N1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#1376 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Koliko god bht bio u lošoj financijskoj situaciji dugoročno je sigurniji od N1
Dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji
Ivana najgore sto puno oteže dok priča ali kakvih tamo ima zlatna je
recto-verso

#1377 Re: N1

Post by recto-verso »

Primanja redovna ali ih je ugrozio Telemach o kojem taj N1 nikad ni rijeci . A kako bi uopste na gazde sta rekli.
recto-verso

#1378 Re: N1

Post by recto-verso »

StupskaBitanga wrote:Koliko god bht bio u lošoj financijskoj situaciji dugoročno je sigurniji od N1
Dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji
Ivana najgore sto puno oteže dok priča ali kakvih tamo ima zlatna je
N1 je nestabilan projekat i smjesteni su u nekakvom hangaru, vise lici na neku shupu. Kad veliki odrade svoj posao polako ce ih stnut. A svima sto su otisli sa BHT na N1 zbog novca treba zabranit povratak. Prodali se za par stotina km vise.
StupskaBitanga

#1379 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Mislim da ta zabrana postoji
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1380 Re: N1

Post by mali_milojica »

Koliko znam i cujem,plate na BHRT su jos uvijek redovne.
A i mandal na povratak odbjeglih odavno postoji,mada me ne bi cudilo da se za nekoga napravi iznimka.
recto-verso

#1381 Re: N1

Post by recto-verso »

mali_milojica wrote:Koliko znam i cujem,plate na BHRT su jos uvijek redovne.
A i mandal na povratak odbjeglih odavno postoji,mada me ne bi cudilo da se za nekoga napravi iznimka.
Ne treba im dozvolit da provire:
Stambol,Demirovic,Vucetic,Starcevic,Crnogorac,Krivosija.
Svi su se afirmisali na BHT a otisli za šaku maraka. Sada na N1 ucestvuju u pokusajima destabilizacije sistema, nemaju svoje ja i sa njima vlada Zukic sa bratijom. Zalosno.
Ridjobrki

#1382 Re: N1

Post by Ridjobrki »

recto-verso wrote:Sada na N1 ucestvuju u pokusajima destabilizacije sistema,
E hoće ga i zajebat'... :D :D :D
Srebrni

#1383 Re: N1

Post by Srebrni »

recto-verso wrote:
Svi su se afirmisali na BHT a otisli za šaku maraka. Sada na N1 ucestvuju u pokusajima destabilizacije sistema, nemaju svoje ja i sa njima vlada Zukic sa bratijom. Zalosno.
Ni za N1, nit' protiv, ali ovo tvoje sa "destabilizacijom" toliko već sj..nog sistema malo nema smisla. Sistem u ovoj državi sam sebe destabilizuje, to što mediji (svi, ne samo N1) to prate i bore se za gledanost, nije ničija krivica do istih onih političara koji se na osnovu destabilizacije sistema, kako ti to elokventno reče, bore za glasove ovaca koje oni šišaju jednom u dvije godine.
dabarizmabra

#1384 Re: N1

Post by dabarizmabra »

U svakom slučaju, raditi na BHT, sa onim diletantima od tehnike, uz svakodnevne stresove i rokove, za nekih 1000 + KM, nije neka pljačka niti sreća.

Sa te televizije kontinuirano, otkako postoji, ljudi odlaze čim se malo istaknu u svijetu novinarstva, tako je od 2003. tako je i danas. Znam sigurno 20 ljudi koji su nosili taj program, pa su otišli, a onda dođe neko novi, koji nema nikakav posao pa mu je bolje i nekakav, pa radi, dok i on ne razguli.

Biti tamo profesionalac i dobar radnik, je uzaludno i apsurdno, jer cijeli sistem i većina ljudi su diletanti i neradnici, pa se svako ko daje svoj maksimum, tamo osjeća kao kad bi Ronaldo igrao u Vrbanjusi.

Cini mi se da je bio neki pokušaj vraćanja Stambolke prije par mjeseci, ali ne znam šta je na kraju bilo.

Uglavnom, od rata na ovamo, postoje ti transferi na bolje tv kuće i bolje uvjete, samo što su neki stalniji i izvjesniji kao npr. Al Jazeera, pa i N1 koliko-toliko, a neki manje izvjesni, a Javni RTV servis je radio i u ratu i postojat će dok je države u ovom ili onom obliku, pa tom logikom, on je bolja opcija, hajde da ne kažem za neradnike, ali za one koji vole jednu krišku lubenice u hladu umjesto dvije na suncu.

Najbolja opcija, koliko sam primjetio u tom medijskom svijetu, je biti bh korespondent za Reuters ili neku od svjetskih kuća.

