Champions League 2012-13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- foluška
- Edin H.
#1377 Re: Champions League 2012-13
Pa moraju kuglice napravitiVerocious wrote:Tek za 15 danapa sta im toliko treba
- bachje
#1378 Re: Champions League 2012-13
valja 16 kinder jaja pojesti
- hrle1976
#1379 Re: Champions League 2012-13
Bas tako...bachje wrote:valja 16 kinder jaja pojesti
- Logovan
#1380 Re: Champions League 2012-13
Pa moraju skontati ko će s kim igrati, namještanje, ovo, ono...Verocious wrote:Tek za 15 danapa sta im toliko treba
Benfica je sinoć mogla u prvom poluvremenu razmontirati Barcelonu. Da su bili precizniji, bilo bi brat bratu 3:1. Nikako ne mogu da vjerujem šta su sve uspjeli da fulaju.
Džaba plavcima iz Londona onoliki golovi kad su ispali.
-
todd_smith
#1381 Re: Champions League 2012-13
Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
Samo se nadam da Barca i Borusija ne izvuku jedni druge, jer je ta utakmica za 1/2 finala ili finala.
Samo se nadam da Barca i Borusija ne izvuku jedni druge, jer je ta utakmica za 1/2 finala ili finala.
-
roboth
#1382 Re: Champions League 2012-13
Ne mogu igrati Barca i Borusija u osmini finala jedni protiv drugih,jer i jedni i drugi su zavrsili kao prvoplasirani u svojim grupama.todd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
-
todd_smith
#1383 Re: Champions League 2012-13
ma dobro, eto za 1/4 finale

Noga Chris Commonsa, od Celtica, nakon sinoc protiv Spartaka
i onda se digne hajka za Messija

Noga Chris Commonsa, od Celtica, nakon sinoc protiv Spartaka
- Jack Be Nimble
#1384 Re: Champions League 2012-13
Drugi put da dva tima iz Engleske nisu izasli iz grupne faze. Mozemo se mi smijati Citiju, ali nijedan engleski tim ne bi prosao gradjansku grupu. Mozda bi se ManU na guzove provukao.
- Riddle
#1385 Re: Champions League 2012-13
Nije li smijesno da se ti brines oko ovog?todd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
A koga bi da izvuku? Najtezeg moguceg protivnika pretpostavljam? Real Madrid? Sanse za to su 16.6 %. Dakle, malo je vjerovatno da ce se to desiti, ali nece faliti onih koji ce mlatiti kako se United provukao. Ljudi u svojoj zelji da United sto prije ispadne potpuno zaboravljaju da je taj tim bolji od svakog moguceg protivnika, osim Reala (mada bi i tu bilo gutavo), i koga god da izvuku stvari ce izgledati povoljno za njih.
- Muhamed Đakmić
#1386 Re: Champions League 2012-13
Klinac je bolji, Real Madrid za njih ima svemirsku ekipu. Vezni red će kad tad doći glave sir Alexa, i ja jedva čekam taj momenat. Ne što ne gotivim United, nego što me nervira demode fudbal haman bez ikakvog kvaliteta u veznom redu.
-
ibizza
#1387 Re: Champions League 2012-13
Dje si strucnjaktodd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
- simonese
#1388 Re: Champions League 2012-13
eto,Milan je tonbeibizza wrote:Dje si strucnjaktodd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
-
ibizza
#1389 Re: Champions League 2012-13
Nije,ali nazivati jedan od najvecih klubova "sugavim" je smijesmo.simonese wrote:eto,Milan je tonbeibizza wrote:Dje si strucnjaktodd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
- simonese
#1390 Re: Champions League 2012-13
pa mozda je samo momentalno malo sugav 
- Riddle
#1391 Re: Champions League 2012-13
Za pocetak bih ja bio zadovoljan da se njihov najjaci vezni red uopste moze redovno izvoditi na teren, a onda bih tek usao u raspravu o kvaliteti.Sarajevo1946 wrote:Klinac je bolji, Real Madrid za njih ima svemirsku ekipu. Vezni red će kad tad doći glave sir Alexa, i ja jedva čekam taj momenat. Ne što ne gotivim United, nego što me nervira demode fudbal haman bez ikakvog kvaliteta u veznom redu.
- Muhamed Đakmić
#1392 Re: Champions League 2012-13
Mene United nervira radi ignorisanja bitnosti veznog reda. Godinama već imaju tu boljku, i Ferguson neće ili ne zna da je riješi.
