pada pi... joj materna jos uvjek, znal ko imal naroda kraj Bosne u Zenici jos uvjek, ocel bit raje vani i preko noci il se razislo.graue_maus wrote:da li pada jos uvijek ili je prestala kisa ..........
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- CoCoLoCo
#1376 Re: Poplave u cijeloj BiH
- O'zone
- Globalni moderator
#1377 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gadno u VogošćiJoš prebrojavamo povrijeđene", kazali su našem portalu u Hitnoj pomoći Sarajevo.
Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić potvrdio je da je osam kuća srušeno u klizištu. Tri osobe su povrijeđene. NA KUM Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevo stigle su dvije osobe.
"Na KUM UKCS-a u 21 sati primljeni su I. S., 1990. godište i A. T., 1988. godište. Trenutno se radi dijagnostika nakon čega će biti poznato više informacija", rekla je za Klix.ba Muamera Šehić, portparolka UKCS-a.
"Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika profesionalne vatrogasne brigade i civilne zaštite mještani su evakuirani", rekao je Smajić.
Tokom večeri se pojavila informacija da je jedna osoba zatrpana u jednoj kući, ali još nema potvrde te informacije.
Sve ekipe civilne zaštite, vatrogasaca i spasilačke službe su na mjestu nesreće. Kako saznajemo u centrali Profesionalne vatrogasne brigade, četiri ekipe su upućene ka Podgaju. U Svrakama je nestalo struje.
Mještani u strahu
Kako javlja reporter Klix.ba s mjesta događaja, situacija je haotična i građani su u panici. Još se ne zna ima li povrijeđenih, a svi se nadaju da niko nije ostao u kućama.
Jedan od očevidaca bio je i ministar finanasija KS Muhamed Kozadra koji se nalazio u neposrednoj blizini od kuće koja se urušila u klizištu.
"U prvi mah srušile su se dvije kuće i jedna štala, a potom još šest kuća. Evakuisali smo stanovnike 50-ak kuća koje su još ugrožene jer ide noć. Klizište je krenulo iz šume . Cijeli dan je vršena opservacija, te se očekuje da bi se još klizišta moglo pokrenuti. Evakuisana je i stoka. Ljudi su do zadnjeg ostajali, intervenisala su i policija i vatrogasci kako bismo ih doslovno istjerali da ih spasimo", rekao je ministar Kozadra za Klix.ba.
Kako nam je potvrđeno u Općinskoj službi civilne zaštite Vogošća, svi energenti su isključeni u ovom naselju, a službe Hitne pomoći KS, Vatrogasne službe i policije su na terenu. Također, ističu da su svi evakuirani.
Na brdu u naselju Podgaj više nema nikoga od mještana. Dežuraju pripadnici Civilne zaštite i policijski službenici. Svi mještani tog naselja smješteni su u hotele koji se nalaze na području općine Vogošća, potvrđeno nam je u Općinskoj službi civilne zaštite Vogošća.
Klizište i na Zukića brdu
Pokrenuto je klizište i na Zukića brdu. U Općinskoj službi civilne zaštite Vogošća kažu da je ugroženo pet ili šest kuća, te da je evakuacija stanovnika u toku. Za sada nije uništena ni jedna kuća i nema nastradalih. Sve ekipe su na mjestu događaja.
(Klix.ba)
Tagovi: poplave klizišta
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kliziste ... 0515150#25
-
omar little
#1378 Re: Poplave u cijeloj BiH
djubrad. bas fuj.law2 wrote:Šverceri, naučili u ratu.omar little wrote:imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???Rijeka_snova wrote:Glavni kantonalni inspektor Zenica:
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!
![]()
![]()
- guber90
#1379 Re: Poplave u cijeloj BiH
Znam i ja to, s obzirom da sam otalemadFlava wrote:Ne bi ti znao reci. Ali za TK kanton je ona najbitnija
Inace cini mi se da se u Tuzli intenzitet kise pojacao.
- AhmetShabo
#1380 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne grijesis, najvece je vjestacko i nema brige oko pucanja brane.
- O'zone
- Globalni moderator
#1381 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prijeti li katastrofa: Nivo rijeka raste, Bosna će još više preplaviti Doboj
Vodostaj rijeke Bosne u Maglaju je u blagom porastu, dok je u Doboju u značajnijem porastu i u tom se gradu mogu očekivati još veći problemi, iako je veliki dio Doboja već pod vodom, potvrdio je za Klix.ba direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić.
