Pa takve i treba gurati ako ikada želimo izaći iz torova, mada teško, nema veće ovce od prosječnog bošnje!probook wrote:Meni ne odgovara nikako npr politika BHT da bonuse daje najvise u svojoj mrezi. Prvo sto ne volim gatatati ko ne na kojoj mrezi kada zovem i je li prenjeo br.
Drugo obicno ako kazu npr 50 min prema svima i 500 prema BHT tih prvih 50 min trosis zvao i kada zoves BHT i kada to kao potrosis onda ide ostalih 500 samo prema BHT.
Dok se oni drze svog tora mene ne zanimaju, gledam ostale operatere koji daju pogodnosti prema svim mrezama
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Maharadza
#1376 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- kloniran
#1377 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prije mi se znalo desiti da me niko citav dan ne zove, kad ono prc nedostupandileja wrote:tako je dakle kod lollipopa, i ipak je pravilnije jer ti omogućava uvjek onu mrežu koja je jača, dok po onoj tvojoj opciji se može dakle desiti da periodično nemaš mreže nikako, ali ako insistiraš na toj varijanti možda da probaš instalirat neku appkloniran wrote:
i ovdje bi trebalo biti da je preferirana ona koja se odabere, međutim uvijek prebaci na jači signal
Ma ova opcija je odlicna sto se tice dostupnosti, ali za net i nije bas posebno nama koji zive van grada
Ovih dana cu da uporedim izi i halo, mozda i ultru samo dok nađem malo vremena.
Ali sto se mene tice na ultri ce mi biti odjavljen net dok god ne uvedu neki paket da je petaka i da traje mjesec.
-
porobljeni
#1378 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Reče čovjek koji koristi 2G to 3G konvertordileja wrote:tako je dakle kod lollipopa, i ipak je pravilnije jer ti omogućava uvjek onu mrežu koja je jača, dok po onoj tvojoj opciji se može dakle desiti da periodično nemaš mreže nikako, ali ako insistiraš na toj varijanti možda da probaš instalirat neku appkloniran wrote:
i ovdje bi trebalo biti da je preferirana ona koja se odabere, međutim uvijek prebaci na jači signal
pa samo to je dovoljno, spram 13 KM za gigu na ultri, to je bogovska ponudamirza_15 wrote:
Das 6 KM za 1000 jedinica u mrezi gdje je 0,xx% pretplatnika i bacio si pare kada je govorni saobracaj u pitanju. Mozes iskoristiti jedino za internet.
prenos brojeva onih sa kojima se najviše komunicira je rješenje koje je za tebe očigledno nepoznato
- banjaluka078
#1379 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nikad doživjela za preko decenije korištenja. Ni na post- ni prepaidu.
smartXL wrote:Ama na mtelu puca veza obavezno u prvoj minuti, tako prica kruzi![]()
-
smartXL
#1380 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znam ja to, al aj ti objasni mirzi, liku koji nikad nije koristio mtel a okolo mahala o obaveznom pucanju u prvoj minuti.banjaluka078 wrote:Nikad doživjela za preko decenije korištenja. Ni na post- ni prepaidu.
- dileja
#1381 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ograničeni bolidu, kako sam već rekao to nije app za nikakvu konverziju, nepismeni,porobljeni wrote:Reče čovjek koji koristi 2G to 3G konvertordileja wrote:tako je dakle kod lollipopa, i ipak je pravilnije jer ti omogućava uvjek onu mrežu koja je jača, dok po onoj tvojoj opciji se može dakle desiti da periodično nemaš mreže nikako, ali ako insistiraš na toj varijanti možda da probaš instalirat neku appkloniran wrote:
pa samo to je dovoljno, spram 13 KM za gigu na ultri, to je bogovska ponudamirza_15 wrote:
Das 6 KM za 1000 jedinica u mrezi gdje je 0,xx% pretplatnika i bacio si pare kada je govorni saobracaj u pitanju. Mozes iskoristiti jedino za internet.
prenos brojeva onih sa kojima se najviše komunicira je rješenje koje je za tebe očigledno nepoznato
već prečica sa homescreena u postavke za prebacivanje sa 2g na 3g i obratno
-
febo_acm
#1382 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Radi li ti ta aplikacija za konverziju?
