Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
Putnik ali stvarno

#1376 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Putnik ali stvarno »

Putnik ali stvarno

BiH je zatrazila da se Naser Oric izruci, jer postoji optuzba drzave BiH protiv njega.

Paul F

Je si l ti siguran za ovo ? Ja to nigdje ne pročitah.

Putnik ali stvarno

U nasem lokalu sve je moguce ali Svajcarska je izrucila Nasera Orica na osnovu optuznog zahteva Bosne i Hercegovine.

Naravno da nisi procitao, u medijima se govori o oslobodjenju vise nego o onome sta se desilo, no to je politika.

Zato ga je sud na njegovo sopstveno uznenadjenje pustio da se brani sa slobode.

Zato ponavljam, u plocu, zna li ko kako izgleda Optuznica Bosne i Hercegovine protiv Nasera Orica ?

Naravno pitanje koje ce dobiti odgovor je i da li je Pravosudni sistem BiH uopste u poziciji da funckionise.

End

pa eto sad bi srbija trebala da ustupi bih te dokaze koje navodno ima.
zašto oni to neće da dostave?
Kakvi sada dokazi iz Srbije ?

Naser Oric je izrucen Bosni i Hercegovini na osnovu Optuznice Bosne i Hercegovine te radi sudjenja u Bosni i Hercegovini.

Zasta je optuzen znaju oni koji su podneli zahtev za izrucenje Nasera Orica Bosni i Hercegovini.

Tuzilastvo BiH moralo bi znati zasto ga gone.

Sledi da je Naser Oric izrucen Bosni i Hercegovini, jer ta drzava njega optuzuje za neki, predpostavljam, ratni zlocin.

Duboko sam uveren da nije izrucen zbog insinuacija za reketiranje i druge stvari koje procitah da se pominju usput na temi.
archi_a

#1377 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by archi_a »

Izjava srbijanskog tužilaštva: nažalost, nismo u mogućnosti dostaviti nove dokaze tužilaštvu Bosne i Hercegovine jer nismo dobili saglasnost od strane svjedoka koji svjedoče u optužnici protiv Orića. :-)
U prevodu, nemamo dokaze protiv Orića i ustvari samo štancamo i izmišljamo optužnice kako bi pokušali oprati srpsku ljagu i ublažili genocid koji smo počinili. Puuuu, mitomani.... :skoljka:
General War

#1378 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

Paul F. wrote:
General War wrote: ...nesto onda ne stima, tip nekima ovdje na forumu Rambo i Chuck Norris u jednom, a u hagu izgleda tvrdio da je neki kuhar u najmanju ruku, nista nije vidio niti je koga kontrolisao :lol: :-) :-)
Prije bih rekao da ne štima u glavama forumskih srpskih dobrovoljaca. Jedno je biti Rambo a drugo je držati čeličnu vojnu disciplinu nad hiljadama gladnih ljudi. Priznajem da ste ipak malo pametniji od onih kamenjaraca.
:-)
Glupom klocu dzaba je put pokazivati...ovakvi upisi bas pokazuju da je sve isti racku, svi oni slave izgubljene bitke i junake ispod jorgan planine...kod jednih kraljevic Marko zakasnio na kosovo, dok kod drugih Oric morao u stabsku skolu... :D
Walther

#1379 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Walther »

Putnik ali stvarno wrote:Naravno pitanje koje ce dobiti odgovor je i da li je Pravosudni sistem BiH uopste u poziciji da funckionise.
U njegovom slucaju je to sasvim svejedno... U Haagu su sve u detalje obradili 50x. Ovo guslanje je samo pokusaj Srbije da napravi svoju verziju Srebrenice. Takav pokusaj treba odpikati u startu. Kao i p!ickoustog.
Gojeni H

#1380 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Gojeni H »

General War wrote:
Paul F. wrote:
General War wrote: ...nesto onda ne stima, tip nekima ovdje na forumu Rambo i Chuck Norris u jednom, a u hagu izgleda tvrdio da je neki kuhar u najmanju ruku, nista nije vidio niti je koga kontrolisao :lol: :-) :-)
Prije bih rekao da ne štima u glavama forumskih srpskih dobrovoljaca. Jedno je biti Rambo a drugo je držati čeličnu vojnu disciplinu nad hiljadama gladnih ljudi. Priznajem da ste ipak malo pametniji od onih kamenjaraca.
Glupom klocu dzaba je put pokazivati...ovakvi upisi bas pokazuju da je sve isti racku, svi oni slave izgubljene bitke i junake ispod jorgan planine...kod jednih kraljevic Marko zakasnio na kosovo, dok kod drugih Oric morao u stabsku skolu... :D
Sad sam siguran da veze nemas o cemu pricas.
Paul F.

