Da ... tako i ja mislim .. mada i vrata u rentanom stanu ako treba zamjeniti , vlasnik stana je duzan da isplati kompletnu cifru sam iz svog dzepa ... znaci neces ti renovirati tudji stan , to je suludoTomahawk11 wrote:Da je neko ulaganje u pitanu, krečenje, izmjena prozora, vrata, ok, ali režije, tu ne vidim neku bitnu razliku.Bullet Tooth Tony wrote:
Naravno da hocu sa svim navedenim.. 5 put ponavljam da je kupovina bolja opcija.. Mozes li mi pojasniti ti, zasto su rezije u rentanom stanu TUDJE a vlastitom MOJE, kako dozer gore navodi.. Jer ces rezije svakako potrositi.. Placas 100 KM struje bilo da si u rentanom ili vlastitom stanu i tih 100.KM ces platiti elektroprivredi.. Znaci vlasnik rentanog stana nema veze sa tim...
Tačno, plaćaš ih i u svom i rentanom stanu, shodno tome koliko potrošiš.
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- Bullet Tooth Tony
#1376 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- Bullet Tooth Tony
#1377 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Da upravu si ... Ali su njemu rezije u minusu jer njemu nekretnina stoji prazna ... to apsolutno nema veze sa onim koji ulazi u stan .... po meni taj ugao ne treba uopste posmatrati u slucaju o kojem mi govorimo (jer uvodimo 3 osobu u pricu o rezijama a ona je irelevantna u ovom slucaju)gidra wrote: suštinski je isto jer ti koristiš i ti platiš bilo u svom ili rentanom stanu, ali po gazdu koji renta stan nije isto...
Ako mu nekratnina stoji prazna u minusu je režije, ali ako renta stan dobar je osim kirije i režije koje idu uz taj stan, tako da je iz tog ugla "tuđa" režija iako je ti plaćaš.
Last edited by Bullet Tooth Tony on 10/07/2018 11:15, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#1378 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
do sada sam se uglavnom slagao s tvojom pričom ali da režije računaš kao trošak samo kod rentnog stana je niđe vezeDozer wrote:Bullet Tooth Tony wrote:Dozer wrote:Konkretnije od ovoga ne moze. Ali, jbg...nisam ja kriv sto ljudi ne razumiju, a pri tome nece ni da nauce bilo sta dalje od proste matematike.![]()
![]()
...nisi niti jednom ... ama niti jednom dokazao da je, mjesecna rata kredita = mjesecna renta , u Sarajevu ... kad to dokazes a to si tvrdio i vezano za to ja pisem , onda cemo nastavit
... nego sve ha hu eto isto ... ha hu milja isto ... ha hu tu je to negdje
![]()
Hajmo ovako - ako je renta 600 i rata 600 (bez rezija), da li je to isto?
Ako cemo i s rezijama, onda je rentiranje opet nepovoljnije jer se rezije placaju za tudji stan, a ne svoj.
Ja fakat ne kontam sta je to toliko tesko ovdje razumjeti...
Ako se pozivas(te) na moju prethodnu kalkulaciju u kojoj sam i rezije racunao kao trosak kod rentanog stana, a nisam ih kalkulisao u trosak vlastitog stana, pa valjda je jasno zasto to nisam radio - jer se kod vlastitog stana ti troskovi odnose na vlastitu imovinu, a kod rentanog se placaju i kirija i rezije za tudju imovinu. Fakat me impresionirate s tim matematikama... I logikama...
Last edited by VladaFBiH on 10/07/2018 11:11, edited 2 times in total.
- Dozer
#1379 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.rimsa91 wrote: Iako sam mlađi, razumjet ću da stariji forumaši nisu ovog mišljenja
Znas onu staru narodnu - pametan uci na tudjim greskama, glup na svojim.
Naravno, ne govorim ti ovdje da si glup, samo citiram poslovicu. A ona je 100% tacna i realna.
S druge strane, ako imas sad platu 1300+ recimo, ja bih na tvom mjestu hladno digao kredit s ratom od 500 (ili vise ako je palta veca, tako da ti ostane 800+), i uzeo sebi stan. 50-ak m2, ne treba veci.
