Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
extraordinary

#1376 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Daj se manite Rafe, šta je toliko bitno taj Rafa napravio u Liverpoolu više? Očigledno je koja je veličina Dalglish. Ja kao manje - više neutralan posmatrač nisam mogao smisliti Liverpool u vrijeme Rafe, u vrijeme Hodgsona mi ih je bilo žao, a sad kako je Kenny preuzeo, fakat ih maksimalno respektujem, i volio bih da dođu na četvrto mjesto ispred Teveza i onih mizernih jadova tipa Berija i Milnera.
vaučer

#1377 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

extraordinary wrote:Daj se manite Rafe, šta je toliko bitno taj Rafa napravio u Liverpoolu više?
:
Evo ovo plus onaj srebrni veliki pokal
http://www.clickliverpool.com/sport/liv ... et-up.html :-D
extraordinary

#1378 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Da, pokal, nakon pokala samo povukao ekipu u ambis. Mislim da legenda Dalglish i on ne mogu u istu rečenicu, to je moja poenta bila. I Rafa je ipak taj koji je sa klubom završio van top 4, zbog čega su sad u ovakvoj situaciji, koju Kenny dobro ispravlja. I onda još mudrac izjavi da bi Torres otišao za 70 miliona da je on trener. De se uozbilji Rafa, nijedna te ozbiljna ekipa neće više.
vaučer

#1379 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nikad mi nece dosaditi govoriti ljudima koji seru pricu o Rafi ubojici Liverpoola, pogledaj u milione koji su nestali iz momcadi radi vlasnika, pogledaj tko se prodavao a za koliko su se kupovale zamjene i kako se radilo iza ledja treneru, igracima itd. Krivci za pad Liverpoola sad lizu financijske rane u Americi a jedan koji je njima uvalio klub je predmet izrugivanja u rodnom mu Liverpoolu.

O da, ambis?
Ozbiljno?
A ambisa u picku materinu.
extraordinary

#1380 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

Nisam rekao da je Rafa glavni i jedini krivac, ali je definitivno morao više napraviti. Uostalom, njegov period u Interu pokazao je da polako izlazi iz fazona. Kenny i Rafa u istu rečenicu ne idu. Ali nikako.
vaučer

#1381 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Rafa je bio dobar trener za Liverpool jer je volio klub i ljude te se borio a potpuno se slazem s hvalom za Kennya.
Kako je prirodno uskocio na ovu poziciju, kako vrti medije oko malog prsta, kako usadjuje temelje stare, skoro izgubljene nogometne filozofije Liverpoola...ma divota.
Pass and move - Liverpool groove sad opet ima smisla.
Better Man

#1382 Re: Liverpool FC

Post by Better Man »

extraordinary wrote:Daj se manite Rafe, šta je toliko bitno taj Rafa napravio u Liverpoolu više? Očigledno je koja je veličina Dalglish. Ja kao manje - više neutralan posmatrač nisam mogao smisliti Liverpool u vrijeme Rafe, u vrijeme Hodgsona mi ih je bilo žao, a sad kako je Kenny preuzeo, fakat ih maksimalno respektujem, i volio bih da dođu na četvrto mjesto ispred Teveza i onih mizernih jadova tipa Berija i Milnera.
Kako sta je napravio. Dvaput je odveo Liverpool do finala LP i jedno su od ta dva osvojili. Previse se sere protiv Rafe koji je itekako imao uspjeha i rezultata sa Liverpoolom.
ultima_palabra

#1383 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Ma Rafa je njima bio zakon do jednog momenta kada je pogubio konce... jedno vrijeme su ih se svi bojali u Ligi prvaka. Druga strana medalje je što ta defanzivna taktika kojom su uzimali u Ligi prvaka nije radila u PL, gdje su imali problema sa manjkom kreativnosti protiv manjih timova.
Bilo je problema sa vlasnicima, ali i Rafa je sa par svojih transfera usro motku... prodaju Xabija i dovedu Aquilanija koji onda ne odigra 5 utakmica čitave sezone, a plaćen 20-25 miliona :-)
Što se tiče Kennyja, dosad je napravio dobar posao, ali rano je još za ocjene. Mislim ipak da bi trebali dovesti nekog mlađeg trenera sa vizijom za sljedeću sezonu.
extraordinary

#1384 Re: Liverpool FC

Post by extraordinary »

vaučer wrote:Rafa je bio dobar trener za Liverpool jer je volio klub i ljude te se borio a potpuno se slazem s hvalom za Kennya.
Kako je prirodno uskocio na ovu poziciju, kako vrti medije oko malog prsta, kako usadjuje temelje stare, skoro izgubljene nogometne filozofije Liverpoola...ma divota.
Pass and move - Liverpool groove sad opet ima smisla.
Danas su mi izgledali kao da tačno znaju šta hoće, nije bilo Hodgsonovskog idiotizma, niti Rafine nesigurnosti iz zadnje sezone. Došli su sa puno samopouzdanja i tu je osnovna razlika, pored onih taktičkih naravno. Biće fina ekipa kad se uklope Suarez i Caroll.
Edin H.

