Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Creasy

#1376 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Creasy »

Image

Dobar mu dres. :D
Edin H.

#1377 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Edin H. »

vee-jay wrote:Ako Grci prodju, znacit ce da nam grupa ipak nije bila tako slaba.
Znaci da smo mi mnogo jaki, jos igrali zbog ljenosti ovih iz Saveza bez Kolasinca.
uglavnomja

#1378 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by uglavnomja »

dvije utakmice, island kroacija i portugal swe - imam samo jedan zakljucak: portugal gu*i nekog u sudackoj organiziaciji ili u uefi :roll:

hebote, da je dijelio portugalcima crvene kao onom islandezu, ne bi dvojica zavrsila utakmcu.
plus sto su gnjide firaunske, svedi izbacuju u aut kad oni leze, a stoka nastavlja igrati

a ono krisitinino glumatanje i fatanje za glavu :twisted: hebote, slomio golmana i jos se nesto svadja sa sudijom, ironise, kezi se sto je dobio zuti ... a mogao je rahat crveni ko kuca. inace, cijelo vrijeme je imao neku komunikaciju sa sudijom, svako normalan bi ga poslao po cevape ... i bilo je jos faulova za zuti, pa onaj goposlije ofsajda , pa....

:run:
LSD

#1379 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by LSD »

Ukrajinci ce i u Parizu rutinski nakvasiti galske pjetliće - budite sigurni.....nema kod pjetlića ni kuveta ni ozbiljnosti u igri....Ribery onaniše do besvijesti po lijevoj strani, a ucinak nikakav...ostali cekaju da se nešto desi, ništa do docekaju...uostalom sama cinjenica da su u baražu govori da su ispuhani šlauf od ekipe (to stanje je vec 7 godina, od odlaska velikog Zizua)...ukrajinci kompaktna družina koja opasno istrcava kontre i polukontre.

Grci standardno.....rumuni me razocarali :-?
Last edited by LSD on 15/11/2013 22:52, edited 2 times in total.
horion_bosona

#1380 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by horion_bosona »

sačekajmo revanš u Parizu prije konačne ocjene o Francuskoj i sudijskoj protekciji

večeras je ipak sudio nepokolebljivi Čakır... simpatizeri Uniteda, već su se uvjerili u kvalitete ovog sudije... ni po babi, ni po stričevima :thumbup:

sudijske odluke donose prevagu na ovom nivou u utakmicama u kojima odlučuje jedan detalj... da su Džeko ili Lulić zabili one zicere u prvom poluvremenu, kurac bi Thomson mogao uticati na ishod, ovako su jedan dosuđen slobodnjak, i na kraju sumnjiv penal, bili dovoljni
Last edited by horion_bosona on 15/11/2013 22:55, edited 1 time in total.
Creasy

#1381 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Creasy »

Čileanci ubiše Engleze, evo 2:0. :shock:
cyprus

#1382 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

insaneinthebrain wrote:
cyprus wrote:
Ja zaista ne vidim razloga :mrgreen:
pa valjda progledas nekad :run:
Da mi možda neš ti otvarat oči? :oops:
Edin H.

#1383 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote:dvije utakmice, island kroacija i portugal swe - imam samo jedan zakljucak: portugal gu*i nekog u sudackoj organiziaciji ili u uefi :roll:

hebote, da je dijelio portugalcima crvene kao onom islandezu, ne bi dvojica zavrsila utakmcu.
plus sto su gnjide firaunske, svedi izbacuju u aut kad oni leze, a stoka nastavlja igrati

a ono krisitinino glumatanje i fatanje za glavu :twisted: hebote, slomio golmana i jos se nesto svadja sa sudijom, ironise, kezi se sto je dobio zuti ... a mogao je rahat crveni ko kuca. inace, cijelo vrijeme je imao neku komunikaciju sa sudijom, svako normalan bi ga poslao po cevape ... i bilo je jos faulova za zuti, pa onaj goposlije ofsajda , pa....

:run:
Trebao je dobiti crveni kad je trznuo onog levata glavom.
Ali i onaj Elmander drugi zuti za simuliranje.

Uglavnom mi je drago sto je onaj svedski centarfor, ne mogu mu ime napisati, pokazao da je za pemzije :izet:
Opetja033

#1384 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Opetja033 »

Nisam gledao Portugalce tako da veze nemam kakvo je sudjenje bilo ali onaj crveni Islandjanima je primjer iz udzbenika za crveni karton. Cist k'o suza. Ovo dolazi od osobe koja je navijala za Island.
Zadnji igrac faulirao = crveni karton. Nema veze da li je start za crveni. Ili je faul ili nije. Ako je faul onda je i crveni karton.
Muhamed Đakmić

#1385 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Muhamed Đakmić »

Niko odlazi, Davore vrati pare od ulaznica :D
Šibicar

#1386 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Grci standardno.....rumuni me razocarali :-?