Ljudi koji su tamo, tamo su deceniju pa i više i čim ne mrdaju, vjerovatno je to-to :D
elk

#1385 Re: N1

Post by elk »

Cuj ivana bez fakulteta.od silnih kiseljka,travnika,pala i sekovica nije uspjela da zavrsi/kupi.a uredjivala dnevnik godinama na drzavnoj tv.svasta :run: .uglavnom,nikakav gubitak ja bih rekao.
A stambol je vazda,ono sto sam ja gledao jos sa bht1, odavala utisak nedojebane i nadrdane zenetine,pa nisam ni iznenadjen ovakvim komentarima :mrgreen:
ove ostale bas i ne znam.svi idu tamo gdje misle da ce im biti bolje.
quarterback

#1386 Re: N1

Post by quarterback »

dabarizmabra wrote:
Ljudi koji su tamo, tamo su deceniju pa i više i čim ne mrdaju, vjerovatno je to-to :D
rondic je mrdnuo sa voa na ajb
mali_milojica

#1387 Re: N1

Post by mali_milojica »

elk wrote:Cuj ivana bez fakulteta.od silnih kiseljka,travnika,pala i sekovica nije uspjela da zavrsi/kupi.a uredjivala dnevnik godinama na drzavnoj tv.svasta :run: .uglavnom,nikakav gubitak ja bih rekao.
A stambol je vazda,ono sto sam ja gledao jos sa bht1, odavala utisak nedojebane i nadrdane zenetine,pa nisam ni iznenadjen ovakvim komentarima :mrgreen:
Koliko znam,nikada nije bila urednik vijesti ili dnevnika,nego samo prezenter. Urednici su tipa Stambol (dok je bila dole),Vucetic,Bruck i sl.
Uz par casnih izuzetaka tipa Benjamina Butkovica ili Simica koji je sada na AJB.
Ali ne treba cuditi odlasci ljudi.
Svugdje na svijetu najvece novinarske zvijezde rade na privatnim medijima,ne na drzavnim.
Razumljivo je i da ljudi idu za parama. Rijese neke zivotne stvari za 5 godina,umjesto za 10-15.
Rekao bih da na drzavnim rade ljudi koji ne vole promjene,boje se da krenu ponovo iz pocetka,nemaju muda,vole neku sigurnost,ima i neradnika da se razumijemo pa su se uhvatili debelog hlada itd.
StupskaBitanga

#1388 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Nase medijsko tržište je prezasićeno i ukoliko vlasnici n1 budu insistirali da N1 bude komercijalna to im bas nece poći za rukom
Altsa

#1389 Re: N1

Post by Altsa »

elk wrote:Cuj ivana bez fakulteta.od silnih kiseljka,travnika,pala i sekovica nije uspjela da zavrsi/kupi.a uredjivala dnevnik godinama na drzavnoj tv.svasta :run: .uglavnom,nikakav gubitak ja bih rekao.
Ivana je najobicniji spiker i nista drugo.
Banksy

#1390 Re: N1

Post by Banksy »

recto-verso wrote:
Pa nije S. Koreja, što se ne bi vratili, ko ima pravo da bilo kome zabrani povratak. Ljudi imaju porodice, djecu, idu tamo gdje ih bolje plate, ne rade za džeparac...
dabarizmabra

#1391 Re: N1

Post by dabarizmabra »

Banksy wrote:Pa nije S. Koreja, što se ne bi vratili, ko ima pravo da bilo kome zabrani povratak. Ljudi imaju porodice, djecu, idu tamo gdje ih bolje plate, ne rade za džeparac...
Heh, postoji razmišljanje o korporacijskoj svijesti...

Slučajno znam, da npr. Avaz, nikad nije uzimao uposlenike koji odu iz Oslobođenja ili obratno (znam za jedan izuzetak, u transferu ex-Oslobodjenje-Avaz).

Tako da se i na BHT i Javnom servisu, nekako smatra da ako neko napustio posao i firmu koja je ulagala u njega koliko-toliko, jer učenje novinarstva je proces, ne može imati prednost kad se bude htio vratiti, jer ima već 10+ pretendenata i kandidata za to radno mjesto, koji nemaju nikakav posao :)

Upravu je neko ko je par postova iznad rekao da je novinarski sektor prezasićen, puno je informativnih kanala i vijesti, desetine portala, nije to kao prije 15 godina, ako si bio novinar na tv-u svi znaju za tebe, sad se u toj masi sve izgubilo.

