AMERIKA

Post Reply
nosara

#1376 Re: AMERIKA

Post by nosara »

daddy-kool wrote:
Challenger__ wrote:
"Zbog ove izjave vjerovatno će mi poništiti pasoš. Možda i hoće. Ali ako to urade izgubit će veoma dobrog pisca", rekao je Hemon.
Bilo bi dobro da mu ponište pasoš, pa da počne pisati opet na maternjem jeziku.

Njegova analiza nema veze sa geopolitikom nego sa stanjem duha nacije, a on je morao biti narušen sa post 9/11 događanjima. Nema odgovarajućeg masovno-kulturnog odgovora niti duhovne reakcije, kao npr sa rnr i hipi pokretom za vrijeme Vijetnama.
Naravno da nema, pa pomrlo sve iznutra... :-) Otmi, unisti, ukradi, zauzmi... prezivi... :roll:
Gojeni H

#1377 Re: AMERIKA

Post by Gojeni H »

daddy-kool wrote: Bilo bi dobro da mu ponište pasoš, pa da počne pisati opet na maternjem jeziku.

Njegova analiza nema veze sa geopolitikom nego sa stanjem duha nacije, a on je morao biti narušen sa post 9/11 događanjima. Nema odgovarajućeg masovno-kulturnog odgovora niti duhovne reakcije, kao npr sa rnr i hipi pokretom za vrijeme Vijetnama.
Ako cemo tako, onda su u dubljem stanju dekadencije vecina evropskih drustava nego sto je to Imperija.
Jos malo, pa ce Korejcima i Kinezima ici po savjet.
Fudo387

#1378 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

daddy-kool wrote:Njegova analiza nema veze sa geopolitikom nego sa stanjem duha nacije, a on je morao biti narušen sa post 9/11 događanjima. Nema odgovarajućeg masovno-kulturnog odgovora niti duhovne reakcije, kao npr sa rnr i hipi pokretom za vrijeme Vijetnama.
Kako nema, njegova "analiza" govori o;
Challenger__ wrote:. Na djelu je pobijanje činjenica, među njima i činjenice da SAD više nisu velesila. Očajno su posrnuli.
Mislim, njemu svaka cast, on je skroz ok lik, ali ove tvrdnje je u svojoj beljezgraiji potkrijepio nicim.
Oni i danas mogu pritiskom na svjetske finansijske institucije zagorcati zivot ozbiljnim drzavama, o sitnoj boraniji da ne pricamo.
Par poteza olovkom i ruska ekonomija ne zna kud udara guzovima, dug su prodali Kinezima i ako im kad bude qrcu ceif ili nadju interes
da im ga vrate, sjebace i njih.
Vojno su toliko superiorni da niko ni u najvecem ludilu ne pomislja da se svojim trupama priblizi njihovim granicama, dok na drugoj strani
nema meridijana a da njihova vojska nije prisutna, ako ne direktno a onda tu, odmah u komsiliku.
Jasta su vec velesila, i nema sumnje da bi njihova propast odvela citavu Planetu u tri pm, a mozda i gore od toga.
O unutrasnjim previranjima i stanju duha nacije bi se moglo, samo ne vidim da se nesto posebno drugacije danas desava od onog sto su vec
imali u svojoj istoriji.
daddy-kool

#1379 Re: AMERIKA

Post by daddy-kool »

@Gojeni H
I da i ne. Daleko od toga da evropljani predstavljaju potpuno zdrava, vitalna i moralna društva, nije mi bila namjera porediti ih sa USA. Amerika je imala veliku nesreću da dobije dva mandata krkanske administracije GW Busha, koji su je odveli u dva rata, mučenje zarobljenika i Guantanamo, otmice i tajne deportacije po cijelom svijetu, zavadili sa pola svijeta, uvalili u bailout posrnulih banaka i osiguravajućih društava. Posije toga dolazi Obama, kojem daju Nobelovu nagradu zato što nije Bush i zato što je crn (a to govori više o evropljanima), koji bukvalno nastavlja sa preuzetom spoljnom politikom i ekonomskim programom. Pokušava se izvući iz ratova, ali to ide kilavo, pa i on ima svoje afere sa ubistvima putem dronova, prisluškivanjem svega i svačega, svoje prste ima u arapskom proljeću, Libiji, Siriji, Ukrajini, Gruziji (ili je to bio Bush?). Niko sa Wall Streeta ne ide u zatvor.