Kako ba Grci standardno kad su zabili 3 gola,heeeej 3 gola na jednoj utakmici. :shock: :mrgreen:
insaneinthebrain

#1387 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by insaneinthebrain »

cyprus wrote:
insaneinthebrain wrote:
cyprus wrote:
Ja zaista ne vidim razloga :mrgreen:
pa valjda progledas nekad :run:
Da mi možda neš ti otvarat oči? :oops:
hocu al za 2000 KM :thumbup:
nema nista dzaba
Havatar

#1388 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Havatar »

insaneinthebrain wrote:
Šibicar wrote:Vidjećete sudjenja u Francuskoj ako ostane 1-0 za Ukrajinu,žao mi je Ukrajinaca što će se ponadati.
evo 2-0
howard web ili onaj krvnik tompson sigurni kandidati da sude revans
Mozda se Ovrebo vrati iz penzije
Edin H.

#1389 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Edin H. »

horion_bosona wrote:sačekajmo revanš u Parizu prije konačne ocjene o Francuskoj i sudijskoj protekciji

večeras je ipak sudio nepokolebljivi Čakır... simpatizeri Uniteda, već su se uvjerili u kvalitete ovog sudije... ni po babi, ni po stričevima :thumbup:

sudijske odluke donose prevagu na ovom nivou u utakmicama u kojima odlučuje jedan detalj... da su Džeko ili Lulić zabili one zicere u prvom poluvremenu, kurac bi Thomson mogao uticati na ishod, ovako su jedan dosuđen slobodnjak, i na kraju sumnjiv penal, bili dovoljni
A faul s ledja Malude na Mujdzi? :-)
BegA_

#1390 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by BegA_ »

Muhamed Đakmić wrote:Niko odlazi, Davore vrati pare od ulaznica :D
:lol: :thumbup:

Ja sam i maloprije napisao, Hrvatima treba pozitivan sok u vidu Stice. :D Stitzo tivra se!
Mustang1

#1391 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Mustang1 »

Crveni Islandu se itekako isplatio .. Ne bi svakako nista napravili u napadu .. Ali me ne bi cudilo da u Zagrebu Island napadne i zaledi ih sve u prvih pola sata
cyprus

#1392 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

insaneinthebrain wrote:hocu al za 2000 KM :thumbup:
nema nista dzaba
Reko bih ti nešto, al neću ni ja džabe da lajem :mrgreen:
Šibicar

#1393 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Šibicar »

horion_bosona wrote:sačekajmo revanš u Parizu prije konačne ocjene o Francuskoj i sudijskoj protekciji

To je to jarane,ne možeš ti mrtvu Englesku nigdje progurati kad su klocevi precjenjeni,i onda ih Hrvati mlatnu u sred Engleske bez obzira što je sudjenje bilo tendenciozno,dok su npr. Francuzi puno bolji od Engleza i njima ne treba puno da dobiju krila,pa jebem ga ja,kad su u svakom baražu ili odlučujčoj utakmici bili gurani onda nema razloga da se ta tradicija ne nastavi,ali eto živi bili pa vidjeli.Neki oš uvijek vjeruju u čast i poštenje FIFE/UEFE,bez obzira što su od fudbala napravili sranje.
insaneinthebrain

#1394 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by insaneinthebrain »

cyprus wrote:
insaneinthebrain wrote:hocu al za 2000 KM :thumbup:
nema nista dzaba
Reko bih ti nešto, al neću ni ja džabe da lajem :mrgreen:
i ja bih tebi odavno al ne vrijedi :oops:
cyprus

#1395 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

Šibicar wrote:

To je to jarane,ne možeš ti mrtvu Englesku nigdje progurati kad su klocevi precjenjeni,i onda ih Hrvati mlatnu u sred Engleske bez obzira što je sudjenje bilo tendenciozno,dok su npr. Francuzi puno bolji od Engleza i njima ne treba puno da dobiju krila,pa jebem ga ja,kad su u svakom baražu ili odlučujčoj utakmici bili gurani onda nema razloga da se ta tradicija ne nastavi,ali eto živi bili pa vidjeli.Neki oš uvijek vjeruju u čast i poštenje FIFE/UEFE,bez obzira što su od fudbala napravili sranje.
Ja ne razumijem kako ljudi koji smatraju da je fudbal postao sranje mogu ga još pratiti... Ja recimo mislim da je košarka postala sranje i presto sam je pratiti... I kad pomislim da je fudbal posto sranje - isto ću učinit i sa njim... Kako vi možete pratiti sranje, haj mi objasnite? :-) :-)
Last edited by cyprus on 15/11/2013 23:05, edited 1 time in total.
north

#1396 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by north »

Kockasti su baš loši, čitavo drugo poluvrijeme igrač više i samo ona šansa Perišića pred kraj i ništa više....u prvom poluvremenu osim ono u prvoj minuti nisu ozbiljnije zaprijetili.....tanki su bogami....ako im Island zabije prvi gol na Maksimiru mogli bi baš ispušiti za što se ne bih plaho nasekirao....

