S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1376 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote: Tako ja ponekad, kad neko izgovori neku glupost, poput one da mizerija od drugog poluvremena na Kipru nije do igrača, jednostavno se klemberim :lol:
Rece propali pokusaj forumskog novinara. Nisi se zapitao kako to da haman isti igraci igraju bez vizije i plana kako nam Mesa dodje? Dzaba ti i 10 Messija kad se igra svodi na izbijanje stopera i golmana ka Dzeki. I nisi skontao moj odgovor. On se odnosio na igru, odnosno manjak iste i smislenih akcija kako je Mesa preuzeo. Za vrijeme Cire a i vecine menadata Papeta smo igrali kao sat. Tolika osilacija u igri je samo rezultat selektorove vizije.
Što propali? :mrgreen: Pa ja i dalje piskaram, samo zbog nedostatka vremena nešto manje nego prije :mrgreen:

Nisam rekao da nije do Meše, nego sam se samo grohotom nasmijao na tvoju izjavu da nije do igrača... Evo još jednom :lol:
ultima_palabra

#1377 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

Generalno se taj Ciro precjenjuje, vecina njegovog mandata je bila izbij nabij bez ikakve koncepcije.

Dohvatio je baraz uz veliku dozu srece, zakuhao sa svima i uhvatio se noge... nije bas neka ostavstina. Susic 2011-13 je za njega izmislio fudbal.
VPSA

#1378 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by VPSA »

ultima_palabra wrote:Generalno se taj Ciro precjenjuje, vecina njegovog mandata je bila izbij nabij bez ikakve koncepcije.

Dohvatio je baraz uz veliku dozu srece, zakuhao sa svima i uhvatio se noge... nije bas neka ostavstina. Susic 2011-13 je za njega izmislio fudbal.
Ne bih se bas slozio. Pod njim smo poceli lako razbijati ove slabije od nas. A plus smo protiv reprezentacija jacih od nas, daleko najbolje izgledali pod Cirom. Spanija u Spaniji ili Portugal prva u gostima, dosta zrelo i ozbiljno. Sve poslije toga kada smo igrali s nekim jacim, skidali smo gace na zagrijavanju (osim Francuzi u Parizu, mada su oni tada bili u pofinoj krizi).
ultima_palabra

#1379 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

A Turska? Jedva bod iz dvije tekme, i to sa dosta srece.
VPSA

#1380 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by VPSA »

Ne kazem da je sve valjalo, ali bilo je dosta dobrih stvari. Protiv Turske jesmo bili losi, mada generalno se ekipa tada tek izgradjivala.

Al je cinjenica da recimo sada odemo u Spaniju, pa i sa Susicem je bilo isto, odmah znas da nam je barem trica. Ciro je opet u taktickom smislu za ovu dvojicu mag i jedini se znao prilagoditi protivniku.
cyprus

#1381 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Kada govorimo o bivšim selektorima ja sam sklon reći da su Muzurović, Baka, Ćiro i Safet reprezentaciju digli na viši nivo u odnosu na stanje u kojem su je preuzeli...

Muzurović je učestvovao u stvaranju reprezentacije i iz stanja potpunog haosa, kada je igrače morao svijećom tražiti, stvorio osnovu za dalji razvoj...

Nakon stagnacije pod Mušovićem, Hadžibegićem i Smajlovićem, Baka (ma šta neko mislio o njemu) je stvorio ekipu koja se realno može boriti za plasman na veliko takmičenje...

Ćiro je donio sa jedne strane stabilnost i rutinu, a sa druge strašnu motivaciju i euforiju, i na kraju krajeva, odveo nas u historijski baraž... Gostujuća utakmica u Portugalu je zaista bila odlična, ali i nevjerovatno pehovita...

O Safetu su se ispisale stotine stranica, ali mislim da niko nije uspio da argumentima ospori činjenicu da je naša reprezentacija tada igrala najljepši fudbal i što je još važnije ostvari dvodecenijski san o odlasku na svjetsko prvenstvo... Vrlo je neutemeljno tvrditi kako on nije imao udjela u tim uspjesima...

Naravno, svi oni su imali mnoštvo aferima, dosta toga što se moglo i trebalo drugačije, dosta im se može prigovoriti, ali činjenica je da su njih četvorica dala neki svoj doprinos usponu ove selekcije...
leškarenje

#1382 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:A Turska? Jedva bod iz dvije tekme, i to sa dosta srece.
Da nije gurnuo Dzeku mrka kapa :thumbup:
Point.