#1381 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

General War wrote:
Paul F. wrote:
Do mene je. Mislio sam da si dobrovoljac na osnovu tvog posta bez da provjerim autora. Opraštam uvredu. Nego kakav to ti put pokazuješ ? Srebrenica i Kosovo nemaju veze. Kosovo je ključna bitka koja je odredila ishod rata. Po tvojoj logici VRS je bez veze branila Vogošću. Šta bi bilo da su je napustili na početku ? Misliš da bi bilo isto ?
Paul F.

#1382 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Putnik ali stvarno wrote:
Putnik ali stvarno

BiH je zatrazila da se Naser Oric izruci, jer postoji optuzba drzave BiH protiv njega.

Paul F

Je si l ti siguran za ovo ? Ja to nigdje ne pročitah.

Putnik ali stvarno

U nasem lokalu sve je moguce ali Svajcarska je izrucila Nasera Orica na osnovu optuznog zahteva Bosne i Hercegovine.

Naravno da nisi procitao, u medijima se govori o oslobodjenju vise nego o onome sta se desilo, no to je politika.

Zato ga je sud na njegovo sopstveno uznenadjenje pustio da se brani sa slobode.

Zato ponavljam, u plocu, zna li ko kako izgleda Optuznica Bosne i Hercegovine protiv Nasera Orica ?

Naravno pitanje koje ce dobiti odgovor je i da li je Pravosudni sistem BiH uopste u poziciji da funckionise.

End

pa eto sad bi srbija trebala da ustupi bih te dokaze koje navodno ima.
zašto oni to neće da dostave?
Kakvi sada dokazi iz Srbije ?

Naser Oric je izrucen Bosni i Hercegovini na osnovu Optuznice Bosne i Hercegovine te radi sudjenja u Bosni i Hercegovini.

Zasta je optuzen znaju oni koji su podneli zahtev za izrucenje Nasera Orica Bosni i Hercegovini.

Tuzilastvo BiH moralo bi znati zasto ga gone.

Sledi da je Naser Oric izrucen Bosni i Hercegovini, jer ta drzava njega optuzuje za neki, predpostavljam, ratni zlocin.

Duboko sam uveren da nije izrucen zbog insinuacija za reketiranje i druge stvari koje procitah da se pominju usput na temi.
Pa valjda ga gone na osnovu te potjernice iz Srbije.
razonoda

#1383 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

U srpskom Tužilaštvu je dovoljno dokaza da bi Orić bio osuđen, ali je problem što porodice žrtava nisu dale saglasnost tužiocu Vladimiru Vukčeviću da iskaze dostavi nadležnim u BiH", piše list.

Izvori iz Tužilaštva su naglasili da će pokušati da ubede svedoke da promene mišljenje ili će morati da se menja tekst važećeg Protokola.

Prema važećim odredbama, Protokol podrazumeva saradnju dva tužilaštva u razmeni informacija i dokumenata, ali ne i izručivanje državljana drugoj zemlji
Paul F.

#1384 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

razonoda wrote:U srpskom Tužilaštvu je dovoljno dokaza da bi Orić bio osuđen, ali je problem što porodice žrtava nisu dale saglasnost tužiocu Vladimiru Vukčeviću da iskaze dostavi nadležnim u BiH", piše list.

Izvori iz Tužilaštva su naglasili da će pokušati da ubede svedoke da promene mišljenje ili će morati da se menja tekst važećeg Protokola.

Prema važećim odredbama, Protokol podrazumeva saradnju dva tužilaštva u razmeni informacija i dokumenata, ali ne i izručivanje državljana drugoj zemlji
Dakle Srbija krši protokol.
Zašto Hagu nisu dali te dokaze ? Ovo nema veze sa zdravim mozgom. Vjerovatno se nešto deseto iza brda valja. Naravno, srpskom tužilaštvu ne pada na pamet da se pozabavi srpskim zločinima koji su ogromni i za koje je jasno da je premalo ljudi odgovaralo. Cirkus oko 4 čovjeka u dobrovoljačkoj...
TheMule

#1385 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by TheMule »

ma kakvi dokazi bolan? zar ovo zaista ovdje ljudi ozbiljno shvataju?? srpski "dokazi" su uvjek bili u rangu grckih mitova i njemackih bajki
bh.tornjak

#1386 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bh.tornjak »

Tomislav Nikolić 1995:
"Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo."

Tomislav Nikolić 2015"
"Pokušaji idu u pravcu označavanja srpskog naroda kao genocidnog. Žele da nas naprave genocidnim."
Biene Maya

#1387 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Biene Maya »

Samo da podsjetim: U medjupresudi koja je donesena protiv Milosevica, presudjeno je za genocid. Genocid je presudjen za Doboj i Focu prije Srebrenice. A poslije Srebrenice genocid je presudjeni i za Zepu! Nadam se da ce ovaj put sudije biti moralnije i presuditi za sve ostale opcine koje terete Karadzica i Mladica za genocid!
Paul F.