Kad se ozenis i dobijes dijete, taj stan ce od momenta rodjenja djeteta i dalje biti dovoljan bar 3-4 godine. A onda imas dvije opcije:
1. Da ga prodas i zajedno s mladom dignete drugi kredit i kupite veci zajednicki stan. (Ovdje treba razmisljati i dalje svojom glavom, jer nikad ne znas sta ce biti s tim brakom nakon 2-5-10 godina i da li cete i tada biti zajedno, a ako dodje do razvoda, to je onda opsti picvajz oko zajednicke imovine.)
2. Da taj rentas za 300-400, pri cemu ostaje licno tvoj (1/1), a s mladom zajedno dignes drugi kredit i kupite veci zajednicki stan (1/2), koji onda dijelom otplacuje renta tvog prvog stana.
Za 15-20 godina ima(te)s 2 stana, cime je i dijete odmah obezbijedjeno. Fali li sta ovom planu?
Last edited by Dozer on 10/07/2018 11:40, edited 2 times in total.
- VladaFBiH
#1380 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
upravo - plaćaš usluge koje bi imao u oba stana tako da imaju neutralan efektBullet Tooth Tony wrote:Naravno da hocu sa svim navedenim.. 5 put ponavljam da je kupovina bolja opcija.. Mozes li mi pojasniti ti, zasto su rezije u rentanom stanu TUDJE a vlastitom MOJE, kako dozer gore navodi.. Jer ces rezije svakako potrositi.. Placas 100 KM struje bilo da si u rentanom ili vlastitom stanu i tih 100.KM ces platiti elektroprivredi.. Znaci vlasnik rentanog stana nema veze sa tim...Tomahawk11 wrote:Ok, ako nisi rekao....kako bismo rekli?Bullet Tooth Tony wrote:
Ma nidje veze ... nikad to nisam rekao al haj ...
Hoćeš se složiti da je rentanje nužno, tj. onom ko ne može kupiti, on će gledati da renta.
Ako možeš kupiti, kupovina je bolja.
E sad, vrlo vjerovatno ima i onih koji rentaju za određenu sumu ubjeđeni da je bolje tako, a baš i nije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1381 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
To da, ali mislim da je poenta jasna, u smislu da vršiš bilo kakvo ulaganje na tuđoj imovini.Bullet Tooth Tony wrote: Da ... tako i ja mislim .. mada i vrata u rentanom stanu ako treba zamjeniti , vlasnik stana je duzan da isplati kompletnu cifru sam iz svog dzepa ... znaci neces ti renovirati tudji stan , to je suludo
- VladaFBiH
#1382 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
niko ovdje ne priča o najmodavcu već o najmoprimcu ili vlasniku nekretnine tako da je ovo pogrešan pristupBullet Tooth Tony wrote:Da upravu si ... Ali su njemu u minusu jer njemu nekretnina stoji prazna ... to apsolutno nema veze sa onim koji ulazi u stan .... po meni taj ugao ne treba uopste posmatrati u slucaju o kojem mi govorimogidra wrote: suštinski je isto jer ti koristiš i ti platiš bilo u svom ili rentanom stanu, ali po gazdu koji renta stan nije isto...
Ako mu nekratnina stoji prazna u minusu je režije, ali ako renta stan dobar je osim kirije i režije koje idu uz taj stan, tako da je iz tog ugla "tuđa" režija iako je ti plaćaš.
- VladaFBiH
#1383 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
mislim da je ovdje mala greškaDozer wrote:Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.rimsa91 wrote: Iako sam mlađi, razumjet ću da stariji forumaši nisu ovog mišljenja
Naravno, ne govorim ti ovdje da si glup, samo citiram poslovicu. A ona je 100% tacna i realna.
S druge strane, ako imas sad platu 1300+ recimo, ja bih na tvom mjestu hladno digao kredit s ratom od 500 (ili vise ako je palta veca, tako da ti ostane 800+), i uzeo sebi stan. 50-ak m2, ne treba veci.
