Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!

Post Reply
radostan dan

#1376 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

ja to za njegovo dobro kažem...
šta sam se ja u svom životu nagledao političkih entuzijasta, sažvakanih i zloupotrebljenih.
entuzijasti-barjaktari, tako ih ja zovem. daleko od kancelarije, od stola gdje se dijele talovi...
drŽ zastavu, maši, vijaj, buči...a mi ćemo naplatiti.
ili u prevodu - drugi :izet: , a ti se muzafere kupaj...
ako ne naplati, do njega je.
filosofman

#1377 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:pa dobro...bar je iskren...klasični bot.
nadam se da ne radi za džabe...
inače bi bio klasična dalabu.
Radiš li ti za džabe?!
filosofman

#1378 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:ja to za njegovo dobro kažem...
šta sam se ja u svom životu nagledao političkih entuzijasta, sažvakanih i zloupotrebljenih.
entuzijasti-barjaktari, tako ih ja zovem. daleko od kancelarije, od stola gdje se dijele talovi...
drŽ zastavu, maši, vijaj, buči...a mi ćemo naplatiti.
ili u prevodu - drugi :izet: , a ti se muzafere kupaj...
ako ne naplati, do njega je.
I ja sam se takvih nagledao, i nisam taj...Budalko...
radostan dan

#1379 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

bolje za tebe, ako je tako...

idemo dalje...jeL bilo skoro u savezu- na parove razbrojs... :mrgreen:
filosofman

#1380 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

spreca wrote:otiso u mup na informativni razgovor :mrgreen:
Odakle znaš da sam bio u MUP-u?! Stvarno jesam!
SaraFina

#1381 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by SaraFina »

radostan dan wrote:
filosofman wrote:
Da se ispoštuje ustavna odredba o konstitutivnosti srpskog naroda u svakom pogledu od zapošljavanja u javnim službama i drugdje, do ustavno-pravnog položaja u pogledu udruživanja opština u zajednice opština gdje su Srbi većinski narod, a što predviđa Zakon o lokalnoj samoupravi, a u vezi sa ustavnim pravom na lokalnu samopravu.
dobro...to je ok.
sad drugo pitanje - gdje ćeš naći toliko srba u federaciji da popune ta ustavom/zakonom predviđena mjesta?

Takođe da Srbi u Federaciji BiH biraju legitimne Srbe, a ne kao do sada da im predstavnike poput Pudarića ili onog "zlatnog ljiljana" Slaviše Šućura, da ga bira bošnjački SDP ili koja druga bošnjačka politička stranka?!
za ovo se obrati forumsko-koalicionoj drugarici sarafini i ostalim...

npr -
Skijaš » 02/12/2014 11:54

Petljaš i izvrćeš, kao i uvijek. "Ustav, zakon, kurci i palci" ništa ne kažu o monopolu političkih stranaka nad etničkim kvotama, to je neustavno tumačenje propisa .
Postby SaraFina » 21/11/2014 14:20

Ako Bakir i Zeljko naprave ustupak da se hrvatski član presjedništva bira iz redova HR naroda to ne znači ništa drugo do Čovićevu i HDZ - ovsku dozivotnu vladavinu.
itd, itd...
Što sam ja pogriješila? To Hrvati imaju oporbenu stranku koja moze konkurirati HDZ-u i Čoviću?

Nemaju i na ovakav način kako Covic sprovodi politiku neće je nikad ni imati.

Jer Covic je upravo onaj koji je uništio HR oporbu. Sve je na izdajnike i sarajevske podguzne muhe.

Zato u čemu sam u krivu? Neće HDZ vječno vladati ako se izborni zakon promijeni u " korist " Hrvata?

Dragan Covic je obični Grobar nacionalnih teznji sopstvenog naroda.
Last edited by SaraFina on 08/12/2014 23:07, edited 1 time in total.
filosofman

#1382 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:bolje za tebe, ako je tako...

