BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrastov žižak

#1376 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

ne sudi na osnovu jedne utakmice ;-)
shake69

#1377 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

J.P.Montoya wrote:hvala crnoj gori...jer treci iz njihove grupe ce imati sigurno 4 poraza....s pobjedom u zadnjem kolu mi sa 5:3 smo sigurni medju 4 najbolja jer ima Rvatska grupa i josh jedna gdje ce biti sigurno slabiji od nas.,..
Smetnuo sam to, da, u pravu si!
It_is_a_Leclerc

#1378 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

crkvice wrote:Ima li neko od igraca koji su na "cekanju" (i cije prikljucivanje reprezentaciji ocekujemo pred Sloveniju) da bi mogao zamjeniti Djedovica? Momak je slab u odbrani, al je zato u napadu los. Pojeo mi je i ovo malo zivaca svojim izgubljenim loptama i fulama...
Buza, Vrabac... Vidjet ćemo još koga...

Imamo Gordića, Pašalića, Savovića (onaj iz CG), Brkića i još par igrača koji će nas sigurno dobro pojačati pred EP.
Tkd

#1379 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Nihad nije u tako velikoj formi iako je u pripremnim utakmica briljirao. Čudan je . Mirza izrešetao obruč Nizozemske. :D Zack :shock:
Bosanski_kralj

#1380 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bosanski_kralj »

Znači, EP je tu pred vratima. :thumbup:
phillie

#1381 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

hrastov zizak wrote:ne sudi na osnovu jedne utakmice ;-)
Nije to jedna utakmica, nego sve i jedna koja je prenosena putem Javnog Servisa. Majer spominje da mu je najbolja tekma bila u Holandiji, nazalost to nismo mogli gledati. Ja Nihadu najvise zamjeram sto je brzoplet, sto leti bez potrebe, al eto, neko rece malo mu forma stagnira, pa se nadam da se do Slovenije to biti onaj "stari" Nihad i da ce pruzati bolje partije, jer mi ako budemo ovisili o inspiraciji jednog igraca, nece nas nigdje biti na EP.
Jokericious

#1382 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Djedovic je uz Zacka i Mirzu jedini igrac da valja u reprezentaciji. Cuj njega izbaciti. :-)
hrastov žižak

#1383 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

crkvice wrote:
Nije to jedna utakmica, nego sve i jedna koja je prenosena putem Javnog Servisa. Majer spominje da mu je najbolja tekma bila u Holandiji, nazalost to nismo mogli gledati. Ja Nihadu najvise zamjeram sto je brzoplet, sto leti bez potrebe, al eto, neko rece malo mu forma stagnira, pa se nadam da se do Slovenije to biti onaj "stari" Nihad i da ce pruzati bolje partije, jer mi ako budemo ovisili o inspiraciji jednog igraca, nece nas nigdje biti na EP.
Pogledaj mu brojke iz kvalifikacija: http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... 52370.html

Jedino u čemu je slab je vanjski šut. Ta brzopletost nije njegova osobina, nego je priučen tome od strane Ace Petrovića, te zbog tzv. filozofije igre koju ovaj gaji i brza realizacija napada rezultira povišenim brojem izgubljenih lopti. Po broju minuta prvi igrač kvalifikacija, pa se i ove 3.2 izgubljene lopte po utakmice čine pristojno.
legenda reala

#1384 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

Ne treba ga izbaciti, ali mu je šut katastrofa(sam izbačaj) :lol:
Jokericious

#1385 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

legenda reala wrote:Ne treba ga izbaciti, ali mu je šut katastrofa(sam izbačaj) :lol:
Nije ni Zekin nista bolji. :D
A zamisli da njega nema na sta bi licilo. Ne mogu ni ova dvojica sama sve.
legenda reala

#1386 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

CollegeGunner wrote:
legenda reala wrote:Ne treba ga izbaciti, ali mu je šut katastrofa(sam izbačaj) :lol:
Nije ni Zekin nista bolji. :D
A zamisli da njega nema na sta bi licilo. Ne mogu ni ova dvojica sama sve.
Za Nihada je magistar, ruku na srce :lol:
Čuj na šta, pa jesi vidio malog Buze, kako za 3 sekunde od koša do koša, ko s pjesmom :mrgreen:
SundanceKid

