Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gabrielo wrote:
I ja kazem da treba pokazati zeni ko je gazda. Pa i udariti nekada ako zatreba. Autoritet se mora uspostaviti.
Mlakonje uvijek lose prodju.
jebote led!
vi se jos lozite na ovog lika.
Ili je klinac koji jos picke nije vidio, ili ga zena tuce.
cLo wrote:
Prva ti je situacija u najmanju ruku sumanuta. Prvo, idete na vikendicu koju frajer loži čitav dan, a ona se vazdan bjutivira kao da će u neki fensi hotel na proslavu gdje će je slikavati paparaci, pa može osvanuti u novinama sutra negeliranih noktiju. Osim toga koja će "normalna" cura po toj zimari obući najlonke? Ok ako ideš na neko ugodno i toplo mjesto, ali zna da ide na vikendicu?
Druga situacija, nema sexa i ćao.
Neozbiljni su primjeri, a cure u njima iritantne.
A fakat, cuj svo ono sredjivanje i dramatiziranje za vikendicu! zesca pacenica
A drugi primjer...pa sto se uplasi bolan?
Samo dobar tajming
Paćenica, nego šta moja ti Šerbice
Umjesto da se k'o sva normalna djeca odu sankat u 2 a.m., kad su već na planini i imaju priliku, ona samo sjedi i mlatara kosom, zapovijeda Bati, ne da mu da je ljubi i grli da joj ne pokvari frizuru i šminku, a on jadničak sjedi uz nju i čeka upute.
Nije poenta price da procjenjujete osobe, nego smo pricali o "rjesavanju problema" i vasem ucescu u istom. Sad kad sam naveo dva problema koji su trebali sanaciju, vi se ufatile "pacenica, luda, psihopata". Dobro, mozda i jeste,ali to ne pomaze u tom trenutku. A da su navedene scene rijetkost, vala i nisu. Varijacija na temu milion.
_BataZiv_0809 wrote:Dobro to si fino napisala, ali takve teme obicno nisu tema nase emisije
Evo ti dvije situacije pa da malo prodiskutujemo (true story):
Prva-frajer organizuje proslavu nove godine na vikendici i cijeli dan posveti prevozu stvari, kupovini, zagrevanju prostorija, dok se mlada razbacala od frizera preko pedikera do kozmeticarke. Dolazi on po nju i mora usput svratiti po jedan oval hrane, pokupit dvoje ljudi i kupiti brikete za potpalu. Ali avaj, mlada je primijetila razderotinu na strampli i drami. Decko u glavi kalkulise sta jos mora obaviti, usput svarca na benzinsku (jer nista drugo ne radi) i kupuje joj nove strample, koje joj ne pasu uz autfit, a nema san pelegrina naravno,imaju samo one od 3 KM.
Ona drami li drami, sta cemo
Druga situacija u drugom postu
Ostaviti je na benziskoj i pun gas prema vikendici
Nitko nije zen osoba, svatko ima nekad loš dan, pa mu se dese i nekakvi ispadi, al da je ova scena s najlonkom normalna, e u to me ne možete uvjerit.
Ja bih rekla da se radi o razmaženosti.
I ne znam šta se tu ima rješavat, ko oće trpit takvu osobu, nek trpi. Preodgajat odrasle ljude je sizifov posao.
Postoje ljudi koji su jednostavno skloni dramatiziranju, neovisno o spolu, samo što to žene eto mogu progurat jer ima takvih koji smatraju da je to nešto normalno pa trpe sve i svašta umjesto da srežu takve pizdarije u korijenu.
@bata, imao sam i ja slicnih situacija kao u tvojim primjerima. U pocetku, letao i rjesavao te probleme, imao strpljenja. Sad, kad sam stariji i sa manje zivaca, drzim se iskljucivo svog rasporeda i programa (koji je i njoj unaprijed najavljen, da se moze organizovati). U slucaju tih problema (ako su te sitnice), njena je stvar kako ce ih rijesiti, moj raspored i dalje ide svojim tokom. U 90% slucajeva klape usima i prilagode se mom rasporedu
@bata, imao sam i ja slicnih situacija kao u tvojim primjerima. U pocetku, letao i rjesavao te probleme, imao strpljenja. Sad, kad sam stariji i sa manje zivaca, drzim se iskljucivo svog rasporeda i programa (koji je i njoj unaprijed najavljen, da se moze organizovati). U slucaju tih problema (ako su te sitnice), njena je stvar kako ce ih rijesiti, moj raspored i dalje ide svojim tokom. U 90% slucajeva klape usima i prilagode se mom rasporedu
Dobro dosao Macane i ne dozvoli da te isprovociraju
@klixo-naveo sam ova dva primjera cisto da skrenemo temu sa one bajkovite "medjosobno se pomazemo, razumijemo, hocu da sam sigurna u njegovom narucju". Jes' al kad ne bi bilo problema tamo dje ih nema
I ja sam s godinama naucio da na takve ispade uopce ne reagujem. Ne progovaram ni rijec dok ne zavrsi. Jer drama je tu da izazove moju reakciju i sto bi rekao Mamic "prema tome, na kraju se mrtvi broje"
Tu novogodisnju scenu npr. cekao sam da zavrsi sa svojim vizijama Armagedona zbog puknute carape i kad je na kraju usutila i pogledala me tuznim ocima i rekla "A sto ti sve vrijeme sutis". Reko ma neka si se ispuhala, znam da ti je dan bio stresan
_BataZiv_0809 wrote:
@klixo-naveo sam ova dva primjera cisto da skrenemo temu sa one bajkovite "medjosobno se pomazemo, razumijemo, hocu da sam sigurna u njegovom narucju". Jes' al kad ne bi bilo problema tamo dje ih nema
Ma djabe navodis primjere, vidis da su ovdasnje zene to odmah okrenule na pricu kako su te iz tvog primjera neke blentave...
A one su pak normala... za razliku od tih tvojih... Tjah...
cLo wrote:Pa pitam, neka neko objasni šta je autoritet s pokrićem i kako se postiže?
Ako samouvjereno donosiš odluke, truditi se da iste budu uglavnom ispravne.
A da li je s pokrićem, shvatiš tek u klučnim situacijama. Onda odvojiš glumca od muškarca.
Konkretnog odgovora nema ali shvatićeš kako srećeš jednu ili drugu kategoriju.