... :mrgreen:
Idealisti su uvijek stavljani među budale...
radostan dan

#1383 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

filosofman wrote:
čuj otkud spreča zna...
znaš li ti da je on sa putinom - na ti...
radostan dan

#1384 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

Danguba wrote:leg'o spavat'...sutra mu je ''biti ili ne biti'' :D

šta je sutra, nisam pratio ovih dana...
filosofman

#1385 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:
filosofman wrote:
čuj otkud spreča zna...
znaš li ti da je on sa putinom - na ti...
Znam.. :mrgreen:
filosofman

#1386 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:

Dijeli se slavski kolač?!
Danguba

#1387 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

radostan dan wrote:

:lol: :lol:

ne smijem ti reci pred spavanje... :D
Helena2014

#1388 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Helena2014 »

Danguba wrote:
radostan dan wrote:

:lol: :lol:

ne smijem ti reci pred spavanje... :D

Zna on, zna :D
radostan dan

#1390 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by radostan dan »

aaa, pa sa srećom... :D

kako to da na slobodarskom bn-u nema ni habera o tome?
filosofman

#1391 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

radostan dan wrote:aaa, pa sa srećom... :D

kako to da na slobodarskom bn-u nema ni habera o tome?
Malo odmora.. :razz:
Danguba

#1392 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by Danguba »

rezervna klupa jeste jaca :D
ali neka ih malo na hladjenju :-)
filosofman

#1393 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Tadić: Predsjednik Bosić biće u rukovodostvu Predstavničkog doma Parlamenta BiH
Objavljeno: 08. decembar 2014. godine
ognjen tadic142013Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić ne očekuje da će u utorak, na konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, biti iznenađenja jer je definisana parlamentarna većina koja će birati rukovodstvo tog zakonodavnog doma, a čine je stranke Saveza za promjene, SDA i DF-a, vjerovatno i HDZ i još neke stranke.

On je potvrdio da će u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta Bih biti lider SDS Mladen Bosić.

- Ne očekujem iznenađenja, a jedan mirni tok razgovora koji su vođeni u petak u prisustvu predstavnika Evropske komisije, govori da niko u ovom trenutku ne želi da ponese na sebi neku vrstu oznake da je neko ko pravi nered i probleme i time onemogućava bilo kakvo nastojanje da se dopinese boljem životu građana - rekao je Tadić gostujući sinoć u centralnoj informativnoj emisiji banjalučke Alternativne televizije.

Smatra i da će oni koji su najavljivali neku vrstu opstrukcija od toga odustali.

- Ulazimo u jedno veoma mirno vrijeme kada su u pitanju politički odnosi - uvjeren je Tadić uz stav da je najbolje da svako radi svoj posao, i koalicija koja je formirana oko SNSD-a u RS, kao i ona na nivou BiH.

"Naš kandidat za člana Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je predsjednik Bosić ", kazao je Tadić,navodeći da će on (Tadić) i Darko Babalj biti u Domu naroda Parlamenta BiH.

Što se tiče formiranja Savjeta ministara BiH, Tadić tvrdi da još nije došla na red raspodjela funkcija u izvršnoj vlasti na nivou BiH.

http://www.sdsrs.com/index.php?option=c ... 5&Itemid=9
spreca

#1394 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by spreca »

filosofman wrote:
OZNA sve dozna :lol:
dpjokala26

#1395 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

filosofman wrote:Nešto će se uraditi za početak odbori SDS-a u Federaciji BiH, makar za početak veći gradovi, centri kantona.
vi bi kanda da se vratite u vece gradove? nece ici. ;-)
dpjokala26

#1396 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by dpjokala26 »

SaraFina wrote:
Što sam ja pogriješila? To Hrvati imaju oporbenu stranku koja moze konkurirati HDZ-u i Čoviću?

Nemaju i na ovakav način kako Covic sprovodi politiku neće je nikad ni imati.

Jer Covic je upravo onaj koji je uništio HR oporbu. Sve je na izdajnike i sarajevske podguzne muhe.

Zato u čemu sam u krivu? Neće HDZ vječno vladati ako se izborni zakon promijeni u " korist " Hrvata?

Dragan Covic je obični Grobar nacionalnih teznji sopstvenog naroda.
men's cini da tvoje vidjenje ne dijele hrvati, dokaz-zadnji izbori. :)
filosofman

