inace mi nije jasno sta to vi ocekujete kad odete na more, da vam noge ljube? jel vi kontate da i dole rade ljudi za 5-6 stoja? bolje vam je onda da idete u cg. drugi koncept turizma. crnogorci su takvi kakvi su i ne trude se previse da budu ljubazni i da ugode
hrvatska-more
-
Bodkin
#1376 Re: hrvatska-more
stare mi na forumima se mogu doktorske disertacije iz sociologije i psihologije napisati
klinci sa dignutim desnicama su samo buntovnici. sasvim je normalno da podjebavas drotove druge drzave koja je sada i u eu i da im se smijes i raspravljas sa njima. i jos na odmoru. sta je iduce 
inace mi nije jasno sta to vi ocekujete kad odete na more, da vam noge ljube? jel vi kontate da i dole rade ljudi za 5-6 stoja? bolje vam je onda da idete u cg. drugi koncept turizma. crnogorci su takvi kakvi su i ne trude se previse da budu ljubazni i da ugode
i jebote kako uvijek novine pisaju po hrvatskoj? u tunisu i egiptu ratno stanje bilo tokom sezone pa ni tri teksta o tome nisu bila
- madner
#1377 Re: hrvatska-more
Vise je to racunica da za 1500 po osobi bolje prodjes u Tr nego za 1000 u Hr za vise osoba 
- Altsa
#1378 Re: hrvatska-more
to je samo mit i nista drugo..ne moze se za iste pare otici u hrvatsku i ljetovati u turskoj...pogotovo 4 clana porodica...govorim o privatnom smjestaju u hrvatskoj...hoteli su druga prica....karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
da vidim racunicu koja to dokazuje. a drugo je sta u turskoj dobijes za pare koje platis a sta dobijes u hrvatskoj za pare koje platis. ali govorimo o dvije razlicite klase turizma.
-
sandokann
#1379 Re: hrvatska-more
Ni najmanje!Bodkin wrote:stare mi na forumima se mogu doktorske disertacije iz sociologije i psihologije napisatiklinci sa dignutim desnicama su samo buntovnici. sasvim je normalno da podjebavas drotove druge drzave koja je sada i u eu i da im se smijes i raspravljas sa njima. i jos na odmoru. sta je iduce
inace mi nije jasno sta to vi ocekujete kad odete na more, da vam noge ljube? jel vi kontate da i dole rade ljudi za 5-6 stoja? bolje vam je onda da idete u cg. drugi koncept turizma. crnogorci su takvi kakvi su i ne trude se previse da budu ljubazni i da ugodei jebote kako uvijek novine pisaju po hrvatskoj? u tunisu i egiptu ratno stanje bilo tokom sezone pa ni tri teksta o tome nisu bila
Ali, ocekujesda uljudni i ljubazni domacini ponude ono sto je uplaceno.
Imao sam prilike ljetovati u Turskoj, Hrvatskoj, Tunisu i Spaniji.
U Hr najmanje dobijes za ono sto uplatis i uz to te gledaju sa visine iz samo njima znanih razloga.
-
sandokann
#1380 Re: hrvatska-more
Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
da vidim racunicu koja to dokazuje. a drugo je sta u turskoj dobijes za pare koje platis a sta dobijes u hrvatskoj za pare koje platis. ali govorimo o dvije razlicite klase turizma.
Prosle godine smo isli u Alanyu u hotel Taxim Obakoy 9 dana. Nas cetvoro je komplet arazman ( all in.) platilo sa avio kartama i bus transferima 2.200 km.
Da ti ne pisem da se u Turskoj podrazumjeva besplatne lezaljke, suncobrani ...
-
Smajic.smajo
#1381 Re: hrvatska-more
Sta si uplatio a nisi dobio?sandokann wrote:Ni najmanje!Bodkin wrote:stare mi na forumima se mogu doktorske disertacije iz sociologije i psihologije napisatiklinci sa dignutim desnicama su samo buntovnici. sasvim je normalno da podjebavas drotove druge drzave koja je sada i u eu i da im se smijes i raspravljas sa njima. i jos na odmoru. sta je iduce
inace mi nije jasno sta to vi ocekujete kad odete na more, da vam noge ljube? jel vi kontate da i dole rade ljudi za 5-6 stoja? bolje vam je onda da idete u cg. drugi koncept turizma. crnogorci su takvi kakvi su i ne trude se previse da budu ljubazni i da ugodei jebote kako uvijek novine pisaju po hrvatskoj? u tunisu i egiptu ratno stanje bilo tokom sezone pa ni tri teksta o tome nisu bila
U Hr najmanje dobijes za ono sto uplatis i uz to te gledaju sa visine iz samo njima znanih razloga.