On je istakao da nivo većine rijeka u slivu Save dramatično raste.
"Teško je govoriti o tome približavamo li se nekoj katastrofi, jer to ovisi o novim padavinama i njihovom intenzitetu, kao i dosadašnjim štetama koje će tek biti utvrđene nakon povlačenja vode. Međutim, situacija je teška u srednjem toku rijeke Bosne, te dalje kako se ona kreće prema svome ušću", rekao je Delić.
Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže, u Zenici je vodostaj rijeke Bosne u blagom povlačenju.
"Voda se počela preljevati na bulevar, ali je onda stala i počela se postepeno povlačiti. U Maglaju, koji je zbog poplava već sada u dosta teškoj situaciji, je vodotok Bosne u blagom porastu, dok je u značajnijem porastu u Doboju, odnosno kako Bosna ide prema svome ušću", pojašnjava naš sagovornik.
Ističe kako je Agencija već proglasila redovnu odbranu od poplava, dok bi već sutra ujutro mogla biti proglašena vanredna odbrana od poplava, budući da se voda ulijeva u rijeku Savu čiji vodotok raste i 10 cm na sat.
"Tako bi već sutra mogli biti ugroženi Odžak, Orašje, Domaljevac, Bosanski Šamac i Brčko, i tada bismo proglasili vanrednu odbranu. Iako, već dosad smo poduzeli mnogo na odbrani od poplava, uključujući postavljanje vreća sa pijeskom itd, ali vanredna odbrana uključuje opću mobilizaciju kako civilne zaštite tako i građanstva", naveo je Delić.
- It_is_a_Leclerc
#1382 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel zna neko hoće li i gdje biti akcija skupljanja hrane i vode za Maglaj u Tuzli ?!
Ja bih da kupim par onih od pet litara vode i konzerve, kontam da je to jedina hrana koja koristi ljudima u poplavljenom ?!
Ja bih da kupim par onih od pet litara vode i konzerve, kontam da je to jedina hrana koja koristi ljudima u poplavljenom ?!
- CoCoLoCo
#1383 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da je narod pametan pa samo zach po tim radnjama i opustosit sve, pizda im materna parazitska!!!Rijeka_snova wrote:http://www.sigma.ba/novosti/upozorenje- ... proizvoda/omar little wrote:imas li link za ovo? znaci neki debili u prodavnicama dizu cijene hrane i vode da zarade na nesreci???Rijeka_snova wrote:Glavni kantonalni inspektor Zenica:
Ukoliko u marketima/prodavnicama naglo skoče cijene hrane/vode TRAŽITI FISKALNI RAČUN i zovite inspekciju!
![]()
![]()
- Rijeka_snova
#1384 Re: Poplave u cijeloj BiH
Boze sacuvaj, strasnodale cooper wrote:
I u Tuzli su povećane cijene kanistera vode. Također imam informacije od jednog prijatelja koji
se zadesio u Maglaju da im neki prodaju sendviče po cijeni od 20KM!!!! Prosto ti se zgade ljudi
kada čuješ ovakve stvari.
- O'zone
- Globalni moderator
- Capajebo
#1386 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja se samo ibretim kako ih ne podave u ovoj vodi...Rijeka_snova wrote:Boze sacuvaj, strasnodale cooper wrote:
I u Tuzli su povećane cijene kanistera vode. Također imam informacije od jednog prijatelja koji
se zadesio u Maglaju da im neki prodaju sendviče po cijeni od 20KM!!!! Prosto ti se zgade ljudi
kada čuješ ovakve stvari.Na tudjoj nesreci pokusavati sebe obogatiti, kakvi su to ljudi
Treba makar pokusati prijaviti inspekciji, policiji, ili nekome vec
-
Tkanton
#1387 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pazi da neces kupit, na slatini i okolo vise nigdje nema obicne vode za kupit na par mjesta ima samo mineralnaIt_is_a_Leclerc wrote:Jel zna neko hoće li i gdje biti akcija skupljanja hrane i vode za Maglaj u Tuzli ?!
- guber90
#1388 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za ovakve stvari treba uvesti dugogodisnji zatvor, da ne bi nekom moronu palo na pamet.Rijeka_snova wrote:Boze sacuvaj, strasnodale cooper wrote:
kada čuješ ovakve stvari.Na tudjoj nesreci pokusavati sebe obogatiti, kakvi su to ljudi
- Magarece_godine
#1389 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Vogošći troje lakše povrijeđenih ... Nema desetine povrijeđenih i poginulih kao što se pisalo ...