#1397 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Većina sastavljena, SNSD ide u oporbu?!
SARAJEVO- Današnja konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH mogla bi konačno razjasniti tko će činiti buduću državnu većinu koja će uspostaviti Vijeće ministara, a odgovor na ovo pitanje trebao bi se pronaći u očekivanom izboru predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja ovog parlamentarnog doma.
Ipak, sjednica će u prvom redu poslužiti kao test odnosa HDZ-a BiH prema
programskoj koaliciji koju su već dogovorili Savez za promjene, DF i SDA, odnosno dosadašnjem partneru SNSD-u koji, sve je izvjesnije, ide u oporbu, a o čemu su se čelnici HDZ-a BiH do sada mudro suzdržavali od konkretnijih izjava. Zastupnica te potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto za Dnevni list zbog obveza ipak nije mogla komentirati i prognozirati ishod današnje sjednice, kao ni zamjenik predsjednika stranke Nikola Lovrinović. Ostali zastupnici te stranke bili su nedostupni.
U ovom trenutku najizglednije šanse za ulazak u kolegij ima Savez za promjene, čime postaje jasno kako će upravo oni biti srpska komponentna nove državne vlasti, a u što su predstavnici stranaka Saveza i više nego uvjereni. SNSD bi u tom slučaju postao oporba, no to otvara i logičnu mogućnost blokada, pogotovo kroz Dom naroda u kojem će Dodikovi socijaldemokrati imati većinu dovoljnu za opstruiranje postizanja kvoruma.
Poznati kandidati

Image
Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić ne očekuje iznenađenja na današnjoj konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma BiH i to zbog činjenice kako je već definirana parlamentarna većina koja će birati vodstvo, a čine ju SDA, Savez za promjene, DF te, vjerojatno, i HDZ BiH i još neke stranke.
Istodobno, i predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić za Dnevni list je potvrdio kako vjeruje da će biti definirana većina i da će se ona manifestirati u glasovima koji će odrediti tri člana Kolegija te je uvjeren da će u njima biti kandidat Saveza za promjene. U ovom pak trenutku SDA je službeno predložio Šefika Džaferovića za predsjedatelja doma, dok se već jedno vrijeme govori kako će ispred Saveza za promjene u rukovodstvo Parlamenta ući lider SDS-a Mladen Bosić. U slučaju HDZ-a BiH pak, spekulira se kako će Borjana Krišto biti kandidatkinja za Kolegij.
Predsjeda Đonlagić
No, sve dok se ne izabere novo rukovodstvo, prvom sjednicom, u skladu s poslovnikom, predsjeda najstariji izabrani zastupnik kao privremeni predsjedatelj, a to je zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Mirsad Đonlagić. On je jučer za agenciju Fena naveo kako se dva sata prije početka sjednice očekuje pripremni sastanak na kojem bi se moglo znati i ima li parlamentarne većine, odnosno tko će zapravo činiti novo rukovodstvo Parlamenta. Ukoliko bi pak na današnjoj sjednici bila potvrđena većina, optimistične najave ide u smjeru kako bi uskoro nakon toga krenule i prve konzultacije članova Predsjedništva BiH s parlamentarnim strankama oko imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH.
Kombinacije
Najmoćnija stranka u novom sazivu Zastupničkog doma Parlamenta BiH je SDA s deset ruku. Uz potporu DF-a (pet zastupnika), Saveza za promjene (šest zastupnika) te A-SDA
ta koalicija ima natpolovičnu većinu, no u igri je od početka i HDZ BiH sa svoja četiri zastupnika koji bi trebao činiti hrvatsku komponentu u vlasti. Osim ovih stranaka u novom sazivu je i SNSD sa šest, SBB s četiri, SDP BiH s tri te HDZ 1990., DNS i BPS s po jednim zastupnikom.

http://dnevni-list.ba/web1/vecina-sasta ... -u-oporbu/
filosofman

#1398 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD

Post by filosofman »

Danas konstitutivna sednica parlamenta BiH, Savez za promjene u koaliciji sa SDA i Demokratskom frontom
utorak, 09. decembar 2014.
DANAŠNjA konstitutivna sednica parlamenta BiH zvanično će potvrditi ko će i sa kim činiti vlast na nivou Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine. Izvesno je da će skupštinsku većinu činiti poslanici SDA i DF iz FBiH i SDS, PDP i NDP iz Srpske, a da će SNSD preći u opozicione redove.
Na sednici će poslanici položiti svečanu zakletvu i preuzeti mandate, a očekuje se i izbor skupštinskog rukovodstva. Kako saznajemo, najbliži funkciji predsedavajućeg parlamenta je Šefik DŽaferović iz SDA.

Potpredsednik SDS Ognjen Tadić izjavio je da ne očekuje da će na konstitutivnoj sednici biti iznenađenja.

- Definisana je parlamentarna većina koja će birati rukovodstvo tog zakonodavnog doma, koju čine stranke Saveza za promene, SDA i DF, a verovatno i HDZ i još neke stranke - rekao je Tadić.
Post Reply