#1388 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Biene Maya wrote:Samo da podsjetim: U medjupresudi koja je donesena protiv Milosevica, presudjeno je za genocid. Genocid je presudjen za Doboj i Focu prije Srebrenice. A poslije Srebrenice genocid je presudjeni i za Zepu! Nadam se da ce ovaj put sudije biti moralnije i presuditi za sve ostale opcine koje terete Karadzica i Mladica za genocid!
Nisam ovo znao. Šta znači međupresuda ? Po meni je ovo jako bitno jer je Srebrenica samo dio ukupnog "rada i stvaralaštva".
Danguba

#1389 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

Biene Maya wrote:Samo da podsjetim: U medjupresudi koja je donesena protiv Milosevica, presudjeno je za genocid. Genocid je presudjen za Doboj i Focu prije Srebrenice. A poslije Srebrenice genocid je presudjeni i za Zepu! Nadam se da ce ovaj put sudije biti moralnije i presuditi za sve ostale opcine koje terete Karadzica i Mladica za genocid!
:thumbup:
General War

#1390 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

Gojeni H wrote: Sad sam siguran da veze nemas o cemu pricas.
Imam imam, uporedi...ista simbolika.
General War

#1391 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

Paul F. wrote: Do mene je. Mislio sam da si dobrovoljac na osnovu tvog posta bez da provjerim autora. Opraštam uvredu. Nego kakav to ti put pokazuješ ? Srebrenica i Kosovo nemaju veze. Kosovo je ključna bitka koja je odredila ishod rata. Po tvojoj logici VRS je bez veze branila Vogošću. Šta bi bilo da su je napustili na početku ? Misliš da bi bilo isto ?
...Nemaju Kosovo i Srebrenica vec "narodni junaci".
Ovo za Vogoscu i Srebrenicu (ako sam te dobro razumio)..Vogoscu su "takticki" cuvala VRS a Srebrenica je "fakticki pala" jos 1993 godine u kontra napadu VRS, samo je UN spasao i drzao kontrolu i svela djelovanje ABiH pod Oricem na gerliske upade jer evo niko ni ne pominje da je bila zasticena zona UN par godina, i da je prije pada Srebrenice bila velika ofanziva I i II korpusa ABiH na deblokadi sarajeva...
...Ti spominjes hiljade gladnih ljudi...ja opet ponavljam (pogledaj mapu)..taj narod je trebao biti poslan na spajanje slobodne teritorije a ne na drinu u suprotnom pravcu kad se moglo to je taj put sto spominjem.
...znaci nelogicnosti u komandovanju i rezultat svega u srebrenici na kraju, ne moze se nekoga nazivati herojem ili da je nekoga ili nesto spasao.
Paul F.

#1392 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

General War wrote:
Paul F. wrote: Do mene je. Mislio sam da si dobrovoljac na osnovu tvog posta bez da provjerim autora. Opraštam uvredu. Nego kakav to ti put pokazuješ ? Srebrenica i Kosovo nemaju veze. Kosovo je ključna bitka koja je odredila ishod rata. Po tvojoj logici VRS je bez veze branila Vogošću. Šta bi bilo da su je napustili na početku ? Misliš da bi bilo isto ?
Ovo za Vogoscu i Srebrenicu (ako sam te dobro razumio)..Vogoscu su "takticki" cuvala VRS a Srebrenica je "fakticki pala" jos 1993 godine u kontra napadu VRS, samo je UN spasao i drzao kontrolu i svela djelovanje ABiH pod Oricem na gerliske upade jer evo niko ni ne pominje da je bila zasticena zona UN par godina, i da je prije pada Srebrenice bila velika ofanziva I i II korpusa ABiH na deblokadi sarajeva...
...Ti spominjes hiljade gladnih ljudi...ja opet ponavljam (pogledaj mapu)..taj narod je trebao biti poslan na spajanje slobodne teritorije a ne na drinu u suprotnom pravcu kad se moglo to je taj put sto spominjem.
...znaci nelogicnosti u komandovanju i rezultat svega u srebrenici na kraju, ne moze se nekoga nazivati herojem ili da je nekoga ili nesto spasao.
Slušaj, nisi adekvatan sagovornik. Moj cilj ovde nije da ti rokaš šta ti padne na pamet a da ja tražim argumente protiv i kad ih nađem da ti rokaš ponovo. VRS je čuvala Vogošću i to nije bez veze bez obzira na naknadnu razmjenu. Kažeš da je bila zaštićena zona a kriviš Orića što ju je napustio. I tako dalje i tako dalje. Najljubaznije te molim da ne trolaš više. Meni je lahko rasturati tvoje argumente ali to nije cilj.
Vares City

