Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#1376 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

Capajebo wrote:Dobro ba ljudi, ko je Bosnjak ko Bosanac fkt nije tema :lol:
majoriziran sam :lol: :thumbup:

Smatram krajnjim primitivizmom ovo lupanje sakom od sto i govorenje sta je neko i kako se neko ima osjecati, to je pojedinacno pravo svakoga i ako se neko smatra marsovcem to je njegova stvar i ima da se postuje ako ima i malo pameti i civiliziranosti. Ni jedna drzava se ne pravi naredjivanjem drugome sta ce i kako ce, a ponajmanje Bosna. Kad to dodje u glavu klocoidima na sve tri strane krenuce na bolje, dok to ne bude moze biti samo ovako ili gore.
Capajebo

#1377 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Capajebo »

quarterback wrote:
Capajebo wrote:Dobro ba ljudi, ko je Bosnjak ko Bosanac fkt nije tema :lol:
majoriziran sam :lol: :thumbup:
Pih, da je meni biti. Im'o bi 3 posla :mrgreen: :lol:
Nemojte bezveze u offtopic, jos ovako lahkozapaljiv offtopic :mrgreen: , zbog gluposti dobijete ban. K'o ce onda pisat ovde :D
Slazem se sa malim slovima.
quarterback

#1378 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

respect, povlacim se :thumbup:
Sodom1

#1379 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Sodom1 »

Nemoj se povlaciti ti si koristan lik na forumu
Nisrin

#1380 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Nisrin »

quarterback wrote:
Kada poradis na ove prve dvije recenice javi se pa mozda o nekoj temi i popricamo.

Ma znas koliko me je briga ko si i sta si hahahaha I zelim li uopste razgovarati s tobom? Dovidjenja!

ON TOPIC: Pustili su grijanje, pa sad mozemo drzati otvorene prozore sve vrijeme :run:
Niemand

#1381 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Niemand »

:-)
bull21

#1382 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by bull21 »

Nisrin wrote:
quarterback wrote:
Kada poradis na ove prve dvije recenice javi se pa mozda o nekoj temi i popricamo.

Ma znas koliko me je briga ko si i sta si hahahaha I zelim li uopste razgovarati s tobom? Dovidjenja!

ON TOPIC: Pustili su grijanje, pa sad mozemo drzati otvorene prozore sve vrijeme :run:
Ti si svjestan/na da ima ljudi kojima je hladno? Da se ne mjeri grijanje cijelog Sarajeva prema tvom ukusu?
Čisto reda radi, imam penzionera kod kuće kojem su noge k'o ledina, bez obzira na činjenicu što nosi debele vunene čarape - čovjeku je hladno. Prema tvome, tebi je vruće pa je teže tebi zavrnuti radijator da ti ne bude vruće nego da se ugrije on i ljudi kojima je hladno, jel' tako? Jer takav je teret okrenuti onaj klinac sa petice na nulu. Bolje je pustiti REDOVNE platiše da se smrzavaju jer NIKO, NIKO NIKIĆ smatra da je prevruće pa ne treba grijati...
salik79

#1383 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

bull21 wrote:
Nisrin wrote:
quarterback wrote:

Ti si svjestan/na da ima ljudi kojima je hladno? Da se ne mjeri grijanje cijelog Sarajeva prema tvom ukusu?
Čisto reda radi, imam penzionera kod kuće kojem su noge k'o ledina, bez obzira na činjenicu što nosi debele vunene čarape - čovjeku je hladno. Prema tvome, tebi je vruće pa je teže tebi zavrnuti radijator da ti ne bude vruće nego da se ugrije on i ljudi kojima je hladno, jel' tako? Jer takav je teret okrenuti onaj klinac sa petice na nulu. Bolje je pustiti REDOVNE platiše da se smrzavaju jer NIKO, NIKO NIKIĆ smatra da je prevruće pa ne treba grijati...
Na pogresnu se istresas. Izgleda da bas i nisi pratio temu ;-)
bull21

#1384 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by bull21 »

salik79 wrote:Na pogresnu se istresas. Izgleda da bas i nisi pratio temu ;-)
U tom slučaju molim mladu/mladog da prime moje iskrene isprike, halalite, oprošćavajte i tako to.
jazzer

#1385 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

kakvi mudroseri, grob te jebo..

