito nema dodira sa realnoscu. Lijepo je to sve na papiru...
ne treba nama jednoumlje, pa da bude samo jedna stranka, nama treba platforma, ideologija (ruzno zvuci, zar ne).

Postoji averzija na geofrafskom planu, ali u slucaju rata, to se brzo zaboravi. tu ne treba imati iluzija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1379 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Joe McCarthy

ovo je za zatvora, a ne za bana.

:-) :-) :-)
Drinski

#1380 Re: Novi rat

Post by Drinski »

cekek wrote:
Drinski wrote:
cekek wrote:
Monopol na mišljenje i odluku šta je razvoj zemlje? A ko ti to dade??? :-)
Vjerovatno, pravne i povijesne činjenice.
Obrazloži / navedi molim te
to bi isto bilo ko kada bih sad morao da obrazlazem i dokazujem da je dan dan, a noc noć, a vala ne pada mi na pamet da to radim.
Drinski

#1381 Re: Novi rat

Post by Drinski »

A koje pištolje ovi gore duže? Glock ili onaj HS 2000?
cekek

#1382 Re: Novi rat

Post by cekek »

Drinski wrote:
cekek wrote:
cekek wrote:
Monopol na mišljenje i odluku šta je razvoj zemlje? A ko ti to dade??? :-)

Vjerovatno, pravne i povijesne činjenice.
to bi isto bilo ko kada bih sad morao da obrazlazem i dokazujem da je dan dan, a noc noć, a vala ne pada mi na pamet da to radim.
ako misliš da ijedan Bošnjak ima ekskluzivno pravo na odlučivanje šta je dobro za BiH SAMO zbog toga što je Bošnjak onda je naslov teme neizbježan

takođe, dok god je probošnjački = probosanski suživot je pod prisilom i ubleha
Novak20

#1383 Re: Novi rat

Post by Novak20 »

dječak sa šibicama wrote:
Black swan wrote:ja moram priznati da nisam razumio što je umjetnik "htjeo" reći
Nije tesko razumjeti, cudis me.

Ukratko, pobiti sve nebosnjacko, i postavlja pitanje imaju li Bosnjaci snage prebroditi jedan "genocidcic" koji moraju pociniti nad Srbima u Istocnom Sarajevu, i gdje li je jos bolesnik naumio ubijati.
U Vrhbosni....nisu samo Srbi meta. Aferim njemu i sličnima kao i administraciji koja dozvoljava ovakve "teme" i prosipanje otvorenog i otrovnog šovinizma.
someone_

#1384 Re: Novi rat

Post by someone_ »

cekek wrote:
Drinski wrote:
cekek wrote:
ako misliš da ijedan Bošnjak ima ekskluzivno pravo na odlučivanje šta je dobro za BiH SAMO zbog toga što je Bošnjak onda je naslov teme neizbježan

takođe, dok god je probošnjački = probosanski suživot je pod prisilom i ubleha
Dok god prosrpski != probosanski (a to je beskonacna petlja) nema suzivota.

I dosta je nama vise borbe za suzivot. Haj' se sad vi malo borite. Mi sad mozemo sami. Imamo podrsku Evrope, Amerike, Turske i islamskog svijeta. A sta cete vi sa Rusijom? Cijepat Bosnu? Kako?

Jos vam je ostalo da demonstrirate silu (na komadu tudje zemlje) na povratnicima, kamenujete kamione sa mrtvima i sl. A i to je pitanje do kad.

Tako da nama suzivot ne treba, vama treba, mada ce biti kasno kada to skonta 10% preostale srpske populacije za nekih 50 - 100 godina. Jer kako zivjeti u zemlji koju mrzis (BiH), kako zivjeti u "drzavi" (RS) koja nije drzava? Nikako!
krater

#1385 Re: Novi rat

Post by krater »

Chmoljo wrote:Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Joe McCarthy

ovo je za zatvora, a ne za bana.

