SA 071 wrote:Wifi je najgori za bateriju koliko sam skontao, i igrice naravno. Znači, generalno pravilo, kada radiš nešto tipa gledanje videa, instaliranje aplikacija i igrice, i osjetiš da se telefon grije... Bingo... Onda znaš da ti se baterija nevjerovatno brzo trošiBodkin wrote:ovo meni nema sanseSA 071 wrote:![]()
![]()
Kod mene je gps (lokacija) stalno upaljena, bht internet skoro uvijek, wifi po potrebi,svaki dan surfam cca sat, radim update kada imam raspoloziv i traje od 1 cijelog do 2 dana. Obicno dan i 10-15 sati... I puno pricam, naravno...mada ja ga bas puno cackam i to je uglavnom tapatalk, slike po netu i slicno. upaljen ovaj H+ uvijek osim kuci kad je wifi. lokacija uvijek upaljena. to za mail nisam ni gledao ali mislim da skida kad god moze
p.s. sad sam nesto guglao i vidim da ovaj tunein radio popi kisu od baterije, a ja ga solidno koristim![]()
![]()
U principu, kada samo pričam (nebitno koliko-može i puno) i kucam poruke, fotografišem i povremeno i umjereno koristim internet (wifi) tada baterija može bez problema prebaciti cijeli dan- obično dan i po, a nekad i do 2 dana. Ako internet i wifi uopšte ne palim može i duže, a jednom sam puna 4 dana imao bateriju uz isključivo pozive i poruke. I mogla je još malo
ja mislim da mobilni net trosi puno vise od wifi-a. Da znam da grije kad vuce bruku baterije. Obicno mi je ovo kad igram igrice.
Ma nije mi jasan. Nekad navece imam 30% a nekad prazan u 6. Koristenje uvijek isto
Sent from my Lumia using Tapatalk