#1393 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Vares City »

bh.tornjak wrote:ovako....
od BiH pravosudja se trazi da sudi i presudi Oricu (makar i na silu...tj. bez ikakvih dokaza)....jer BiH pravosudje nema dokaza...(nije ih imao ni Hag)
sMrdijansko pravosudje IMA dokaze :shock: koje NE MOGU da ustupe jer to NE ZELE zrtve i clanovi njihovih porodica :-)
ono....mi bi da mu se sudi ali....ne damo dokaze :lol:
zasto...???? pa zato sto ih nema...jer da ih ima.....otrco bi Vukcevic do Swice i licno ih predao
jbt....pa ovo nem ni u Monty Payton-u.....

i onda ti dodju (ko biva ozbiljni i zabrinuti forumasi tipa @putnik ali stvarno) i pitaju dal neko zna kako izgleda optuznica protiv Orica...
jbg....ko smo mi (gradjani,forumasi) da nama pravosudje dostavlja optuznice da ich mi gledamo,citamo i ocjenjujemo...

pitanje za putnika....jel znas kako izgleda sMrdijanska optuznica...?????

ili se sve svodi ono vucicevo pitanje: Šta je sa grkljanom i očima Slobodana Ilića?
:thumbup:
General War

#1394 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

Paul F. wrote:
General War wrote:
Slušaj, nisi adekvatan sagovornik. Moj cilj ovde nije da ti rokaš šta ti padne na pamet a da ja tražim argumente protiv i kad ih nađem da ti rokaš ponovo. VRS je čuvala Vogošću i to nije bez veze bez obzira na naknadnu razmjenu. Kažeš da je bila zaštićena zona a kriviš Orića što ju je napustio. I tako dalje i tako dalje. Najljubaznije te molim da ne trolaš više. Meni je lahko rasturati tvoje argumente ali to nije cilj.
Pa eto ti sebi nadji adekvatnih pa se slazite do mile volje, a teritorije i naroda nema.
Paul F.

#1395 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Paul F. »

Pa svi znaju da toga nema. Razlika je u tome što ti kriviš Orića. Stvarno neću više gubiti energiju na tebe i tvoje plitke zaključke.
ULTRAK

#1396 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by ULTRAK »

Evo jso jednog experta ala Galijasevic... :D

Gdje ih samo nalazite. Pogledajte bar 100 sekundi u ovog covijeka. Onaj ko se ne nasmije nema pulsa...

https://www.youtube.com/watch?v=OTOn_9ng2AI
VCorp

#1397 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

Imam pitanje za ove što prvenstveno vjeruju Srbiji da je Orić uopće činio zločine jer mu ništa nikad nije dokazano ( evo neće ni da posalju svjedocenja, zasto ? ).

Znaci li u vasim glavama ista ono sto je radio Oric za Srebrenicane u godinama prije genocida ? Nikad nisam upoznao Srebrenicana da sere na taj način po Oriću ( jedino su spominjali poslijeratni kriminal i da mu to ne treba ) ali vi se nađete koji u većini slucajeva niste ni vidjeli metka i serete po liku kojeg nikad vidjeli uzivo niste niti ste kad vidjeli Srebrenicu uzivo.

Kako to ? Ako oni ne seru sa kojima je bio po njemu mozete li vi objasniti šta vi to znate o njemu a da oni ne znaju ? Čisto me to zanima

. I ako mu se bude sudilo pravično i dostave dokaze i obori ih obrana, i ispostavi se da nije kriv nikako kako ćete zivjeti s cinjenicom da ste srali po komandantu iz mjesta u kojem se desilo najveće stradavanje vašeg naroda ? Zauvijek ste na njega bacili ljagu a dali ste Srbima povod da relativiziraju genocid bez obzira što nije rijec ni o kakvoj osveti jer su njima tamo pobijeni većinski vojnici paravojske koja je počinila genocid i etnicko ciscenje.
stranac2

#1398 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by stranac2 »

Bilo bi mangupski da se pojavi u Srebrenici i nadje oci u oci sa Vucicem.
mO k3

#1399 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by mO k3 »

stranac2 wrote:Bilo bi mangupski da se pojavi u Srebrenici i nadje oci u oci sa Vucicem.
:mrgreen:
U jebote ......
To bi bilo ko oba bajrama odjednom :mrgreen:
VCorp

#1400 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

I to ih postaviti jednog do drugog, da mu Naser ispuše ona silikonska usta :lol:
Post Reply