Ove "analize" iz advanceta stvarno postaju sve smjesnije i smjesnije. Sta kazes, Zidov?Challenger__ wrote:Dakle, izgleda da se desila tragedija. Ko je imao MOTIV? Javljaju se, jedan po jedan:
1. prvo Židov Laurent Fabius, francuski ministar inostranih poslova,
tvrdeći da za intervenciju više nije ni potrebno odobrenje UN - CNN, odmah potom njegov izraelski sunarodnik
2. Moša Jaalon (Moshe Ya'alon), ministar odbrane Izraela, tvrdeći da ovo "nije prvi put da režim upotrebljava bojne otrove", svjesno lažući i prešućujući činjenicu da je do sada evidentan dokaz jedne upotrebe bojnih otrova i to od strane njihovih saveznika, terorista. DEBKA
Ova orkestrirana kampanja izbacuje listu zemalja koje su imale motiv za ovu tragediju i njenu orkestraciju: Francuska, Izrael, Britanija...(SAD za sada, "mudro" šuti), tvorci i saveznici sirijskih demokratora.
_____
Kako im je Sirija trn u oku, kako im je samo trn u oku...
Sirija
-
Avetinho
#1376 Re: Sirija
- Challenger__
#1377 Re: Sirija
SAD, Evropa i pola islamskog svijeta je go bekan, epski, kolektivni debil.
-
sarajevoxxxx
#1378 Re: Sirija
Od hemijskog oružja nisu bile pošteđene ni životinje. Na videu su ovce i koze koje su uginule od posljedica hemijskog djelovanja režimskih snaga po Zemleki, Istočna Guta:
https://www.youtube.com/watch?v=0rw31LO ... edded#t=61
https://www.youtube.com/watch?v=0rw31LO ... edded#t=61
- jeza u ledja
#1379 Re: Sirija
Za razliku od tebe.Challenger__ wrote:SAD, Evropa i pola islamskog svijeta je go bekan, epski, kolektivni debil.
-
sarajevoxxxx
#1380 Re: Sirija
Kvart Salahudin u Halebu nakon mjeseci režimskog granatiranja i uništavanja:
-
Avetinho
#1381 Re: Sirija
Maske su pale! Joker!Challenger__ wrote:SAD, Evropa i pola islamskog svijeta je go bekan, epski, kolektivni debil.
-
sarajevoxxxx
#1382 Re: Sirija
Režim je odnedavno instalirao rakete zemlja-zemlja u samo naseljeno jezgro grada Damaska, tačnije u kvart Al Kidem. Trenutak kada je raketa ispaljena iz Al Kidema u južni dio Damaska koji je pod kontrolom sirijske opozicije:
-
sarajevoxxxx
#1383 Re: Sirija
- Džebhetu Nusre u potpunosti uništila režimski vojni punkt T'ameh koji se nalazio između Kabuna i Zemleke u Damasku.
-
sarajevoxxxx
#1384 Re: Sirija
- Također, FSA je današnjom akcijom uspjela vratiti izgubljene teritorije u gradu Sefiri. Jednice FSA ''Ahraru Šam Islamije'' u sklopu akcije ''Ressul Sufuf'' uništile su režimske vojne punktove: Ubejde Hadžire, zatim al Kobtejn, i Umm Amud. Trenutno je u potpunosti u okruženju jedna iranska vojna jedinica koja se bori na strani režimskih snaga a koja se nalazi na vojnom punktu Al Buz. U akciji je poginulo oko 40 režimskih Šebiha.
- Isto tako zarobljene su velike količine oružja, i kao što sam ranije pisao, ovom akcijom je prekinuta režimska putna komunikacija Hama-Haleb
- Isto tako zarobljene su velike količine oružja, i kao što sam ranije pisao, ovom akcijom je prekinuta režimska putna komunikacija Hama-Haleb
Last edited by sarajevoxxxx on 22/08/2013 22:25, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1385 Re: Sirija
- Tako je. Antisirijske grupe su izvršile zločin, antisirijski mediji zločin pripisuju Damasku, kao predtekst za najavljeni scenario:SalihI wrote:"Izrael tvrdi da je rijec o hemijskom otrovu dok istovremeno Washington Post trazi od vlade USA da uvede zabranu letenja."
- Svijet koji je ovako ignorantan, koji mimo elementrane logike pristaje na ove inscenacije ne treba ni malo žaliti ako otvorena agresija na Siriju otvori vrata III sv. ratu.
Ko te *ebe svijete kukavički, poltronski i ignorantski.
