FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- AntiKrist
#1376 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Svi smo mi Fadil 
- Reisova
#1377 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Prosao Zakon o radu sto jes', jes' premijer nam je kokretan. Ako pozivi bice upamcen kao najkonkretniji do sada...i najomrazeniji
. Treba imati muda i ovo gurati...
-
jefferson
#1378 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
STa umorili se "radnici." Osim sto realni sektor kupi otpad iza njih (valjda da se ne umore) vec dva dana fizickog napora je previse.
Ovo je tragedija kakav "sindikat" mi imamo, a ni "radnici" nisu se bas pokazali.
Ove BH sindikate treba pod hitno ratjerat. Njima ni Dodik i Bake nisu ravni sa svojim ublehama.
Ovo je tragedija kakav "sindikat" mi imamo, a ni "radnici" nisu se bas pokazali.
Ove BH sindikate treba pod hitno ratjerat. Njima ni Dodik i Bake nisu ravni sa svojim ublehama.
- bach
#1379 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Fadil mi je lik odvratan do bola, ali moram priznati da ga je Bajramoviću i družini šukno do balčaka. Zato se danas i smije onako, veseo čovjek.
- ultima_palabra
#1380 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Mislio sam da SDA nema damu da ovo progura, ali ocigledno je dogorilo do nokata.
Ovo sto su uradili DF, SBB i SDP samo pokazuje da kod nas nema konzistentne politike i ideoloskih uvjerenja, nego je sve od danas do sutra, pokusavanje da se nekom sukne itd. NS je hvale vrijedan iznimak.
Ovo sto su uradili DF, SBB i SDP samo pokazuje da kod nas nema konzistentne politike i ideoloskih uvjerenja, nego je sve od danas do sutra, pokusavanje da se nekom sukne itd. NS je hvale vrijedan iznimak.
-
The BEN10
#1381 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kako podvise repove.JoseMujica wrote:što bi HM reko u jedinstvu je snagaako ikome treba hebat mater onda su to ovi kvazisindikalni parazitiSindikat odustao od sutrašnjih protesta
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1382 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
kako fadilj i bake isprepadasHe one minorne strankice da ako se zakon ne usvoji oni ce bitnut krivci... mesari, dijasporasHi, kvazi liberali i podguzna ASDA... SNSD me prijatno iznenadi... ostali i ko vam jebe mater pa protiv... ne jebu dodikovci ni suHu sljivu 
-
Vidal89
#1383 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Urnebesna izjava premijera Federacije: Sad možete, mogli ste, što niste, e sad ne možete
Na pitanje novinara zbog čega javnost i predstavnici različitih sektora nisu učestvovali u raspravama kada se pravila agenda, premijer Federacije Fadil Novalić je rekao kako nije bilo potrebe zamarati ljude dokumentom koji nije konačan. Sada se može pokrenuti rasprava jer je dokument dostupan javnosti, ali je konačan i usvojen tako da se u stvarnosti tu više ništa ne može učiniti.