-
todd_smith
#1393 Re: Champions League 2012-13
jeste, vala bas sampioni kosmosa trenutni, kako nisu sugava ekipa? nisam rekao KLUB nego ekipaibizza wrote:Dje si strucnjaktodd_smith wrote:Vala isto kao da gledam da ce United dobiti neku sugavu ekipu tipa Milan ili Celtic
- Logovan
#1394 Re: Champions League 2012-13
Drugim riječima: jebeš manje poznate igrače, samo "zvijezde" su bitne.todd_smith wrote:
-
The Realist
#1395 Re: Champions League 2012-13
Kagawa je veznjak, kupljen je.Sarajevo1946 wrote:Mene United nervira radi ignorisanja bitnosti veznog reda. Godinama već imaju tu boljku, i Ferguson neće ili ne zna da je riješi.
Anderson pokazuje da je ipak bolji, nego se misli (a davno je to počeo pokazivati), Clev je već pokazao da je dobar (istina, mora se napredovati, ali i ne igra toliko), no, šta da se radi, kada su povrijeđeni toliko.
Ono, nije sada ta sredina uopšte toliko loša, koliko su ljudi povrijeđeni bili.
Eh, SAF je odlučio da nikoga ne dovodi, jer želi da mu ovi igrači sazriju i izrastu u nosioce ekipe (taj plan je bio i za Pogbu, ali je ovaj otišao) i tu se stvara problem, što je on nekoliko igrača tu odabrao i na sredini se to jednostavno primjeti kada se radi o središnjim veznim igračima.
Naravno, veliki problem su povrede, koje su još otežale stvari, jer hajde da se oni povrijede, nego i kada igraju, fali 4-5 drugih igrača (bukvalno).
Veliki je tu problem i neigranje Fletchera, tj. njegovo stanje, zbog koje neće biti onaj stari, jer to je bio igrač koji je davao energiju sredini Uniteda. Imam osjećaj da će to Jones preuzeti, dok se neko ne dovede (i to je pozicija koju bih ja jačao).
Sličan problem imaju u odbrani. SAF je želio da Evans i Smalling to preuzmu i oni su dobri uglavnom, ali nije ni on planirao takve povrede halfova, prvenstveno Vidića, te ovi moraju ranije preuzimati te uloge (Smallinga su još i povrede mučile prošle sezone, pa je morao na beku igrati....), a uz to se poklopi da Evra totalno padne u formi i onda su još više bili pod pritiskom.
I još nešto vezano za sredinu. Mislim da je tu veliki problem sistem, te krila. United ove sezone je imao nekoliko utakmica u kojima je izgledao loš, ali su u suštini krila zakazala, jer su imala ogroman broj lopti, koja nikome nisu poslala. Sredina je tu svoje i odradila, ali ovi nisu.
Druga stvar je stavljanje igrača van pozicije, gdje se nekada igra romb, ali se igrači stavljaju van svojih osnovnih pozicija, ili kao jučer 4-4-2, gdje je dobra postava bila, ali ne za tu formaciju i onda Rooney i Powell igraju krila (Powell je sve pomalo igrao) i odmah to šteka (najveći problem sa Kagawom recimo).
I treća stvar, kada se malo bolje pogleda, većina igrača sredine terena individualno uopšte ne izgleda loše, ali timski jako loše izgleda. Ne znaju kako tačno da se kreću, pogriješe upostavljanju, ne razumiju se najbolje i odmah sve lošije izgleda. Često se kod romba vidi da se lopta gura na krilo, a nikoga nema, ili da se gleda prema krilu i čeka igrač, ali njega nema (očisto stvar automatizma). Ako SAF odredi sistem koji će se igrati, te krila iole vrate formu, trebalo bi to puno bolje izgledati, a.B.d.! Doduše, ove ponovne povrede opet tu prave probleme. Naravno, ima tu jako puno mjesta za napredak, ali da su zdravi igrači koji bi trebali biti nosioci, skroz druga slika bi to bila.
Kada gube, krenu direktnije igrati i iz nekog razloga postanu jako efikasni i to je također neobjašnjiv fenomen ove sezone.
Što se tiče njih u LP-u, moja su nadanja da će se stvari do februara posložiti, jer sa ovim napadom, stvarno svakome mogu dati gol, a.B.d.!
- Riddle
#1396 Re: Champions League 2012-13
Ne ignorisu ga, vec tu ima dosta faktora koji su uticali na danasnje stanje.Sarajevo1946 wrote:Mene United nervira radi ignorisanja bitnosti veznog reda. Godinama već imaju tu boljku, i Ferguson neće ili ne zna da je riješi.
Prvo, vezni red koji su cinili Keane i Scholes je nemoguce zamijeniti. Sjecanje na to vrijeme je jos uvijek svjeze i normalno da ce danasnji vezni red biti ocjenjivan po njima, sto nimalo nije fer. To je nabolji vezni red kojeg je ovaj klub ikad imao i u to vrijeme ubjedljivo najjaci dio tima. Dakle, nije tacno da to Fergie ignorise.