:-) :-) :-)
:lol: :lol:
cekek

#1386 Re: Novi rat

Post by cekek »

Ok, suživot niko neće, nikome ne treba. Tako smo se mogli rastati i podijeliti '91, bez ispaljena metka, pa bi za ovih 25 godina vidjeli kako bi ko uspio.

Borba za suživot je nažalost ovdje ubleha a dokaz su napadi na mrtve i ovaj banovani virtuoz fašizma
Drinski

#1387 Re: Novi rat

Post by Drinski »

cekek wrote:Ok, suživot niko neće, nikome ne treba. Tako smo se mogli rastati i podijeliti '91, bez ispaljena metka, pa bi za ovih 25 godina vidjeli kako bi ko uspio.

Borba za suživot je nažalost ovdje ubleha a dokaz su napadi na mrtve i ovaj banovani virtuoz fašizma
Neka fasisti vrate okupirane teritorije i ono popaljeno i pokradeno, te isporuce ratne zločince pa neka zive gdje god hoce, s kim god hoce i kako god hoce.
someone_

#1388 Re: Novi rat

Post by someone_ »

cekek wrote:Ok, suživot niko neće, nikome ne treba. Tako smo se mogli rastati i podijeliti '91, bez ispaljena metka, pa bi za ovih 25 godina vidjeli kako bi ko uspio.

Pa vama suzivot nije trebao 92. Htjeli ste eksluzivnu srpsku drzavu i krenuli ste u etnicko ciscenje i genocid. Nije u potpunosti uspjelo. E, sad mi opet trebamo da ganjamo suzivot.

Naravno da sa Bosnjacke strane nikad nije bilo problema po tom pitanju ni prema kome, samo sto Srbi i dalje ocekuju da se mi nesto upinjemo i molimo i insistiramo na suzivotu, jer imaju kompleks vise vrijednosti i kao nama bi trebala biti cast to sto Srbi ipak hoce da zive sa nama "poturicama".

Ali je sad pozicija drugacija: hoces suzivot bujrum, neces ne moras. Ali suzivot nece biti na nacin da se rat izbalansira i svi predstave kao krivi. Jasno je poznat i zlikovac i zrtva. Sada i oficijelno u Evropi i Americi. Dok god zlikovac vjeruje da nije zlikovac i ubjedjuje druge, nema razgovora.

A to da smo se mogli rastati i podijeliti 91 nije moglo i nece nikad moci. Ko ste vi da djelite Bosnu? To sto niste svjesni svog porijekla i igrate za interese macehe Srbije to je druga stvar. Da ste normalni Bosna bi bila vasa koliko i nasa, ali vam je malo. Nego daj sve i daj da ne bude Bosna nego Srbija i daj da u njoj nema muslimana. Ne moze. Bilo nas je, i bice nas vise nego ikad.

A vi se pogledajte u ogledalo, skontajte sta ste uradili, pa smisljajte dalje taktiku. Napokon za protivnika imate nekog ko nije znacajno slabiji od vas tako da ova dosadasnja taktika zlostavljanja i zastrasivanja ne pali. Treba drugi pristup, ali mislim da nemate spremnosti za to. Tako da cete nastaviti napustati odvratnu BiH. Mi cemo ovdje ostajati, a vrijeme i demografija ce uciniti svoje. Iz dana u dan se procenti mijenjaju, a samim tim i odnos snaga. Nece vise biti ni bitno da li cete na popisu lazno smanjiti broj Bosnjaka jer na ce bti svejedno ima li nas 73% ili 70%. Svaki dan o kojom pricate o referendumu i slicnim glupostima je za vas izgubljen dan. Svaki mali cetnicki fasista koji mitraljezom puca na Bosnjake po facebook-u je jedna izgubljena osoba (takvi vam vise ne trebaju, trebali su '92), jer Bosnjaci vise nisu u situaciji da strahuju od takvih.
Last edited by someone_ on 10/07/2015 11:48, edited 1 time in total.
cekek

#1389 Re: Novi rat

Post by cekek »