Na pitanje novinara zbog čega javnost i predstavnici različitih sektora nisu učestvovali u raspravama kada se pravila agenda, premijer Federacije Fadil Novalić je rekao kako nije bilo potrebe zamarati ljude dokumentom koji nije konačan. Sada se može pokrenuti rasprava jer je dokument dostupan javnosti, ali je konačan i usvojen tako da se u stvarnosti tu više ništa ne može učiniti.
- Haris.ba
#1384 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Fadilu cestitam oko Zakona o radu u Domu naroda FBIH. Igra igru maestralno. Iznenadio me. Nisam jos promjenio misljenje o njemu. Mada ima mnogo i do protivnika. Potrefilo se da su nespremni docekali njegove poteze. Ali da ima petlju, ima.
-
Ci-Nick
#1385 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ima ona izreka na kraju biznis magazina: " Budite poduzetni da bi vam bilo bolje" !Haris.ba wrote:Fadilu cestitam oko Zakona o radu u Domu naroda FBIH. Igra igru maestralno. Iznenadio me. Nisam jos promjenio misljenje o njemu. Mada ima mnogo i do protivnika. Potrefilo se da su nespremni docekali njegove poteze. Ali da ima petlju, ima.
Nekad je bolje uraditi i par pogrešnih koraka nego tapkati u mjestu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1386 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Napokon postoji način borbe sa šalterušama. Knjige žalbe i sve zamjerke nisu palile, jer načelnik ili šef kažu da im ne mogu ništa, da ih štiti kolektivni ugovor..
Sad za osvetu šalterušama koje su vas vraćale, nisu gledale dokumenta, nisu vam davale dokumenta,gubile, krivo pisale, mrgodile se i vriskale, zatvarale šalter pred nosom, sad dakle samo sliku FADILA NOVALIĆA na sunce
Sad za osvetu šalterušama koje su vas vraćale, nisu gledale dokumenta, nisu vam davale dokumenta,gubile, krivo pisale, mrgodile se i vriskale, zatvarale šalter pred nosom, sad dakle samo sliku FADILA NOVALIĆA na sunce
- pici
#1387 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Vidal89 wrote:Urnebesna izjava premijera Federacije: Sad možete, mogli ste, što niste, e sad ne možete
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i ovaj sa savezom robovlasnika kroji zakon koji je temelj drzave...najjaci su mi oni koji tvrde da ce sad zlatni escajgom se jest... mozda sa biroa rada nezaposlene posalju u redovnu proceduru branja maljina... pa ako odbijesH imasH kod cenge posla brisanje retrovizora
- sunceKOtepsija
#1388 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /150731128
Vlada FBiH odbila svih 45 amandmana na Prijedlog zakona o radu
Na današnjoj sjednici ZD Parlamenta FBiH podneseno je ukupno 45 amandmana na Prijedlog zakona o radu.
Naime, 24 amandmana podnijeli su zajedno SDP, SBB i DF, sedam amandmana podnio je Klub SDP-a, osam zastupnik Damir Mašić, Azra Hadžiahmetović podnijela je pet amandmana i Klub BPS-a jedan.
Vlada FBiH je održala 10. hitnu sjednicu na kojoj je odbila sve amandmane ali je premijer Novalić rekao kako će Vlada FBiH prihvatiti neke zahtjeve u naknadnom periodu i procedurama.
Naime, prilikom izrade kolektivnih ugovora bit će prihvaćen sadržaj amandmana koje su podnijeli Azra Hadžiahmetović i Dennis Gratz.
Nakon obećanja Vlade FBiH Azra Hadžiahmetović je povukla svoje amandmane iz procedure kao i Klub BPS-a.
Od svojih amandmana nisu odustali Klubovi SDP-a, SBB-a i DF-a, kao ni Damir Mašić.
- fosna2014
#1389 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Čelnik Sindikata nakon usvajanja Zakona o radu
Ismet Bajramović: Imamo 220.000 članova, slijede protesti i štrajkovi!
Očekivali smo da će preovladati razum određenih stranaka. Poruka će ići radničkoj klasi da ubuduće ne glasaju za SDA, HDZ, BPS, A-sda, SBiH. Nikada više! Mi imamo slobodu djelovanja. Jučer je bilo 12.000 na ulici. Mi imamo 220.000 članova. Mi znamo šta ćemo dalje. Naš dalji cilj su protesti, štrajkovi! Ovo je "papkov" zakon - izjavio je u prvoj reakciji za novinare predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović. Dodao je da je Novalićeva vlada, a kasnije i većina u Parlamentu počinila povredu konvencije o slobodi kolektivnog pregovaranja budući da je dvije odredbe umjesto u zakon ugradila u opći kolektivni ugovor. - On je proizvod saglasne volje ugovornih strana, a to su sindikati i poslodavci. Također, Federalna vlada sebi daje za pravo da kreira odredbe općeg kolektivnog ugovora, tako da po prijedlogu zakona, čiji je ona predlagač, vlada nije ugovorna strana općeg kolektivnog ugovora - dodao je on.
http://www.avaz.ba/clanak/189053/ismet- ... -strajkovi
- Haris.ba
#1390 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
A kaće Ismet dati ostavku? Prođe zakon pod njegovom stražom. Spektakularno propali protesti.
U pravu je za opći kolektivni ugovor. Ali, kakve on ima veze što je Vlada obećala NS i SzBIH da će njihovi prijedlozi ući u kolektivni? To je između Vlade i stranaka koje su joj povjerovale.
Kaže Ismet da je Novalić "persona non grata". I onda se sutradan sastane sa njim. I Novalić ga otkihnu, i kaže: "Odbio Sindikat što smo im ponudili".
U pravu je za opći kolektivni ugovor. Ali, kakve on ima veze što je Vlada obećala NS i SzBIH da će njihovi prijedlozi ući u kolektivni? To je između Vlade i stranaka koje su joj povjerovale.
Kaže Ismet da je Novalić "persona non grata". I onda se sutradan sastane sa njim. I Novalić ga otkihnu, i kaže: "Odbio Sindikat što smo im ponudili".
-
hizo ramidovic
#1391 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ismet bajramovic vrhunski strucnjak i pravi covijek napravom mijestu samo on svoim znanjem more pomoc radnicima dahim budne bolje vego sad on ima znanje postenje moral i osijeca sradnicima daje tesko bezobzira stosu njegova primanja preko 4000 km injemu je jadnom tesko ita primanja su mala kad covijek pogleda kolkose on bori zaradnike i kolkoje dosad napravijo zanjiha
- KatarinaKosaca
#1392 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Šta kaže rodžak Akif za njega, jel isto misli što i ti?hizo ramidovic wrote:ismet bajramovic vrhunski strucnjak i pravi covijek napravom mijestu samo on svoim znanjem more pomoc radnicima dahim budne bolje vego sad on ima znanje postenje moral i osijeca sradnicima daje tesko bezobzira stosu njegova primanja preko 4000 km injemu je jadnom tesko ita primanja su mala kad covijek pogleda kolkose on bori zaradnike i kolkoje dosad napravijo zanjiha
-
hizo ramidovic
#1393 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
akifaga veli daje pravo dobar valjda muje nekad pomogo da uvali nekog ahbaba u sindikat jos kaze dase odma nafaci njegovojj vidi dobrota i postenjeKatarinaKosaca wrote:Šta kaže rodžak Akif za njega, jel isto misli što i ti?hizo ramidovic wrote:ismet bajramovic vrhunski strucnjak i pravi covijek napravom mijestu samo on svoim znanjem more pomoc radnicima dahim budne bolje vego sad on ima znanje postenje moral i osijeca sradnicima daje tesko bezobzira stosu njegova primanja preko 4000 km injemu je jadnom tesko ita primanja su mala kad covijek pogleda kolkose on bori zaradnike i kolkoje dosad napravijo zanjiha
- AntiKrist
#1394 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
A sad malo u obilazak javnih preduzeca
nas premijer: Gospodin Fadil Novalic