#1383 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:
cyprus wrote: Tako ja ponekad, kad neko izgovori neku glupost, poput one da mizerija od drugog poluvremena na Kipru nije do igrača, jednostavno se klemberim :lol:
Rece propali pokusaj forumskog novinara. Nisi se zapitao kako to da haman isti igraci igraju bez vizije i plana kako nam Mesa dodje? Dzaba ti i 10 Messija kad se igra svodi na izbijanje stopera i golmana ka Dzeki. I nisi skontao moj odgovor. On se odnosio na igru, odnosno manjak iste i smislenih akcija kako je Mesa preuzeo. Za vrijeme Cire a i vecine menadata Papeta smo igrali kao sat. Tolika osilacija u igri je samo rezultat selektorove vizije.
Što propali? :mrgreen: Pa ja i dalje piskaram, samo zbog nedostatka vremena nešto manje nego prije :mrgreen:

Nisam rekao da nije do Meše, nego sam se samo grohotom nasmijao na tvoju izjavu da nije do igrača... Evo još jednom :lol:
Smij se znas vec kome. I dalje tvrdim da nije sve do igraca nego je vecinom do selektora. I to se vidi kad usporedis dvije gotovo iste reprezenacije u dva razlicita vremena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1384 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

Naravno da je do selektora. Kad uđeš u utakmicu bez lijevog beka, sa pogrešnim bekom, sa nakaradnom formacijom, uglavnom ćeš dobiti po labrnji.
To je tako.
agent_zero

#1385 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by agent_zero »

Tipicoti wrote:Image

:zid: :zid: :zid:

Cuj ovog: Falio mu Djuric.....pa ko bi mu nabacivao lopte na glavu .... mozda Miske sa tribina?
Tipični balkanski mentalitet, sve drugo je krivo osim mene.

I još pritom bezobrazluk, bez imalo samokritičnosti.

Ukratko - trenerski imbecil. Potjerati što prije.

Ne znam što našim igračkim legendama treba sve ovo, tako divnu uspomenu kaljaju nestručnim vođenjem reprezentacije i bezobrazlukom.
agent_zero

#1386 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by agent_zero »

LeTalek wrote:
Fudo387 wrote: Al' ti je i taj Dmitrovic u zajebanom klubu, u pm :lol:
Koliki si uzvicnik stavio uz 10 nastupa za a tim srbije, da ne znam o kakvim se smlatama radi, pomislio bih da je to nivo Njemacke.
Zajebaniji klub od pola u kojim igraju vasi reprezentativci...

Samo se ti keslaj, a nasih 20-ak klinaca 95-96-97 vec sada ima zapazene uloge sirom evrope: Rajković, VMS, Gajić, Jovanović, Veljković, Milenković, Ristić, Maksimović, SMS, Gaćinović, Živković, Jović... + nesto stariji Nastasić, Radoja, Mitrović...a.vi posle Džeke i ekipe pa pa... :zzzz:
Nema potrebe za prepirkama.

Ovdje su navijači s pravom ljuti, ali to nije razlog da se umanji rezultat srbije. Kod nas su izgleda jedino selektori pretplaćeni da vode ekipu dok je skroz ne unište, umjesto da se po kratkom postupku traže nova rješenja.

I tačno je to što si napisao, bez obzira sviđalo se to nekom ili ne, kad ova ekipa ode (džeko, pjanić, kolašinac, begović) nigdje nas neće biti. S mladima se ne radi, liga kurcu ne valja, nema kvalitetnih trenera za rad u mlađim kategorijama.

Surovo ali istinito.
dječak sa šibicama

#1387 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by dječak sa šibicama »

Ciro kolika je god budaletina, bar zna motivirati igrace.

Jucer Modric hladno izjavi kako nema naboja u ekipi, ko da im je svejedno. Kao, nema vise zelje, garant su se i posvadjale silne zvjezdice ko ce biti gazda u svlacionici.
To bi Ciro rijesio sa tri cetiri razbijena lazna rolexa, i kojom od zid razbijenom stolicom.

Ovi neki sterilni bezlicni likovi kao Mesa i Cacic, to ne moze ni rodjenu zenu motivirati da skuha rucak.
Romanista 101%

#1388 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Romanista 101% »

Dovoljno je vidjeti Mesinu preplasenu facu, i sva diskusija oko motivacije pada u vodu. Trener koji kaze da ce biti tesko protiv jednog Gibraltara i ne zasluzuje da bude trener.
agent_zero

#1389 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by agent_zero »

Nije on samo kriv, krivi su i oni koji su ga doveli (kriminalci u savezu) i koji mu i dalje pružaju podršku.
Duka Dizel

#1390 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

dječak sa šibicama wrote:Ciro kolika je god budaletina, bar zna motivirati igrace.

Jucer Modric hladno izjavi kako nema naboja u ekipi, ko da im je svejedno. Kao, nema vise zelje, garant su se i posvadjale silne zvjezdice ko ce biti gazda u svlacionici.
To bi Ciro rijesio sa tri cetiri razbijena lazna rolexa, i kojom od zid razbijenom stolicom.