#1385 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Baltazar_khan wrote:
Edin H. wrote:
Baltazar_khan wrote:jest majstor, samo što je meni ostao u lošem sjećanju. potopio nam je sve nade u zenici svojim golom :oops:
:?
revanš meč baraža protiv portugala. 0-1 raul meirales na asistenciju nanija :oops:
Ma znam na sta mislis, ali gdje me na to podsjeti :roll:
Mustang1

#1386 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Samo me zanima da li ce igrati i sa Suarezom i Carrollom i hoce li u svakoj utakmici bit ista postavka ili ce je prilagodjavat protivniku kao sto je jucer ili ce samo protiv jacih to radit sto bi bilo najlogicnije :D
Lucas Leiva

#1387 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Roy Hodgeson je glavni krivac sto cemo umjesto 21 godinu, titulu cekati 22 godine!
On je krivac za najvecu Liverpoolovu krizu ikada!
vaučer

#1388 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Daj sjaši više, nije bilo naročito smješno ni prvi put.
Lucas Leiva

#1389 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Ko poznaje Rafu Beniteza, prepoznao je njegov rukopis u Dalglishevim utakmicama, pogotovo u zadnjoj protiv Liverpoola! Vrhunac takticke genijalnosti velikog maga iz najboljih Rafinih dana kada Inter, Chelsea, Barcelona nisu bili u stanju da upute sut na gol! Ista stvar se desila i Chelsea neki dan!

Ako sam neki dan rekao da Dalglish i Benitez kontaktiraju, sada cu da se nadopunim da kazem da sam ubjedjen da kontaktiraju caki i u toku utakmice!!!

IN RAFA WE TRUST!
Lakat Jebić

#1390 Re: Liverpool FC

Post by Lakat Jebić »

Lucas Leiva wrote:Ko poznaje Rafu Beniteza, prepoznao je njegov rukopis u Dalglishevim utakmicama, pogotovo u zadnjoj protiv Liverpoola! Vrhunac takticke genijalnosti velikog maga iz najboljih Rafinih dana kada Inter, Chelsea, Barcelona nisu bili u stanju da upute sut na gol! Ista stvar se desila i Chelsea neki dan!

Ako sam neki dan rekao da Dalglish i Benitez kontaktiraju, sada cu da se nadopunim da kazem da sam ubjedjen da kontaktiraju caki i u toku utakmice!!!

IN RAFA WE TRUST!
jest, ja sam vidio rafin blueprint, ocam', odmah ispod razultat na ekranu se moglo vidjet negdje oko 65te minute :D
Obuca9

#1391 Re: Liverpool FC

Post by Obuca9 »

Lucas Leiva wrote:Ko poznaje Rafu Beniteza, prepoznao je njegov rukopis u Dalglishevim utakmicama, pogotovo u zadnjoj protiv Liverpoola!
Dalglish k'o da je Chuck Norris igra sam protiv sebe :D
hau jes no

#1392 Re: Liverpool FC

Post by hau jes no »

Lucas Leiva wrote:Ko poznaje Rafu Beniteza, prepoznao je njegov rukopis u Dalglishevim utakmicama, pogotovo u zadnjoj protiv Liverpoola! Vrhunac takticke genijalnosti velikog maga iz najboljih Rafinih dana kada Inter, Chelsea, Barcelona nisu bili u stanju da upute sut na gol! Ista stvar se desila i Chelsea neki dan!

IN RAFA WE TRUST!
aha... katenaćo mrtvi, svi nazad a naprijed šta napravimo
ultima_palabra

#1393 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Lucas Leiva wrote:Ako sam neki dan rekao da Dalglish i Benitez kontaktiraju, sada cu da se nadopunim da kazem da sam ubjedjen da kontaktiraju caki i u toku utakmice!!!
Zadnje informacije govore da su Torabijeve kornjače odigrale ključnu ulogu u toj komunikaciji :D
ratata

#1394 Re: Liverpool FC

Post by ratata »

ultima_palabra wrote:
Lucas Leiva wrote:Ako sam neki dan rekao da Dalglish i Benitez kontaktiraju, sada cu da se nadopunim da kazem da sam ubjedjen da kontaktiraju caki i u toku utakmice!!!
Zadnje informacije govore da su Torabijeve kornjače odigrale ključnu ulogu u toj komunikaciji :D
:lol:
Gandalf

#1395 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

MEIRELES :mrgreen: Čovjek valja golove žmireći :thumbup:
Last edited by Gandalf on 12/02/2011 16:26, edited 1 time in total.
Mustang1

#1396 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Al igra Meireles jbt led :D
Gandalf

#1397 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Nadam se da će se Keny na ljeto riješiti Ngoga i Jovanovića, gluho bilo beskorisnih li likova
Leivi ugraditi retrovizor da vidi onih deset protivničkih igrača koji trče metar iza njega
Suarez je čisto blago, samo da se onaj kosonja više oporavi, valjda nećemo čekati sljedeći Januar da zaigra
Zašto kvragu zamijeni Raula u 54 minuti :cry:
cyprus

#1398 Re: Liverpool FC

Post by cyprus »

Nabijem ih, povališe me na kladionici :x
Mustang1

#1399 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Bio je povrijedjen Raul vidio si odmah da je zovno onog sa sobom u svlacionicu ... Suarez je najvece pojacanje u zadnje vrijeme..vece i od Torresa ...Carrola cekaju da se oporavi skroz cini mi se iako bi on i sada moga igrati .. ne zele da skacu sami sebi u stomak kad znaju kolike su pare dali :D A Ngog ne znam meni on nije los igrac zna zabit al nekad stvarno izgleda kao da je sa marsa pao .. dok za Jovanovica ne znam sta radi jos uvijek u engleskoj ligi uopste :roll:
Lucas Leiva

#1400 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Umjesto sto pljujete igrace Liverpoola koji su igrali 10 minuta, bolje bi bilo da spomeneta da je Wigan postigao gol iz offsidea, te da nema utakmice u ovom prvenstvu u kojoj Liverpool nije bio teze ostecen sudijskim odlukama! Jednostavno postoje ljudi koji ne zele da Liverpool bude prvak i mi se borimo protiv njih, a ne nasih rivala na terenu, jer oni nisu ti ljudi!

YOU LL NEVER WALK ALONE!
Post Reply