''Ne plači na lice stavi sm'jeh...''

Nazalost ne. Tada bili u Azicima.Nekako s proljeća wrote: ↑25/01/2021 07:38 Hvala @muha_sa @Jeff @blesa , drugo je to vrijeme... raahmetli Čelik je u pitanju, ubijen snajperom iz područja crkve na Veljinama, krajem juna 1992.
naročito na zadnjoj fotografiji, beretka za pasom. @Dozer jesi li stigao na dzenazu rahmetli Liliću.

Nekako s proljeća wrote: ↑25/01/2021 13:14 Pogledah jer mi nešto nije u memoriji bilo u redu, fotografija koju si ti priložio ima i drugi ugao, na nju sam mislio da je imam u arhivu. I imam, osim nje još desetak i više zabilježenih sa dzenaze rahmetli Lipovači. Na dvije je zabilježen Kemal, ''tvoja i moja'' fotografija su te dvije. Na tvojoj je na fotografiji i pripadnik xy antiterorističke jedinice , a na mojoj je drugi ugao i on se ne vidi. Kemal Ademović je predvodio ubacivanje pripadnika odreda ''Bosna'' u Dobrinju, pa tako i Kemu i Čelzija, kako su ih raja zvala i poznavala. Osmijeh im sa lica nije silazio, pozitivni momci bili.
''Ne plači na lice stavi sm'jeh...''
Molim te, prebaci nam siku na temu o Dobrinji.Nekako s proljeća wrote: ↑25/01/2021 13:33 Pa da, bila trka-frka i nije se moglo. Ima još jedna fotografija rahmetli Lilića sa dzenaze na Kovačima, neki vaš saborac ubijen ...uči mu El Fatihu. A ova je iz vaše zone gore ka ''kecu''. tj Dobrinji 1.
![]()
Arhivski materijal pomaže da se osvježi memorija, u priči o atentatu na Rejsulemu Selimoskog krajem avgusta 1992. , pa i kasi sa otuđenim novcem ako se ima tačnih saznjanja i o tome, ali valjda nekim redom prioriteta , ubijeni su nam sugrađani i njihovi mali potomci u tom napadu-atentatu. Od istih ruku od prije a i godinama još kasnije. Na ovoj fotografiji nastaloj dan-dva nakon razbijanja snaga JnA na Skenderiji 2 maja 1992., se vidi i Dom Sindikata i zgrada Rijaseta IZ RBiH. Eto bar da neupućenim u memoriji ostane bar tačna lokacija događaja tj masakra.

A vidi Bartule, hebem mu sva pokoljenja. Glavni i odgovorni u cetnickom korpusu koji je drzao pod artiljeriskom opsadom Sarajevo i koji je odgovoran za mnoge masakre.
hamza_sa wrote: ↑30/01/2021 02:16A vidi Bartule, hebem mu sva pokoljenja. Glavni i odgovorni u cetnickom korpusu koji je drzao pod artiljeriskom opsadom Sarajevo i koji je odgovoran za mnoge masakre.
Veoma mi je drago sto su mu nasi majmuni svojom nezainteresovanoscu omogucili miran zivot nakon agresije.
Da smo imalo pametni i normalni davno on ne bi bio medju zivim, kad vec nismo bili u stanju da ga dovedemo pred lice pravde.
Jevreji nam se ibrete.
Ne znam gdje je, ali sam našao na ovom forumu da je rođen 1950. godine i da je imao firmu, a možda ima istu i sada ako je živ, firmu koja se zvala "Bartula".dasistwalter wrote: ↑31/01/2021 01:43hamza_sa wrote: ↑30/01/2021 02:16A vidi Bartule, hebem mu sva pokoljenja. Glavni i odgovorni u cetnickom korpusu koji je drzao pod artiljeriskom opsadom Sarajevo i koji je odgovoran za mnoge masakre.
Veoma mi je drago sto su mu nasi majmuni svojom nezainteresovanoscu omogucili miran zivot nakon agresije.
Da smo imalo pametni i normalni davno on ne bi bio medju zivim, kad vec nismo bili u stanju da ga dovedemo pred lice pravde.
Jevreji nam se ibrete.
Gdje je smeće sada,koliko uopšte godina ima?