- Altsa
#1382 Re: hrvatska-more
mala djeca ?sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
Prosle godine smo isli u Alanyu u hotel Taxim Obakoy 9 dana. Nas cetvoro je komplet arazman ( all in.) platilo sa avio kartama i bus transferima 2.200 km.
-
sandokann
#1383 Re: hrvatska-more
Vec sam pisao, pa cu opet.Smajic.smajo wrote: Sta si uplatio a nisi dobio?
Posteljina i peskiri se u apartanima u Umagu mijenjaju jednom TJEDNO.
Namjestaj u apartmanima je katastrofa.
Restoran je sve osim toga, hrana od juce, sokove i pivu ne ukljucuju u polupansionske cijene.
Unutar apartmanskog naselja se na bazenu i plazi naplacuju lezaljke, suncobrane, podmetace...
Itd.
-
sandokann
#1384 Re: hrvatska-more
3 & 8Altsa wrote:mala djeca ?sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
- madner
#1385 Re: hrvatska-more
Sa uracunatim taksama za avio karte?
- Altsa
#1386 Re: hrvatska-more
mala djeca su prednost...ja sam isao u tursku kad mi je kcerka imala 2 godine i njeno putovanje je bilo besplatno...tako da je moja preporuka da putujete u tursku dok su djeca mala kada se ne naplacuje puna cijena ili kad budu tinejderi kada nece sa vama 
-
GaRGa
#1387 Re: hrvatska-more
pa on ocekuje pice u cijeni polupansiona. ne relana su ti ocekivanja haveru...
- Alhemicarkaa
#1388 Re: hrvatska-more
Ključ je u boldiranoj rečenici. U Hrvatskoj se daleko jeftinije može proći od toga što si ti našao.sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
Evo računice:
Nas troje - suprug djete od godinu dana i ja:
Apartman 32 eura - 9 dana je cca 580 KM, prevoz 50 KM, hrana nek je 500 KM - sve ukupno da zaokužimo na 1200 KM. E kako možemo nas troje u Tursku za ove pare?
Usluge se totalno razlikuju, i sigurno da je Turska bolja, ali za večinu raje Turska je ipak nedostižna.
-
Bodkin
#1389 Re: hrvatska-more
ljetovao i ja svugdje osim spaniji ( idem ove godine). svugdje isto. koncept skroz drugaciji u drugim zemljama. platis hotel i imas sve tu tako da osoblje tog hotela/resorta dobija platu od istog gazde. ekvivalentno tome je da ti je vlasnica apartmana nadrkana i neljubazna, a meni se to do sad nije desavalo.sandokann wrote:Ni najmanje!Bodkin wrote:stare mi na forumima se mogu doktorske disertacije iz sociologije i psihologije napisatiklinci sa dignutim desnicama su samo buntovnici. sasvim je normalno da podjebavas drotove druge drzave koja je sada i u eu i da im se smijes i raspravljas sa njima. i jos na odmoru. sta je iduce
to koliko dobijes za to sto uplatis je subjektivno ali cu se sloziti da se selektivno odnose prema turistima. to je jedna od par pozitivnih stvari u CG. ne jebu ni 2% kad cuju strani jezik. cak vidis da im je peglanje sto moraju pricati engleski
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1390 Re: hrvatska-more
O ovome ja govorim.Alhemicarkaa wrote:Ključ je u boldiranoj rečenici. U Hrvatskoj se daleko jeftinije može proći od toga što si ti našao.sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
Evo računice:
Nas troje - suprug djete od godinu dana i ja:
Apartman 32 eura - 9 dana je cca 580 KM, prevoz 50 KM, hrana nek je 500 KM - sve ukupno da zaokužimo na 1200 KM. E kako možemo nas troje u Tursku za ove pare?
Usluge se totalno razlikuju, i sigurno da je Turska bolja, ali za večinu raje Turska je ipak nedostižna.