U budućnosti će novinarstvo blago "padati" kao profesija, jer je sve više praksa da se ljudi sami informiraju putem tableta, interneta itd. Drugačije je bilo prije, kad neko pojma nije mogao imati šta se dešava, dok ne pogleda dnevnik ili pročita novine.
Banksy

#1392 Re: N1

Post by Banksy »

Da ne širimo o (ne)kvaliteti današnjih novinara i medija uopće, mislim da ne postoji zvanično zakonsko uporište za diskriminaciju onih novinara koji su otišli, a žele ponovo postati dio starog kolektiva. Pogotovo kad je u pitanju Javni servis. Možda mogu pokušavati da ih nekako, nekim administrativnim okukama, eskiviraju, ali ne vjerujem da je taj koncept konstantno primjenjiv, da ne govorimo koliko je nemoralan. To su odrasli ljudi, nisu djeca koja rade za pohvalu i džeparac, logično je da idu onome ko ih više plati.
mali_milojica

#1393 Re: N1

Post by mali_milojica »

Ako sam dobro primjetio Edis Deljkovic se vratio.
Bio je na BHT,pa otisao na OBN,pa se opet vratio na BHT.
vješalica

#1394 Re: N1

Post by vješalica »

haooosss

emisija ova što počinje u pola 5 ili kad već
zovnu neku osobu inače su to osobe različitih profila
da komentarišu pretežno besmislene tviter komentare
pa bili oni meritorni ili ne i da li im je prijatno ili ne zbog posla kojim se bave da komentarišu neke užarene teme poput njihovog totema za obožavanje milokrada duduka i slično....koji kretenluk
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1395 Re: N1

Post by sabina1 »

mali_milojica wrote:Ako sam dobro primjetio Edis Deljkovic se vratio.
Bio je na BHT,pa otisao na OBN,pa se opet vratio na BHT.
A Adis Deljković sa BHT mu je valjda samo poznanik..... :roll:
StupskaBitanga

#1396 Re: N1

Post by StupskaBitanga »

Tamo su svakako svi ili u rodbinskim i/ili/ ljubavnim odnosima
BHF_Manijak

#1397 Re: N1

Post by BHF_Manijak »

E cuj branili bi ljudima da se vrate, jer su otisli na bolje radno mjesto i za bolju platu! :lol: :roll: :-) Kako je samo nase drustvo u qrcu, nismo toga haman ni svjesni! Kakva smo mi bagra Bog te vidio, strasno.

Gdje ste lojalni, nisam vas prepoznao, jok eto vi bi ostali kod istog poslodavca, a ovamo vam se nudi 300-400KM veca plata. Ma kako da ne bi. Ali lakse je tudjim q, gloginje mlatiti ili da prevedemo u situaciju - lahko je tudjim novcanikom lojalnost glumatati i lojalnog izigravati. :zzzz:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1398 Re: N1

Post by Velkoski »

Bolje biti lojalan nego pička Image

A ljudi koji mijenjaju deset medija godišnje svakako i ne zaslužuju povratak Image
mali_milojica

#1399 Re: N1

Post by mali_milojica »

BHF_Manijak wrote:E cuj branili bi ljudima da se vrate, jer su otisli na bolje radno mjesto i za bolju platu! :lol: :roll: :-) Kako je samo nase drustvo u qrcu, nismo toga haman ni svjesni! Kakva smo mi bagra Bog te vidio, strasno.

Gdje ste lojalni, nisam vas prepoznao, jok eto vi bi ostali kod istog poslodavca, a ovamo vam se nudi 300-400KM veca plata. Ma kako da ne bi. Ali lakse je tudjim q, gloginje mlatiti ili da prevedemo u situaciju - lahko je tudjim novcanikom lojalnost glumatati i lojalnog izigravati. :zzzz:
Ja ne bih nikome branio nista u zivotu da se razumijemo. Ali ako postoje neka pravila igre,ponasanja i znas kakve posljedice nosi to,onda nema ljutnje. Tako i na BHT,ako znas da se ne mozes vratiti,sam si izabrao,sam si kriv. Mada mi je to glupo.
Hajde da ti lakse objasnim. Navijac u Engleskoj napravi belaj,snime ga,uhvate i dobije zabranu ulaska na stadion od 5 godina (a ima ih i sa dozivotnim banom). Otkud nekome pravo da drugome zabrani ulazak ako je kupio kartu ili mu nedaju da je ikako kupi.
Jbg sto si pravio belaj,ako si znao da ces dobiti ban.
Kad se AJB osnivala,nastalo je osipanje kadra sa Hayata,bukavlno 50% ljudi na AJB je sa Hayata. Onda je Svrakic otisao i zamolio direktora AJB da vise ne primaju ljude sa Hayata,jer njemu vise nema ko da radi. Kod mene je dobar drug zbog toga cekao (bez posla jer mu je Svrakic dao otkaz) vise od 2 godine da se zaposli tu.
quarterback

#1400 Re: N1

Post by quarterback »

potpuno isto se desilo i kada je kantolna pocela da emituje
Post Reply