Dugo je Amerika insistirala na svojoj moralnoj superiornosti (a to im je btw i u constitution kao bitan sastojak postojanja ovakve države) i pravednoj ulozi u svijetu. To je naravno uvijek bila iluzija. Nije problem ljudima se nekada i patiti, ako vide da imaju razlog za tu patnju, a taj razlog mora biti moralne prirode. Hipici nisu bili samo droga i rnr, nego su tražili društvene promjene, te na neki način i duhovno i moralno uzdignuće. Ta duhovna reakcija nedostaje u ovom vremenu, što ne znači da se neće eventualno pojaviti.

Psihologiju o superherojima u filmovima ne bih znao komentarisati, ali upravu je da tu nešto ima.

@Fudo387
Ma slažem se sa tobom da je odvalio da USA nije više supersila. Slažem se da će najvjerovatnije ostati jedina i neprikosnovena supersila barem još dvije generacije. Većina naroda nema predstavu koliku ogromnu vojnu, ekonomsku i propagadnopsihološku snagu ima USA.
vivaldi

#1380 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

Opetja033 wrote:Samo me cudi sto istog Hemona nisu citirali kada je vrlo zestoko pisao o ruskoj agresiji u Ukrajini.
zar hemon nije porijeklom ukrajinac? ko da sam to nekada negdje procitao..
Opetja033

#1381 Re: AMERIKA

Post by Opetja033 »

vivaldi wrote:
Opetja033 wrote:Samo me cudi sto istog Hemona nisu citirali kada je vrlo zestoko pisao o ruskoj agresiji u Ukrajini.
zar hemon nije porijeklom ukrajinac? ko da sam to nekada negdje procitao..
Jeste. Galicija. Kvalitetno popljuvao Ruse na pocetku agresije na Ukrajinu i okupacije jednog njenog dijela, postavicu ako nadjem clanak.
Tada ga kvaziljevicari, antiglobalisti i salonci nisu predstavljali kao analitickog genija.
Last edited by Opetja033 on 05/11/2015 21:46, edited 1 time in total.
vivaldi

#1382 Re: AMERIKA

Post by vivaldi »

a sta ces..sve po potrebi :D
Putnik ali stvarno

#1383 Re: AMERIKA

Post by Putnik ali stvarno »

Bastioni demokratije vec posle samo dve godine od istrage

smelo prenose opozicioni glas, svedjani probijaju led, sme da se procita sta Snowden ima da kaze

There was no Islamic State until we started bombing these states. The biggest threat we face in the region was born from our own policies.

http://fokus.dn.se/edward-snowden-english/

izgleda da je naceta Gvozdena zavesa :thumbup:
Avetinho

#1384 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:Bastioni demokratije vec posle samo dve godine od istrage

smelo prenose opozicioni glas, svedjani probijaju led, sme da se procita sta Snowden ima da kaze

There was no Islamic State until we started bombing these states. The biggest threat we face in the region was born from our own policies.

Zijev. Ima tome vec koliko? Tri godine. Mnogi ovdasnji anal kiticari s foruma, ljevicari ali uglavnom desancari, i vecinom mlada putincad, predvidjali su tada da ce snowdenko otkriti sta se ustvari desilo sa zgradom broj sedam, krilima aviona oko Pentagona, okom u piramidi u novcanici od jednog dolara i tajnim projektom harp koji salje tornada na Iran.

Jos uvjek cekamo potvrdu njihovog bacanja graha, ponekad pogledamo u nebo u potrazi za letecim gusterima, a i u solju, klozetsku.
Challenger__

#1385 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

.
Last edited by Challenger__ on 07/11/2015 15:38, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1386 Re: AMERIKA

Avetinho wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Bastioni demokratije vec posle samo dve godine od istrage

Zijev. Ima tome vec koliko? Tri godine. Mnogi ovdasnji anal kiticari s foruma, ljevicari ali uglavnom desancari, i vecinom mlada putincad, predvidjali su tada da ce snowdenko otkriti sta se ustvari desilo sa zgradom broj sedam, krilima aviona oko Pentagona, okom u piramidi u novcanici od jednog dolara i tajnim projektom harp koji salje tornada na Iran.