-
sarajevoxxxx
#1386 Re: Sirija
Današnja akcija FSA jedinica nazvana Ressul Sufuf:
- jeza u ledja
#1387 Re: Sirija
Jedno s drugim nema veze. No, ako vec zelis usporedjivati, ovdje u Siriji , kao i u BiH, se radi o ratu gdje se zna sta koja kontrolise, ko se nalazi gdje i kakve operativne mogucnosti ima. Dakle, mnogo je lakse zakljuciti ko je odgovoran za sta.SalihI wrote:Ovo ti je ista prica kao 1109.jeza u ledja wrote:Ko god misli da je ovo djelo bilo koga drugog do Asadovog rezima, pocinje pricu identicno istu kao i cetnicku "sami su se granatirali".
"Al-kaida obucena u Afganistanskim pecinama otela avione i napala USA".
Naravno, lakse je za nekog ko je dobronamjeran. Za nekog ko nije , njemu ne bi bilo dovoljno ni da sam Assad sjedne i kaze jeste to smo mi.
- Challenger__
#1388 Re: Sirija
Hajde što lažu Židovi i njihovi robovi, ali što ti lažeš, ahahah... Čuj, Assad ovo odradio. Jel' očekuješ no fly zone.
Last edited by Challenger__ on 22/08/2013 22:52, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#1389 Re: Sirija
- Sve što si rekao za svijet si u pravu i slažem se sa tobom. Kakav samo mrcina moraš biti pa da podržavaš Asada cijelo vrijeme. i da mu ne rokneš bar avione i one helikoptere koji izbacivaju smrtonosne bombe po Arihi i ostalim mjestima u Siriji. Kakav samo bijednik moraš biti pa gledati Halidiju a ništa ne uraditi, ili zažmiriti nakon masakra u Huli. Zaista ne postoji riječ kojim bi se opisao ovaj današnji svijet, kojem ni hiljade ubijene djece u Guti u samo jednom danu ništa ne znače. Ni deset vojnih intervencija svjetskom uprljanom obrazu ne bi pomoglo:Challenger__ wrote:- Tako je. Antisirijske grupe su izvršile zločin, antisirijski mediji zločin pripisuju Damasku, kao predtekst za najavljeni scenario:SalihI wrote:"Izrael tvrdi da je rijec o hemijskom otrovu dok istovremeno Washington Post trazi od vlade USA da uvede zabranu letenja."
- Svijet koji je ovako ignorantan, koji mimo elementrane logike pristaje na ove inscenacije ne treba ni malo žaliti ako otvorena agresija na Siriju otvori vrata III sv. ratu.
Ko te *ebe svijete kukavički, poltronski i ignorantski.
- Sirija je iščupala svo svijetsko i arapsko licemjerje koje se taložilo godinama, a Egipat ili Sisi ih je sve maksimalno zakucao, nema nazad. Poslije Sisija i njegovog ''inkilaba'' (puč) više ništa nije isto. I najmanja sumnja je odklonjena i napokon svi igraju otvorenih karata, a to je i više nego dobro.
- Challenger__
#1390 Re: Sirija
- Fakturu za MORE NEVINE KRVI prolivene u Siriji ispostavljaš na krivu adresu. Prava adresa je adresa onih koji su otvorili sirijsku Pandorinu kutiju zla: Wall Street, Washington, London, Pariz, Tel Aviv, pa onda Ankara, Doha i Rijad;
Na njih usmjeri svoj gnjev.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1391 Re: Sirija
jeza u ledja wrote:A ovo sto se desilo u pregradju Damaska, ovo je strahota ziva. Sta drugo reci...
Ko god misli da je ovo djelo bilo koga drugog do Asadovog rezima, pocinje pricu identicno istu kao i cetnicku "sami su se granatirali".
Takodje, ko god misli da ce Zapad nesto drasticno poduzeti nakon ovoga, bojim se da se vara.
- jeza u ledja
#1392 Re: Sirija
Cuj zidovi i njihovi robovi.Challenger__ wrote:![]()
![]()
![]()
Hajde što lažu Židovi i njihovi robovi, ali što ti lažeš, ahahah... Čuj, Assad ovo odradio. Jel' očekuješ no fly zone.
Ne mozes upotrebljavati glagol "lagati" za nekoga ko samo ispoljava svoje misljenje. Odkud ja znam gdje se kriju Dzejms Bondovi, reptili , masoni i tako to? Ja samo nagadjam da su oni plod necije bujne maste, kao npr tvoje.
I ne ocekujem no-fly zone. To sam vec i napisao.