Ukrajina :thumbup: jeste da ne volim nešto taj narod, ali bogami kakvi god da su francuzi, 2-0 je fantastičan rezultat za revanš, ako zabiju jedan gol idu haman sigurno, a i da ne daju, opet imaju dobre šanse za prolaz....

E šta za pogan grčku reći, 3 komada zabiše metilji nakon osamsto utakmica....nek idu futavci, svejedno mi, rumuni su ista ciganija, ništa bolji...ovdje baš nikakvih simpatija ni prema kome....

Švedska uz rumune po meni ima najmanje šanse, nažalost...1-0 najzajebaniji rezultat za stići, pogotovo kad protiv sebe imaš ekipu koja svakome može dati gol...
Šibicar

#1397 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Šibicar »

cyprus wrote:
Ja ne razumijem kako ljudi koji smatraju da je fudbal postao sranje mogu ga još pratiti... Ja recimo mislim da je košarka postala sranje i presto sam je pratiti... I kad pomislim da je fudbal posto sranje - isto ću učinit i sa njim... Kako vi možete pratiti sranje, haj mi objasnite? :-) :-)
A šta ću kad volim fudbal,pratim i ovu našu ligu koja je sranje na kvadrat,i nadam se boljim vremenima,ali fudbal je sada biznis u kojem se vrte milioni i ne može to biti pošteno da se na glavu nasadiš.
jeza u ledja

#1398 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by jeza u ledja »

Recite dragicka!

Ovo sam napisao nakon svih onih silnih kalkulacija u vezi koeficijenata za EURO:
jeza u ledja wrote:Jebiga i Hrvati nas prestizu ako pobjede obje.

U slucaju da remiziraju jednu bice ispod nas.

Znaci navijamo da Svedska bar jednu izgubi i da Hrvatska bar jednu ne pobjedi. :-?
Po ovome, mi ostajemo na devetom mjestu ovako nesto, sto bi znacilo da ako grupe budu podjeljene na isti nacin kao do sada da cemo mi biti nosioci!!!! :bih:
cyprus

#1399 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:cypruse koliko je stepeeeeeniii? :lol:

Island - Hrvatska mi lici na BiH-Slovacka.
Dovoljno da se ne smrznu :mrgreen:

A meni je utakmica više ličila na LTU-BIH... Samo eto, mi u Litvaniji zabili jer smo morali, Hrvati očito kontali da i ne moraju... Sve u svemu, dobar rezultat za Island, mislim da još imaju šansi, aliHrvatska je ipak puno bliža Brazilu...

jeza u ledja wrote:Po ovome, mi ostajemo na devetom mjestu ovako nesto, sto bi znacilo da ako grupe budu podjeljene na isti nacin kao do sada da cemo mi biti nosioci!!!! :bih:
E da mi je vidjet i to, pa da mogu rahat na onaj svijet :mrgreen: :oops:
Last edited by cyprus on 15/11/2013 23:11, edited 1 time in total.
Stari

#1400 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013

Post by Stari »

Svedjani zijanise od Portugalije ...ne svidja mi se to nimalo. Ali imajuci u vidu sve okolnosti ... potpuno trijezan i hladne glave konstatujem, ne bez gorcine, ...da su ovi drugi ipak bili taman nekako za jedan gol i bolji. Svedski najbolji covjek je veceras sjedio na klupi ...u Rejkjaviku. Ovaj sto ga je prije par godina zamijenio veceras je demonstrirao hronicnno odsustvo kompetencije... rizikuje trajniju ozljedu golmana (koji se zadnjih desetak minuta vrlo tesko drzao na nogama) da bi zauzvrat u zadnja 3 ubacio trecerazrednog napadaca koji je poznat samo po tome da je mjesecima sistematski tukao vlastitu suprugu.

Imajuci u vidu ko, i sto je najvaznije, kako vodi ovu ekipu Svedske ...jos je sve ovo veceras i dobro zavrsilo ... da je Lars Lagerbeck bio veceras tu - bilo bi sasvim drugacije. Portugalcima nije nemoguce strpati jedan go u Stockholmu - pa kasnije eventualno na penale. Ali sa ovakvom postavkom igre - tesko ce , na moju grdnu zalost, biti izbjeci jos veci brodolom od ovog veceras.

YBT-ga
Locked