- kloniran
#1383 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
3G ukljucen preko mtk tools
nadam se da je ovo do kartice i da ce u gradu biti bolje

nadam se da je ovo do kartice i da ce u gradu biti bolje

- dileja
#1384 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa upravo dokaz radi čega android sam od sebe prebacuje na onaj tip mreže koji je jači, jer kao što se vidi džaba ti 3g kad je gori od 2g, zato ti je automatizmom i prebacivo na 2g
-
mirza_15
#1385 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije ba nego ne valja 3G mreza. Cuj neda ti android da se spojis na preferiranu mrezu jer je nepreferirana jaca
Pa ne mogu da vjerujem. Bice kriv i android i konverter i sony i alcatel i lg, samo ne moze sveta m:telova 3G mreza u Sarajevu.
- kloniran
#1386 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ako primjetis sa desne strane je ultra, i to na Gmirza_15 wrote:Nije ba nego ne valja 3G mreza. Cuj neda ti android da se spojis na preferiranu mrezu jer je nepreferirana jacaPa ne mogu da vjerujem. Bice kriv i android i konverter i sony i alcatel i lg, samo ne moze sveta m:telova 3G mreza u Sarajevu.
ne znam ja sta je ali znam da nije cemu, ali koliko god losi svi bili imaju bolju ponudu od ultre i tu se nema sta raspravljati
ultra ostaje za govorni saobracaj a svi ostali mogu doci kao opcija za net jer su svi bolji od ultre osim ultrinog happy-a
znamo mi svi ovdje da cete stolicu braniti zivotom, ali budite jednom realni i priznajte da je ponuda na ultri karina teska
a tu vam je vecina korisnika
- dileja
#1387 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa probaj i tu ultru testirat na 3g brzinu da vidimo da nije ništa bolja, vjerovatno
ti si izgleda jednostavno na nekom čudnom mjestu gdje je slab 3g signal ma kojeg operatera, jer eto i haloo i mtel su ti slabi
inače prebacivanje samo od sebe sa 3g na 2g i obratno se stalno dešava i kod mene i to na mnetmflatu od bht degenerika
ti si izgleda jednostavno na nekom čudnom mjestu gdje je slab 3g signal ma kojeg operatera, jer eto i haloo i mtel su ti slabi
inače prebacivanje samo od sebe sa 3g na 2g i obratno se stalno dešava i kod mene i to na mnetmflatu od bht degenerika
- escobar__
#1388 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako ja postavim rezultate speedtesta BH Mobile 3G Interneta valjat ćete se od smijeha.

-
porobljeni
#1389 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma nek instalira 2G to 3G konvertor i biće uredu . Reci mu dileja. Ti si tako sve svoje probleme sa mrežom riješio zauvijekdileja wrote:pa probaj i tu ultru testirat na 3g brzinu da vidimo da nije ništa bolja, vjerovatno
-
probook
#1390 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Malo ste smorili sa tim 2G to 3G konvertor.
-
ing-ecc
#1391 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
dileja wrote:surfam sve
naravno da nešto sporije otvara nego na 3g
ali niđe ne žurim, ako baš zapinje i neka je degenska stranica sa kamaru slika i većim učitavanjem, prebacim na 3g, ali je uglavnom 2g
btw neznalici, 2g nije ni 64 i 32
već kod nas 220 kbps, inače teoretski i 330
Ti onda vjerovatno vozis i lokalnim cestama 70-80 km/h umjesto da vozis AP na 120 km/h i vise??? (istina ovde faktor dodatnog placanja moze odlucivati)
Korisnici se satrase da postignu vece brzine na 3G jer su takvi zahtjevi i pricaju kako je i na 3G sporo a ti pricas o 2G?? Kakvih ba 220 ili 330 ili 990 kad je sve sporo jer je 2G?!
Nego da ti ne dijelis savjete u RAK-u pa nece/ne mogu/ne znaju da uspostave procedure za 4G??
- SONY_91
#1392 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma kakav 4G, nemamo još dobru pokrivenost ni 3G signalom. Ovdje se sve izgleda radi do pola, ništa završiti do krajaing-ecc wrote:dileja wrote:surfam sve
ali niđe ne žurim, ako baš zapinje i neka je degenska stranica sa kamaru slika i većim učitavanjem, prebacim na 3g, ali je uglavnom 2g
već kod nas 220 kbps, inače teoretski i 330![]()
![]()
![]()
Ti onda vjerovatno vozis i lokalnim cestama 70-80 km/h umjesto da vozis AP na 120 km/h i vise??? (istina ovde faktor dodatnog placanja moze odlucivati)Malo sporije, niđe ne žuriš a ako zatreba onda ti skrenes na AP.