kuku lelel kuku lele
nas premijer: Gospodin Fadil Novalic

kuku lelel kuku lele
- KatarinaKosaca
#1395 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Totalni off... @hizo, svaka čast
Mogao bi u alan Frodu raditi komotno, ali fakat, nevjerojatno, genijalno, super, oraspoloži me svakodnevno

- don vito
#1396 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Nerko Trenerka: "Fadile, ako mozes da ne diras ove koje smo mi zaposlili u Elektroprivredu..."
Fadil: "Samo ti zaokruzi vase, svi bez izuzetka idu na provjeru znanja i sposobnosti..."
- KatarinaKosaca
#1397 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
don vito wrote:
Nerko Trenerka: "Fadile, ako mozes da ne diras ove koje smo mi zaposlili u Elektroprivredu..."
Fadil: "Samo ti zaokruzi vase, svi bez izuzetka idu na provjeru znanja i sposobnosti..."
- AntiKrist
#1398 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sefe jesil me spominju Novalicu,daj bogati reci kojudon vito wrote:

- pici
#1399 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
budjetlije na Haparatima... fala fadilje dje cuo i ne cuoZvizdić je rekao da na nivou Savjeta ministara BiH neće doći do smanjenja plata ili otpuštanja, kako se to pokušava predstaviti u javnosti.
- Mister Yes
#1400 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jest vala, baš smo se nadali da će VM najviše stradatipici wrote:budjetlije na Haparatima... fala fadilje dje cuo i ne cuoZvizdić je rekao da na nivou Savjeta ministara BiH neće doći do smanjenja plata ili otpuštanja, kako se to pokušava predstaviti u javnosti.
BTW, "Savjet ministara" je Dodikovština. Ovdje se kaže "Vijeće ministara"