Jos uvjek cekamo potvrdu njihovog bacanja graha, ponekad pogledamo u nebo u potrazi za letecim gusterima, a i u solju, klozetsku.
Image
Avetinho

#1387 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Da malo uredim post... :zzzz: Da bude zapaženiji: ropske duše i glupani da cvile, a slobodni da se smiju.

:wink:

Tako.
Cemu da se smiju? Covjek nema vise sta da kaze sto ce vas anal kiticare, desancare i mladu putincad uzbuditi, pa je poceo malo prosipati filozofiju. Nije bio cega prije cega? Naravno da nije. Nesto dodje nakon necega tek poslije. I avion u Egiptu je oboren nakon ruskog bombardovanja sirijskih gradova. Ali sta snowdenko zna o tome, on je samo mali jadni ruski spijun.
Challenger__

#1388 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

Image
Challenger__

#1389 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

Putnik ali stvarno wrote:Bastioni demokratije vec posle samo dve godine od istrage smelo prenose opozicioni glas, svedjani probijaju led, sme da se procita sta Snowden ima da kaze.

- Čuveni američki zvizdač, Edward Snowden, dao petostani intervju za švedski medij:

Image

o izboru koji je napravio:

‘I’m comfortable with my choices’

Image

o ISIL-u:

- There was no Islamic State until we started bombing these states. The biggest threat we face in the region was born from our own policies.

o CIA-inoj torturi:

- “...There were indications that there were people in the CIA, who wanted to talk about these things, but who felt stressed.

o napadima dronovima:

“And they don’t know whether the terrorist is holding the phone or whether his mother is holding it. And this is why so many drone strikes go wrong, why so many wedding parties get hit,”

o masovnom američkom nadzoru, špijuniranju građana:

- “It’s not about not having something to hide; it’s about having something to lose".

o statusu zvizdača:

- “being a whistleblower is not about who you are; it’s about what you’ve seen. Whistleblowers are elected by circumstance, anybody can do it. It’s about people who watch, who think, and who eventually respond.”

_______

izgleda da je naceta Gvozdena zavesa :thumbup:http://fokus.dn.se/edward-snowden-english/

:arrow: LINK
:arrow: LINK

_______

Da malo uredim post... :zzzz: Da bude zapaženiji: ropske duše i glupani da cvile, a slobodni da se smiju.

:wink:

Tako.
Avetinho

#1390 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kakav si ti trol, svaki drugi anal kiticar bi ti pozavidio na vjestini.

Cemu da se smiju? Covjek nema vise sta da kaze sto ce vas anal kiticare, desancare i mladu putincad uzbuditi, pa je poceo malo prosipati filozofiju. Nije bio cega prije cega? Naravno da nije. Nesto dodje nakon necega tek poslije. I avion u Egiptu je oboren nakon ruskog bombardovanja sirijskih gradova. Ali sta snowdenko zna o tome, on je samo mali jadni ruski spijun.
Putnik ali stvarno

#1391 Re: AMERIKA

Znacajno je da je ovo prvi put data rec coveku za kim je dignuta potera posle vise od 2 godine.

Potera za Covekom ciji su majka, otac I deda proveli radni vek u vojsci SAD. Koji je sa 29 godina usao u vrh NSA.

Potera je za americkim vrhunskim patriotom.

I to je veliki problem.

Kratko receno, pokusao je da objasni

Image

ali avaj :roll:
Avetinho

#1392 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:Znacajno je da je ovo prvi put data rec coveku za kim je dignuta potera posle vise od 2 godine.

Potera za Covekom ciji su majka, otac I deda proveli radni vek u vojsci SAD. Koji je sa 29 godina usao u vrh NSA.

Potera je za americkim vrhunskim patriotom.