![]()
Korisnici se satrase da postignu vece brzine na 3G jer su takvi zahtjevi i pricaju kako je i na 3G sporo a ti pricas o 2G?? Kakvih ba 220 ili 330 ili 990 kad je sve sporo jer je 2G?!
Nego da ti ne dijelis savjete u RAK-u pa nece/ne mogu/ne znaju da uspostave procedure za 4G??
-
porobljeni
#1393 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Telekom ima sve spremno za 4G. Sad se samo čeka odluka Dodika da odblokira proces digitalizacije TV signala i da RAK da zeleno svijetlo. Čim se to desi imaćemo 4G ilitiga LTESONY_91 wrote:Ma kakav 4G, nemamo još dobru pokrivenost ni 3G signalom. Ovdje se sve izgleda radi do pola, ništa završiti do krajaing-ecc wrote:dileja wrote:surfam sve
već kod nas 220 kbps, inače teoretski i 330![]()
![]()
![]()
Ti onda vjerovatno vozis i lokalnim cestama 70-80 km/h umjesto da vozis AP na 120 km/h i vise??? (istina ovde faktor dodatnog placanja moze odlucivati)Malo sporije, niđe ne žuriš a ako zatreba onda ti skrenes na AP.
![]()
Nego da ti ne dijelis savjete u RAK-u pa nece/ne mogu/ne znaju da uspostave procedure za 4G??. Samo ulaganje u 3G, 4G ostaviti za neka bolja vremena ili čak ga i preskočiti i sačekati 5G
.
-
doff
#1394 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne čeka se odluka Dodika, nego završetak započetog. Proces je deblokiran. Pametnije im je 3G dovest do kraja pa onda preći na 4G. Jebo i taj 4G ako ćeš ga imat na par mjesta, a neki dijelovi nemaju ni 3G il je izuzetno lošporobljeni wrote: Telekom ima sve spremno za 4G. Sad se samo čeka odluka Dodika da odblokira proces digitalizacije TV signala i da RAK da zeleno svijetlo. Čim se to desi imaćemo 4G ilitiga LTE
-
porobljeni
#1395 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Govorim o BH telekomu a ne o telekomu Srbija (mtel). Telekom Srbija ima problema sa pokrivenoscu a ne BHT.doff wrote:Ne čeka se odluka Dodika, nego završetak započetog. Proces je deblokiran. Pametnije im je 3G dovest do kraja pa onda preći na 4G. Jebo i taj 4G ako ćeš ga imat na par mjesta, a neki dijelovi nemaju ni 3G il je izuzetno lošporobljeni wrote: Telekom ima sve spremno za 4G. Sad se samo čeka odluka Dodika da odblokira proces digitalizacije TV signala i da RAK da zeleno svijetlo. Čim se to desi imaćemo 4G ilitiga LTE
-
doff
#1396 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I ja o istom govorim, jer isključivo njega koristimporobljeni wrote: Govorim o BH telekomu a ne o telekomu Srbija (mtel). Telekom Srbija ima problema sa pokrivenoscu a ne BHT.
- kloniran
#1397 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Izimix mjereno u voznji auto putem

-
smartXL
#1398 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Lazes, to je speedtest bht-a
Mtel uopste nema ni 2G a pogotovo 3G, veza puca u prvoj minuti 
- kloniran
#1399 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jedino da ponesem laptop iduci put pa da mjerim preko browserasmartXL wrote:Lazes, to je speedtest bht-aMtel uopste nema ni 2G a pogotovo 3G, veza puca u prvoj minuti
- escobar__
#1400 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U zavisnosti od frekvencije na kojoj radi, LTE s jedne bazne stanice može pokrit veći prostor nego 3G. Druga stvar, rijetko koji teleoperater u svijetu ima 3G pokrivenost kao i 2G, a čini mi se da vi očekujete da se s 3G mrežom pokrije 99% države što svakako nećete dočekat.doff wrote:Ne čeka se odluka Dodika, nego završetak započetog. Proces je deblokiran. Pametnije im je 3G dovest do kraja pa onda preći na 4G. Jebo i taj 4G ako ćeš ga imat na par mjesta, a neki dijelovi nemaju ni 3G il je izuzetno lošporobljeni wrote: Telekom ima sve spremno za 4G. Sad se samo čeka odluka Dodika da odblokira proces digitalizacije TV signala i da RAK da zeleno svijetlo. Čim se to desi imaćemo 4G ilitiga LTE