- Alfons Kauders
#1393 Re: Sirija
ja ba, kriv je wall street... a ne oni koji su roknuli nervni gas na civile...Challenger__ wrote:- Fakturu za MORE NEVINE KRVI prolivene u Siriji ispostavljaš na krivu adresu. Prava adresa je adresa onih koji su otvorili sirijsku Pandorinu kutiju zla: Wall Street, Washington, London, Pariz, Tel Aviv, pa onda Ankara, Doha i Rijad;
antiglobalizam, antimperijalizam... i sami se granatiraju, ko i mi u ratu...
ma boli te chuna, nece se tvoje dijete gusiti i umirati na podu
- Alfons Kauders
#1394 Re: Sirija
sve je to zavjera, pise na advance.hrjeza u ledja wrote:Cuj zidovi i njihovi robovi.Challenger__ wrote:![]()
![]()
![]()
Hajde što lažu Židovi i njihovi robovi, ali što ti lažeš, ahahah... Čuj, Assad ovo odradio. Jel' očekuješ no fly zone.![]()
Ne mozes upotrebljavati glagol "lagati" za nekoga ko samo ispoljava svoje misljenje. Odkud ja znam gdje se kriju Dzejms Bondovi, reptili , masoni i tako to? Ja samo nagadjam da su oni plod necije bujne maste, kao npr tvoje.
gusteri i wall street... sami se ba rokaju, cisto da napakoste asadu i tati putinu
-
sarajevoxxxx
#1395 Re: Sirija
- Nemoj mi Dohe dirati, ista je milione slala Hezbollahu, i povukla obecane milijarde Egiptu nakon puca. Ni Ankare.Challenger__ wrote:- Fakturu za MORE NEVINE KRVI prolivene u Siriji ispostavljaš na krivu adresu. Prava adresa je adresa onih koji su otvorili sirijsku Pandorinu kutiju zla: Wall Street, Washington, London, Pariz, Tel Aviv, pa onda Ankara, Doha i Rijad;
- Abu Dabi si zaboravio.
- Opet Asad je jedini direktni krivac.
- Challenger__
#1396 Re: Sirija
OK, mislim da sam te krivo shvatio. Nadam se da neće biti nikakve intervencije zapada, iako mislim da je svijet zreo za apokalipsu.jeza u ledja wrote: Ne mozes upotrebljavati glagol "lagati" za nekoga ko samo ispoljava svoje misljenje. Odkud ja znam gdje se kriju Dzejms Bondovi, reptili , masoni i tako to? Ja samo nagadjam da su oni plod necije bujne maste, kao npr tvoje.
_____
Alfonse, druže, ljubav i moda druga ul'ca lijevo.
- Kikibombona
#1397 Re: Sirija
Alfons i Jez
Ima li logike da Asad u trenucima dok NATO intervencija lebdi nad njihovim glavama predje 'crvenu liniju'? Ako krene NATO, on je gotov.
Ako je vec imao namjeru napraviti masakr, bilo je i drugih nacina.
Mislim, mozda lik i jeste teski psihopata i mazohista, mozda je ovo uradio protivnik rezima iznutra, a mozda je i nastimano od njegovih protivnika.
Nista se ne moze tvrditi. Rat je prljava igrica.
Jucerasnji masakr je najvecu stetu donijeo upravo Asadu.
Ima li logike da Asad u trenucima dok NATO intervencija lebdi nad njihovim glavama predje 'crvenu liniju'? Ako krene NATO, on je gotov.
Mislim, mozda lik i jeste teski psihopata i mazohista, mozda je ovo uradio protivnik rezima iznutra, a mozda je i nastimano od njegovih protivnika.
- Challenger__
#1398 Re: Sirija
Ni jednom riječju nisam pomenuo naoružane Sirijce, opozicionare. I njih i vladu u Damasku (zajedno sa SAA) vidim kao tragičare jedne pogane globalne šeme.sarajevoxxxx wrote: - Nemoj mi Dohe dirati, ista je milione slala Hezbollahu, i povukla obecane milijarde Egiptu nakon puca. Ni Ankare.
- Abu Dabi si zaboravio.
- Opet Asad je jedini direktni krivac.
Da i Abu Dabi, istina.
- Alfons Kauders
#1399 Re: Sirija
potpuno isti argument mozes primjenit za markale, pa bujrumKikibombona wrote:Alfons i Jez
- Alfons Kauders
#1400 Re: Sirija
a nekrofilija treca desno...Challenger__ wrote:OK, mislim da sam te krivo shvatio. Nadam se da neće biti nikakve intervencije zapada, iako mislim da je svijet zreo za apokalipsu.jeza u ledja wrote: Ne mozes upotrebljavati glagol "lagati" za nekoga ko samo ispoljava svoje misljenje. Odkud ja znam gdje se kriju Dzejms Bondovi, reptili , masoni i tako to? Ja samo nagadjam da su oni plod necije bujne maste, kao npr tvoje.
_____
Alfonse, druže, ljubav i moda druga ul'ca lijevo.