Ako je temp veca od 13 stepeni C, ne trebaju grijati? Recimo da je od 10 do 17 temparatura 13 stepeni C. Tada ga
ugase, stan se ishladi..upale ga opet oko 5 i to jedva da su mlaki radijatori. Onda ga ugase u 9 navece. I opet hladan stan
(govorim o stanu u kojem je komplet stplarija promijenjena prije 3 godine).
Ali svakako mi trebaju poslati racun sa istim iznosom svaki mjesec?
'ajmo ovako.. neka mi dozvole da se iskljucim sa centralnog i sam izaberem nacin
na koji cu se grijati?..

Hoce qurac! Njihova formula je ''koristices moje grijanje a ja cu te grijati onoliko koliko ja hocu''..i trebam imati
razumjevanje ze toplane.

Kaze neko kako je skupo grijanje kod njegovih jarana, komsija..sta me boli q koliki im je racun i koliko trose..
griju se na nacin na koji su izabrali i neka onda i placaju koliko potrose. Ja ne trosim koliko hocu nego koliko mi toplane daju.
A placam kao da imam grijanje sve vrijeme.
To je nepravda. Da imam izbor, sigurno ne bi ''uzivao'' u blagodetima Toplana.
Pasiflora

#1386 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Pasiflora »

jazzer wrote:kakvi mudroseri, grob te jebo..

Ako je temp veca od 13 stepeni C, ne trebaju grijati? Recimo da je od 10 do 17 temparatura 13 stepeni C. Tada ga
ugase, stan se ishladi..upale ga opet oko 5 i to jedva da su mlaki radijatori. Onda ga ugase u 9 navece. I opet hladan stan
(govorim o stanu u kojem je komplet stplarija promijenjena prije 3 godine).
Ali svakako mi trebaju poslati racun sa istim iznosom svaki mjesec?
'ajmo ovako.. neka mi dozvole da se iskljucim sa centralnog i sam izaberem nacin
na koji cu se grijati?..

Hoce qurac! Njihova formula je ''koristices moje grijanje a ja cu te grijati onoliko koliko ja hocu''..i trebam imati
razumjevanje ze toplane.

Kaze neko kako je skupo grijanje kod njegovih jarana, komsija..sta me boli q koliki im je racun i koliko trose..
griju se na nacin na koji su izabrali i neka onda i placaju koliko potrose. Ja ne trosim koliko hocu nego koliko mi toplane daju.
A placam kao da imam grijanje sve vrijeme.
To je nepravda. Da imam izbor, sigurno ne bi ''uzivao'' u blagodetima Toplana.
potpis od riječi do riječi :thumbup:
pepeljara

#1387 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

Toga su i oni svjesni da bi im otislo metar ljudi, zato i imaju taj monopol i zakonski osvrt. Mada sve se moze oboriti na sudu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1388 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

pa grij se koliko želiš paša
nadogrijavaj se konvektorom ili ugradi peć pa ćeš vidjeti kolika je razlika

ne vidim razliku
onako bi plaćao više, ovako ćeš plaćati toplane + razlika = dođe skoro na isto bez biroktarskih sranja s odjavljivanjem

ali jok
vi biste po istim cijenama da vam je 28 stepeni u kući
dok ljudi koji se griju sami plate više od magičnih 1000 koja se da na toplane godisnje

volio bih da osjetite kako je grijati se bez da se griju okolni stanovi što toplane i daju
oldtajmer

#1389 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

ja evo vec brojim peti dan od pocetka sezone negrijanja,od toga nisu grijali nikako dva dana,jedan dan neznatno mlaki radijatori(koja je svrha toga ne kontam),onda jedan dan mozda na pola snage,pa jutros opet neznatno mlaki radijatori,takav ce biti i moj racun pa neka tuze ili sta vec hoce
channel10

#1390 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by channel10 »

pepeljara wrote:Toga su i oni svjesni da bi im otislo metar ljudi, zato i imaju taj monopol i zakonski osvrt. Mada sve se moze oboriti na sudu.
Moze al u qrcu. Da moze, svi bi se odjavili.
Truba

#1391 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

sjećam se jedne scene iz djetinjstva
učim prirodu i društvo možda 1990.
ležim na podu
centralno grijanje radi
i još mi mala grijalica puše u lice i grije me
utom mi istopi zaštitnu foliju za knjigu

nije vam problem isključit se s toplana da možete i plaćat punu cijenu :D
a problem vam je nadogrijat se koliko treba SADA :? :? :?
jazzer

#1392 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

Black swan wrote:pa grij se koliko želiš paša

ne vidim razliku
onako bi plaćao više, ovako ćeš plaćati toplane + razlika = dođe skoro na isto bez biroktarskih sranja s odjavljivanjem

ali jok
dok ljudi koji se griju sami plate više od magičnih 1000 koja se da na toplane godisnje

volio bih da osjetite kako je grijati se bez da se griju okolni stanovi što toplane i daju
Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi je
qurcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicu
pa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racun
kao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
oldtajmer