Volio bih da ti se želja ostvari, ali najiskrenije, jer me živo zanima kako bi onda živio, tj kako bi ti to ludo poboljšalo kvalitetu života i od BiH napravilo Švicu.
neki

#1390 Re: Novi rat

Post by neki »

ukidanje RS je nemoguce, iseljavanje Srba iz BiH je nemoguce...ako ne iz milion onda samo iz jednog razloga, jer niko u Evropi nece dozvoliti postojanje muslimanske drzave u srcu Evrope..
Prestanite sanjati takve epizode postovani forumski ratnici, pokusaj realizacije vasih ideja bi nas sve odveo u veliki belaj, a ja se u tursku ne planiram iseljavati..
triiksa

#1391 Re: Novi rat

Post by triiksa »

Ovdje treba promjeniti naslov teme:"Novi rat-mudre misli i strategije iz Jagomira".
Drinski

#1392 Re: Novi rat

Post by Drinski »

neki wrote:ukidanje RS je nemoguce, iseljavanje Srba iz BiH je nemoguce...ako ne iz milion onda samo iz jednog razloga, jer niko u Evropi nece dozvoliti postojanje muslimanske drzave u srcu Evrope..
Prestanite sanjati takve epizode postovani forumski ratnici, pokusaj realizacije vasih ideja bi nas sve odveo u veliki belaj, a ja se u tursku ne planiram iseljavati..
nije tvoja majka Turska. Sta ces tamo?
Drinski

#1393 Re: Novi rat

Post by Drinski »

cekek wrote:Volio bih da ti se želja ostvari, ali najiskrenije, jer me živo zanima kako bi onda živio, tj kako bi ti to ludo poboljšalo kvalitetu života i od BiH napravilo Švicu.
pa da nema fasista, zar se ne bi lakse i ljepše zivjelo? Osim toga, niti SDA ni nas mogla da plaši sa "neprijateljima".
kakotakonikako

#1394 Re: Novi rat

Post by kakotakonikako »

neki wrote:ukidanje RS je nemoguce, iseljavanje Srba iz BiH je nemoguce...ako ne iz milion onda samo iz jednog razloga, jer niko u Evropi nece dozvoliti postojanje muslimanske drzave u srcu Evrope..
Nista nije nemoguce. Zivis u velikim zabludama. Nastavi i daje. Slobodno. I zasto bi se ikamo iseljavao mimo svoje volje. Svasta. Jasta.
Sanjarko

#1395 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

neki wrote:ukidanje RS je nemoguce, iseljavanje Srba iz BiH je nemoguce...ako ne iz milion onda samo iz jednog razloga, [quote]jer niko u Evropi nece dozvoliti postojanje muslimanske drzave u srcu Evrope..

Prestanite sanjati takve epizode postovani forumski ratnici, pokusaj realizacije vasih ideja bi nas sve odveo u veliki belaj, a ja se u tursku ne planiram iseljavati..[/quote]
Pa postoje ne jedna Muslimanska drzava u Europi nego i vise od jedne Albanija,Kosovo prve dvije definitivno a Po Europskim nogometnim takmicenjima i jos tri dodatne Turska,Azerbejdzan,Kazastan.
cekek

#1396 Re: Novi rat

Post by cekek »

someone_ wrote:

Pa vama suzivot nije trebao 92. Htjeli ste eksluzivnu srpsku drzavu i krenuli ste u etnicko ciscenje i genocid. Nije u potpunosti uspjelo. E, sad mi opet trebamo da ganjamo suzivot.

Naravno da sa Bosnjacke strane nikad nije bilo problema po tom pitanju ni prema kome, samo sto Srbi i dalje ocekuju da se mi nesto upinjemo i molimo i insistiramo na suzivotu, jer imaju kompleks vise vrijednosti i kao nama bi trebala biti cast to sto Srbi ipak hoce da zive sa nama "poturicama".