Kad se ozenis, taj stan ce i dalje biti dovoljan bar 3-4 godine. A onda imas dvije opcije:
1. Da ga prodas i zajedno s mladom dignete drugi kredit i kupite veci zajednicki stan. (Ovdje treba razmisljati i dalje svojom glavom, jer nikad ne znas sta ce biti s tim brakom nakon 2-5-10 godina i da li cete i tada biti zajedno, a ako dodje do razvoda, to je onda opsti picvajz oko zajednicke imovine.)
2. Da taj rentas za 300-400, pri cemu ostaje licno tvoj (1/1), a s mladom zajedno dignes drugi kredit i kupite veci zajednicki stan (1/2), koji onda dijelom otplacuje renta tvog prvog stana.
Za 15-20 godina ima(te)s 2 stana, cime je i dijete odmah obezbijedjeno. Fali li sta ovom planu?
-
statixx
#1384 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
I ta renta otplacuje dio rate prvog kredita, nikako drugog.
- Dozer
#1385 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne razumijemo se.VladaFBiH wrote: do sada sam se uglavnom slagao s tvojom pričom ali da režije računaš kao trošak samo kod rentnog stana je niđe veze. Iste imaš i ovako i onako tako da imaju neutralan efekat na cijelu priču. Nema veze da li plaćaš struju su svom ili tuđem stanu - plaćaš je a i za ostale stavke je isto. Režije su uglavnom usluge koje ne dodaju ili oduzimaju vrijednost nekretnine jer ih imaš i u tuđem i u svom stanu. Jedino ako nisi mislio da imaš etažno grijanje i da isto ne pališ kako bi uštedio pare na minusu
Pa naravno da su rezije nesto sto se mora platiti u svakoj varijanti. Ja samo kazem da ih je bolje placati u svom, nego u tudjem.
A i to se moze djelimicno anulirati duzim otplatnim periodom kredita. Umjesto 20 uzme se na 25 ili 30 godina. Time se umanji iznos mjesecne rate, cime onda ta rata bude jos bliza iznosu kirije/rente. Mozda cak i ista, pa i niza od rente.
Ovdje se svi zakucali na 20 godina, kao da je to jedini model. A nije.
Postoji X varijabli u svemu ovome, i svaku treba tretirati ravnopravno da bi se doslo do najboljeg modela. Nista u ovome nije fiksno i nepromjenjivo.
Jbg, svi odmah idu na gubitak posla. Zasto niko ne razmislja da ce mozda naci bolji posao, s vecom platom, i tako povecati iznos koji uplacuje za kredit, a time i skratiti otplatni period? Zasto je ovo toliko nemoguce?
Ja sam primjer da nije.
- Dozer
#1386 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Netacno. Tvoje je sve sto je uknjizeno kao 1/1 tvoje prije braka. Pa makar to bilo i dan prije potpisivanja braka. Samo imovina stecena nakon sklapanja braka moze spadati u zajednicku imovinu. I u ovo pravilo spada sve - nekretnine, pokretnine, finansije na racunima, krediti, dugovi, sve se dijeli 50/50 po sili zakona.VladaFBiH wrote:mislim da je ovdje mala greškaDozer wrote:Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.rimsa91 wrote: Iako sam mlađi, razumjet ću da stariji forumaši nisu ovog mišljenja
Kad se ozenis, taj stan ce i dalje biti dovoljan bar 3-4 godine. A onda imas dvije opcije:
Za 15-20 godina ima(te)s 2 stana, cime je i dijete odmah obezbijedjeno. Fali li sta ovom planu?tvoj ostaje samo dio koji si otplatio prije braka
sve što u braku zajednički vraćate ode na sud
Last edited by Dozer on 10/07/2018 11:25, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#1387 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
to jeste istina - ako već plaćaš bolje je plaćati u svom nego u tuđem i tu nema dileme. Ja uglavnom vidim problem u tome što danas bi svi stan max do Malte i barem 60-70m2 odmah i sada a niko ne bi da kupi manji ili npr. 50m2 u Vogošći pa da ga otplati i tek onda razmišlja o ono na MaltiDozer wrote:Ne razumijemo se.VladaFBiH wrote: do sada sam se uglavnom slagao s tvojom pričom ali da režije računaš kao trošak samo kod rentnog stana je niđe veze. Iste imaš i ovako i onako tako da imaju neutralan efekat na cijelu priču. Nema veze da li plaćaš struju su svom ili tuđem stanu - plaćaš je a i za ostale stavke je isto. Režije su uglavnom usluge koje ne dodaju ili oduzimaju vrijednost nekretnine jer ih imaš i u tuđem i u svom stanu. Jedino ako nisi mislio da imaš etažno grijanje i da isto ne pališ kako bi uštedio pare na minusu
Pa naravno da su rezije nesto sto se mora platiti u svakoj varijanti. Ja samo kazem da ih je bolje placati u svom, nego u tudjem.