#1387 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by SundanceKid »

Sut je uzasan...nije mi jasno kako ne radi na tome, kvalitetan igrac, kvalitetni klubovi, treneri, i napredak u tehnici suta je 0%.. Uzasan izbacaj jednostavno. Nevjerovatno nizak sut, i sama tehnika suta vrlo losa, putanja lopte u malom luku...prakticki onemogucava sebi fade-away sut, suteve preko ruke, i slicno...o preciznosti da ne govorim.. Inace vrlo dobar igrac, cak mislim da ne koristi ni pola svog potencijala trenutno..
Mr. Brightside

#1388 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mr. Brightside »

tako ti je kad te prebace iz pionira u prvi tim preko noći :-) :D
hrastov žižak

#1389 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

SundanceKid wrote:
Sut je uzasan...nije mi jasno kako ne radi na tome, kvalitetan igrac, kvalitetni klubovi, treneri, i napredak u tehnici suta je 0%.. Uzasan izbacaj jednostavno. Nevjerovatno nizak sut, i sama tehnika suta vrlo losa, putanja lopte u malom luku...prakticki onemogucava sebi fade-away sut, suteve preko ruke, i slicno...o preciznosti da ne govorim.. Inace vrlo dobar igrac, cak mislim da ne koristi ni pola svog potencijala trenutno..
ma mehanika šuta mu jeste ridikulozna, ali pre-pre-kasno je da je mijenja, samo može nastaviti vježbati sa ovakvom.
phillie

#1390 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

hrastov zizak wrote:
crkvice wrote:
Pogledaj mu brojke iz kvalifikacija: http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... 52370.html

Jedino u čemu je slab je vanjski šut. Ta brzopletost nije njegova osobina, nego je priučen tome od strane Ace Petrovića, te zbog tzv. filozofije igre koju ovaj gaji i brza realizacija napada rezultira povišenim brojem izgubljenih lopti. Po broju minuta prvi igrač kvalifikacija, pa se i ove 3.2 izgubljene lopte po utakmice čine pristojno.
Pa sta treba ocekivati od bekovske pozicije vec da ima koliko toliko pristojan vanjski sut. Ja nisam rekao da nam Djedovic ne treba i da ga treba izbaciti, ali definitivno Djedovic ne treba da igra 40 minuta, jer nije kalibar igraca koji moze cijelu utakmicu odigrati kvalitetno. Nekoliko minuta odmora, pa i cijela cetvrtina trebala bi biti dovoljna, pa da imamo jos jednu kvalitetnu opciju u napadu, a ne da gledamo u Teletovica i ucimo Fatihu kad je opuca po kosu.
hrastov žižak

#1391 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

crkvice wrote:
hrastov zizak wrote:
crkvice wrote: Nije to jedna utakmica, nego sve i jedna koja je prenosena putem Javnog Servisa. Majer spominje da mu je najbolja tekma bila u Holandiji, nazalost to nismo mogli gledati. Ja Nihadu najvise zamjeram sto je brzoplet, sto leti bez potrebe, al eto, neko rece malo mu forma stagnira, pa se nadam da se do Slovenije to biti onaj "stari" Nihad i da ce pruzati bolje partije, jer mi ako budemo ovisili o inspiraciji jednog igraca, nece nas nigdje biti na EP.

Pa sta treba ocekivati od bekovske pozicije vec da ima koliko toliko pristojan vanjski sut. Ja nisam rekao da nam Djedovic ne treba i da ga treba izbaciti, ali definitivno Djedovic ne treba da igra 40 minuta, jer nije kalibar igraca koji moze cijelu utakmicu odigrati kvalitetno. Nekoliko minuta odmora, pa i cijela cetvrtina trebala bi biti dovoljna, pa da imamo jos jednu kvalitetnu opciju u napadu, a ne da gledamo u Teletovica i ucimo Fatihu kad je opuca po kosu.
Nisam ni ja ni insinuiro da si takvo što želio reći ;-) Da, čini se glupo da bek ne može dogurati ni do 30% šuta za tri. Ali pošto imamo tzv. lažnu četvorku u Teletoviću koji voli da igra na perimetru, ova igra odgovara Đedoviću jer ima prostora za ulaze gdje je najbolji. Solidan je i u pik igri kad zatreba. Ipak njegovih preko 50 % za dva poena su odlična kompenzacija za vanjski šut koji mu je slab. Jebiga, možemo isto i za Teletovića reći - koji kurac on igra četvorku, a ne može ni do 50 % šuta za 2 poena. Nisu klasični na svojim pozicijama, ali to nadoknađuju na drugi način.
just principe