Drugo, transferi nisu prosli najbolje. Hargreaves je bio ogromno pojacanje i jasno se vidjelo sta je bio donio timu u prvoj sezoni (nesto najblize Keanu sto su dosad uspjeli kupiti), ali sreca je napustila i njega i United. Inace bi on i danas igrao. Anderson je bio briljantan u Portu i izgledao je odlicno na pocetku karijere u Unitedu (He shits on Fabregas se nije bez razloga pjevalo), ali i njega nakon te prve sezone pocinju muciti povrede sto se nastavlja do dan danas. Ako pocne briljirati jedno vrijeme, ocekuj da ce ubrzo biti odsutan. Svi znaju kakav je igrac Kagawa, ali taj kvalitet je nebitan ako covjek nije na terenu. Jedini igrac ciji je transfer dobro prosao je Carrick. Jos treba dodati da se Fletcher opasno razbolio i vjerovatno vise nikad nece biti onaj stari. A bio je strasan u periodu 2008-2011.
Jos jedna stvar koja se ne smije ignorisati je situacija sa Pogbom i Morrisonom. Ova dvojica su u teoriji trebala ciniti vezni red za narednih 15 godina. Prvi je ispao supak (mada je onaj gmaz od agenta uticao na njega 100% i mislim da je na crnoj listi Uniteda) i napustio klub koji je mnogo nade polagao u njega. Drugi je sam sebi najveci neprijatelj, iako je po mnogim navodima bio jedan od najtalentovanijih mladih igraca Uniteda ikad. Oni su bili predodređeni da popune mjesta Scholesa i Giggsa. Tajming je bio gotovo savrsen, ali jebi ga, ode sve u vrazju mater. Ako se toliko truda ulozilo u ove momke, kako to da se vezni red ignorise?
Nije lako kupiti dobrog veznog igraca. Dakle ni pare bas to ne mogu rijesiti. Zasto bi Bayern dao Bastiana?
- Muhamed Đakmić
#1397 Re: Champions League 2012-13
Ja vjerujem da ćeš se razočarati
, ako u dogledno vrijeme nalete na Bayern, Dortmund, Barcelonu, Real ili Juventus. To su ekipe koje su prvenstveno radi veznog reda ispred Uniteda, jer United ima bolji napad od većine, a i odbrana mu nije toliko loša. Sistem koji Ferguson forsira je u kontinentalnom fudbalu poprilično prevaziđen, i nikako mi nije jasno kako i on to nije uvidio. Zato čekam da pokleknu još jednom, a stvarno ih ne mrzim, draži su mi od gradskih rivala 
Riddle: Pogledaj kako su sastavljene recimo ekipe Juventusa i Dortmunda. To su timovi u koje je uloženo mnogo manje novca nego u United, a mislim da bi United imao velike probleme protiv tih timova.
Riddle: Pogledaj kako su sastavljene recimo ekipe Juventusa i Dortmunda. To su timovi u koje je uloženo mnogo manje novca nego u United, a mislim da bi United imao velike probleme protiv tih timova.
- Riddle
#1398 Re: Champions League 2012-13
Dvojica momaka koje sam naveo su takođe kostali bukvalno nista, ali za razliku od Gotzea i nekih drugih momaka iz Dortmunda, stvari se nisu odvile po planu. Nekog nekad ide, nekog ne. Ali ti tvrdis da se taj dio tima ignorise, sto ocigledno nije tacno. Ja se ne zalim puno jer je ostatak tima, a pogotovo napad, vrhunska klasa i vecinu vremena ce kompenzovati greske ostalih, dok se ne pronađe trajno rjesenje. Jednom ce i to doci.
Ti dajes vece sanse Dortmundu i Juventusu iskljucivo zbog veznog reda. Ni za sta drugo se nemas uhvatiti, jer ostatak Unitedovog tima sere po njima s prilicno visoke pozicije.
Ti dajes vece sanse Dortmundu i Juventusu iskljucivo zbog veznog reda. Ni za sta drugo se nemas uhvatiti, jer ostatak Unitedovog tima sere po njima s prilicno visoke pozicije.
- Muhamed Đakmić
#1399 Re: Champions League 2012-13
Najbolje da sačekamo i vidimo.
- ultima_palabra
#1400 Re: Champions League 2012-13
Vezni red je u modernom evropskom fudbalu i majka i otac... a nijedna engleska ekipa nema iznadprosječan vezni red u ovom trenutku, zato i nemaju nekog uspjeha u zadnje vrijeme (ako isključimo trijumf Chelseaja sa ogromnom dozom sreće).
Pa United je 2009. protiv Barcelone imao Ronalda, Rooneya i Teveza, dole je imao Ferdinanda, Vidića i Evru u zenitu karijera plus Van der Sara na golu. Ali džaba ti to kad ne možeš doći do lopte
Pa United je 2009. protiv Barcelone imao Ronalda, Rooneya i Teveza, dole je imao Ferdinanda, Vidića i Evru u zenitu karijera plus Van der Sara na golu. Ali džaba ti to kad ne možeš doći do lopte