A i to se moze djelimicno anulirati duzim otplatnim periodom kredita. Umjesto 20 uzme se na 25 ili 30 godina. Time se umanji iznos mjesecne rate, cime onda ta rata bude jos bliza iznosu kirije/rente. Mozda cak i ista, pa i niza od rente.
Ovdje se svi zakucali na 20 godina, kao da je to jedini model. A nije.
Postoji X varijabli u svemu ovome, i svaku treba tretirati ravnopravno da bi se doslo do najboljeg modela. Nista u ovome nije fiksno i nepromjenjivo.
Jbg, svi odmah idu na gubitak posla. Zasto niko ne razmislja da ce mozda naci bolji posao, s vecom platom, i tako povecati iznos koji uplacuje za kredit, a time i skratiti otplatni period? Zasto je ovo toliko nemoguce?
Ja sam primjer da nije.
- Dozer
#1388 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Upravo o tome i pricam.
A o ovome pricah ranije, o loakcijama i tom mentalnom sklopu. Svi bi da su blize centru, a razlozi manje-vise totalno iracionalni. Ja bih danas prije otisao na Dobrinju, ili oko Ilidze, i kupio 80-90 kvadrata za iste pare koliko kosta 60-70 negdje na Grbavici ili u Hrasnom.
Isti klinac, autom je to 5-10 min. razlike.
A o ovome pricah ranije, o loakcijama i tom mentalnom sklopu. Svi bi da su blize centru, a razlozi manje-vise totalno iracionalni. Ja bih danas prije otisao na Dobrinju, ili oko Ilidze, i kupio 80-90 kvadrata za iste pare koliko kosta 60-70 negdje na Grbavici ili u Hrasnom.
Last edited by Dozer on 10/07/2018 11:27, edited 2 times in total.
- VladaFBiH
#1389 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
da, ukoliko si je otplatio u potpunosti nekretninu ali si ovdje otplacivao dio u braku i taj dio ide na sud jer je placan dok si bio u zajedniciDozer wrote:Netacno. Tvoje je sve sto je uknjizeno kao 1/1 tvoje prije braka. Pa makar to bilo i dan prije potpisivanja braka. Samo imovina stecena nakon sklapanja braka moze spadati u zajednicku imovinu. I u ovo pravilo spada sve - nekretnine, pokretnine, finansije.VladaFBiH wrote:mislim da je ovdje mala greškaDozer wrote: Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.
Za 15-20 godina ima(te)s 2 stana, cime je i dijete odmah obezbijedjeno. Fali li sta ovom planu?tvoj ostaje samo dio koji si otplatio prije braka
sve što u braku zajednički vraćate ode na sud
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1390 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zato što ljudi pričaju u teoriji, nemaju dodira sa stvarnošću.
To je više neka forumska ilitiga virtuelna varijanta.
Ima malo veze i sa kompleksom, daj da se živi u Starom Gradu, Centru.
- Dozer
#1391 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
@VladaFBiH
Grijesis, vjeruj mi. Bitan je samo ZK. Ako je na njemu nesto tvoje 1/1 i uknjizeno prije sklapanja braka, otplata toga u braku nema nikakve veze s bilo cim i ta imovina ne ulazi u diobu u slucaju razvoda.