-
Rubbie
#1391 Re: hrvatska-more
evo moje iskustvo od ove godine, sredina juna... mozda nekom moze biti od pomoci... u kratkim crtama, ja i dva jarana, auto na stranim tablama, kod zaostroga, uvala borova, zaustavlja nas lik na skuteru, vadi motorolu... na prvu smo i pomislili da se radi o policiji u civilu sto nebi bio prvi put... medjutim, kad nas je zaustavio, nije se ni predstavio, nije pokazao identifikaciju nikakvu, ali na stanicu se cuje i drugi glas, kao javlja sefu da nas je uhvatio, poce nam pricat kao da smo isli brzo, ko nesto smo prekrsili, mi svezani, po ogranicenju, sve po ps-u... uglavnom trazi "dvista" kuna i da nas pusti ili da nas privodi u stanicu... poslije par minuta razgovora vidim da se radi o klasicnoj budali i prevarantu, ali mi se pravimo kao da je on policajac i govorimo da nemamo para sa sobom, da je sve na karticama i da idemo negdje do bankomata ili da idemo u stanicu... poslije toga njega hvata pomalo panika, govori aj dajte sta imate, 20-30 eura, morate nesto imati... uglavnom, damo mu 20 kuna samo da smirimo situaciju, lik se sj.bo kad je vidio onih 20 kuna
, mi samo sjednemo u auto i po gasu... nazalost nigdje poslije toga policije ni za lijeka, a registraciju nismo uspjeli zapisati.
sve u svemu, eto ko udje u evropsku uniju, nek im je sretno
- karanana
#1392 Re: hrvatska-more
to si pravo dobro prosao u turskoj. ne znam kakav je hotel bio, ali kakav je god bio, mislim da si dobro prosao. medjutim, moje pitanje se nije odnosilo na poredjenje kategoricki istog turizma/smjestaja. dakle nisam se interesovao za uporedbu hotel hrvatska-hotel turska.sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.
ja imam osjecaj da ovdje ljudi porede dvije kategorije turizma i da kazu da je jeftinije u tursku u hotel nego u hrvatsku u neki privatni apartman. e to mi nije jasno niti logicno poredjenje.
- Edin H.
#1393 Re: hrvatska-more
Ma omladina je svugdje sasava, pousava da bude ekstravagantna na neki nacin, ako im se dopusti.ultima_palabra wrote:Čudno mi to, Riječani vazda bili lijevo orijentisani.
-
insomnia99
#1394 Re: hrvatska-more
ma čuj ti njega...kao takvih prevaranata nema u drugim zemljama EURubbie wrote:
ubit će vas ta ljubomora i kompleksi prema hrvatskoj
- Havatar
#1395 Re: hrvatska-more
Koja ljubomora , pricaju ljudi o cuvenoj hrvatskoj kulturi.insomnia99 wrote:ma čuj ti njega...kao takvih prevaranata nema u drugim zemljama EURubbie wrote:
sve u svemu, eto ko udje u evropsku uniju, nek im je sretno![]()
ubit će vas ta ljubomora i kompleksi prema hrvatskojprema njenom turizmu,sportu i svemu ostalom..... možda je bolje da se više okrenete svojim problemima(nije da ih nema),a jadni hrvati će se valjda nekako snaći
- karanana
#1396 Re: hrvatska-more
ja jos ne mogu da se nacudim kako je nasao povoljan all inn. aranzman za cetvero za 9 dana pa makar i dvoje bila djeca. evo pogledo hotel na tripadvisoru, nije rupa.
kad je to bilo i preko koje agencije?
i sve cetvero ste imali svoja sjedista u avionu?
kad je to bilo i preko koje agencije?
i sve cetvero ste imali svoja sjedista u avionu?
- madner
#1397 Re: hrvatska-more
Ja ne mogu da vjerujem da je uracunao takse, za 4 osobe one su 640 KM.
-
insomnia99
#1398 Re: hrvatska-more
a vidim da vam svaki racku smeta......bolje da malo više pričate o sebi...imali bi se tu šta reći....Havatar wrote:
Koja ljubomora , pricaju ljudi o cuvenoj hrvatskoj kulturi.
nemojte previše pametovat boljima od sebe....
- Warashii
#1399 Re: hrvatska-more
Malo mi ovo zvuci nemoguce, mislim kamo srece da jest jer da jest 100% bi isprobao i tu Tursku sljedece godine, ako Bog da ,koju svi toliko hvale.Altsa wrote:mala djeca ?sandokann wrote:Ja, zena i dvoje djece smo sedmicu dana u Sol Polynesiji u Umagu ( apartmansko naselje) sa polupansionom platili 7.200 kuna. Naravno da se sam snadjes za prevoz do destinacije.karanana wrote:i meni je najveci mit i prica da se za iste pare mozes uvaliti u tursku.

Last edited by Warashii on 16/07/2013 16:16, edited 1 time in total.
- Havatar
#1400 Re: hrvatska-more
boljima od sebeinsomnia99 wrote:a vidim da vam svaki racku smeta......bolje da malo više pričate o sebi...imali bi se tu šta reći....Havatar wrote:
Koja ljubomora , pricaju ljudi o cuvenoj hrvatskoj kulturi.
nemojte previše pametovat boljima od sebe....