#1393 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

ne vidim razliku

ali jok

druze halali ali lupas i ti ko maksim po diviziji
vjeruj mi da bi ja kao i masa ljudi koje znam placali i vise,samo da dobijem ono sto platim
ti ako si kupio metar drva i tonu cumura,to si i potrosio,a ja platim grijanje mjesec dana a taj mjesec ga nemam nikako
siguran sam i da placam pet stoja mjesecno rezim grijanja toplana bi bio identican
Capajebo

#1394 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Capajebo »

Ja se smrzo vala, nestalo uglja :twisted:
Haris.ba

#1395 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Haris.ba »

jazzer wrote:Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi jequrcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicupa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racunkao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
Pa i imaš izbor. Dogovoriš se sa svima u zgradi da se skinete sa toplana. Jednostavno je. Svi podnesete zahtjev za raskid uslugu, dođu čike i prerežu cijevi - ne moraš onda ni plaćati famoznih 40% na pasivno grijanje.

Ako već neko od komšija neće, prodaš stan i zamjeniš sa stanom gdje nema Toplana. Ne kontam zašto se patiti u životu, a drugi ti još plaćaju grijanje (djelimično).
jazzer

#1396 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

Haris.ba wrote:Pa i imaš izbor. Dogovoriš se sa svima u zgradi da se skinete sa toplana. Jednostavno je. Svi podnesete zahtjev za raskid uslugu, dođu čike i prerežu cijevi - ne moraš onda ni plaćati famoznih 40% na pasivno grijanje.

Ako već neko od komšija neće, prodaš stan i zamjeniš sa stanom gdje nema Toplana. Ne kontam zašto se patiti u životu, a drugi ti još plaćaju grijanje (djelimično).
Sad' bi ja trebao cijeli ulaz sazvati, objasniti ljudima sta i kako, napraviti dogovor sa Bog zna
koliko stanara...nisu ni oni u toplanam budale pa ostavile takvu opciju jer znaju da ce se puno
ljudi tesko dogovoriti oko jedne takve stvari. Ako je to uopste i izvodljivo.

A ne zelim da mi iko placa grijanje, ni djelimicno. Volio bi platiti onoliko koliko potrosim.
Truba

#1397 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

oldtajmer wrote:

ne vidim razliku

ali jok

druze halali ali lupas i ti ko maksim po diviziji
vjeruj mi da bi ja kao i masa ljudi koje znam placali i vise,samo da dobijem ono sto platim
ti ako si kupio metar drva i tonu cumura,to si i potrosio,a ja platim grijanje mjesec dana a taj mjesec ga nemam nikako
siguran sam i da placam pet stoja mjesecno rezim grijanja toplana bi bio identican
ša ba ga lupam
evo ti 100 primjera gdje je država zakazala a uletio je privatni angažman i sve je super plaćamo masno i nikom ništa
ALI eeeeeej TOPLANE maša moj buraz toplane u poluraspadnutoj državi moraju da rade ko švicarski
sat
jer se snobovima ne plaća iz PRINCIPA ne plaća 10 maraka više struje eeeeej paša

izgubiš poso nakon 10 godina doprinosa dobiješ kitu od države = traži sam poso ne čekaj biro neće ti država pomoći propo komunizam
zub ti se pokvari plaćaš doprinose = idi privatno zubaru
kupiš kupon grasov žuriš negdje plaćaš taksi
plaćaš održavanje = neogrečeno stubište 5 godina
plaćaš vodu = nema vode = prljava voda = kupiš vodu

fakat ne vidim problem
Truba

#1398 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

jazzer wrote:

ne vidim razliku

ali jok

Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi je
qurcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicu
pa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racun
kao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
svi imate izbora ha ja :D samo zahtijeva malo radikalniji potez
prodajte stanove i kupite u tibri ha ja :D ili na grbavici gdje nema centralnog i riješen problem
hizo ramidovic

#1399 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by hizo ramidovic »

kodmog rodze akifa koise grie natoplane ugodni 28 ustanu paon otvara prozore kaze dase malo rasladi stan idase ugrie balkon
pepeljara

#1400 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

Black swan wrote: svi imate izbora ha ja :D samo zahtijeva malo radikalniji potez
prodajte stanove i kupite u tibri ha ja :D ili na grbavici gdje nema centralnog i riješen problem
ja na grbavici, ima grijanje...
Post Reply