Isto tako, ako je nesto cak i u braku kupljeno, ali uknjizeno kao 1/1 na jednog supruznika, u slucaju smrti drugog ta imovina ne potpada pod diobu s nasljednicima umrloga. Znam 100%, imao takav slucaj u familiji. Ide u diobu samo u slucaju razvoda, i ako je kupljeno nakon sklapanja braka. Tada je nebitno da li je uknjizeno kao 1/1.
Grijesis, vjeruj mi. Bitan je samo ZK. Ako je na njemu nesto tvoje 1/1 i uknjizeno prije sklapanja braka, otplata toga u braku nema nikakve veze s bilo cim i ta imovina ne ulazi u diobu u slucaju razvoda.
Isto tako, ako je nesto cak i u braku kupljeno, ali uknjizeno kao 1/1 na jednog supruznika, u slucaju smrti drugog ta imovina ne potpada pod diobu s nasljednicima umrloga. Znam 100%, imao takav slucaj u familiji. Ide u diobu samo u slucaju razvoda, i ako je kupljeno nakon sklapanja braka. Tada je nebitno da li je uknjizeno kao 1/1.
Vala, ja rodjen 50m od Vijecnice, odrastao pored Vjecne vatre, a danas ni mrtav ne bih tu stanovao.Tomahawk11 wrote:Zato što ljudi pričaju u teoriji, nemaju dodira sa stvarnošću.
Last edited by Dozer on 10/07/2018 11:37, edited 2 times in total.
-
statixx
#1392 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Moj drug je to uradio, racuna da ce, gledajuci dugorocno, razliku pokriti ustedom na gorivu. Mada je meni neshvatljivo da se neko gura u 50-55 kvadrata, a moga je biti u 75, pogotovo ako imaju djecu.Dozer wrote:Upravo o tome i pricam.
-
rimsa91
#1393 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Stoji ovo što kažeš, eh sad i ne loša opcija al čekat još malo dok poraste plata u to će mi biti vakat za ženit HAHHADozer wrote:Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.rimsa91 wrote: Iako sam mlađi, razumjet ću da stariji forumaši nisu ovog mišljenja
Mislim da je ovdje problem najveći jer raja kasno počnu raditi tj. dobiju iole ozbiljan posao, ja sam imao sreće jer sam počeo sa 23 godine i evo za 4 godine sam štošta stekao a gledam svoje jarane, 80 % su neki honorarci ili ugovori o djelu, znači kredit misaona imenica
Last edited by rimsa91 on 10/07/2018 11:42, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1394 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ko ti je kriv što nisi kompleksašDozer wrote: Vala, ja rodjen 50m od Vijecnice, odrastao pored Vjecne vatre, a danas ni mrtav ne bih tu stanovao.
Ma ne, mislim da u realnom svijetu neopterećeni ljudi malo drugačije razmišljaju. Kombinuješ mogućnosti sa željama, komoditetom, potrebama, gledaš gdje je šta, kako ti odgovara i onda kažeš - tu ću.
- Dozer
#1395 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nemas potrebe. Procitaj na prethodnoj stranici post o tome. Ono sto je uknjizeno 1/1 kao tvoje prije braka, ne potpada pod bilo kakvo dijeljenje pri razvodu.rimsa91 wrote: Stoji ovo što kažeš, eh sad i ne loša opcija je prebacit na majku ili dajdžu stan pa sam miran što se tiče dijeljenja
Potpada pod dijeljenje samo u slucaju tvoje smrti, i tada zena to dijeli ravnopravno s djecom.
Ako hoces da zenu totalno onemogucis cak i u takvom slucaju, onda to prepises za zivota ili na roditelje (sto i nije najbolja ideja jer u slucaju smrti roditelja na kojem je ta imovina to onda ide u dijeljenje izmedju tebe i drugog roditelja, i brace i sestara ukoliko ih imas, i zene i djece), ili na dijete/djecu (sto takodjer nije najsretnija opcija jer nikad ne znas kako ce to dijete ili djeca razmisljati u nekom momentu, pa ti se moze desiti da te hladno isele iz tvog vlastitog stana, ili da ga prodaju, a ti tu onda ne mozes nista. Vjeruj, znam i za ovakve slucajeve).