Ovi neki sterilni bezlicni likovi kao Mesa i Cacic, to ne moze ni rodjenu zenu motivirati da skuha rucak.
Neminovno da je da dodje do zasićenja medju igračima.
Ćiro je vodio hrvatsku reprezentaciju na prvom svetskom prvenstvu u istoriji zemlje.
Vodio je i BiH u prvom pohodu na baraž.
Tu je znatno lakše motivisati igrače da učine nešto veliko.

Jebeno je kad se neki ciljevi ostvare. Kad se ode na veliko takmičenje, gde se ekipa emotivno isprazni, odigra tako kako odigra, aonda ponovo u kvale i sve iz početka.
To ja naročito tipično za balkanske reprezentacije.

U klubovima je lakše, jer igrači neprestano cirkulišu, dolaze i odlaze...
Rob_Atl

#1391 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Rob_Atl »

Kako Amerika igra moguce je sa u playoff odu, i nek se kockice sve sloze zamisli Sirija vs USA za svjetsko :mrgreen: :run:
luckylaka

#1392 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Kako Amerika igra moguce je sa u playoff odu, i nek se kockice sve sloze zamisli Sirija vs USA za svjetsko :mrgreen: :run:
Ceka Siriju Australija .Bar mislim tako
kiligonzales

#1393 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by kiligonzales »

ultima_palabra wrote:Generalno se taj Ciro precjenjuje, vecina njegovog mandata je bila izbij nabij bez ikakve koncepcije.

I pruzio nam dvije mangupske utakmice u barazu i to s kakvim protivnikom.
kiligonzales

#1394 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by kiligonzales »

cyprus wrote:Kada govorimo o bivšim selektorima ja sam sklon reći da su Muzurović, Baka, Ćiro i Safet reprezentaciju digli na viši nivo u odnosu na stanje u kojem su je preuzeli...

Muzurović je učestvovao u stvaranju reprezentacije i iz stanja potpunog haosa, kada je igrače morao svijećom tražiti, stvorio osnovu za dalji razvoj...

Nakon stagnacije pod Mušovićem, Hadžibegićem i Smajlovićem, Baka (ma šta neko mislio o njemu) je stvorio ekipu koja se realno može boriti za plasman na veliko takmičenje...

Ćiro je donio sa jedne strane stabilnost i rutinu, a sa druge strašnu motivaciju i euforiju, i na kraju krajeva, odveo nas u historijski baraž... Gostujuća utakmica u Portugalu je zaista bila odlična, ali i nevjerovatno pehovita...

O Safetu su se ispisale stotine stranica, ali mislim da niko nije uspio da argumentima ospori činjenicu da je naša reprezentacija tada igrala najljepši fudbal i što je još važnije ostvari dvodecenijski san o odlasku na svjetsko prvenstvo... Vrlo je neutemeljno tvrditi kako on nije imao udjela u tim uspjesima...

Naravno, svi oni su imali mnoštvo aferima, dosta toga što se moglo i trebalo drugačije, dosta im se može prigovoriti, ali činjenica je da su njih četvorica dala neki svoj doprinos usponu ove selekcije...

:thumbup:
ultima_palabra

#1395 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

Baka je stvorio kurac od ovce... taldzija i kockar.
Edin H.

#1396 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Sta smo ba stvorili?

Da nam Kipar da fore, pa nas onda namlate, od tuzne Belgije za koju je Vels velesila primamo cetiri komada ili da nas Grci samo pukom srecom ne poraze u Zenici.

Stvorili smo Edina Dzeku koji je trpao i kada treba i kada ne treba.

Sada Dzeko pak lagano zalazi u godine, a zamjene nigdje na vidiku.
Mustang1

#1397 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Mustang1 »

Pyko sam :D
cyprus

#1398 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Baka je stvorio kurac od ovce... taldzija i kockar.
Može biti da je taldžija i kockar... To ipak ne znači da nije stvorio nešto (a nije kurac od ovce)...
ultima_palabra

#1399 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:
Može biti da je taldžija i kockar... To ipak ne znači da nije stvorio nešto (a nije kurac od ovce)...
Pa u kakvom je stanju ostavio reprezentaciju? Isto pitanje vazi i za Ciru i Papeta... bez obzira na neke dobre stvari, svi su ostavili ekipu u rasulu.
cyprus

#1400 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:
Pa u kakvom je stanju ostavio reprezentaciju? Isto pitanje vazi i za Ciru i Papeta... bez obzira na neke dobre stvari, svi su ostavili ekipu u rasulu.
Pa vrlo malo trenera odlazi iz ekipe dok još sve funkcioniše... Treneri uglavnom napuštaju ekipu (dobiju otkaz) kad kola krenu nizbrdo... To ne znači da im treba brisati sve dobre stvari iz ranijeg perioda...
Locked