P.S. neke medije treba kazniti za širenje dezinformacija .... ** No links ** portal piše kako brana u Zvorniku puca ...
P.S. neke medije treba kazniti za širenje dezinformacija .... ** No links ** portal piše kako brana u Zvorniku puca ...
- korisnik.1
#1390 Re: Poplave u cijeloj BiH
Živinice, intenzitet kiše se dosta pojačao u odnosu na danas, baš pljušti, a Spreča samo raste. Polja prije jezera Modrac odnosno oko Spreče su poplavljena još od prvog dana, ali to nije čudno jer tako poplavi svaku jaču kišu.
PS. za ove što im je voda u trgovinama poskupila, samo sačuvajte račun i prijava ide kantonalnoj inspekciji.
PS. za ove što im je voda u trgovinama poskupila, samo sačuvajte račun i prijava ide kantonalnoj inspekciji.
-
Tkanton
#1391 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lazu u Tz se nema vise nigdje kupit vode, mozda je gdje ostala koja flasica, ja od 6 sati trazio i nigdje nema, u bingu sam naso na par mjesta one od 0,5lRijeka_snova wrote:Boze sacuvaj, strasnodale cooper wrote:
- AhmetShabo
#1392 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo kako izgleda Modrac kad je sve normalno, a kako danas.15-og maja 2014. godine

-
neki
#1393 Re: Poplave u cijeloj BiH
grijesi...najvece vjestacko u BiH je Busko Blatofaketowsky wrote:Ne grijesis, najvece je vjestacko i nema brige oko pucanja brane.
- Zavatoni
#1394 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije. Veća jezera su i Buško i Bilećko i Jablaničko... Sve akumulacije.Janjicar wrote:Ja mislim da je najvece Vjestacko jezero u BiH,neka me ispravi neko ako grijesimguber90 wrote:Nisa bas upoznat sa tim, pa me zanima da li postoje neke vece brane od brane na jezeru Modrac, s obzirom da svi nju za referencu uzimaju?madFlava wrote: Ne. Jezero Modrac je sigurno. Samo sto ljudi koji zive ispod brane nisu , radi preliva brane.
- snaga_znanja
#1395 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nemojte pisati gluposti o Janji. Veceras na dnevniku načelnik opštine Bijeljina kaže da je danas sva mehanizacija prebačena u Janju i da im je tu štab formiran (a i on je u njemu i odatle se javljo)...
Kako samo imate volje za takve budalaštine u ovoj nevolji...

Kako samo imate volje za takve budalaštine u ovoj nevolji...
- Hajvan
#1396 Re: Poplave u cijeloj BiH
i Evropi.neki wrote:grijesi...najvece vjestacko u BiH je Busko Blatofaketowsky wrote:Ne grijesis, najvece je vjestacko i nema brige oko pucanja brane.
-
Seherovac
#1397 Re: Poplave u cijeloj BiH
Moj prijedlog, pozatvarati sve fakultete, srednje skole , sve na 5, 10 dana koliko treba, i hajmo svi tamo gdje je potrebna pomoc...
-
MrShadow
#1398 Re: Poplave u cijeloj BiH
Moze li neko reci kako trenutno stoje stvari oko Jajca te oko Visokog? Bitno mi je zbog puta prema Bihacu sutra, vidim na BIHAMK stranici da sada nema znaka opasnosti oko Visokog zbog Lasve iako je danas stojao cijeli dan pa predpostavljam da se kisa smirila..
hvala
hvala
- Pitarrr82
#1399 Re: Poplave u cijeloj BiH
mangos wrote:Pitarrr82 wrote:U Semberiji Drina i dalje u porastu, cujem da je CZ Bijeljine odustala od pomoci Janji (sto li me to ne cudi)![]()
Daj ne siri lazne informacije.
"U kasarnu evakuisano 30 lica iz Janje"
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 44927.html
Pa jel citas ili ne, napisao sam u drugom postu da je izvucen manji dio gradjana i da su se nakon toga povukli jer u Bn nivo kanala raste i pokusavaju to da zatvore a ako lazem ja laze i porodica s kojima smo bili u kontaktu i za koju je urgirano i pronadjen camac koji je pokupio jos jednu porodicu. Ali hajde neka ti bude, sve mi vise lici na ratnu propagandu jedne strane