Ali je sad pozicija drugacija: hoces suzivot bujrum, neces ne moras. Ali suzivot nece biti na nacin da se rat izbalansira i svi predstave kao krivi. Jasno je poznat i zlikovac i zrtva. Sada i oficijelno u Evropi i Americi. Dok god zlikovac vjeruje da nije zlikovac i ubjedjuje druge, nema razgovora.

A to da smo se mogli rastati i podijeliti 91 nije moglo i nece nikad moci. Ko ste vi da djelite Bosnu? To sto niste svjesni svog porijekla i igrate za interese macehe Srbije to je druga stvar. Da ste normalni Bosna bi bila vasa koliko i nasa, ali vam je malo. Nego daj sve i daj da ne bude Bosna nego Srbija i daj da u njoj nema muslimana. Ne moze. Bilo nas je, i bice nas vise nego ikad.

A vi se pogledajte u ogledalo, skontajte sta ste uradili, pa smisljajte dalje taktiku. Napokon za protivnika imate nekog ko nije znacajno slabiji od vas tako da ova dosadasnja taktika zlostavljanja i zastrasivanja ne pali. Treba drugi pristup, ali mislim da nemate spremnosti za to. Tako da cete nastaviti napustati odvratnu BiH. Mi cemo ovdje ostajati, a vrijeme i demografija ce uciniti svoje. Iz dana u dan se procenti mijenjaju, a samim tim i odnos snaga. Nece vise biti ni bitno da li cete na popisu lazno smanjiti broj Bosnjaka jer na ce bti svejedno ima li nas 73% ili 70%. Svaki dan o kojom pricate o referendumu i slicnim glupostima je za vas izgubljen dan. Svaki mali cetnicki fasista koji mitraljezom puca na Bosnjake po facebook-u je jedna izgubljena osoba (takvi vam vise ne trebaju, trebali su '92), jer Bosnjaci vise nisu u situaciji da strahuju od takvih.
Prije svega skini raspravu sa mog ličnog nivoa, ne znaš ni ko sam ni šta sam. A to što ti "vidiš" ko sam i šta sam pa si dopuštaš taj direktni optužujući ton, nije moj problem te ga zadrži za sebe.
Ne, nisam Bošnjak, već sam Bosanac, i ne smatram to razlogom da budem inferioran ni prema kome pa da ćutim i ne kažem svoje mišljenje.

Demografske procente smatraš garantom neke budućnosti? Pa iz BiH ode sve što sabirati zna, kamoli pametniji. Zamisli, taj trend prisutan kod svih naroda, u tome smo složni. I kome šta znači 70 ili 73%? Koliko ti je veća plata ako je Bošnjaka 73%? Ako će te 73% toliko usrećiti, evo izjasniću se i ja kao Bošnjak pa se veseli do prekosutra, meni ni u džep ni iz džepa. Nisam na budžetu pa me to ipak ne hrani ;-)

Govoriš o tome koga se Bošnjaci boje? Bošnjaci se boje hoće li im Bake ostavirti išta da sutra imaju šta jesti, a kamoli da čime ratuju.

A što se naslova teme tiče - već sam napisao: bujrum svi u Eposode II, ja uniformu obući neću a ni moje dijete, makar glođo led na Grenlandu.
neki

#1397 Re: Novi rat

Post by neki »

kakotakonikako wrote:
Nista nije nemoguce. Zivis u velikim zabludama. Nastavi i daje. Slobodno. I zasto bi se ikamo iseljavao mimo svoje volje. Svasta. Jasta.
Zato sto u ratu jako malo stvari mozes uraditi u skladu sa svojom voljom, a vidim da je medju Bosnjacima u zadnje vrijeme popularno pominjanje Turske kao back-up domovine..
O zabludama ne bih, ali razmisli malo o svojim...muslimani trenutno imaju jako los rejting u Evropi, i pogorsava se. Nazalost, cini mi se da su ovog vise svjesni Srbi nego Bosnjaci..
Drinski