I to je veliki problem.

Kratko receno, pokusao je da objasni

Image

ali avaj :roll:

Covekovi mama, tata, deda, baba, ujko, ujna, sestra od brata, svi su patrioti. Mislis da mu je to dovoljno da i on bude patriota u americkom sudu? Ako jeste, neka dodje slobodno, familija ce bre svedociti u njegovu korist o svom patriotizmu. Svi ce ga gledati bre kao heroja jer su mu bre mama, tata, deda, baba, bre ujaci, bre strine, svi bili patriote. De bolan bre, pustite coveka bre na miru, samo je krao drzavne tajne, i pobegao bre u Rusiju, a inace bre familija mu je fina. I Slobi se sva bre familija samopoubijala, jadan bre covek, nije cudo sto je krenuo bre ubijati narode, inace bio fin bre lik.

A slika ti je totalno glupa. Ali za anal kiticare mozda i nije, jer ako on ode u kurac, ode sve, jer jebe ga se njega za sve ostale.
Last edited by Avetinho on 07/11/2015 16:03, edited 1 time in total.
Putnik ali stvarno

#1393 Re: AMERIKA

Disi bre avetinjo

https://www.youtube.com/watch?v=j6nY7A6UI5Q

opusteno.

Al kada uhvatis vremena procitaj malo o njemu, nije red da kao dodjos ne znas ni gde si dosao.
Avetinho

#1394 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:Disi bre avetinjo

https://www.youtube.com/watch?v=j6nY7A6UI5Q

opusteno.

Al kada uhvatis vremena procitaj malo o njemu, nije red da kao dodjos ne znas ni gde si dosao.
Nemam majkemi vremena za sve youtubove koji mi dodju na forumima i imejlovima. Samo sta me stvarno zanima, to hocu. O snowdenku znam dovoljno da zakljucim da je lik jedan obican kurac koji je prodao tajne drzave, u kojoj mu je familija bila patriotska -- i pobjegao iz nje kao zadnja picka -- za veceru u kremlju.

I ne zna jado da ce ga putinko prvom prilikom bacit pod autobus.
nosara

#1395 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Covjek im se kvalitetno nasrao u sistem... :D

Sad mu mogu lagano dudat stojka, pod zastitom je najmocnijeg covjeka na planeti... :oops:
Leons

#1396 Re: AMERIKA

Post by Leons »

Ovaj Snowden je pravi šupak.
Avetinho

#1397 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

nosarice, prebrzo ces svrsit, a to nije dobro za srce u tvojim godinama.
nosara

#1398 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Uhićeni policajci iz SAD-a koji su upucali autističnog šestogodišnjeg dječaka

ISTRAŽITELJI u Louisiani još prikupljaju dokaze oko pucnjave koja se dogodila u gradu Marksville ovog tjedna

Još nije jasno zašto su policajci krenuli u potjeru za Chrisom Fewom, ocem nesretnog dječaka koji je vozio automobil. Prema prvim informacijama policajci su mu željeli napisati kaznu kad je Few pobjegao, ali glasnogovornik policije nije znao ništa o nikakvoj navodnoj kazni.

Few je u pucnjavi teško ranjen, a njegov očuh Morris German optužio je policiju za prekomjernu upotrebu sile. On je Fewa opisao kao brižnog oca dječaka kojemu je dijagnosticiran autizam. Obitelj se tek nedavno preselila u grad Marksville u državi Mississippi.

:(
Putnik ali stvarno

#1399 Re: AMERIKA

Ej stvarno dosta vise ovih putincadi daj da podastremo dokaze Snjeskove izdaje,

sta je prodao I koliko je zaradio na izdaji, dok je prodavao drzavu za veceru ?

Avetinho its your turn :novine:
Avetinho

#1400 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:Ej stvarno dosta vise ovih putincadi daj da podastremo dokaze Snjeskove izdaje,

sta je prodao I koliko je zaradio na izdaji, dok je prodavao drzavu za veceru ?

Avetinho its your turn :novine:
Prodao drzavu, zaradio veceru, vec sam ranije napisao.
Post Reply