Neka toga kao 1/1 tvoje, i neka to onda dijele zena i djeca ako otegnes papke.
Last edited by Dozer on 10/07/2018 11:48, edited 3 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1396 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
A taj kompleks redovno imaju doseljeniciTomahawk11 wrote:Zato što ljudi pričaju u teoriji, nemaju dodira sa stvarnošću.
Mislim meni licni Centar odgovara radi posla i kvaliteta sadrzaja koji su tu dostupni, Stari grad bas i ne.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1397 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jes, nazor Sarajlije, pogotovo prvo kolo ilitiga koljeno_BataZiv_0809 wrote:
A taj kompleks redovno imaju doseljenici![]()
Mislim meni licni Centar odgovara radi posla i kvaliteta sadrzaja koji su tu dostupni, Stari grad bas i ne.
Sve se to izbistri s godinama
Poslije se čovjek smije nekim glupostima koje je kao mlađi zarezivao
- mirsek
#1398 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Fali sijaset stvari.Dozer wrote:Zato sto su stariji vec prosli ono gdje ti tek dolazis, i znaju o cemu pricaju.rimsa91 wrote: Iako sam mlađi, razumjet ću da stariji forumaši nisu ovog mišljenja
Prvo nije isto kad dajes 500 KM plate kad je ona 1300 KM i kad je ona 3000 KM jer osnovne potrepstine mora uzeti i neko sa 800 KM i neko sa 5000 KM plate a skontaj kome ce teze pasti ta nabavka.I onda da mu plata i zivot prolazi za stan koji ce biti otplacen za 20 godina.
1. Kako si mislio prodati stan koji je jos pod kreditom, cime si osigurao kredit kod banke pogotovo ako radis u privatnom sektoru, tim stanom ili necim drugim ? Da bi pravio takav plan moras znati kako ce se kretati cijene stanova u nekom buducem periodu.
2.Ako ga rentas ko ti garantuje da ce stalno biti rentan ili da cijene rentanja nece pasti. I da ga rentas i kupis drugi stan onda placas 2 kredita, jedan za prvi stan i jedan za novi veci stan a sa rentanjem ne mozes pokriti citavu ratu ni za prvi stan.
I uporedi kamatu za 20 godina kredita i kamatu za 30 godina kredita pa ces da vidis razlike u ukupnoj kamati.
Kredit je najbolji kad je sto kraci, uvijek bilo i ostalo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1399 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Stan u Sarajevu je provincijalni san. Nevjerovatno je koliko su cak i realizovani ljudi optereceni tim, bar je moje iskustvo takvo.Tomahawk11 wrote:Jes, nazor Sarajlije, pogotovo prvo kolo ilitiga koljeno_BataZiv_0809 wrote:
A taj kompleks redovno imaju doseljenici![]()
Mislim meni licni Centar odgovara radi posla i kvaliteta sadrzaja koji su tu dostupni, Stari grad bas i ne.![]()
Sve se to izbistri s godinama![]()
Poslije se čovjek smije nekim glupostima koje je kao mlađi zarezivao
- mirsek
#1400 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Eto lijepo si opisao osobu koja renta stan i ne zeli da bude opterecena kreditom narednih 20-30 godina ako nije u mogucnosti relativno sigurno da to isprati.Tomahawk11 wrote:Ko ti je kriv što nisi kompleksašDozer wrote: Vala, ja rodjen 50m od Vijecnice, odrastao pored Vjecne vatre, a danas ni mrtav ne bih tu stanovao.![]()
Ma ne, mislim da u realnom svijetu neopterećeni ljudi malo drugačije razmišljaju. Kombinuješ mogućnosti sa željama, komoditetom, potrebama, gledaš gdje je šta, kako ti odgovara i onda kažeš - tu ću.