#1398 Re: Novi rat

Post by Drinski »

neki wrote: Zato sto u ratu jako malo stvari mozes uraditi u skladu sa svojom voljom, a vidim da je medju Bosnjacima u zadnje vrijeme popularno pominjanje Turske kao back-up domovine..
O zabludama ne bih, ali razmisli malo o svojim...muslimani trenutno imaju jako los rejting u Evropi, i pogorsava se. Nazalost, cini mi se da su ovog vise svjesni Srbi nego Bosnjaci..
nemoj da Srbi brinu o Bosnjama. dosta je bilo.
neki

#1399 Re: Novi rat

Post by neki »

Vizionar 1985 wrote: Pa postoje ne jedna Muslimanska drzava u Europi nego i vise od jedne Albanija,Kosovo prve dvije definitivno a Po Europskim nogometnim takmicenjima i jos tri dodatne Turska,Azerbejdzan,Kazastan.
Za razliku od Bosnjaka kod Albanaca je prva nacija pa onda vjera...Albancu muslimanu je blizi Albanac katolik nego bilo koji drugi musliman, dok blentavi Bosnjo svrsava na vijest da ce se 40 000 arapa naseliti u Trnovu. Evropljani su ovoga svjesni, zato su i dozvolili postojanje Kosova kao nezavisne drzave.
O Turskoj, Azerbejdzanu i sl. kavkaskim vukojebinama ne bih jer sam pominjao drzave u srcu Evrope, a za Kazahstan nabavi atlas, on ni jednim cm2 ne zalazi u Evropu..
someone_

#1400 Re: Novi rat

Post by someone_ »

cekek wrote:Volio bih da ti se želja ostvari, ali najiskrenije, jer me živo zanima kako bi onda živio, tj kako bi ti to ludo poboljšalo kvalitetu života i od BiH napravilo Švicu.
Moja zelja ce se ostvariti. Jer tako stvari stoje. Ne treba biti Nosterdamus da bi se predvidjele neke stvari za 50 - 100 godina.

Iako insinuiras da nam je lose zbog nas samih (Bosnjaka) i da to nema veze sa RS to takodjer nije tacno. Naravno da nasi politicari nisu sjajni (a koji jesu?), medjutim osnovni i kapitalni problem je sto i dalje veliki dio populacije radi na unistavanju drzave. To je bukvalno kao da imas rak, a ti sad kazes, e bas da vidim kako ces zivjet kad se izljecis od raka. Mnogo bolje vjeruj.

Nece nam biti ko u Svici, jer oni nisu imali rak. Dok je Svicarska '92 razmisljala sta ce sa silnim bankama, mi smo ovdje razmisljali kako da ugasimo Vijecnicu. Dok je Svicarska '93 razmisljala kuda da usmjeri 100ti autoput mi smo Stari most pokrivali gumama, dok je '94 Svicarksa poboljsavala zdravstveni sistem, mi smo na Markalama prali krv. Dok je '95 Svicarska povecala izvoz, mi smo se bezuspjesno probijali po sumama do Tuzle. Dok je '96 Svicarska usvojila set dobrih zakon mi smo cistili Grbavicu od mina i rovova. ... Dok Svicarska 2015. kalkulise kako ce profitirati od pada eura, ja ovdje tebi kucam post da ti objasnim zasto nam je dosta trazenja pomirenja.

Uglavnom, trenutno smo na hemoterapiji. Nije dobro ni nama ni vama. S tim sto se cini da terapija djeluje. Rak gubi na snazi. Nikad necemo biti zdravi ko Svicarska, ali ce nam zivot u mnogome biti kvalitetniji nego sa rakom. A na vama je da vidite hocete li ostati maligni rak ili se pretvoriti u benigni za koji ne treba hemoterapija. U drugom slucaju bilo bi lakse oboma.

Btw. Ja sam takodjer protiv rata. Jer nije potreban. Lagano ce se ovo samo rijesti.
Last edited by someone_ on 10/07/2015 12:18, edited 2 times in total.
Locked