#1392 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

nema gdje ga nema po terenu. Svaka mu cast za borbenost i naravno raznovrsnost u igri. Jos da popravi sut, ali dobro to i ne trazimo toliko od njega

Tkd

#1393 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Treba se nazvati u BiH ulica po Zacku. Nevjerovatna je ta energija koju on širi po tereni, a na svakoj utakmici ima po jedan "sick" potez. Da svi igraju ovako "srcem" za repku, gdje bi tu kraj bio.
hrastov žižak

#1394 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

ma čovjek očito uživa u igranju košarke. :thumbup:
Tkd

#1395 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

hrastov zizak wrote:ma čovjek očito uživa u igranju košarke. :thumbup:

Jesi li mu uprati fb ?

Wrightić :lol: Legenda. Žao mi je što nema Henry-a , ali eto. Hrvatski komentator : "Henry Domercant nas torpedira ljudi moji ". :thumbup:
hrastov žižak

#1396 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

Tkd wrote:
hrastov zizak wrote:ma čovjek očito uživa u igranju košarke. :thumbup:

Jesi li mu uprati fb ?

Wrightić :lol: Legenda. Žao mi je što nema Henry-a , ali eto. Hrvatski komentator : "Henry Domercant nas torpedira ljudi moji ". :thumbup:
Meni je bilo krivo što Henri više neće nastupati, ali očito da je trebalo dati više minuta Nihadu, da je trebao eksploziv od igrača koji će vazda biti priključen na napajanje za taj Acin sistem, na kraju se ispostavilo da smo u njemu dobili najkorisnijeg igrača kvalifikacija. Kakav je čovjek samo slešer, kako prži tranziciju, kako podvaljuje Kikaknu zicere i izbacuje pasove na perimetar, skače, čak mu je i šut solidan sa poludistnace. Pravo simpatičan momak koji uživa u svom poslu. Nisam vidio na fejzbuku jer nisam član, ali sam vidio skrinšat te profilne. Jel fakat njegov profil?
Tkd

#1397 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ja mislim da jest jer ima svakakvih slika koji ne bi mogao tek tako neko uslikati. Okovan zlatnim lancima i prstenjima kao da je reper :lol:

Univerzalav čisti. Još malo od Kikanovića će napravit nba igrača :D
ikota

#1398 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ikota »

just principe wrote:nema gdje ga nema po terenu. Svaka mu cast za borbenost i naravno raznovrsnost u igri. Jos da popravi sut, ali dobro to i ne trazimo toliko od njega

gdje ću pogledat snimak tekme?
El_comadante

#1399 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

odlična utakmica mada su se opet igrali malo sa našim živcima. naravno sada nam treba pobjeda da bi bili medju najbolje dviej ako izgubimo mi smo onda u najboljem slučaju treći i onda trebamo gledati rasplet ostalih grupa mada vjerujem da idemo na EP. što se tiče CG ovo več nemože biti sreča i slučajno jer pobjediti dve puta Srbiju i Izrael nije jednostavno ni jačim reprezentacijama svaka im čast.
Herr Flick

#1400 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Herr Flick »

:lol: :lol: Kod nas odbrana uopste ne postoji,ja razumijem da je Aco tip trenera koji je napadacki,al brate moras malo i odbranu poboljsat,ne mozes igrat za kos vise,necemo svaki put biti raspolozeni da dajemo preko 90,kao sto je bio slucaj u Latviji ,ako odemo na EP(sto je izvjesno) nece vise biti ekipa poput Holandije da joj se zabija 100+ koseva :zzzz: :zzzz:
Locked